طراحی سایت

وب سایت پویا یا داینامیک چیست؟

وب سایت پویا

 

تمامی وب سایت های امروزی به صورت پویا یا داینامیک طراحی می شوند. اما طراحی وب سایت پویا چیست؟ سایت پویا چه مزایا و معایبی دارد؟ طراحی سایت پویا با چه روشی بهتر است؟ در ادامه به صورت کامل بیان کرده ایم.

وب سایت پویا چیست؟

در طراحی سایت داینامیک یا طراحی وب سایت پویا که می توان گفت اغلب سایت های موجود امروزه به این روش طراحی می شوند، محتویات سایت بر اساس زمان یا کار و … تغییر پیدا می کند.

به عنوان مثال طراحی سایت مشابه دیوار و طراحی سایت دیجی کالا از نمونه سایت داینامیک هستند که توسط تیم سیتی سایت نیز به این روش طراحی شده اند.

 وب سایت های ایستا این روزها به دلیل مشکلات زیاد، واکنشگرایی پایین و عدم زیبایی ظاهری طرفداران کمی نسبت به وب سایت پویا دارد. سایت های ایستا با استفاده از چند صفحه html طراحی می شوند و کاربر باید برای تغییر اطلاعات صفحات حتما به html  مسلط باشد. با توجه به رکود اقتصادی در سطح جهانی داشتن یک وب سایت به شما کمک می کند که به کسب و کارتان رونق هر چند نسبی دهید. هر چه این سایت زیبا و با کارایی راحت تری باشد، شما با تمرکز بیشتری در مسیر موفقیت گام بر می دارید.

 تفاوت سایت پویا و استاتیک

ساخت سایت داینامیک

راه اندازی و آموزش طراحی سایت داینامیک به دو صورت انجام می شود که از نظر قیمت تفاوتی زیادی با هم دارند.

ساخت سایت داینامیک بر پایه CMS یا سیستم مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوا یک سیستم نرم افزاری آماده برای طراحی و مدیریت اطلاعات سایت است. در این روش طراح سایت یک سیستم مدیریت محتوا مثل وردپرس، جوملا و … را بصورت سفارشی برای شما تغییر می دهد. با توجه به این کار برنامه نویسی در این روش کمتر است، هزینه ساخت اینجور سایت ها پایین است. مشکلات امنیتی این سیستم نیز، کمتر است.

 

طراحی سایت داینامیک با برنامه نویسی اختصاصی

در این روش یک نرم افزار آماده برای مدیریت سایت وجود ندارد بلکه اطلاعات سایت تمام برنامه نویسی می شود. مزیت این روش این است که؛ همه چیز از ابتدا کاملا اختصاصی برنامه نویسی می شود. این روش برای طراحی سایت شرکت های بسیار بزرگ کاربرد دارد. هزینه طراحی سایت داینامیک با این روش بسیار بیشتر است. به دلیل اینکه صفر تا صد کار برنامه نویسی می شود، احتمال وقوع مشکلات امنیتی در این روش نیز بیشتر است.

 

مزایای وب سایت پویا یا داینامیک

وب سایت های پویا مزایایی دارند که در ادامه برایتان می گوییم

  • مدیریت ساده سایت

 مدیریت سایت در این نوع طراحی بسیار آسان است و شما نیازی به داشتن دانش فنی ندارید.

  • سادگی بروزرسانی

درج ، حذف و ویرایش اطلاعات در سایت بدون هیچ دانش فنی صورت می گیرد. این گونه سایت ها به یک پایگاه داده یا Database وصل می شوند که باعث می شود هر گونه آپدیت در سایت به سادگی انجام پذیرد.

  • واکنشگرایی

واکنشگرایی و جلوه های بصری در این نوع طراحی بهتر است و منطبق تر بر اصول سئو است؛ چرا که برای کاربران تلفن های همراه نیز اگر سایت با این روش طراحی شود راحتی بیشتری برای کار دارد تا وب سایت ایستا.

  • سئو سایت

سایت های داینامیک بر سئو تاثیر بهتری دارند. یکی از مواردی که بر سئو و بهینه سازی تاثیر دارد بروزبودن سایت است. در سایت های استاتیک، به علت اینکه بروزرسانی زحمت بیشتری دارد، این مسئله دیر به دیر اتفاق می افتد. در حالیکه در سایت های داینامیک به دلیل سادگی بروزرسانی این مسئله در فواص زمانی کوتاه اتفاق می افتد.

  • تجربه کاربری بهتر

 سایت های داینامیک تجربه ی کاربری بهتری دارند. هر چند سایت های داینامیک از نظر سرعت کندتر از سایت های ایستا هستند اما همین پویا بودن سایت برای ایجاد تجربه کاربری بهتر ساده تر عمل می کنند.

 

معایب طراحی وب سایت پویا

طراحی وب سایت پویا علاوه بر مزایا دارای یک سری معایب نیز می باشد. در ادامه به طور کامل در رابطه با معایب طراحی سایت داینامیک یا پویا صحبت می کنیم.

  • هزینه نگهداری سرور بیشتر است

برای نگهداری بانک اطلاعاتی وب سایت های پویا، سرور یا هاست آن باید باید به صورت مداوم کار کند. حال هر چه تعداد بازدید کنندگان سایت بیشتر شود، نیاز به سرور قوی تر هم بیشتر احساس خواهد شد.

