طراحی سایت

چارچوب nexus چیست و چه کاربردی دارد؟

زمان مطالعه: 7 دقیقه

زمانی که برای انجام پروژه‌های خود با یک تیم سر و کار دارید، اسکرام به تنهایی می‌تواند بهترین گزینه برای پیشبرد کارها باشد. اما وقتی قرار باشد چند تیم به صورت همزمان بر روی یک پروژه کار کنند، دیگر اسکرام به تنهایی پاسخگو نخواهد بود. اینجا لازم است به فرآیند اسکرام، روش‌ها، جلسات و مصنوعات دیگری اضافه شود. این موارد در یک چارچوب جدید به نام چارچوب nexus مطرح شده‌اند.

در واقع، زیر ساخت این چارچوب جدید که به عنوان Nexus شناخته می‌شود، همان Scrum است، ولی مواردی به آن افزوده شده تا تیم‌ها بتوانند از فرآیند Scrum در قالب گسترده‌تری استفاده کنند.

Nexus، چارچوبی برای توسعه و حفظ ابتکارات، توسعه نرم افزار و محصول مقیاس پذیر است که از Scrum به عنوان بلوک سازنده خود استفاده می‌کند. همراه ما باشید تا راجع به چارچوب nexus بیشتر توضیح دهیم.

چارچوب nexus چیست؟

چارچوب nexus ، پایه‌ای برای برنامه ریزی، راه اندازی، مقیاس بندی و مدیریت طرح‌های توسعه محصول است و فعالیت‌ حدود 3 تا 9 تیم اسکرام را به هم پیوند می‌زند. این تیم‌ها بر روی یک محصول واحد کار می‌کنند تا با ایجاد افزایش یکپارچه، بتوانند هدفی را برآورده کنند. این چارچوب یه تیم‌ها امکان می‌دهد تا به عنوان یک واحد بزرگ‌تر، به نام Nexus، ترکیب شوند و فعالیت کنند. علاوه بر این، Nexus میزان وابستگی بین تیم‌های اسکرام را مدیریت کرده و به حداقل می‌رساند.

چارچوب nexus مانند یک اسکلت نگهدارنده بر روی تیم‌های اسکرامی که برای تولید یک فرآورده یکپارچه واحد با هم ترکیب شده‌اند قرار می‌گیرد. از آنجا که این چارچوب با اسکرام کاملا سازگار است، اجزای آن برای کسانی که پیش‌تر در پروژه‌های اسکرام فعالیت کرده‌اند، آشنا خواهد بود. با این تفاوت که Nexus به وابستگی‌ها و ارتباط میان تیم‌های Scrum و ارائه حداقل یک فرآورده یکپارچه تکمیل شده در هر اسپرینت، توجه بیشتری دارد.

کلیک کنید تا با متدولوژی اسکرام و کاربردهای آن آشنا شوید.

تاریخچه چارچوب nexus چیست؟

چارچوب nexus توسط Ken Schwaber، بنیان‌گذار چارچوب Scrum ایجاد و در سال 2015 منتشر شد. همان طور که اشاره کردیم، Nexus بر پایه چارچوب Scrum تهیه شده و برای توسعه نرم افزار و محصول، از رویکرد تکرار شونده استفاده می‌کند.

چارچوب nexus از چه مواردی تشکیل شده است؟

Nexus چارچوبی برای توسعه و حفظ ابتکارات، توسعه نرم افزار و محصول مقیاس پذیر است که از Scrum به عنوان بلوک سازنده خود استفاده می‌کند. در این بخش به شما خواهیم گفت این چارچوب از چه مواردی تشکیل شده است:

نقش‌ها

در تیم Nexus برای هماهنگی، مربیگری و نظارت بر کاربرد Nexus و عملکرد Scrum، یک نقش جدید تعریف شده تا بهترین نتیجه برای موفقیت کسب و کار شما به دست آید. تیم یکپارچه سازی Nexus از یک مالک محصول، یک crum Master و اعضای تیم ادغام Nexus تشکیل شده است.

مصنوعات

مصنوعات، نشان دهنده کار یا ارزش کار، جهت ارائه شفافیت و فرصت‌هایی برای بازرسی و انطباق است.

معمولا همه تیم‌های اسکرام از یک Backlog محصول واحد استفاده می‌کنند. همان طور که اقلام و موارد بک لاگ محصول، پالایش و آماده سازی می‌شوند، شاخص‌هایی که نشان می‌دهد کدام تیم کار را داخل Sprint انجام خواهد داد، نیز به صورت بصری ساخته می‌شود. از آنجا که یک مصنوع جدید با عنوان Nexus Sprint Backlog، برای کمک به کمک به شفافیت در طول Sprint وجود دارد، همه تیم‌های اسکرام، بک لاگ‌های اسپرینت فردی خود را حفظ می‌کنند.

رویدادها

رویدادها برای تقویت و پشتیبانی به رویدادهای Scrum معمولی اضافه می‌شوند، در اطراف آن قرار می‌گیرند یا جایگزین آن می‌شوند. طول مدت رویدادهای Nexus بر اساس طول رویدادهای مربوطه در راهنمای Scrum تعیین می شود.

موارد چارچوب nexus

جریان فرآیند در چارچوب nexus

در رویکرد Nexus، کارها معمولا توسط همه اعضای تیم‌های Scrum (به عنوان اعضای متقابل Nexus) انجام می‌شود. بر اساس میزان وابستگی‌ها، تیم‌ها می‌توانند مناسب‌ترین اعضا را برای انجام کارهای خاص انتخاب کنند. اما برای ایجاد جریان فرآیند در Nexus، لازم است مراحل زیر انجام شود:

اصلاح Backlog محصول

لازم است تیمی را تعیین کنید تا اقلام بک لاگ محصول را به قطعات کوچک عملکردی تقسیم کنند.

با تجزیه و پالایش بک لاگ محصول، می‌توانید وابستگی‌ها را شناسایی کرده، آنها را حذف کنید یا به حداقل برسانید.

Nexus Sprint Planning (برنامه ریزی اسپرینت)

برای بررسی بک لاگ‌های پالایش شده، از هر تیم Scrum نمایندگان مناسب انتخاب کنید. آنها آیتم‌های Backlog محصول را برای هر تیم انتخاب می‌کنند. سپس هر تیم اسکرام، Sprint خود را برنامه ریزی کرده و در صورت لزوم با سایر تیم‌ها تعامل می‌کند. نتیجه این قدامات، مجموعه‌ای از اهداف اسپرینت است که با هدف کلی Nexus، بک لاگ Sprint هر تیم Scrum و یک Backlog Nexus Sprint منفرد هماهنگ است. Nexus Sprint Backlog، موارد انتخاب شده برای محصولات و هر نوع وابستگی میان اعضای تیم Scrum را برای شما مشخص می‌کند.

Development work (کار توسعه)

تیم‌های توسعه، معمولا فعالیت‌های خود را در یک محیط مشترک ادغام می‌کنند. این محیط می‌تواند برای اطمینان از انجام فرآیند یکپارچه سازی، مورد بررسی و آزمایش قرار گیرد.

Nexus Daily Scrum (اسکرام روزانه)

از هر تیم توسعه Scrum، نمایندگانی برای شناسایی مشکلات یکپارچه سازی، هر روز با هم ملاقات می‌کنند. در صورت شناسایی، این اطلاعات، به اسکرام روزانه هر تیم بازگردانده می‌شود. سپس تیم‌های اسکرام، از اسکرام روزانه برای ایجاد برنامه‌ای برای آن روز استفاده می‌کنند. بنابراین باید مطمئن شوید که مشکلات یکپارچه سازی مطرح شده در Nexus Daily Scrum به خوبی بررسی می‌شود.

بررسی Nexus Sprint

از آنجا که همه تیم‌ها برای بررسی افزایش یکپارچه، با مالک محصول ملاقات می‌کنند، ممکن است لازم باشد تنظیماتی در Backlog محصول انجام دهید.

Nexus Sprint Retrospective (بازنگری اسپرینت)

از هر تیم Scrum، نمایندگان مناسب برای شناسایی مشکلات و چالش‌های مشترک ملاقات می‌کنند. سپس هر تیم، بازنگری‌های اسپرینت را به صورت جداگانه برگزار می‌کند. بعد از آن، نمایندگان مناسب از هر تیم، مجددا جلسه‌ای برگزار می‌کنند تا در مورد اقدامات مورد نیاز بر اساس چالش‌های مشترک، بحث و تصمیم گیری کنند.

جریان فرآیند

نقش‌ها در چارچوب nexus

همان طور که اشاره کردیم، Nexus، از یک تیم یکپارچه سازی Nexus و تقریبا 3 تا 9 تیم Scrum تشکیل می‌شود.

تیم یکپارچه سازی Nexus

تیم ادغام یا یکپارچه سازی Nexus، تلاش می‌کند مطمئن شود که حداقل در هر Sprint، یک افزایش یکپارچه (کار ترکیبی تکمیل شده توسط Nexus) تولید می‌شود. خوب است بدانید، تیم‌های Scrum مسئول توسعه و افزایش نرم افزارهای قابل انتشار هستند. علاوه بر این، تمام نقش‌های اعضای تیم‌های اسکرام در راهنمای اسکرام مشخص شده است.

تیم یکپارچه سازی Nexus، یک تیم اسکرام است که موارد زیر را شامل می‌شود:

  • صاحب محصول
  • یک اسکرام مستر
  • یک یا چند عضو تیم Nexus Integration

اعضای تیم یکپارچه سازی Nexus، در صورت لزوم می‌توانند بر روی تیم‌های Scrum در آن Nexus کار کنند. در این صورت، کار برای تیم ادغام Nexus، باید در اولویت قرار گیرد. به بیان دیگر، عضویت در تیم ادغام Nexus، بر عضویت فردی در تیم Scrum اولویت دارد. این اولویت بندی کمک می‌کند تا مطمئن شوید که انجام کار بر حل مسائل ترجیح دارد.

ترکیب تیم ادغام Nexus، ممکن است در طول زمان تغییر کند تا نیازهای فعلی یک Nexus را منعکس کند. به خاطر داشته باشید که فعالیت‌های رایجی که تیم Nexus Integration می‌تواند انجام دهد، عبارتند از: مربیگری، مشاوره، آگاهی از وابستگی‌ها و بررسی آنها و مسائل بین تیمی.

تیم یکپارچه سازی Nexus، مسئولیت هر نوع مشکل یکپارچه سازی را بر عهده می‌گیرد و پاسخگوی ادغام موفقیت آمیز همه فعالیت‌ها توسط همه تیم‌های اسکرام در یک Nexus است.

یکپارچه سازی شامل رفع هر گونه محدودیت فنی و غیرفنی بین تیم‌هاست که ممکن است توانایی چارچوب nexus را برای ارائه یک افزایش یکپارچه پیوسته، دچار مشکل کند.

مالک محصول در تیم یکپارچه سازی Nexus

یک Nexus، با یک محصول Backlog کار می‌کند و یک محصول Backlog، یک مالک محصول دارد که در مورد محتوای آن، تصمیم نهایی را می‌گیرد. مالک محصول، مسئول به حداکثر رساندن ارزش محصول و کارهای انجام شده و یکپارچه شده توسط تیم‌های اسکرام است.

همچنین، مالک محصول مسئولیت سفارش و اصلاح بک لاگ محصول را نیز بر عهده دارد تا حداکثر مقدار از افزایش یکپارچه ایجاد شده توسط Nexus حاصل شود.

Scrum Master در تیم ادغام Nexus

Scrum Master در تیم ادغام Nexus، مسئولیت کلی اطمینان از درک و اجرای چارچوب nexus را بر عهده دارد. او همچنین ممکن است یک اسکرام مستر در یک یا چند تیم اسکرام دیگر در آن Nexus باشد.

اعضای تیم یکپارچه سازی Nexus

با وجود نرم افزارهای حرفه‌ای در تیم یکپارچه سازی Nexus، اعضای آن باید در استفاده از روش‌ها، ابزارها و زمینه کلی مهندسی سیستم‌ها مهارت داشته باشند. علاوه بر این، اعضای تیم ادغام Nexus باید مطمئن شوند که برای شناسایی وابستگی‌ها، روش‌ها و ابزارهای موثر، پیاده سازی و درک شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اعضای تیم یکپارچه سازی Nexus، مسئول مربیگری و راهنمایی تیم‌های Scrum در Nexus برای به دست آوردن، پیاده سازی و یادگیری این شیوه‌ها و ابزارها هستند. علاوه بر این، آنها تیم‌های اسکرام را در مواردی مانند استانداردهای توسعه، استانداردهای زیرساختی یا معماری مورد نیاز سازمان و توسعه افزایش‌های یکپارچه باکیفیت، راهنمایی می‌کنند.

نقش ها در چارچوب nexus

مزایای چارچوب nexus چیست؟

در این بخش به شما خواهیم گفت انتخاب این رویکرد چه مزایایی دارد.

  • همان طور که اشاره کردیم، چارچوب nexus افزونه‌ای است که شباهت زیادی به اسکرام دارد. به وسیله این ابزار، درک و انطباق با تیم‌ها و متخصصان اسکرام موجود، بسیار آسان است.
  • چارچوب nexus ، لایه‌ای از نظارت و راهنمایی را به پروژه اضافه می‌کند که این لایه، شباهت زیادی به یک اسکرام معمولی دارد.
  • با انجام و پیشرفت فرآیندهای پروژه، به تدریج چارچوب nexus ، هم برای شما کاملا آشنا خواهد بود و هم کم حجم و انعطاف پذیر است.
  • چارچوب nexus به راحتی می‌تواند معنی نظارت بر پروژه را اجرا کرده و جزئیات عملی را نیز مطابق با نیازهای خاص خود تنظیم کند.

معایب چارچوب nexus چیست؟

اما هر رویکرد یا ابزار در کنار ویژگی‌های مثبت، محدودیت‌هایی هم دارد. رویکرد Nexus نیز جدا از این قاعده نیست. در این بخش به تعدادی از معایب و محدودیت‌های این روش اشاره می‌کنیم.

  • چارچوب nexus ، لزوما کل سازمان را در بر نمی‌گیرد، بلکه تنها افراد و تیم‌هایی که روی پروژه‌های توسعه یافته Nexus کار می‌کند را شامل می‌شود.
  • در صورتی که اعضای تیم بر اصول Scrum یا اصول چابک (Agile) تسلط کافی نداشته باشند، در زمینه همکاری و هماهنگی با سازمان دچار مشکل می‌شوند.

اینجا همه چیز را در مورد سیستم مدیریت چابک توضیح داده‌ایم.

  • رویکرد Nexus به حداکثر 9 تیم یا 100 متخصص در هر محصول محدود می‌شود. در یک شرکت می‌توانید چارچوب nexus های زیادی اجرا کنید، اما هر کدام برای یک محصول.
  • در صورتی که تیم‌های اسکرام سازمان شما بالغ نباشند، خطر ناسازگاری و عدم هماهنگی آنها را تهدید می‌کند.

و در انتها…

حتما متوجه شده‌اید که چارچوب nexus ، همان اسکرام در مقیاس بزرگ‌تر است. با این تفاوت که تیم‌های بیشتر، محصولات بیشتر، ویژگی‌های بیشتر و پیچیدگی‌های بیشتری دارد. برای یک سازمان چابک با فرهنگ اسکرام بالغ، استفاده از Nexus، یک انتخاب ایده آل و نسبتا آسان برای ابتکارات مرتبط با پروژه‌های به هم پیوسته به شمار می‌رود. در واقع، چارچوب nexus ، با اضافه کردن یک لایه هماهنگی اضافی به ساختار پروژه، برنامه زمان بندی را پیچیده‌تر کرده و نتایج با کیفیت‌تری ارائه می‌دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *