رکوردهای دی ان اس (DNS) یکی از بخشهای مهم زیرساخت اینترنت را تشکیل میدهند. مدیران سایتها اغلب برای رفع نیازهای مختلف خود از رکوردهای DNS استفاده میکنند. خوشبختانه این رکوردها بدون نیاز به داشتن اطلاعات بهراحتی قابل مدیریت هستند. در این مقاله در خصوص انواع رکوردهای DNS و کاربرد آنها توضیح خواهیم داد.
کاربرد رکوردهای DNS
کاربرد اصلی رکوردهای دی ان اس اختصاص آدرس به اعداد میباشد مانند یک دفترچه تلفن که به هر نام یک شماره منحصر به فرد اختصاص میدهد. همانطور که اطلاع دارید هر دستگاه یا میزبان هاستی که به اینترنت متصل است با یک شماره اختصاصی شناسایی میشود که به صورت یک آدرس آی پی میباشد.
چیزی شبیه به این: 123.456.98.22 که این آدرس آی پی باید در شبکه منحصر بهفرد باشد.
پیشنهاد سیتی سایت: DNSSEC چیست؟
رکورد مرجع (RR)
رکورد مرجع خطی از توضیحات است که یک منبع خاص را تعریف میکند. رکورد مرجع در واقع واحد اساسی سرویس دی ان اس میباشد. این رکورد شامل چند فیلد جدا از هم است که در فرم کلی زیر استفاده میشود:
- name ttl class type data
- Name: host name مربوط به رکورد
- TTL: زمان بر اساس ثانیه میباشد. درواقع همان زمان کش رکوردهای DNS است. مثلاً مقدار ۳۶۰۰ به این معنی است که آپدیت رکورد ساعتی یکبار انجام میشود.
- Class: اغلب مقدار آن IN تنظیم شده است، که به معنی “اینترنت پروتکل” است.
- Data: اطلاعات مورد نیاز برای نوع خاصی از رکورد. این قسمت ممکن است شامل چند بخش جدا از هم باشد.
Zone file
رکوردهای مرجع مربوط به دامنه شما در Zone file ذخیره میشوند. این فایل در واقع یک بخش مشخص و یک فضای اجرایی در ساختار دی ان اس میباشد. تمام زیر مجموعههای مربوط به یک دامنه خاص در یک فایل زون به همان اسم نگهداری میشوند. مشابه همان دفترچه تلفن که مثلا میدانیم تمام شماره تماسهای مربوط به نامهایی که با حرف ب شروع میشوند در صفحه مربوط به آن حرف قرار دارند.
انواع پرکاربرد رکوردهای DNS
بیش از 30 نوع رکورد دی ان اس وجود دارد که خوشبختانه مدیران سایتها تنها با تعداد محدودی از آنها سروکار دارند.
CNAME record
از رکورد cname برای هدایت اتومات یک نام به نام دامنه دیگر استفاده میشود. شناخته شدهترین رکورد CNAME همان www میباشد که www.yourdomain.com را به آدرس yourdomain.com ارجاع میدهد و باعث میشود هر دو آدرس یک محتوا را نمایش دهند.
A record
از این رکورد برای اتصال ساب دامین به آی پی استفاده میشود در واقع این رکورد درخواستهای مربوط به ساب دامین مشخص شده را به آی پی وارد شده ارجاع میدهد. مثلا:
Mail 86400 IN A 123.456.78.90 آدرس mail.yourdomain.com را به آی پی 123.456.78.90 ارجاع میدهد.
TXT record
این رکورد اجازه میدهد تا متن دلخواه خود را به رکورد DNS اضافه کنید. به طور مثال اگر قصد استفاده از ابزارهای گوگل وبمستر را دارید، یک روش برای اثبات اینکه شما مالک دامنه هستید اضافه کردن یک رکورد TXT شامل یک رشته تصادفی که توسط گوگل ایجاد شده، خواهد بود. به طور مثال:
yourdomain.com 86400 IN TXT randomstring
MX Record
MX به معنی تبادل ایمیل است. این رکورد تعیین میکند ارسال/دریافت ایمیل سایت از چه سرور ایمیلی انجام شود. به طور معمول در هنگام خرید هاست رکوردهای MX برای دامنه تنظیم میشود. در صورتیکه کاربری بخواهد میل سرور خود را از میزبانی سایت خود جدا سازد میتواند تنظیمات سرور میل را با استفاده از این رکورد انجام دهد. به طور مثال:
- 86400 IN MX 10 mail.domain.com
- NS record
این رکوردها در واقع همان نیم سرورهای اصلی دامنه شما هستند. به طور مثال:
yourdomain.com 86400 IN NS ns1.yourprovider.com
PTR record
رکورد ptr که یک رکورد دی ان اس معکوس نامیده میشود، یک آی پی را به یک آدرس دامنه ارجاع میدهد. دقیقا برعکس همان کاری که رکورد A انجام میدهد. در واقع این رکورد یک اتصال صحیح بین دامنه و آی پی برقرار میکند تا درخواستها اشتباها به سرورهای دیگر ارسال نشود.
نویسنده: حبیبه سورانی
منبع :
ns1.com