طراحی سایت

علت نبودن سایت فروشگاهی شما در نتایج گوگل چیست؟

چرا فروشگاه اینترنتی شما در نتایج گوگل نیست

 

ممکن است که برای شما هم پیش آمده باشد که سایت یا محتوایتان را در نتایج گوگل مشاهده نکنید. قطعا این سوال و نگرانی برای شما بوجود خواهد آمد که چرا سایت من در نتایج گوگل نیست؟ اما علت واقعی این مسئله چیست؟ چه عواملی سبب بروز این اتفاق میشود؟ در اینجا می خواهیم علت های این اتفاق را بررسی کنیم و شما را برای حل هر یک از آنها راهنمایی کنیم.

چرا سایت من در گوگل نیست؟

یکی از سوالات پر تکرار کاربران این است که علت عدم جستجو در گوگل چیست؟ چرا سایت من در گوگل جستجو نمی شود؟ برای پاسخ به این سوال باید قبل از هر چیز بررسی کنید که اگر نام دقیق یا آدرس URL فروشگاه اینترنتی خود را در گوگل جستجو کنید (مثلا: yourshop.ir) و ببینید نام فروشگاه اینترنتی شما نمایش داده شود یا خیر؟

اگر نمایش داده نمی شود، باید عملکرد سایت و مواردی که مرتبط به سئو سایت است بررسی نمایید. در ادامه می خواهیم به این سوال مهم کاربران یعنی ” چرا سایت من در گوگل نیست؟ ” پاسخ بدهیم.

 

عوامل کلی بالا نیامدن سایت در گوگل

بالا نیامدن فروشگاه اینترنتی شما ممکن است علت های مختلفی داشته باشد. بعضی از دلایل رایج این اتفاق عبارتند از:

۱- فروشگاه اینترنتی شما تازه راه اندازی شده است. (نیاز به گذشت زمان 2 تا 3 ماه دارد)

۲- فروشگاه اینترنتی خود را برای نمایش در سرچ گوگل به درستی سئو یا همان بهینه سازی نکرده اید. (سایت را در سرچ کنسول ثبت کنید)

۳- بر سر کلمات کلیدی که در فروشگاه خود استفاده کرده اید، رقابت شدیدی وجود داشته باشد. (از کلمات کلیدی دم دراز استفاده کنید)

۴- فروشگاه اینترنتی شما دارای لیبل یا نوع دستور ربات no index باشد. (در وردپرس در منو تنظیمات > خواندن، این مورد را چک کنید)

۵- امکان دارد فروشگاه اینترنتی شما به دلایل مختلفی توسط گوگل جریمه شده باشد و در نتیجه از گوگل حذف شده است. (در صورتی که رفتار اسپم گونه داشته اید)

 

19 علت رایج عدم نمایش سایت در سرچ گوگل

ممکن است شما هم با مشکل عدم نمایش سایت خود در سرچ گوگل روبرو شده باشید. در چنین شرایطی بهتر است علت بالا نیامدن سایت در گوگل را شناسایی کنید و به رفع آن بپردازید. در ادامه به بررسی 19 علت رایج عدم نمایش سایت در گوگل می پردازیم.

۹علت رایج عدم نمایش سایت در سرچ گوگل

 

1- جدید بودن فروشگاه اینترنتی شما

یکی از پاسخ های سوال چرا سایتم تو گوگل نمیاد، این است که سایت یا فروشگاه اینترنتی شما به تازگی ساخته شده است. گوگل یک موتور جستجو است و موتورهای جستجو در بروز رسانی نتایج جستجو بسیار کند عمل می کنند. در صورتی که به تازگی سایت خود را راه اندازی کرده اید، ممکن است قرار گرفتن فروشگاه اینترنتی شما در نتایج جستجوی گوگل در حدود ۴ هفته طول بکشد؛ پس باید بیشتر صبر کنید. در رابطه با روش های کاهش مدت زمان ایندکس شدن سایت در گوگل صحبت کرده ایم. البته برای اینکه سرعت ایندکس سایتتان را در گوگل بالا ببرید، لازم است که تولید محتوای سایت را جدی بگیرید. در این باره بیشتر در مورد ” سندباکس گوگل ” صحبت کرده ایم.

 

2- جدید بودن دامنه فروشگاه اینترنتی شما

اگر مدت زمان زیادی از ثبت دامنه سایتتان نمی گذرد، باید کمی صبور باشید. چرا که دامنه هایی با قدمت بیشتر در اولویت بالاتری نسبت به دامنه شما قرار دارند؛ در نتیجه احتمال نمایش آنها در جستجوی گوگل بیشتر خواهد بود.

پس شما برای حل این مشکل باید صبور باشید و روی فروشگاهتان بیشتر کار کنید تا رتبه مناسبی را در نتایج سرچ گوگل پیدا کنید. همچنین برای بهبود این مشکل میتوانید دامنه فروشگاه اینترنتی خود را برای مدت طولانی ۵ یا ۱۰ ساله تمدید نمایید.

 

3- عدم معرفی نقشه سایت به گوگل

ممکن است گوگل صفحات سایت شما را هنوز شناسایی نکرده باشد. برای حل این مشکل و قرار گرفتن صفحات فروشگاهتان در گوگل دو راه به شما پیشنهاد میکنیم:

۱-در ابزار سرچ کنسول گوگل یک حساب کاربری ایجاد کنید. وقتی که شما این حساب کاربری را ایجاد میکنید، در واقع گوگل را به sitemap.xml فروشگاه خود دعوت می کنید و گوگل آخرین تغییرات شما را مجدد بررسی میکند.

البته به دلیل اینکه درخواست های زیادی وجود دارد، ممکن است درخواست شما سریعا جواب نگیرد. معمولا بین ۲۴ ساعت تا یک هفته ممکن است زمان بر باشد.

محتوای معرفی نقشه سایت به گوگل به شما آموزش میدهد که چطور نقشه سایت خود را ثبت کنید.

عدم معرفی نقشه سایت به گوگل

۲- شما میتوانید از پیوند http://www.google.com/addurl/Google استفاده کنید تا URL فروشگاه اینترنتی خود را به گوگل اضافه کنید.

البته این پیوند همه URL های ارسالی را به فهرست خود اضافه نمیکند و تضمین نمیکند همه آنها را نمایش دهد، اما اگر URL فروشگاه شما پنهان شده باشد در طول یک الی دو هفته وارد نتیجه گوگل می شود.

 

4- از گوگل خواسته اید سایت شما را ایندکس نکند

ممکن است هنگام طراحی فروشگاه، کد no index که به معنای عدم نمایش صفحه در گوگل است را فعال کرده باشید. پس در صورت بروز این اتفاق، کافیست این قطعه کد را از سایت یا صفحه مورد نظرتان حذف کنید. به این ترتیب گوگل صفحه مورد نظرتان را بررسی کرده و در نتایج نشان میدهد.

در صورتی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید، میتوانید از بخش مدیریت سایت خود، از منو تنظیمات > خواندن و سپس قسمت نمایش به موتورهای جستجو، گزینه عدم نمایش به موتورهای جستجو را غیر فعال کنید.

 

5- رقابتی بودن کلمات کلیدی

گوگل با توجه به کلماتی که مردم جستجو می کنند، بهترین نتیجه را به آنها نمایش می دهد. گاهی کلمه کلیدی محتوای شما آنقدر پر رقابت است که به سختی می توان با آن کلمه رتبه گرفت و در نتایج دیده شد. 

به همین دلیل در ابتدای کار از کلمات کلیدی آسانتر و اصطلاحا عبارات دم دراز استفاده کنید. پس از آنکه به یک رتبه و جایگاه نسبتا خوبی رسیدید، برای کلمات پر رقابت تلاش کنید.

 

6- حذف شدن فروشگاه اینترنتی شما از گوگل

اگر فروشگاه اینترنتی شما استانداردهای های کیفی گوگل را نداشته باشد یا فروشگاه اینترنتی شما نتواند نیازی از مخاطب را برطرف کند، گوگل می تواند شما را به عنوان اسپمر شناسایی کند و به صورت موقت یا دائم آدرس فروشگاه شما را از فهرست خود و نتایج جستجو حذف کند. پس باید در رعایت قوانین گوگل بسیار دقت کنید. برای این کار بهتر است همیشه آخرین تغییرات الگوریتم های گوگل را دنبال کنید.

حذف شدن فروشگاه اینترنتی شما از گوگل

 

7- نبودن محتوا کافی در فروشگاه اینترنتی شما

اگر محتوای کافی و با کیفیت در فروشگاه اینترنتی خود قرار ندهید، در واقع چیزی برای سئو کردن فروشگاه شما وجود ندارد و گوگل محتوای واقعی برای ارائه به مخاطبان شما ندارد.

پس باید شروع به تولید محتوا برای فروشگاه خود بکنید، یعنی برای هر محصول یا خدماتی که ارائه می دهید یک صفحه شامل ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه بنویسید. قرار دادن تصاویر مختلف و با کیفیت در صفحات فروشگاهتان نیز در بحث تولید محتوا بسیار مهم است.

یک روش برای تولید محتوای فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنید و به صورت منظم در این راستا پیش بروید. همچنین میتوانید در زمینه تولید محتوا حرفه ای از خدمات تولید محتوا ما استفاده کنید.

 

8- سئو نشدن فروشگاه اینترنتی شما برای نمایش در گوگل

زمانی که گوگل سایت شما را خزش می کند، محتوای آن را بر اساس میزان استفاده از کلمات کلیدی، کاربر پسند بودن یا نبودن، تصاویر استفاده شده و … مورد بررسی قرار می دهد. در صورتی که به درستی این نکات را رعایت نکرده باشید، گوگل رتبه خوبی به سایت شما نخواهد داد. بنابراین در نتایج هم نشان داده نخواهید شد.

برای انجام نکنیک های ساده سئو می توانید محتوا تکنیک ساده سئو را مطالعه کنید.

سئو نشدن فروشگاه اینترنتی شما برای نمایش در گوگل

 

9- عدم وجود بک لینک کافی

ربات های گوگل به کمک لینک هایی به سایت شما داده می شود، می تواند با سرعت بیشتری صفحات سایتتان را ایندکس کند. از طرفی هرچه تعداد بک لینک های سایت شما بیشتر باشد، ارزش و اعتبار سایت شما و شانس دیده شدن سایت در گوگل نیز بیشتر خواهد شد. البته این در صورتی است که بک لینک های گرفته شده از کیفیت کافی برخوردار باشند. یکی از عواملی که سبب عدم نمایش سایت در گوگل می شود، نداشتن بک لینک های کافی و با کیفیت است. در این رابطه پیشنهاد می کنیم مطلب ” چگونه بک لینک بسازیم؟ ” را مطالعه کنید.

  

10- سایت شما پنالتی شده است

پنالتی به معنای جریمه شدن سایت از سمت گوگل است. عوامل زیادی می تواند سبب جریمه یک سایت شود اما بطور کلی پنالتی آخرین دلیل برای عدم نمایش سایت در نتایج است. پنالتی زمانی اتفاق می افتد که شما طبق دستورات و قوانین گوگل پیش نرفته باشید. زمانی که توسط گوگل جریمه می شوید ممکن است سایت شما بصورت موقت و گاهی دائم از نتایج حذف شود.

پنالتی گوگل شامل موارد زیر است:

  • سند باکس شدن: ترافیک سایت به شدت افت می کند ولی دامنه شما از لیست ایندکس خارج نشده است.
  • خارج کردن از فهرست ایندکس: در این صورت گوگل دامنه سایت شما را کامل از نتایج حذف میکند.
  • پنالتی شدن: دامنه شما وجود دارد اما از طریق جستجو نمی توانید به صفحاتتان دسترسی داشته باشید. در این شرایط احتمالا گوگل درحال بروزرسانی الگوریتم های خود است.

چگونه این مشکل را برطرف کنیم؟

ابتدا به سرچ کنسول مراجعه کنید و هشدارها و اخطارهای گوگل را بررسی کنید. اگر سایت شما جریمه شده باشد، باید سایتتان را اصلاح کنید و سپس تجدید نظر برای گوگل ارسال کنید. در مطلب “ پنالتی گوگل چیست؟ ” به صورت کامل در این باره صحبت کرده ایم و عوامل پنالتی شدن سایت و راهکارهای برطرف کردن آن را نیز گفته ایم.

 

11- وجود محتوای تکراری یا کم ارزش

هدف گوگل نمایش مرتبط ترین محتوا است. بنابراین محتوایی که بیش از حد مشابه محتواهای قبلی باشد را نمایش نمی دهد. همچنین محتوای شما بایستی بتواند نیاز کاربران را برطرف کند و از تمامی لحاظ غنی باشد. در صورتی که محتوای شما چنین ویژگی را نداشته باشد، در نتایج گوگل نمایش داده نمی شوید.

 

12- بررسی فایل htaccess.

فایل htaccess. مربوط به پیکربندی سرور است. اگر سایت یا صفحه شما در robots.txt یا از طریق دستورالعمل های روی صفحه مانند تگ noindex مسدود نشده است اما برای خزنده ها قابل دسترسی نیست، امکان مسدود شدن از طریق htaccess. وجود دارد.

 

13- زمان بارگذاری سایت

یک سایت کند برای گوگل ارزشمند نیست؛ اما این مورد از ایندکس شدن محتوای شما جلوگیری نمی کند. در صورتی که سرعت بارگذاری صفحات سایتتان به طور منظم و بیشتر از استانداردهای معمولی کند است، ممکن است توسط موتورهای جستجو به عنوان یک تجربه کاربری ضعیف تلقی شود و در فهرست نتایج نمایش داده نشود. برای بهبود سرعت سایت خود می توانید مطلب ” افزایش سرعت سایت وردپرسی ” را مطالعه کنید.

 

14- عدم فعالیت مداوم

یکی از دلایلی که باعث ایندکس نشدن سایت شما می شود، عدم فعالیت مداوم در آن است. یک وب سایت مشابه پیج اینستاگرام نیاز به تولید محتوا و فعالیت مستمر دارد. در صورتی که از یک تقویم محتوایی پیروی کنید، گوگل به صفحات شما سر میزند و با سرعت بیشتری آنها را ایندکس می کند.
در صورتی که هنوز برای کسب و کارتان تقویم محتوایی تهیه نکرده اید، محتوای تقویم محتوایی چیست؟ را از دست ندهید.

 

15- عدم دسترسی گوگل از robots.txt

فایل  robots.txt یک فایل متنی است که در هاست قرار دارد. در سایت های اختصاصی با افزودن قطعه کد Disallow:/ به این فایل متنی، موتورهای جستجو سایت شما را ایندکس نمی کنند. در حالت عادی دسترسی ربات های گوگل در این فایل مسدود نشده است.
برای دسترسی به این فایل در سایت های وردپرسی نیازی به کدنویسی نیست. از قسمت تنظیمات امکان فعال و غیر فعال نمودن این ویژگی وجود دارد.

 چرا سایتم در گوگل نیست؟

16- پایین بودن سرعت پاسخ دهی هاست

در صورتی که سرعت پاسخ دهی هاست شما پایین باشد، تاثیر منفی بر سئو و ایندکس سایتتان می گذارد. استاندارد مدت زمان پاسخ سرور بایستی زیر 300 میلی ثانیه باشد. اما در ایران تا 400-500 میلی ثانیه نیز قابل قبول است.

 

17. اتمام انقضای دامنه سایت

اگر انقضای دامنه سایت شما تمام شده باشد، تمامی صفحاتی که گوگل ایندکس کرده بود، حذف خواهند شد. در نتیجه سایت شما از نتایج گوگل پاک می شود. راه حلی برای رفع این مشکل وجود ندارد و شما باید از بروز آن پیشگیری کنید. همیشه تاریخ انقضای دامنه سایتتان را چک کرده و ترجیحا آن را 5 ساله تمدید کنید.

 

18. صفحه سایت شما با هدف جستجو مرتبط نیست

یکی از دلایل عدم نمایش سایت در نتایج گوگل، مرتبط نبودن هدف جستجو با صفحه مورد نظر شما است. ممکن است شما صفحه ای را برای یک موضوع خاص نوشته باشید، اما با جستجو آن محتوای خود را در نتایج مشاهده نکنید. این اتفاق اصولا به دو دلیل پیش می آید؛ ممکن است محتوای نوشته شده برای آن موضوع جامع و کامل نبوده و کلمات کلیدی مرتبط با آن به درستی در محتوا استفاده نشده باشد. این عامل می تواند تاثیر منفی روی سئو سایت شما داشته باشد.

گاهی نیز ممکن است محتوای نوشته شده به تازگی منتشر شده باشد که برای مشاهده شدن آن در نتایج نیاز به زمان بیشتری خواهد داشت.

 

19. وجود مشکل duplicate content

یکی از بزرگترین مشکلاتی که در فروشگاه های اینترنتی دیده می شود، وجود صفحات مشابه یا Duplicate content است. یعنی یک محتوای مشابه یا کپی برای دو URL مجزا قرار گرفته است. در این صورت گوگل برای نمایش محتواهای تکراری به شدت مقاومت کرده و نمی داند که کدام صفحه اصلی می باشد.

گوگل تنها زمانی این صفحات مشابه را ایندکس می کند شما از تگ کنونیکال به درستی استفاده کرده باشید. شما می توانید در مطلب ” تگ کنونیکال چیست؟ ” بیشتر در این باره مطالعه کنید.

 

پیشنهاد سیتی سایت برای دیده شدن سایت در گوگل

  1. در اولین قدم سایتتان را در سرچ کنسول ثبت کنید و نقشه سایت فروشگاهتان را ثبت کنید.
  2. در بخش وبلاگ سایتتان مقالات مرتبط با کارتان و مورد نیاز مخاطبانتان قرار دهید.
  3. از سایت های پر بازدید مرتبط با کسب و کارتان بک لینک قوی بگیرید.
  4. از شبکه های اجتماعی مانند لینکدین، پینترست، تلگرام، اینستاگرام، تویتر، فیس بوک و … به سایتتان لینک بدهید.
  5. در سایت ویرگول (https://virgool.io) در مورد سایت خود محتوا بنویسید و هدفمند به سایتتان لینک بدهید.
  6. یک یا چند ویدیو مرتبط با کارتان در کانال آپارات و یوتیوب خود قرار دهید و به سایتتان لینک بدهید.

 

علت عدم نمایش صفحات در گوگل

تا اینجا دلایل عدم نمایش سایت در نتایج گوگل را بررسی کردیم. حال می خواهیم علت عدم نمایش صفحات را بررسی کنیم. در واقع با اینکه سایت شما در نتایج گوگل است، برخی صفحات آن در نتایج نمایش داده نمی شود. برای یافتن علت عدم نمایش صفحات در گوگل، بهترین کار استفاده از سرچ کنسول است. این ابزار به راحتی مشخص می کند کدام صفحات در گوگل نیستند و علت آن چیست؟

در ابزار سرچ کنسول گوگل بخشی با عنوان Inspection وجود دارد.

علت عدم نمایش صفحات در گوگل

 در این ببخش با قرار دادن آدرس url یک صفحه، می توانید اطلاعاتی در مورد روند ایندکس و کراول صفحه کسب کنید. هنگامی که url یک صفحه را داخل این قسمت سرچ کردید دو مورد اتفاق می افتد:

1. اگر صفحه ایندکس شده باشد و در نتایج سرچ گوگل باشد پیام url is on google را می بینید. مانند تصویر زیر:

نمایش صفحات در گوگل

2. اگر صفحه ایندکس نشده باشد و در نتایج گوگل نمایش داده نشود، پیغام url is not on google را دریافت می کنید.

علت عدم نمایش صفحات در گوگل

در پایین این پیغام اطلاعاتی در اختیار شما گذاشته می شود که می توانید از طریق آن ها علت ایندکس نشدن صفحه را پیدا کنید.

 

در پایان

در این مطلب سعی کردیم به پرسش ” چرا سایت من در گوگل نیست؟ ” پاسخ بدهیم و شما را با دلایل عدم نمایش سایت در سرچ گوگل آشنا کنیم. اگر خودتان تخصص لازم در این حوزه را ندارید، حتما از یک سئوکار کمک بگیرید. چرا که در برخی اوقات انجام تکنیک های اشتباه می تواند شانس شما را برای نمایش دوباره در گوگل از بین ببرد.

تماس با سیتی سایت


بروزرسانی در سه شنبه, 06 تیر 1402 10:48

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *