طراحی سایت

ووکامرس چیست؟ چگونه با WooCommerce یک فروشگاه آنلاین بسازیم؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه

امروزه اکثر کسب و کارها به دنبال ورود به فضای اینترنت هستند. در واقع خرده فروشی خدمات و محصولات در اینترنت، از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین روش‌های کسب درآمد به شمار می‌رود. یکی از راه‌های ورود به فضای اینترنت، راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات و خدمات است.

اگر شما هم قصد انجام این کار را دارید اما اطلاعاتی در مورد نحوه انجام آن ندارید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. ما به شما خواهیم گفت که چگونه می‌توانید با افزونه ووکامرس سایت خود را به یک فروشگاه آنلاین تبدیل کنید. اما سیستم فروشگاه ساز ووکامرس چیست و چگونه می‌توان به وسیله WooCommerce یک سایت فروشگاهی ایجاد کرد؟

ووکامرس چیست؟

ووکامرس (woocommerce)، نوعی افزونه فروشگاه ساز رایگان، متن باز و پیشرفته، بر مبنای وردپرس (WordPress) است که می‌توانید به وسیله آن یک فروشگاه قدرتمند بسازید و خدمات و محصولات خود را به صورت آنلاین به فروش برسانید. این افزونه در دنیای تجارت الکترونیک بسیار مفید و کارآمد است. پلاگین ووکامرس در چند سال اخیر رشد قابل توجهی داشته و توانسته کاربران زیادی را به خود جذب کند.

ووکامرس چیست

در پاسخی دیگر به سوال معنی ووکامرس چیست، می‌توانیم بگوییم ووکامرس، از افزونه‌های رسمی ارائه شده از سوی وردپرس است، که با نصب آن روی وردپرس، سایت شما به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل می‌شود.

اگر مایل هستید راجع به وردپرس بدانید، مطلب وردپرس چیست را بخوانید.

تاریخچه فروشگاه ساز ووکامرس چیست؟

فروشگاه ساز ووکامرس در سال 2011 راه‌اندازی شده و در مدتی کوتاه به یک راه حل اصلی برای کاربرانی تبدیل شد که به دنبال ساخت فروشگاه اینترنتی بودند.

صاحبان WordPress.com، در سال 2015 این افزونه را خریداری کردند. اکنون ووکامرس بیش از 99 درصد از وب سایت‌های تجارت الکترونیک وردپرس را تامین می‌کند. همچنین با میلیون‌ها نصب فعال، نیروی محرک بسیاری از سایت‌های فروشگاهی آنلاین است. اما چرا ووکامرس تا این حد محبوب و پرکاربرد است؟ در ادامه این مطلب، به این سوال پاسخ خواهیم داد.

امکانات افزونه ووکامرس چیست؟

  • مدیریت آسان و دقیق فروشگاه اینترنتی
  • امکان پشتیبانی از تمامی افزونه‌های سئو و وردپرس
  • بخش گزارش‌گیری کارآمد، دقیق و هوشمند
  • امکان استفاده از دیدگاه‌ها و نظرات مشتریان در مورد محصولات و خدمات
  • کاملا فارسی سازی و راست چین شده، برای راحتی استفاده کاربران فارسی زبان
  • امکان نمایش جزئیات فروش
  • امکان اتصال به سیستم پست ایران
  • امکان فروش محصولات در همه کشورها و یا اختصاص فروش به یک کشور خاص
  • امکان استفاده از درگاه‌های پرداخت بانکی مختلف
  • امکان درج کد تخفیف و برگزاری جشنواره‌های فروش
  • امکان نقد و بررسی خدمات و محصولات توسط خریداران
  • امکان قرار دادن محصولات مختلف با قابلیت درج تصاویر به صورت گالری
  • استفاده از سیستم انبارگردانی برای مدیریت محصولات و خدمات فروشگاه
  • امکان تعریف تفکیک و جداسازی قالب‌ها برای قسمت‌های مختلف

ویژگی‌های سیستم ووکامرس چیست؟

اما چرا باید از این افزونه استفاده کرد و مزایای استفاده از ووکامرس چیست؟ در ادامه تعدادی از این مزایا را بیان خواهیم کرد.

  • شما با استفاده از سیستم woocommerce، ضمن اینکه می‌توانید بر عملکرد فروشگاه خود نظارت داشته باشید، قادر خواهید بود در طراحی آن هر تغییری را که مایل هستید، اعمال کنید.
  • افزونه ووکامرس به راحتی با وردپرس ادغام شده و به صورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد.
  • در سیستم woocommerce شما می‌توانید با قرار دادن یک محتوای مناسب و افزایش سئو، به میزان قابل توجهی فروش محصولات خود را نیز افزایش دهید.
  • افزونه متن باز ووکامرس که با زبان php توسعه یافته، برای شما این امکان را فراهم می‌کند تا فروشگاه اینترنتی خود را به صورت کامل، پیشرفته و کارآمد طراحی کنید.

برای استفاده از ووکامرس به چه چیزهایی نیاز دارید؟

ملزومات استفاده از ووکامرس

تا اینجا دانستیم woocommerce افزونه‌ای است که با نصب بر روی وردپرس، امکان ساخت یک فروشگاه اینترنتی را فراهم می‌کند. بنابراین برای استفاده از ووکامرس باید حتما وردپرس را بر روی هاست خود نصب کرده باشید.

اما موارد لازم برای استفاده از ووکامرس چیست؟ به طور کلی اگر بخواهیم موارد مورد نیاز برای نصب ووکامرس را از نظر هزینه بررسی کنیم، به ترتیب زیر خواهد بود.

  • خرید دامنه: که بسته به انتخاب پسوند دامنه تا 500000 تومان هزینه دارد.
  • خرید هاست مناسب: این مورد به صورت 1 ساله بین 300000 تومان تا 2 میلیون تومان هزینه دارد.
  • طراحی قالب ورپرس: در صورت استفاده از قالب معمولی بین 600000 تومان تا 1 میلیون و در صورت استفاده از قالب سفارشی بین 5 تا 50 میلیون هزینه دارد.
  • افزودن امکانات مورد نیاز و سفارشی سازی ووکامرس: این مورد در صورت استفاده از افزونه آماده بین 600000 تومان تا 1 میلیون و در صور استفاده از افزونه اختصاصی بین 1 تا 5 میلیون هزینه خواهد داشت.
  • استخدام پشتیبان وردپرس: استخدام یک پشتیبان برای رفع مشکلات فروشگاه، به صورت ماهانه برای شما هزینه خواهد داشت.
  • استخدام توسعه دهنده برای افزودن امکانات: این مورد نیز بسته به حجم کار، به صورت ماهانه بین 1 تا چند میلیون تومان هزینه خواهد داشت.

خوب است بدانید هر چه فروشگاه شما بزرگ‌تر باشد و محصولات بیشتری برای ارائه داشته باشد، هزینه استفاده از ووکامرس نیز بیشتر خواهد شد.

چگونه با WooCommerce فروشگاه آنلاین بسازیم؟

اگر وب سایت شما از نوع داینامیک یا پویا است و برای مدیریت محتوای سایت از سیستم وردپرس استفاده می‌کنید، با استفاده از افزونه فروشگاه ساز ووکامرس به راحتی می‌توانید سایت خود را به یک فروشگاه آنلاین تبدیل کنید. این افزونه محبوب و قدرتمند بدون توجه به کوچک یا بزرگ بودن فروشگاهی که قصد ایجاد آن را دارید، این کار را به راحتی برای شما انجام می‌دهد.

مزایای استفاده از ووکامرس چیست؟

مزایای ووکامرس

در این بخش به معرفی و بررسی مزایای WooCommerce می‌پردازیم.

وجود افزونه‌های متعدد برای توسعه فروشگاه

ممکن است برای اضافه کردن برخی امکانات پیشرفته و اضافی به افزونه‌هایی مانند افزونه مقایسه محصولات، افزونه ضمانت بازگشت محصول و… نیاز پیدا کنید. توجه داشته باشید که اکثر این افزونه‌ها رایگان هستند، البته تعدادی از آن‌ها نیز در ازای پرداخت پول در اختیار شما قرار می‌گیرند.

رایگان بودن و سادگی استفاده

رایگان بودن ووکامرس مهم‌ترین مزیت آن به شمار می‌رود. شما می‌توانید بدون پرداخت هزینه به دانلود ووکامرس بپردازید و از آن استفاده کنید. البته همان طور که اشاره شد برای تهیه هاست و استفاده از افزونه‌ها و امکانات پیشرفته باید هزینه آن را بپردازید. همچنین نصب ووکامرس بر روی سایت نیز به سادگی و تنها با چند کلیک انجام می‌شود.

سئوی مناسب

سیستم وردپرس به دلیل داشتن رابطه خوب با موتورهای جستجو معمولا از سئوی بالایی برخوردار است. در صورتی که سایت یا فروشگاه اینترنتی شما نیز برای موتورهای جستجوی گوگل بهینه شده باشد، در نتایج بالای جستجوی گوگل قرار می‌گیرد.

برای آشنایی با مفهوم سئو، مقاله سئو داخلی چیست و چرا مهم است را بخوانید.

محدودیت‌های استفاده از ووکامرس چیست؟

همان طور که می‌دانید هر سیستم در کنار مزایا، معایب و محدودیت‌هایی نیز دارد، اما معایب ووکامرس چیست؟ در این بخش این موانع و محدودیت‌ها را بررسی خواهیم کرد.

محدودیت‌ها و مشکلات مربوط به افزونه‌ها

شما برای ارائه امکانات متنوع در فروشگاه اینترنتی خود، به افزونه‌ها نیاز خواهید داشت، اما نمی‌توانید از هر تعداد افزونه‌ای که مایل هستید، استفاده کنید. چرا که این افزونه‌ها همیشه با هم همخوانی ندارند و برای شما مشکل ایجاد می‌کنند. برای رفع این مشکل باید هزینه آن را پرداخت کنید، همچنین این موضوع احتمالا سرعت سایت شما را نیز کاهش خواهد داد.

کاهش سرعت سایت فروشگاهی

کندی سرعت سایت، اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین مشکل استفاده از ووکامرس است. همان طور که گفتیم برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی مناسب به قالب‌ها و افزونه‌ها نیاز خواهید داشت. چون این افزونه‌ها از نسخه اصلی ترجمه شده‌اند، برای سرعت اینترنت ایران چندان کارآمد و مناسب نیستند و استفاده از آن‌ها منجر به کند شدن سرعت سایت می‌شود.

عدم وجود پشتیبان تخصصی

سایت‌های فروشگاهی به دلیل داشتن درگاه پرداخت، باید بدون خطا باشند. سیستم وردپرس با کارهایی که شما روی آن انجام می‌دهید مانند نصب افزونه، قالب جدید، به روز رسانی و… ممکن است دچار مشکل شود. بنابراین برای حل این مشکلات شما به یک پشتیبان همیشگی نیاز خواهید داشت. اما متاسفانه ووکامرس برای فارسی زبان‌ها پشتیبان تخصصی ندارد.

ایجاد مشکلات امنیتی به دلیل نصب بر روی وردپرس

در صورت استفاده از ووکامرس باید تمامی گزینه‌های امنیتی را در سایت خود پیاده کنید تا از حمله هکرها در امان باشید. چرا که فراگیر بودن و محبوبیت بالای وردپرس و همچنین رایگان و متن باز بودن، این سیستم را در معرض حمله هکرها قرار می‌دهد.

محدودیت های ووکامرس

و در انتها…

گفتیم افزونه ووکامرس در حال حاضر یکی از قدرتمندترین سیستم‌های فروشگاه ساز به شمار می‌رود. شما می‌توانید به راحتی با استفاده از وردپرس و افزونه ووکامرس یک فروشگاه مدرن و حرفه‌ای راه‌اندازی کرده و به فروش محصولات خود بپردازید.

فروشگاه ساز ووکامرس بر روی سیستم مدیریت محتوای وردپرس نصب شده و قادر است یک فروشگاه اینترنتی کامل را با تمامی امکانات مهیا کند. اگر با سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنا باشید، می‌توانید ووکامرس را به عنوان یک افزونه بر روی وردپرس نصب کرده و از آن استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *