طراحی سایت

راهنمای انتخاب اسم برای سایت + راهکار و ابزار

راهنمای انتخاب اسم برای سایت

 

انتخاب اسم سایت یکی از مهم ترین اقدامات در زمان راه اندازی کسب و کار اینترنتی است. در این مطلب با نکات طلایی گفته شده و به کمک ابزارهای رایگان پیشنهاد اسم برای سایت، می توانید بهترین اسم برای طراحی سایت را انتخاب کنید. همچنین در ادامه با دانلود PDF لیست اسم های زیبا برای سایت، می توانید ایده های جذابی برای انتخاب نام دامنه پیدا کنید.


مطالب گفته شده در این صفحه :

1. چرا انتخاب اسم زیبا برای سایت اهمیت دارد؟
2. لیست اسم زیبا برای فروشگاه اینترنتی
3. نکات مهم در زمان انتخاب اسم برای سایت
4. معرفی ابزارهایی برای پیشنهاد اسم سایت
5. نکات مهم در انتخاب اسم زیبا برای فروشگاه اینترنتی
6. کدام پسوند دامنه برای سایت شما مناسب است؟
7. چرا باید دامنه را چند ساله ثبت کنیم؟
8. کلمات ترکیبی برای انتخاب اسم سایت
9. مراحل 4 گانه انتخاب نام سایت
10. دانلود نسخه pdf مقاله


منظور از دامنه سایت چیست؟

منظور از دامنه سایت، آدرس یا url است که در زمان مشاهده یک سایت، در بالای مرورگرتان می بینید. دامنه یک سایت از چند بخش تشکیل شده است که در ادامه خواهیم گفت:

domain-anatomy راهنمای انتخاب اسم برای سایت | نکات انتخاب نام دامنه

  • بخش اول دامنه همان پروتکل است که می تواند انواع مختلفی داشته باشد؛ اما بهترین آن که از نظر امنیت رتبه اول را دارد، پروتکل https است. ( تبدیل http به https در وردپرس)
  • بخش دوم مربوط به نام دامنه است که در اینجا منظور همان webpouya می باشد. در ادامه به شما یاد داده ایم که چطور اسم برای سایت اینترنتی انتخاب کنید.
  • در آخر هم پسوند دامنه را می بینیم که انواع مختلفی دارد؛ اینکه کدام پسوند برای سایت شما بهتر است را در ادامه به طور مفصل گفته ایم.

در صفحه ” دامنه چیست؟ ” به صورت کامل در مورد دامنه سایت صحبت کرده ایم و در نهایت نیز به شما یاد داده ایم که چطور در سامانه ایرنیک دامنه مورد نظرتان را ثبت کنید.

 

اگر فرصت کافی برای مطالعه ندارید، پیشنهاد میکنم پادکست صوتی زیر را در مورد انتخاب دامنه سایت گوش بدهید:


   

 

 چرا انتخاب اسم زیبا برای سایت مهم است؟

پیش از آنکه به معرفی سایت پیشنهاد نام برند بپردازیم، به شما میگوییم که چرا انتخاب اسم زیبا برای سایت مهم است.

1. نام دامنه اولین چیزیست که مخاطب می بیند

اولین چیزی که مخاطب در نگاه اول می بیند، نام دامنه سایت است. بنابراین یک دامنه خوب می تواند به صورت مستقیم در کلیک شدن سایت توسط کاربر و از همه مهم تر ماندگاری نام دامنه در ذهن او تاثیر گذار باشد.

2. نام دامنه معرف برند شما خواهد بود

یکی دیگر از دلایل انتخاب اسم خاص برای سایت، برندسازی می باشد. همانطور که گفتیم، نام دامنه خوب تاثیر زیادی در ماندگاری در ذهن مخاطب دارد؛ هر چه نام دامنه شما کوتاه تر، جذاب تر و در عین حال با مفهوم باشد، احتمال ماندگاری آن در ذهن مخاطب افزایش خواهد یافت. به همین ترتیب شما توانسته اید با ماندگار شدن در ذهن کاربران، برندسازی کنید.

3. نام دامنه روی سئو سایت تاثیر می گذارد

انتخاب نام دامنه ای که مرتبط به کسب و کارتان بوده یا دارای کلمات کلیدی باشد، می تواند تاثیر مثبتی روی سئو سایت بگذارد. به عنوان مثال زمانی که کلمات کلیدی حوزه سئو را سرچ می کنید، ابتدا وب سایت هایی به شما نشان داده می شود که در نام دامنه خود عبارت seo را دارند.

 

domain-name-for-ecommerce راهنمای انتخاب اسم برای سایت | نکات انتخاب نام دامنه

اسم زیبا برای فروشگاه اینترنتی

در زیر می توانید لیست ایده و اسم های خاص برای سایت فروشگاهی را مشاهده نمایید.

با ترکیب اسم مورد نظر با کلماتی همچون shop ، kala ، store ، market و … به یک اسم زیبا برای فروشگاه اینترنتی خود برسید:

لیست اسم برای فروشگاه

 

 نکات مهم در زمان انتخاب اسم برای سایت 

 در ادامه به بررسی نکات مهم برای انتخاب اسم دامنه سایت می پردازیم. 

1. نام دامنه را کوتاه و ساده انتخاب کنید

یکی از نکات انتخاب نام دامنه، این است که نام دامنه انتخابی شما نباید بیش از حد بلند و طولانی باشد. نام دامنه باید راحت تایپ شود، پس بهتر است از انتخاب نام‌هایی با بیش از 14 کاراکتر جدا خودداری کنید تا کاربر برای به ذهن سپردن و تایپ دچار مشکل نشود. کاربران نام‌های کوتاه را راحت‌تر به ذهن می‌سپارند و برای مدت طولانی می‌توانند بدون جستجو مستقیما وارد سایت شما شوند. یکی از بدترین کارها در انتخاب نام دامنه مخفف کردن عبارات و کلمات است. نام دامنه شما، برای کسی که برای اولین بار آن را می‌شنود، باید دارای معنا باشد و به راحتی به ذهن سپرده شود.

انتخاب اسم تک بخشی کار بسیار دشواری خواهد بود و پیشنهاد ما این است که برای اینکه بتوانید نام مناسب‌تری را برای سایتتان انتخاب کنید، به سراغ نام‌های دو یا چند بخشی بروید؛ اما دقت کنید طبق اصول گفته شده نام شما از 14 کاراکتر عبور نکند و طولانی نشود.

 

2. اسم وبسایت باید معرف برند شما باشد

یکی از نکات مهم در نحوه انتخاب دامنه، این است که نام دامنه شما باید بتواند معرف برندتان باشد. نام انتخابی شما بهتر است، اشاره‌ای به فعالیت مورد نظر شما داشته باشد. با این کار قدم بزرگی برای بازاریابی و تبلیغات خدمات و محصولات خود برداشته‌اید. به دلیل اینکه هر جا نام سایت شما برده شود، مخاطبان می‌توانند فعالیت و خدمات سایت شما را درک کنند. این نکته را در نظر بگیرید که نام دامنه خود را به یک مکان یا به یک محصول خاص محدود نکنید، بهتر است نام‌های کلی در نظر بگیرید تا بتوانید در همه موارد کسب کارتان از آن استفاده کنید.

 اصول انتخاب نام دامنه

3. نام دامنه به راحتی قابل فهم و تایپ کردن باشد

از دیگر نکات مهم در نحوه انتخاب دامنه این است که اسم وبسایت باید به گونه ای انتخاب گردد که هنگام معرفی به مشتری، به راحتی آن را فهمیده و بتواند بدون اشتباه آن را تایپ کند. سعی کنید نام دامنه انتخابی شما دارای حالت‌های مختلف برای تایپ نباشد. مثل yarane  و yaraneh. از خط تیره و عدد ترجیحا در ثبت نام دامنه خود استفاده نکنید. (به استثنا حالتی که عدد بتواند بیانگر یک حرف خاص باشد)

اما تاثیر عدد در دامنه سایت چیست؟

مثلا p30download.com نمونه ای از کاربرد صحیح عدد در نام سایت است و alireza24.com نمونه ای از کاربرد غلط است. اگر عدد بیانگر یک موضوع مشخص و عمومی نباشد، می تواند برای کاربران ابهاماتی را ایجاد کند. به همین دلیل بهتر است تا جاییکه امکان دارد از اعداد در دامنه استفاده نشود؛ مگر در مواقع ضروری و برای برند سازی که استفاده از آن می تواند مفید باشد.

برای اینکه مطمئن شوید، نامی که انتخاب کرده اید به راحتی تایپ میشود، از چند نفر بخواهید با شنیدن نام دامنه آن را بنویسند و با مشاهده نوع نگارش هرکدام به این نکته پی خواهید برد.

اگر در زمینه شکلات فعالیت دارید، میتوانید از chocolate_shop استفاده کنید. اما ممکن است کاربر خط تیره را فراموش کند یا chocolatefrance.com نیز به سبب طولانی بودن و تلفظ دشوار آن، ممکن است فراموش شود. 

 

4. فعالیت خود را با نام دامنه نامناسب محدود نکنید

از نکات مهم در انتخاب نام دامنه، این است که نباید کسب و کار خود را با نام دامنه محدود کنید. برای مثال taghvim99 باعث میشود کسب و کار شما به سال 99 محدود شده و بعد از آن از بین برود. برای مثال با پسوند apk نشان میدهد که کسب و کار شما محدود به دانلود اپلیکیشن است. این محدودیت ها برای کسب و کار مناسب نمیباشد. بهتر است نام انتخابی شما یک  تصویر ذهنی در ذهن ایجاد کند. با این ترفند نام سایت شما خیلی سریع می‌تواند به شهرت دست پیدا کند، مثل apple.com 

 

ایده اسم سایت

 

5. برای انتخاب اسم وب سایت خلاقانه عمل کنید

باید در نظر داشته باشید که اکثر کلمات فارسی و انگلیسی تک بخشی تا به امروز به ثبت رسیده‌اند و حداقل پسوند .com یا .ir آنها ثبت شده است. پس اگر به دنبال ثبت نام دامنه‌ای کوتاه و تک بخشی برای وب سایت خود هستید، باید کمی خلاقیت به خرج داده و یک کلمه جدید ابداع کنید. (دقت کنید که با این کار، نامی که انتخاب یا ابداع کرده‌اید معنی بدی نداشته باشد، پس حتما معنی آن را چک کنید و با توجه به آن نام خود را انتخاب کنید.)

برای مثال اگر صاحب یک رستوران ایتالیایی هستید و می خواهید یک سایت برای خود داشته باشید، می توانید از دیکشنری ایتالیایی کمک گرفته و انواع عبارت های با معنا و مرتبط با کار خود را در لیستی قرار دهید. سپس با ترکیب آنها به نامی که معرف فعالیت شما بوده و همچنین متفاوت تر از رقیبانتان نیز باشد، دست پیدا کنید.

شما می توانید برای انتخاب نام سایت از اسامی حیوانات استفاده کنید، برای مثال hodhod.com می تواند یک نام متفاوت و خلاق برای سایت باشد. همچنین می توانید از نام اشیا مانند divar، گل و یا نام های قدیمی مثل amirza.ir استفاده کنید. با به کارگیری این نوع ایده ها می توانید نام های متفاوت تر و خلاقانه تری را ایجاد کنید.

هنگام دادن ایده برای اسم فروشگاه اینترنتی می‌توانید، از کلمات لاتین هم استفاده کنید ولی باید در نظر داشته باشید که اگر سایت شما قرار است در زمینه بین المللی فعالیت کند نامی که به لاتین انتخاب کرده‌اید، باید دارای معنا باشد.

 

دانلود لیست بهترین دامنه برای سایت

شما می توانید با دانلود فایل زیر، لیستی از انواع اسم پیشنهادی برای سایت و معانی آنها را مشاهده کنید. با کمک این اسامی می توانید خلاقیت بیشتری به خرج داده و اسم زیبا برای سایت انتخاب کنید. در ادامه می توانید نمونه اسم سایت های زیادی را شبیه مثالی که برایتان گفتیم، مشاهده کنید. در لیست زیر تلاش شده تا اسامی اصیل و با معنی ایرانی برای شما آماده شود تا بتوانید به راحتی زیباترین اسم فارسی برای سایت را انتخاب کنید.

