کسب درآمد از فریلنسری یکی از روشهایی است که طی سالیان اخیر بسیار متداول شده است. این شیوه برای افرادی مناسب است که از مهارت و توانایی خاصی برخوردار هستند و میتوانند از راه دور و از طریق کامپیوتر پروژههای دریافتی را به سرانجام برسانند.
کار آزادکار بدون حضور در محل کار انجام میشود و افراد فارغ از هر گونه محدودیت میتوانند در این شغل فعالیت کرده و درآمدزایی کنند. فریلنسرها که آزادکار نیز نامیده میشوند، متعهد به کار در یک شرکت نیستند. بلکه می توانند چندین پروژه را از شرکتهای مختلف دریافت کنند و از مزایای آزادکاری بهرهمند شوند.
فریلنسر(freelancer) میتواند از روشهای مختلفی کسب درآمد کند. آنها باید با توجه به مهارتهای خود در یکی از مشاغلی که امکان دورکاری در آنها فراهم است، مشغول به فعالیت شوند. این مشاغل طیف گستردهای دارد که با توجه به تواناییها و تخصص هر فرد انتخاب میشوند. در ادامه به روشهایی که فریلنسرها میتوانند از طریق آن به کسب درآمد بپردازند، اشاره میکنیم.
نحوه کسب درآمد از فریلنسری چگونه است؟
روشهای متعددی برای کسب درآمد از فریلنسری وجود دارد که غالبا به صورت آنلاین انجام میگردند. فریلنسرها معمولا یک کار مشخص ندارند. آنان میتوانند به عنوان مدیر سایت، برنامهنویس، تولید محتوا، مشاوره، بازاریابی، مترجم و غیره فعالیت کنند و به درآمدزایی بپردازند. به این ترتیب گام اول برای کسب درآمد، انتخاب زمینهای است که فریلنسر در آن تخصص و مهارت کافی دارد و میتواند به صورت حرفهای در آن حوزه فعالیت کند.
در گام دوم لازم است فریلنسر خود را به کسب و کارهایی معرفی کند که در پی همکاری با فریلنسرهای حرفهای و متخصص هستند. در این مرحله فریلنسر میتواند مهارتهای خود را از طریق رزومه کاری یا نمونه کار به کارفرمایان اعلام کند. سپس با بستن قرارداد، کار خود را شروع کرده و به کسب درآمد میپردازد.
-
از همه فرصتها استفاده کرده و خود را به عنوان آزادکار به کارفرمایان معرفی کنید
آزادکاران به منظور کسب درآمد از فریلنسری میتوانند حساب کاربری در سایتهای فریلنسری ایجاد کنند و فرصتهای شغلی زیادی را که مرتبط با تخصص آنها است، بیابند. اینکه در حال حاضر با یک کارفرما کار میکنند، اهمیتی ندارد. بلکه آنها همواره باید در پی فرصتهای شغلی بهتر و پروژههای مهمتر باشند تا بتوانند درآمد خود را افزایش دهند.
همچنین با فعالیت در پروژههای مختلف، سوابق کاری و رزومه فریلنسرها ارتقا مییابد و همین مسئله میتواند در ساختن آینده شغلی آنها تاثیر بسزایی داشته باشد. علاوه بر این، ایجاد وبسایت پورتفولیو نیز نوعی رزومه حرفهای است که میتواند مشتریان بالقوه را جذب کرده و او را از سایر فریلنسرها متمایز جلوه دهد.
-
مشتریان را خودتان انتخاب کنید
آزادکار میتواند مشتریان را خودش انتخاب کند. به این صورت که تصمیم میگیرند آیا قصد همکاری با کسب و کارهای کوچک را دارند و یا با شرکتهای معتبر همکاری میکنند. پس از آن لازم است سطح مهارت و تخصص خود را به همراه خدماتی که ارائه خواهد شد، مشخص کنند.
این کار به این دلیل انجام میشود که سطح توانایی و تخصص فریلنسر با نوع کار و درآمدی که دریافت میکند، هماهنگ شود. به این ترتیب برخورد با انواع مشتریان به فریلنسر کمک میکند تا استاندارد کار و بازه قیمتی کار خود را مشخص کند.
-
برای کسب درآمد از فریلنسری، بیشتر تلاش کنید
کسب درآمد از فریلنسری ثابت نیست و کاملا به سطح مهارت و دانش فرد بستگی دارد. بنابراین افرادی که قصد فعالیت به عنوان فریلنسر را دارند و در پی کسب درآمد بیشتر هستند، لازم است مهارتهای خود را ارتقا ببخشند.
در حقیقت مهارتهای فعلی به نوعی درآمد ثابت آزادکار را تضمین میکند. برای کسب درآمد بیشتر باید دانش و مهارت فرد از طریق شرکت در دورههای آموزشی، ارتقا پیدا کند. به این ترتیب با نمونه کار قوی و تخصصی، درآمد و اعتبار فریلنسر نیز افزایش چشمگیری پیدا میکند. این مسئله بیانگر موفقیت و شناخته شدن در کسب و کار است.
نکات مهم موفقیت در کسب درآمد از فریلنسری
به منظور رسیدن به موفقیت در کسب درآمد از فریلنسری لازم است نکاتی مهم را مدنظر قرار دهید و سپس اقدام نمایید. این نکات از این قرار هستند:
-
توصیه میشود که در سایتهای آزادکاری معتبر عضو شوید. با عضو شدن در سایتهای بیشتر، پروژههای بیشتری دریافت میکنید. به همین منظور چندین سایت معتبر ایرانی و خارجی وجود دارد که با عضو شدن در آنها میتوانید درآمد خود را افزایش دهید.
-
استفاده از اسم و عکس خود شما یا نام برند در پروفایل باعث اعتبار بخشیدن به کار شما میشود. همچنین با انجام پروژههای معتبر و جلب رضایت کارفرما میتوانید اعتبار خود را بهبود ببخشید.
-
سعی کنید پروژههایی را دریافت کنید که در حوزه تخصص و مهارت شما هستند و به خوبی از عهده آنها برمیآیید. چنانچه توانایی انجام آن را ندارید، میتوانید مودبانه آن را رد کنید تا به اعتبار حرفهای شما لطمه وارد نشود.
-
از آنجا که آزادکاری در منزل و از راه دور انجام میشود، لازم است با برنامهریزی پیش بروید. به این معنا که با مدیریت زمان، در کنار کارهای روزانه، برای کسب و کار خود نیز ساعاتی را مشخص کنید تا نزد کارفرما به عنوان یکی از فریلنسرهای متعهد و خوشقول شناخته شوید.
-
همچنین طراحی لوگو اختصاصی برای خود، میتواند به برندسازی کمک کند و شما را از سایر فریلنسرها متمایز سازد.
پرکاربردترین روشها به منظور کسب درآمد از فریلنسری
کسب درآمد از فریلنسری از طریق روشهای متنوع و گستردهای انجام میشود. در ادامه به روشهای رایجی که برای کسب درآمد مورد استفاده قرار میگیرد، اشاره میکنیم:
-
تایپ کردن.
-
حوزه آموزش.
-
بازاریابی دیجیتال.
-
طراحی گرافیک.
-
سئو .
-
تولید محتوا و نویسندگی.
-
طراحی و ساخت بازی.
-
ترجمه کردن.
-
انجام کارهای تحقیقی.
-
رونویسی کردن از صدا.
-
خدمات اجتماعی.
-
مدیر شبکههای اجتماعی مختلف.
-
معماری و نقشهکشی.
-
امور مربوط به موسیقی.
-
خدمات حقوقی.
عوامل تاثیرگذار در کسب درآمد از فریلنسری
کسب درآمد از فریلنسری و تعیین قیمتها متاثر از عوامل و فاکتورهای متعددی است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
-
تجربه آزادکار
با توجه به اینکه تجربه در هر شغلی ارزشمند است، میتواند تاثیر مستقیمی بر درآمد آزادکار داشته باشد. به این ترتیب طبیعتا فریلنسری که سالها تجربه در حوزهای مشخص دارد، در مقایسه با فریلنسر تازه کار، از درآمد بالاتری برخوردار است.
-
مهارتهای فریلنسر
مهارت و تواناییهای آزادکار نقش مهمی در تعیین قیمت پروژهها دارد. برخی از مشاغل فریلنسری همچون برنامهنویسی از قیمتهای بالاتری برخوردار هستند.
-
نمونه کار آزادکار
بررسی پروژههای پیشین آزادکار میتواند نمونه کار او محسوب شود و نوع عملکرد او را تعیین میکند. در صورتی که تعداد بازخوردهای مثبت از کار فریلنسر زیاد باشد، میتواند نرخ انجام کار را بالا ببرد و درآمد او را افزایش دهد.
-
محل سکونت کارفرما یا مشتری
فریلنسر میتواند در هر کجای جهان به کسب درآمد از فریلنسری بپردازد و محل سکونت او تاثیری در هزینه پروژههای انجام شده ندارد. اما مکانی که مشتری یا کارفرما در آن قرار دارد، میتواند بر نرخ تعیینشده تاثیرگذار باشد. به عنوان نمونه، کارفرمایی که در کشور ونزوئلا سفارش میدهد، هزینه کمتری از کارفرمای آمریکایی پرداخت خواهد کرد.
جمعبندی
طی سالیان اخیر کسب درآمد از فریلنسری بسیار متداول شده است. فریلنسرها میتوانند با تخصص و مهارتهای خود، حوزهای را مشخص کرده و سپس خود را به کسب و کارهای آن حوزه معرفی کنند. فریلنسرها با داشتن برنامهریزی، مدیریت زمان، صبر، مهارت و تخصص میتوانند در این زمینه موفق ظاهر شوند و به مرور درآمد خود را افزایش دهند.
ممکن است مطالعه ی این مقاله برایتان جذاب باشد: معایب کارهای فریلنسری