این روزها افراد زیادی از پادکست استفاده میکنند و مخاطبین زیادی را دارد. پادکست میتواند در ایران پیشرفتهای چشمگیری را در سالهای آینده داشته باشد و پادکستهای ویژه و با کیفیتی را ارائه دهند. در این مطلب، به تعریفی از پادکست میپردازیم هم چنین راجع به این که چگونه میتوان پادکست گوش داد صحبت خواهیم کرد، معروفترین پادکستهای ایرانی. انگلیسی را معرفی میکنیم و همینطور چند اپلیکیشن پادکست را نیز معرفی خواهیم کرد، پادکستهایی که در چند سال اخیر توانستهاند مخاطبان زیادی را به خود جلب کنند. امروزه افراد از پادکست برای نیازهای مختلفی استفاده میکنند بعضی برای افزایش اطلاعات عمومی خود و بعضی برای سرگرمی اما افراد مختلف با هر نیاز و سلیقهای میتوانند پادکست مدنظر خود را بیابند و از آن استفاده کنند و بخشی از فعالیت روزانه خود قرار دهند با ما همراه باشید.
در برخی از سایت ها از پادکست ها برای توضیح در مورد محصول و یا خدمات خود استفاده میکنند زیرا که گوش دادن به پادکست راحت تر از مطالعه متن است. شما می توانید با ساخت سایت در سیتی سایت برای کانال خود سایت راه اندازی کنید.
پادکست دو معنی عام و خاص دارد که معنای خاص و دقیق آن، فایلهای صوتی است که بر روی سرورهای تعیین شده بارگذاری میشود. شما میتوانید برنامههایی که برای گوشدادن به پادکست وجود دارد را تهیه کنید و از آن استفاده کنید و عضو آن شوید، در بعضی برنامههای پادکست میتوانید پادکست موردنظر را دانلود کنید و هرزمان که خواستید بهصورت آفلاین به آن گوش دهید.
بنابراین، وقتی از اصطلاح پادکست به معنای دقیق آن استفاده میکنیم باید به دو ویژگی آن گوش دهید:
شما بتوانید با (Subscriber) کردن آنها عضو آن بشوید. هم چنین باید یک سلسله فایل صوتی وجود داشته باشد (در غیر این صورت، مشترکشدن هم معنایی ندارد).
امروزه بیشتر مردم و همینطور کسانی که تولید محتوا انجام میدهند، خود را به تعاریفی که کردیم محدود نمیکنند چرا که پادکست شامل موارد گستردهتری نیز میباشد:
تمامی فایلهای صوتی که در سایتهای مختلف و یا فضای مجازی مانند تلگرام و واتساپ و … گذاشته میشوند، پادکست برای این موارد نیز شامل میشود بدون درنظرگرفتن عضویت در آنها. هم چنین اصطلاح پادکست بعضی مواقع برای فایلهای ویدئویی نیز بکار میرود و پادکستهای زیادی وجود دارد که قابلیت عضویت و مشترکشدن سرویسهای ویدئویی نیز در آنها وجود دارد.
چگونه میتوان پادکست گوش داد؟
در این بخش میخواهیم بگوییم که چطور میتوان به پادکست گوش کرد تا بیشترین بهره را از آن ببریم.
- برای گوشدادن به پادکست، باتوجهبه نوع آن باید زمان مناسب برای آن را پیدا کنید. معمولاً کسانی که به پادکستهای آموزشی گوش میدهند برای آموزش و یادگیری این کار را انجام میدهند. برای آموزشدیدن و یا یادگیری حتماً باید تمام عوامل حواسپرتی را کنار گذاشت.
- برای گوشدادن به پادکست و استفاده بهینه از آن بایدنت برداری کنید، چرا که ممکن است انسان نکتهای خاصی را فراموش کند. نوشتن خود باعث تقویت حافظه میشود و از فراموشی جلوگیری میکند.
- در گوشدادن به پادکست، سرعت پخش را بالا ببرید. با انجام این کار میتوانید گاهاً در زمان خود صرفهجویی کنید.
- وقتی به پادکستی گوش دادید و از آن راضی بودید آن محتوای خوب را به اشتراک بگذارید تا دیگران هم از آن استفاده کنند.
- بعضی پادکستها را باید چند بار گوش داد و مدام آن را تکرار کرد؛ چراکه که بعضی از آنها نکات زیادی را میگویند که هرچند بار هم گوش کنید باز نکته جدیدی از آن فرامیگیرید.
معرفی چند اپلیکیشن پادکست
گرچه این برنامه برای دستگاههای ios بهصورت انحصاری تهیه شده است، اما اپل پادکست یکی از بینقصترین برنامهها برای تلفن همراههای آیفون میباشد. این برنامه بیشتر از 30 میلیون اپیزود دارد و بهراحتی میتوان پادکستهای مدنظرتان را دانلود و آفلاین آن را گوش دهید.
گوگل پادکست (Google Podcasts) این امکان را فراهم کرده است تا بهترین نمایشها را برای سلیقه خود بیابید، با صفحه اصلی شما را به پادکستهای محبوب بر اساس ژانرها و موارد پرطرفدار راهنمایی میکند. گوگل پادکست قطعاً جز بهترین برنامههای پادکست فارسی اندروید است.
اگرچه اسپاتیفای (Spotify) بیشتر یک سرویس پخش موسیقی شناخته شده است؛ اما جز بهترین برنامههای پادکست برای آیفون و اندروید است.
اپلیکیشن پادکست فارسی برای آیفون و اندروید
شنوتو یکی از این برنامههای ایرانی است که جز بهترین اپلیکیشنهای پادکست فارسی است. شنوتو مهمترین خصوصیتی که دارد این است که دسترسی به تعداد بسیار زیادی از پادکستهای فارسیزبان را داده است که از نظر تنوع واقعاً عالی هستند.
کسانی که به شنیدن پادکستهای فارسی علاقه ویژهای دارند نباید ناملیک را از دست بدهند. محبوبترین پادکستهای فارسیزبان مانند چنلبی، فردوسیخوانی، رادیو مرز، کرن و دایجست را میتوانید در این برنامه پیدا کنید و از شنیدن آنها لذت ببرید.
معرفی چند کانال فارسی و انگلیسی پادکست
معرفی چند کانال انگلیسی پادکست
- معرفی پادکست آیدیاکست – دانشگاه هاروارد
- معرفی پادکست مغز پنهان ما | پادکست روانشناسی
- معرفی پادکست بزرگ کردن کسبوکار (رید هافمن)
- پادکست اقتصادی سیاره پول
- معرفی پادکست کارآفرینی و رهبری سازمانی
- معرفی یک مجموعه پادکست درباره استراتژی محتوا
- معرفی پادکست حرفهایهای کسبوکار (مباحث مالی و سرمایهگذاری)
- معرفی پادکست داستان جنگ و رقابت میان کسبوکارها
- معرفی پادکست Outside In | مشتریمداری در کسبوکارها
- معرفی پادکست آنچه در ذهن میگذرد | پادکست روانشناسی
- معرفی پادکست پروژه دانش | شین پریش
- معرفی پادکست فریکونومیکس | استیون لویت و استیون دابنر
- معرفی پادکست TechStuff | همه چیز دربارة تکنولوژی و حاشیههایش
- پادکست Sway | مصاحبه با بیل گیتس و دیگران
- گفتگو درباره روانشناسی | پادکست انجمن روانشناسی آمریکا
- یک پادکست برای زندگی بهتر، شادتر و بامعناتر
معرفی چند کانال فارسی پادکست
- رادیو راه (رشد و توسعه فردی)
- رادیو ساگا (داستانها و افسانههای اساطیری)
- چنلبی (روایت داستانهای واقعی)
- بی پلاس (خلاصه کتابهای غیرداستانی)
- کتاب گرد (معرفی کتاب)
- رادیو مرز (مسائل اجتماعی که باعث تفاوت و فاصله در بین آدمها میشود)
- دایجست (مسائل مختلف تاریخی، سیاسی و اجتماعی)
- پاراگراف (تاریخ)
- هلی تاک (روانشناسی و توسعه فردی)
- آلبوم (معرفی آلبومهای موسیقی)
- ناوکست (در فصل اول، کتاب انسان خردمند ترجمه و بررسی شده است)
- رادیو آفساید (فوتبال)
- رادیو جولان (سفر و گردشگری)
- رادیو دیو (موسیقی و ادبیات ایران و جهان)
- رادیو دال (مهاجرت)