 

دانلود اسم های زیبا برای سایت

 

6. نام سایت و شبکه های اجتماعی خود را یکسان انتخاب کنید

سعی کنید نام دامنه و نام صفحات شبکه های اجتماعی شما یکسان باشد. با این کار کاربران راحت تر شما را در همه فضا ها پیدا میکنند. بنابراین علاوه به بررسی اسم مورد نظر در وب سایت ها، شبکه های اجتماعی را نیز چک کنید.

 

7. از نظر دیگران استفاده کنید

به تداعی ذهنی نام دامنه خود در ذهن مخاطب توجه داشته باشید. اگر نام سایت شما مفهوم ناخوشایندی را در ذهن مخاطب تداعی کند، مطمئن باشید که نام خوبی نخواهد بود. پس برای آن که نظری در رابطه با تداعی نام خود در ذهن مخاطب داشته باشید، قبل از ثبت نام، آن را با حداقل ده نفر در میان بگذارید و نظر آنها را بخواهید. مثلا نام شما نباید تداعی گر نام یک بیماری یا حرف نامربوطی باشد. 

 

8. انواع شکل های نوشتاری نام سایت خود را ثبت کنید

از مهم ترین نکات در نحوه انتخاب دامنه، این است که سعی کنید نامی را انتخاب کنید که چندین شکل نوشتاری نداشته باشد. اما اگر نتوانستید نامی با این ویژگی پیدا کنید، بهتر است که انواع شکل های نوشتاری آن را با پسوند های مختلف ثبت کنید. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که اگر می‌خواهید دامنه ثبت کنید، باید بتوانید پسوندهای مختلف آن را به ثبت برسانید (حداقل دو پسوند دات کام و دات ای ار را ثبت کنید)

اگر دیدید که دامنه مورد نظر شما  با پسوند .com قبلا به ثبت رسیده و با پسوند .ir خالی است (و یا حتی اگر .ir ثبت شده و .com خالی است) از آن نام صرف نظر کنید. زیرا امکان سئو برای سودجویان با استفاده از نامی که برای شما نیست و با پسوند دیگری به ثبت رسیده مهیا خواهد شد و با رونق کسب و کارتان شما را دچار مشکل خواهند کرد.

 همچنین اگر نام دامنه شما به گونه ای است که به شکل های مختلف تلفظ شده یا شنیده می شود، بهتر است تمام اشکال مختلف آن را ثبت کنید. به عنوان مثال سیتی سایت ممکن است سیتی سایتن نیز شنیده شود؛ پس بهتر است هر دو را ثبت کنید.

 

9. از پسوندهای رایج استفاده کنید

نام دامنه خود را با پسوندهای رایج ثبت کنید. برای مثال پسوندهای زیادی مانند info، ninja و … وجود دارد که شاید شما با آنها آشنایی کامل دارید، اما تمامی مخاطبان سایت شما به این پسوندها آشنایی ندارند و برای جستجوی سایت شما دچار مشکل خواهند شد. بهتر است که اسم وبسایت را با پسوند های .ir و .com ثبت کنید.

اما این نکته را باید بدانید که به طور کلی پسوند .com اعتبار بیشتری دارد. برای مثال در سیستم عامل ویندوز اگر نام سایتی را در گوگل بدون پسوند آن سرچ کنید و سپس دکمه Ctrl + enter را بزنید، به صورت خودکار پسوند .com تایپ می شود.

همچنین در کیبورد اکثر گوشی های همراه نیز، .com به صورت پیشفرض وجود دارد. نکات گفته شده نشان می دهد که این پسوند در بین مردم معروف تر بوده و جا افتاده است. اما به این نکته نیز توجه کنید که در هر صورت برای جلوگیری از سواستفاده سودجویان، هر دو پسوند را ثبت کنید.

 

اننخاب اسم برای سایت

 

10. آینده نگر باشید

در زمان انتخاب نام دامنه، آینده نگر باشید. در ابتدا بهتر است این نکته را بدانید که تغییر نام دامنه نه تنها برایتان هزینه بر خواهد بود، بلکه روی سئو و برندسازیتان نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت. بنابراین در زمان انتخاب نام سایت، آینده نگر باشید. اگر در حال حاضر تنها فروشنده لوازم جانبی موبایل هستید و احتمال می دهید در آینده محصولات دیگری را نیز موجود کنید، پس متناسب با این هدف هم نام دامنه را انتخاب کنید.

علاوه بر این، پیشنهاد می کنیم نام دامنه خود را محدود به شهر یا منطقه خاصی نکنید؛ چرا که در آینده می خواهید کسب و کارتان را گسترش بدهید و این مسئله ممکن است برایتان مشکل ایجاد کند. به عنوان مثال اگر در حال حاضر تنها در اصفهان فعالیت می کنید، در نام دامنه خود از عبارت esf یا isfahan استفاده نکنید.

 

11. از کلمات فارسی در نام دامنه خود استفاده نکنید

حتما شما هم سایت هایی را دیده اید که به امید رتبه گرفتن با کلمات کلیدی، از کلمات فارسی در نام دامنه سایتشان استفاده کرده اند. به عنوان مثال وب سایتی که در حوزه آهن آلات کار می کند، نام دامنه سایتش را ” www.آهن-اصفهان.com ” گذاشته است.

اما این روش به عنوان سئو کلاه سیاه شناخته شده و گوگل به هیچ عنوان به آنها اعتماد نمی کند. پس به هیچ وجه از کلمات فارسی در نام دامنه سایت استفاده نکنید.

 

12. از کلمات و صفات توصیفی مناسب استفاده کنید

استفاده از لغات و صفات مثبت در نام دامنه می تواند حس خوبی را در کاربر ایجاد کند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم در نام دامنه خود از کلمات زیر یا مترادف آنها استفاده کنید:

  • top ( برتر)
  • best (بهترین)
  • fast ( سریع)

به عنوان مثال اگر در زمینه محصولات آرایشی یا بهداشتی فعالیت می کنید، در نام دامنه خود از کلماتی مانند beauty، pak و … استفاده کنید. 

 

13. از نام های استفاده شده یا مشابه آنها استفاده نکنید

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که صاحبان کسب و کارها انجام می دهند، استفاده از نام دامنه مشابه سایت های دیگر است. بسیاری از آنها تصور می کنند اگر نام دامنه خود را مشابه نام دامنه رقیبشان بگذارند، در گوگل موفق تر خواهند بود. به عنوان مثال عده زیادی از مردم سعی می کنند در ابتدای نام دامنه خود از کلمه digi استفاده کنند. اما ما به شما پیشنهاد می کنیم تا حد امکان از اسامی جدید و غیر تکراری استفاده کنید.

 

14. از پسوند های فانتزی استفاده نکنید

کمی قبل تر به این نکته اشاره کردیم که تا حد امکان از پسوند های رایج مانند .com و .ir استفاده کنید. روز به روز به تنوع پسوند ها اضافه خواهد شد؛ به عنوان مثال در حال حاضر شما می توانید از پسوند هایی مانند .website یا .music استفاده کنید. اما بهتر است در این شرایط احساسی تصمیم نگیرید؛ در واقع لزومی ندارد که اگر سایت شما در زمینه دانلود موسیقی فعالیت می کند حتما از پسوند .music استفاده کنید.

البته استفاده از برخی از پسوندهای خاص می تواند تا حدی جایز باشد؛ به عنوان مثال برخی از آژانس های هواپیمایی برای برندسازی از پسوند .agency برای سایت خود استفاده می کنند. البته در کنار این سایت، یک وب سایت دیگری را نیز با پسوند رایج ایجاد کرده و برای بازاریابی محتوایی روی آن سرمایه گذاری می کنند.

 

 معرفی ابزارهای انتخاب دامنه مناسب برای سایت

 

اسم زیبا برای فروشگاه اینترنتی

با رعایت مواردی که در بالا اشاره شده شما می توانید اسم هایی را حدس بزنید اما اینجا یک ابزار آنلاین را به شما معرفی می کنیم که به شما پیشنهاد اسم سایت می دهد. با استفاده از ابزارهای ایده اسم سایت، به راحتی می تواند یک اسم زیبا و منحصر بفرد برای سایت خود انتخاب کنید. در زیر لیست بهترین سایت های پیشنهاد اسم برای سایت آمده است:

ابزار ایرانی برای پیدا کردن اسم وب سایت

۱ – سایت اسم یار
سایت اسم یار بهترین سایت پیشنهاد اسم برای کسب و کارهای ایرانی به نشانی www.esmyar.ir می باشد.
اسم یار یک سرویس آنلاین انتخاب نام دامنه می باشد و حاوی دیتابیسی کامل از بهترین اسامی مناسب برای انتخاب به عنوان دامنه سایت می باشد.

ابزار انگلیسی برای پیدا کردن اسم وب سایت

در اینجا چند سایت پیشنهاد اسم خارجی را معرفی کرده ایم که به شما در انتخاب نام دامنه کمک میکنند. کافیست عباراتی که به کسب و کارتان مرتبط است را در کادر جستجو سایت انتخاب اسم وارد کنید تا موارد قابل ثبت و ترکیبی را برای شما پیدا کنند:

https://domainr.com

https://domaintyper.com

https://domize.com

 

 نکات مهم در انتخاب اسم زیبا برای فروشگاه اینترنتی

قبل ساخت فروشگاه اینترنتی و انتخاب نوع فروشگاه ساز باید نکاتی در مورد انتخاب اسم زیبا برای فروشگاه اینترنتی بدانید. این مورد مهم در پیشرفت و موفقیت کسب و کار اینترنتی شما بسیار اهمیت دارد. در ادامه چند نکته مهم در مورد انتخاب اسم برای فروشگاه اینترنتی بیان کرده ایم:

انتخاب نام سایت برای فروشگاه

 

  • اسم سایت فروشگاهی باید تا حد امکان کوتاه و تلفظ آسانی داشته باشد.

  • اسم برای سایت فروشگاهی باید راحت در ذهن کاربران بماند و نوشتار آن سخت نباشد.

  • نام دامنه باید یکتا باشد تا بتواند به برند سازی شما کمک کند.

  • اگر کاربران شما عمدتا در ایران هستند، دامنه با پسوند .ir می تواند برایتان بهترین گزینه باشد.

  • اگر سایت شما در یک مکان مشخص فعالیت دارد، می توانید از نام آن استفاده کنید؛ برای مثال tehranfood بیانگر رستورانی در تهران است.

  • اسم سایت فروشگاهی باید دارای یک کلمه کلیدی اصلی باشد و با مشاهده آن نوع فعالیت کاری شما مشخص شود. این مورد هم به کاربران و هم به موتور جستجو این امکان را می دهد که سایت شما را بهتر درک کند.

 

پسوند های رایج برای URL یک سایت

دامنه com. 

دامنه com. مخفف عبارت commercial به معنای تجارت است، همچنین یک دامنه بین المللی محسوب می شود. وب سایت هایی که فعالیت های تجاری انجام میدهند به طور معمول از این پسوند در دامنه سایت خود استفاده می کنند.

دامنه ir.

 یک دامنه ملی محسوب می شود که انحصارا متعلق به کشور ایران است و فقط برای ایرانی ها به ثبت می رسد. گوگل به صورت خودکار برای دامنه های ملی مخاطب هدف را همان کشور قرار میدهد. یعنی اگر دامنه شما ir. باشد، کشور هدف را ایران قرار میدهد.

  

 کدام پسوند دامنه برای سایت مناسب است؟

شاید برای شما هم سوال شود کدام دامنه را برای سایت خود ثبت کنید؟ ir. یا  com.؟ در این قسمت به مقایسه این دو دامنه می پردازیم.

1. مقرون به صرفه بودن

دامنه com. قیمت دلاری و گران تری دارد. (رنج قیمت بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان – در دی ماه ۱۴۰۱) اما دامنه ir. به دلیل اینکه داخل ایران است، قیمت کمتری دارد. (قیمت 50 هزارتومان)

دامنه com. دارای نوسان قیمت است و با قیمت دلار تغییر میکند، اما ir. نوسان قیمت ندارد. همیشه پیشنهاد می شود اگر دامنه .com ثبت می کنید، پسوند .ir همان نام را نیز رجیستر کنید. متاسفانه در آینده ممکن است با ملی شدن اینترنت در ایران برای دامنه های .com مشکلاتی رخ دهد.

2. گستردگی استفاده و انتخاب اسم

دامنه com. بین المللی و قابل استفاده برای کل جهان است اما ir. مختص کشور ایران است. در دامنه ir. گزینه های بیشتری برای انتخاب اسم وجود دارد، چون دامنه com. بین المللی است. همچنین ممکن است نام مورد نظر شما از قبل ثبت شده باشد.

3. سئو و تبلیغات گوگل

دامنه ir. برای موتورهای جستجو به عنوان دامنه فارسی شناخته شده و اولویت نمایش داخل ایران بیشتر است، اما com. بین المللی است. در دامنه ir. به علت تحریم های موجود نمی توان از تبلیغات گوگل ادورز برای دامنه آن استفاده کرد، اما دامنه com. این محدودیت را ندارد.

نتیجه : در نتیجه اگر شما صاحب یک برند معروف شوید و فقط از دامنه ir. استفاده کنید، ممکن است دیگران برند شما را با دامنه com. ثبت کنند و از اعتبارتان سوءاستفاده شود.

بنابراین پیشنهاد میکنیم هر دو دامنه رو برای سایت خود خریداری کنید و یکی از دامنه ها را ریدایرکت کنید. این گونه می توانید از ریسک کسب و کار خود را در آینده کمتر کنید و در صورتی که هر یک از دامنه ها دچار تحریم یا محدودیت شدند شما با پسوند دیگر به فعالیت خود ادامه می دهید.
انتخاب پسوند دامنه

 

پسوند نوع فعالیت معادل
com. تجاری (هر نوع فعالیت) commerical
ir. مختص ایران (هر نوع فعالیت) iran
net. شبکه network
info. اطلاعاتی information
gov. دولتی government
edu. آموزشی education
biz. تجارت business
org. ارگان‌ها organization
jobs. استخدام Employment

 

 چرا باید دامنه را چند ساله ثبت کنیم؟

زمانی که دامنه مناسب برای سایت خود انتخاب کردید، حتما آن را برای مدت طولانی مثلا 5 ساله یا بیشتر ثبت کنید، به این دلیل که این مورد یکی از پارامتر های سئو است و به موتورهای جستجو اعلام می کنید که می خواهید مدت زمان زیادی در فضای اینترنت حضور داشته باشد. در این حالت کسب و کار شما می تواند جدی تر گرفته شود. ضمن اینکه اگر هر سال یکساله دامنه خود را تمدید کنید در صورت خطای انسانی و فراموشی بالاتر می رود و ممکن است سایت شما با قطعی مواجه شود یا دامنه سایتتان را از دست بدهید.

 

 کلمات ترکیبی یا چند بخشی برای انتخاب اسم سایت

اصول انتخاب کلمات دو یا چند بخشی را با در نظر گرفتن موارد بالا در نکات زیر برای شما بیان خواهیم کرد:

  1. نام چند بخشی باید طوری انتخاب شود که تک تک کلمات آن در ذهن مخاطبتان نقش ببندد و مخاطب بتواند توالی و ترتیب کلمات را درست به یاد بیاورد.

  2. هنگام انتخاب اسم برای سایت خود، حتما نوآوری به خرج داده و ترجیحا از سایت‌های مشابه کپی برداری نکنید.

  3. سعی کنید یکی از کلمات را طوری انتخاب کنید که با زمینه کاری شما مرتبط باشد و کلمه دیگر را یک کلمه مفهومی یا خاص انتخاب کنید (مثل: سیتی سایت) ، طوری که وقتی مخاطب نام دامنه شما را می‌شنود، به آن فکر کند.

  4. بهتر است کلمات انتخابی شما آهنگ موزونی داشته باشد، به طوری که وقتی کلمات را پشت سر هم ادا می‌کنید یک آهنگ در ذهن شنونده ایجاد گردد.

 

4 مرحله تا رسیدن به بهترین دامنه برای سایت

تا اینجا امیدوارم معیارهای کافی انتخاب نام برای سایت به شما گفته شده باشد. اکنون گام‌های عملی برای کشف ایده برای اسم سایت را به شما گوشزد خواهیم کرد. برای این کار به نکات زیر توجه کنید: 

اسم پیشنهادی برای سایت

  1. نام حداقل 20 سایت متفاوت را پیدا کرده و در دفتری یادداشت کنید و سعی کنید از ساختار اسم آنها الگو برداری کرده و حتی اگر زمان بیشتری صرف کنید، خودتان هم می‌توانید یک الگوی جدید بسازید. (نکته اینکه نام‌ها باید متفاوت باشند، مثلا نام‌هایی مثل alirezaweb.com و amirweb.com هر دو شبیه به یکدیگر بوده و ذکر یکی از آنها برای شما کفایت می‌کند.)

  2. حداقل 50 کلمه که تمایل دارید ترکیبی از آنها را در نام دامنه سایتتان استفاده کنید، پیدا کرده و روی کاغذ بنویسید. این کلمات می‌توانند مرتبط با هر چیزی مانند اعضای بدن، مرتبط با گیاهان، مرتبط با طبیعت، حروف ربط و مخصوصا کلمات انتزاعی که ترکیب آنها با کلمه ای دیگر در ذهن خواننده ایجاد معما می‌کنند (مثل خیال، فکر و …) باشند.
  3. کلمات مختلف را باهم ترکیب کرده و ترکیب مناسب را پیدا کنید. سعی کنید این ترکیب‌ها را به صورتی تعجب برانگیز و تا حد امکان مرتبط با فعالیت مورد نظر خود و خدمات و محصولاتی که ارائه می‌دهید، باشد.
  4. نام‌هایی را که در فهرست انتخاب خود قرار داده‌اید، در یک سایت معتبر مثل ایرنیک  nic.ir برای پسوندهای ir و یا یک سامانه ثبت دامنه بررسی کنید و مطمئن شوید که قبلا ثبت نشده باشند.

 

ویژگی های دامنه خوب چیست؟

از ویژگی های دامنه خوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نام دامنه سایت باید کوتاه و خوانا باشد.
  • دامنه سایت ترجیحا نباید کوتاه شده یک عبارت باشد.
  • بهتر است دامنه سایت را متناسب با حوزه کاری خود انتخاب کنید.
  • ترجیحا اعداد در آن استفاده نشود.
  • به راحتی در ذهن مخاطب ماندگار شود.

 

با انتخاب نام دامنه نادرست چه مشکلاتی پیش خواهد آمد؟

با انتخاب نادرست نام برای سایت، اگر سایت خود را تازه راه اندازی کرده باشید، کمترین آسیب آن، پرداخت هزینه بیهوده برای ثبت است. اما اگر از عمر سایت مدت زمان زیادی گذشته باشد و در سایت خود محصولات متنوعی داشته باشید، یا در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید، با تغییر نام دامنه خسارت بسیار زیادی به کسب و کار شما وارد خواهد شد. از جمله مشکلاتی که در انتخاب نادرست اسم دامنه برای شما به وجود می آید، به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  1. مجبور به تغییر لوگو برندتان هستید.

  2. باید نام قبلی سایتتان را در تمامی سایت ها و شبکه های اجتماعی حذف کنید.

  3. باید برای کسب اعتبار دامنه جدید و رتبه آن در گوگل باید هزینه کنید.

  4. اعتبار شما نزد مشتریان از بین خواهد رفت و برندتان آسیب خواهد دید.

 

 


بروزرسانی در چهارشنبه, 07 تیر 1402 09:01

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *