مقدمه:
موشن گرافیک چیست؟ در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم به ویدیوهایی که محتوا و مفاهیم مختلف را به شکل متحرک به مخاطب انتقال می دهند موشن گرافی گفته می شود. ویدیوهای موشن گرافی تاثیرگذار هستند و به کمک آن ها می توان در مدت زمان بسیار کوتاهی مفاهیم مورد نظر را در اختیار کاربران قرار داد. موشن گرافی ها قابلیت نمایش در پلتفرم های مختلف را دارند.
موشن گرافیک یا Motion graphics چیست؟
مفهوم موشن گرافیک چیست؟ موشن گرافی از دو واژه مختلف تشکیل شده است که موشن به معنای حرکت می باشد و گرافیک به معنای تصاویر است. این دو واژه زمانی که در کنار یکدیگر قرار می گیرند مفهوم حرکت تصاویر را به مخاطب می رساند.
در واقع موشن گرافی قسمتی از انیمیشن می باشد که به کمک آن می توان تصاویر مختلف یا طرح های گرافیکی را به صورت متحرک تبدیل کرد. موشن گرافی ها به صورت دو بعدی، سه بعدی و… طراحی می شوند.
موشن گرافیک در چه مواردی استفاده می شود؟
حال که با مفهوم موشن گرافیک چیست؟ آشنا شدید بهتر است در مورد کاربردهای موشن گرافی نیز اطلاعاتی را بدست آورد. از مهم ترین انواع کاربرد موشن گرافی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
اشتراک گذاری راحت مفاهیم و اطلاعات مختلف
-
طراحی ویدیوهای تبلیغاتی و توصیفی
-
طراحی انواع لوگو گرافیکی
-
دیجیتال مارکتینگ ( بازاریابی دیجیتال )
-
طراحی پست برای شبکه های پرمخاطب اجتماعی
-
برندسازی
-
طراحی ویدیوهای مختلف آموزشی
-
صنعت فیلم سازی
تاریخچه موشن گرافیک
نخستین انیمیشن در سال 1960 توسط انیمیشن ساز معروفی به نام John Whitney طراحی شد. John Whitney شرکتی به نام موشن گرافی را خلق کرد و توانست در مدت زمان کوتاهی مفهوم موشن گرافیک چیست؟ و این سبک هنر را به جهان معرفی نماید.
از همان زمان تا کنون از موشن گرافی استفاده زیادی می شود. امروزه انیمیشن شکل جدیدتری به خودش گرفته است و به صورت انیمیشن دو بعدی ، انیمیشن سه بعدی و… طراحی می شود که از این نوع انیمیشن ها می توان در کسب و کارهای مختلف استفاده کرد.
موشن گرافیک در واقع شامل ویدیو، متن ها و تصاویر متحرک، انیمیشن تحت وب، فیلم و… می باشد. در نتیجه می توان گفت موشن گرافی جزو کاربردی ترین هنرها است که از زمان های گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار می گیرد.
نمونه های موشن گرافیک
امروزه نمونه های موشن گرافیک زیادی توسط انیماتورهای مختلف طراحی شده اند اما بهترین نمونه های موشن گرافیک چیست؟ در واقع می توان گفت بهترین نمونه های موشن گرافی توسط انیماتورهای حرفه ای طراحی شده اند. به کمک این نوع موشن گرافی ها می توان در سریع ترین زمان ممکن اطلاعات مختلف را در اختیار مخاطبان در رده سنی مختلف قرار داد.
از معروف ترین و برترین نمونه های موشن گرافیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
موشن گرافیک با من تماس بگیرید.
موشن گرافیک با من تماس بگیرید به صورتی طراحی شده است که می تواند مخاطب را به آسانی جذب می کند. در طراحی این نوع موشن گرافی از یک سلبریتی برای انتقال مفاهیم استفاده شده است. دیدن سلبریتی در این موشن گرافی برای مخاطبان جذاب است و در 30 ثانیه داستان مورد نظر توسط سلبریتی بیان می شود. از مهم ترین مزایای این نوع موشن گرافی می توان به جذب مخاطبان بیشتر، بررسی راحت تر مزایای محصول و… اشاره کرد.
-
موشن گرافی Tilder:
به کمک این برنامه کاربردی می توان صداهایی که در اینترنت بارگذاری می شوند را به راحتی گوش داد. ویدیویی موشن گرافی که توسط مجموعه Tilder ساخته شده است به خوبی خدمات این برنامه را توضیح می دهد.
-
موشن گرافیک سکه:
یکی از معروف ترین موشن گرافیک ها موشن گرافی سکه است. این نوع موشن گرافی به گونه ای ساخته شده است که می توان به کمک آن مفاهیم را به راحتی به مخاطب انتقال داد.
-
موشن گرافی Bailey Nelson:
این نوع ویدیو موشن گرافیک مربوط به مخاطب هایی می باشد که تمایل دارند خرید لنز را به صورت آنلاین انجام دهند. در این ویدیو مشاوره لازم در زمینه خرید لنز به مخاطب داده می شود. در این ویدیو همچنین از تصاویر و کاراکترهای بسیار جذاب استفاده شده است.
-
موشن گرافیک Amazon Smart Home:
امروزه استفاده از دستگاه های هوشمند مورد توجه قرار گرفته است. در ویدیو موشن گرافی Amazon Smart Home به بررسی مزایای دستگاه های هوشمند پرداخته شده است. در این ویدیو همچینن از شخصیت های جذاب و متفاوت استفاده شده است.
چگونه موشن گرافیک ایجاد کنیم؟
نحوه یادگیری موشن گرافیک به صورت حرفه ای برای انیماتورهای مبتدی از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که تمایل دارید موشن گرافی را به صورت حرفه ای طراحی کنید باید اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورید. مراحل طراحی موشن گرافیک چیست؟ برای طراحی موشن گرافی بهتر است طبق مراحل زیر پیش بروید تا بتوانید موشن گرافی های کاربردی و حرفه ای تری را طراحی نمایید:
-
سناریو نویسی مهم ترین مرحله از طراحی موشن گرافیک به شمار می رود. برای نوشتن سناریو باید مهارت لازم را در زمینه تولید محتوا داشته باشید.
-
ایده پردازی و نوشتن ایده ها روی کاغذ دومین مرحله از طراحی موشن گرافیک به شمار می رود.
-
اگر سناریو نویسی و ایده پردازی را به صورت صحیح انجام داده باشید در این مرحله می توانید کاراکترهای مورد نظر خود را به راحتی طراحی کنید.
-
صداگذاری موشن گرافی ها نیز دارای قوانین خاص خود می باشد.
-
متحرک سازی تصاویر اصلی ترین بخش ساخت موشن گرافیک می باشد. در این مرحله شما می توانید به تصاویری و اشکالی که انتخاب کرده اید جان ببخشید.
-
استفاده از نرم افزارهای مناسب برای ساخت موشن گرافیک از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. شما می توانید به کمک بهترین نرم افزار موشن گرافیک نسبت به خلق موشن گرافی های جذاب اقدام کنید. از معروف ترین نرم افزارها برای طراحی موشن گرافی می توان به After Effect، Premier، Apple Motion و … اشاره کرد.
-
در مرحله آخر بهتر است موشن گرافی را که طراحی کرده اید به صورت دقیق بررسی کنید. در این مرحله باید تمام اجزاء و عناصر موشن گرافی را با دقت بررسی کنید. بعد از بررسی می توانید کلیه ایرادها را رفع کنید.
مبانی موشن گرافیک
مهم ترین مبانی موشن گرافیک چیست؟ برای طراحی موشن گرافی باید اصولی را مد نظر داشته باشید تا بتوانید طراحی را به صورت حرفه ای تر انجام دهید. از مهم ترین مبانی موشن گرافیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
اهداف تان را شناسایی کنید.
-
در صورتی که ساخت موشن گرافیک را به صورت تیمی انجام می دهید بهتر است با اعضای گروه به بحث و گفتگو بپردازید. کلیه دیدگاه های اعضای گروه تان را مورد بررسی قرار دهید.
-
سناریو نویسی و شخصیت پردازی را به درستی انجام دهید.
-
صداگذاری را به شیوه ای صحیح انجام دهید.
-
به کمک نرم افزارهای مخصوص و حرفه ای کلیه قسمت های مورد نیاز را طراحی کنید.
-
تمامی صحنه های موشن گرافی را مطابق با سناریو تنظیم کنید.
-
در صورتی که مبتدی هستید از انیماتورهای حرفه ای کمک بگیرید.
-
زمان بندی از مهم ترین مبانی موشن گرافیک به شمار می رود.
سوالات متداول موشن گرافیک
-
موشن گرافیک چیست؟
به تلفیق طراحی گرافیک با حرکت موشن گرافی گفته می شود. علاوه بر این به کمک سناریو نویسی می توان عناصر مختلف موشن گرافی را به حرکت درآورد.
-
مراحل طراحی موشن گرافیک چیست؟
از مهم ترین مراحل طراحی موشن گرافیک می توان به سناریو نویسی، ایده پردازی، خلق کاراکترهای جذاب، طراحی به کمک نرم افزار و… اشاره کرد.
-
کاربرد موشن گرافیک چیست؟
از مهم ترین انواع کاربرد موشن گرافیک می توان به بازاریابی دیجیتال، برندسازی، فیلم سازی و… اشاره کرد.
چکیده مطالب
طراحی موشن گرافیک با موبایل و رایانه به راحتی امکان پذیر است. برای ساخت موشن گرافی کافیست نرم افزار مناسبی را روی موبایل یا رایانه تان نصب کنید. در صورتی که شما جزو طراحان حرفه ای هستید می توانید در مجموعه های معتبر برای طراحی موشن گرافی استخدام شوید.
نحوه استخدام طراح موشن گرافیک در مجموعه های مختلف نظیر سیتی سایت و… به راحتی امکان پذیر است. شما می توانید با تکمیل فرم استخدام و قبولی در آزمون آنلاین در شرکت مورد نظر خود استخدام شوید و شروع به کار کنید.
علاوه بر این می توانید سفارش طراحی موشن گرافیک و سفارش تولید محتوا را در مجموعه های معتبر انجام دهید. در این مطلب با مفهوم موشن گرافیک چیست؟ آشنا شدید که امیدواریم اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورده باشید.