  • مشکلات امنیتی بیشتری دارد

امنیت وب سایت های پویا باید به درستی تامین شود؛ چرا که در غیر اینصورت مورد حمله هکر ها قرار گرفته و اطلاعات سایت از بین خواهد رفت. اگر وب سایت داینامیک شما با کمک وردپرس ساخته شده است، برای تامین امنیت آن مطلب ” افزونه های امنیتی وردپرس” را بخوانید.

  • برنامه نویسی سخت تری دارد

از دیگر مشکلات وب سایت های داینامیک، برنامه نویسی سخت آنها است. برای طراحی یک وب سایت پویا با امکانات کامل باید زمان و هزینه زیادی صرف شود. این در حالی است که اگر بخواهید تغییری را در سایت نیز اعمال کنید، دوباره باید هزینه و زمانی را صرف کنید. از طرفی برای همیشه به طراح سایت نیاز خواهید داشت.

اما امروزه با طراحی سایت پویا با کمک سیستم های آماده، این مشکل حل شده است.

 وب سایت پویا چیست؟

وب سایت پویا مبتنی بر سیستم های مدیریت محتوا یا cms

سیستم مدیریت محتوا در اصل یک نرم افزار برای مدیریت اطلاعات سایت و راحتی کار با وب سایت برای کاربرانی است، که هیچ دانشی در زمینه طراحی وب سایت ندارند یا زمان کافی برای این امر ندارند. این سیستم ها با هزینه کمتری نسبت به وب سایت هایی که به صورت اختصاصی طراحی می شوند و در اصل مطابق با نیاز شما سفارشی سازی می شوند.

مشکلات امنیتی کمتری دارند و به گونه ای از محبوبیت برخوردار شده اند که حتی امروزه بسیاری از طراحان نیز از همین سیستم های مدیریت محتوا استفاده می کنند.

امروزه بسیاری از طراحان سایت از cms های نظیر: WordPress، Joomla و … استفاده می کنند.

 

سیستم مدیریت محتوا

Content Management System یا سیستم مدیریت محتوا برنامه ای است که به وسیله آن می توانید بدون هیچ دانش برنامه نویسی و بدون نیاز به برنامه نویسی به مدیریت محتوای سایت خود بپردازید.

این نرم افزار روی سرور است و به مدیر سایت این توانایی را می دهد تا محتوا سایت را بدون نیاز به طراحی دوباره سایت، تغییر دهد. برنامه نویس، سیستم مدیریت محتوا را طراحی میکند و آن را روی سایت شما نصب می کند؛ اکنون شما می توانید صفحات موجود را ویرایش کنید و همچنین محتوای آن را و نیز صفحات جدیدی ایجاد یا حذف نمایید.

حتی شما می توانید با داشتن cms قابلیت های جدیدی را به آن در قالب پلاگین بیفزایید که این پلاگین ها نیز به دو دسته رایگان و غیر رایگان تقسیم می شوند.

بیشتر بخوانید:مزایای طراحی سایت داینامیک چیست؟

در هر صورت داشتن سیستم مدیریت محتوا همچون وردپرس یا جوملا به دلیل داشتن کاربران گوناگون مرتب به روز می شود و امکانات بی شماری به آن افزوده می شود. همچنین یکی از محاسن داشتن این نوع سیستم های مدیریت محتوا امنیت بالاتر آن است؛ چرا که کاربران زیادی با آن در سراسر دنیا کار می کنند و تمام ارورها و باگ های آن را مرتب گزارش و بررسی و در حال رفع آن هستند.

در حالی که استفاده از سیستم مدیریت محتوا اختصاصی هزینه زیادی را دربر خواهد داشت، از هزینه های به روزرسانی و افزایش یک قابلیت یا سفارشی سازی تا موارد دیگر …

 

هزینه طراحی وب سایت پویا با سیستم مدیریت محتوا یا cms

هزینه وب سایت پویا نسبت به وب سایت ایستا بیشتر است، اما در میان وب سایت پویا، هزینه راه اندازی سایت با سیستم های مدیریت محتوا به نسبت سایت هایی که به صورت اختصاصی طراحی می شوند کمتر است.

برای پروژه های بزرگ نه برای استارت آپ ها طراحی سایت اختصاصی توصیه می شود، در حالی که برای مشاغل کوچک یا مشاغل حتی در حد متوسط سیستم های مدیریت محتوا توصیه می شود. توجه داشته باشید شرکت های بزرگ دارای بخش IT  هستند این یعنی تعدادی نیروی متخصص فقط برای این امر اختصاص داده اند.

 

پنل مدیریت محتوا در سیستم های تیم سیتی سایت بسیار ساده و با امکانات ویژه است، که راحتی هر چه بیشتر شما جهت کار با این سیستم ها را فراهم کرده است. همچنین داشتن فایل و فیلم آموزشی و پشتیبانی به شما کمک می کند تا حتی ابهام های کوچکی که در این زمینه ممکن است برای شما پیش بیاید رفع شود.

 

در پایان

در این مطلب سعی کردیم پاسخ سوال وب سایت پویا چیست؟ را بدهیم. همانطور که گفتیم طرفداران سایت پویا نسبت به سایت های ایستا بیشتر است. زیرا کاربران با مشکلاتی نظیر عدم واکنش گرایی، عدم زیبایی ظاهری سایت و … روبرو نیستند. جهت خرید سیستم مدیریت محتوا در زمینه های طراحی سایت فروشگاهی و طراحی سایت نیازمندی ها با شرکت سیتی سایت در تماس باشید.

تماس با سیتی سایت


بروزرسانی در سه شنبه, 06 تیر 1402 10:56

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *