درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟ چطور درگاه پرداخت آنلاین بگیرم؟ درگاه واسط یا مستقیم؟ زمانی که یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی می کنید، این سوالات در ذهن شما شکل می گیرند. در این مطلب با انواع درگاه های پرداختی مستقیم،غیرمستقیم، مزایا و معایب و همچنین به شما یاد خواهیم داد که چگونه یک درگاه پرداخت اینترنتی بسازیم؟
درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟
درگاه پرداخت اینترنتی، این امکان را به کاربران میدهد تا بتوانند مبلغ محصول و یا خدماتی را که دریافت کرده اند، به صورت آنلاین پرداخت کنند. اکثر سیستم های فروشگاهی و یا ارائه دهنده خدمات، به درگاه های بانکی آنلاین متصل هستند و پس از پرداخت مبلغ توسط کاربر، بلافاصله یا پس از چند روز، می توانند پول خود را از حساب برداشت کنند.
اگر میخواهید در کار خود پیشرفت کنید و اعتماد کاربران را بیش از پیش جلب کنید، حتما سایت خود را به درگاه پرداخت اینترنتی متصل کنید. به این شکل علاوه بر سهولت پرداخت توسط مشتری، سریع و بدون دردسر، هزینه را از کاربر دریافت کنید. حتی پیشنهاد میشود برای یک فروشگاه اینترنتی چند درگاه بانکی همزمان داشته باشید تا کاربر انتخاب کند. طبق قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمام درگاه های پرداخت اینترنتی باید کد مالیاتی داشته باشند و نسبت به مازاد درآمد خود از 48 میلیون تومان، مالیات بپردازند.که در مطلب مالیات درگاه پرداخت اینترنتی در مورد آن به صورت کامل صحبت کرده ایم.
نحوه گرفتن درگاه پرداخت برای سایت
درگاه پرداخت برای سایت به دو دسته کلی تقسیم میشوند: درگاه مستقیم بانکی و درگاه واسط بانکی. اما درگاه بانکی واسط و مستقیم چیست و چه تفاوت هایی دارند؟ کدام درگاه برای کسب و کار شما بهتر است؟
هر کدام از این درگاه ها مزایا و معایبی دارد، که در ادامه علاوه بر ذکر این موارد، نحوه گرفتن درگاه بانکی برای سایت را نیز به شما می گوییم.
اگر فرصت کافی برای مطالعه ندارید، پیشنهاد میکنم پادکست صوتی زیر را در مورد اینکه چطور درگاه پرداخت آنلاین بگیرم؟ گوش بدهید:
درگاه پرداخت مستقیم یا psp چیست؟
همانطور که از نام آن مشخص است، این درگاه پرداخت، به صورت مستقیم به بانک های اصلی کشور همچون ملی، ملت، صادرات، پارسیان و … متصل می شود. یعنی مبلغ های واریز شده توسط کاربران، بصورت مستقیم و بدون نیاز به تسویه حساب دستی، در همان لحظه به حساب شما واریز می شود.
از مهم ترین مزایای این نوع درگاه ها، میتوان به تسویه آنی و عدم دریافت کارمزد توسط بانک اشاره کرد. از معایب این نوع درگاه نیز، می توان به لزوم دریافت اینماد و طولانی تر بودن مراحل اخذ اینگونه درگاه ها، اشاره نمود.
اگر شما می خواهید فقط یک درگاه بانکی مستقیم برای سایت خود فعال کنید، لازم است بدانید که ممکن است درگاه برای ساعاتی از شبانه روز قطع شود. برای مثال، درگاه بانک ملی، در ساعات پایانی روز، مدتی از دسترس خارج میشود؛ همین امر میتواند در کار شما اختلال ایجاد کند.
آدرس مستقیم سایت های درگاه بانکی مستقیم
- اتصال به درگاه بانک ملت: سایت به پرداخت ملت
- اتصال به درگاه بانک ملی ( سداد): پرداخت الکترونیک سداد
- اتصال به درگاه بانک سامان: پرداخت الکترونیک سامان
- اتصال به درگاه بانک تجارت (ایران کیش): پرداخت الکترونیک ایران کیش
- اتصال به درگاه بانک پاسارگاد: پرداخت الکترونیک پاسارگاد
- اتصال به درگاه بانک پارسیان: درگاه پرداخت اینترنتی بانک پارسیان
- اتصال به درگاه بانک صادرات: درگاه پرداخت اینترنتی بانک صادرات
نحوه دریافت درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم
همانطور که گفتیم برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی، شما می توانید به صورت مستقیم و واسط اقدام کنید که در ادامه آموزش دریافت درگاه پرداخت مستقیم را برای شما گفته ایم :
-
دریافت اینماد
در اولین مرحله از دریافت درگاه بانکی برای سایت، نیاز به دریافت اینماد خواهید داشت. این مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت به آدرس enamad.ir دریافت میشود. پس از ارائه مدارک لازم، این نماد را دریافت می کنید. البته دریافت ای نماد، در اعتماد کاربر و اعتبار سایت و در نتیجه افزایش فروش شما بسیار موثر است.
بیشتر بخوانید: راهنمای تصویری دریافت اینماد
-
دریافت درگاه از بانک
پس از درخواست درگاه از بانک، باید مدارک مورد نظر بانک را در اختیار آن قرار دهید؛ که در صورت داشتن ای نماد، این فرایند بسیار آسان می شود. سپس بانک مبدا، شماره ترمینال درگاه پرداخت، نام کاربری، رمز عبور برای شما ارسال می کند.
-
نصب پلاگین پرداخت
عموما بانک ها، پلاگین مورد نیاز را در اختیار شما قرار میدهند. اما در بعضی مواقع شما با توجه به سایت خود، میتوانید از وب سایت های معتبر، این پلاگین را دریافت کنید. اعتبار سایتی که از آن پلاگین دریافت میکنید، خیلی مهم است. زیرا این سیستم به اطلاعات کاربران دسترسی دارد.
درگاه پرداخت واسط چیست؟
برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی غیر مستقیم یا واسط نیازی نیست بصورت مستقیم به بانک های اصلی کشور مراجعه کنید؛ بلکه این نوع درگاه را میتوان، از شرکت های معتبر و تایید شده توسط بانک همچون زرین پال دریافت کرد. از مزایای این نوع درگاه، میتوان به دریافت راحت (بدون نیاز به اخذ اینماد) و سریع اشاره کرد.
از معایب این درگاه نیز، کارمزد 0/5 تا یک درصد است که متناسب با نوع واسط بانکی متفاوت است. همچنین یکی دیگر از معایب آن، عدم پرداخت آنی مبلغ به حساب شما است؛ اصولا باید چند روز برای واریز پول به حسابتان، صبر کنید.
مراحل دریافت درگاه پرداخت واسط بانکی
برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی واسط ابتدا باید با شرکت مورد نظر قرار دادی را ببندید، شرکت نیز با بانک های مختلف و اصلی کشور قرارداد دارد. در واقع در این روش شما مستقیم به بانک های اصلی کشور متصل نخواهید بود، بلکه به واسطه این شرکت ها با بانک های اصلی کشور ارتباط خواهید داشت. شرکت انتخاب شده به ازای ارائه این خدمات، از شما کارمزد دریافت می کند که این کارمزد می تواند از 0.5 تا 2.5 درصد باشد. در محتوای بهترین درگاه پرداخت اینترنتی بهترین شرکت های ارائه دهنده درگاه پرداخت واسط را معرفی کرده ایم. اما چگونه درگاه پرداخت بسازیم؟
-
راه اندازی سایت
سایت خود را راه اندازی کرده و محصولات مورد نظر را، بطور کامل در آن وارد کنید تا کارشناس درگاه بانکی بتواند آن را تایید کند.
بیشتر بخوانید: سئو سایت فروشگاهی
-
انتخاب درگاه غیر مستقیم مطمئن
پس از راه اندازی سایت خود، بهترین شرکت ارائه دهنده درگاه واسط بانکی را انتخاب کنید. ما به شما درگاه پرداخت زرین پال و آیدی پی را پیشنهاد می کنیم. درگاه زرین پال به شما کارت بانک آینده را هم میدهد.
-
ثبت نام در سایت درگاه
پس از ثبت نام و ارائه مدارک مورد نیاز، کارشناس مربوطه اطلاعات شما را احراز میکند. پس در وارد کردن اطلاعات خود، دقت کنید.
-
نصب پلاگین روی سایت
پس از تایید درگاه بانک از طرف شرکت مورد نظر، به شما یک شماره ترمینال یا مرچنت آی دی میدهند. اصولا این شرکت ها، پلاگین مخصوص خود را دارند که پس از نصب این پلاگین، با ورود شماره ترمینال دریافت شده، درگاه پرداخت برای شما فعال خواهد شد.
افزونه درگاه پرداخت ووکامرس
پس از فعالسازی افزونه مربوط به درگاه بانکی مورد نظرتان باید در قسمت پیشخوان وردپرس به ووکامرس بروید. از آنجا زیر منوی ” ووکامرس ” و سپس ” درگاه پرداخت ” را انتخاب کنید. در پایین صفحه می توانید گزینه ای را که به عنوان درگاه پرداخت بانک اضافه شده، مشاهده کنید.
اتصال ووکامرس به درگاه بانک
برای مدیریت بیشتر درگاه پرداخت باید روی ” مدیریت متقابل ” کلیک کنید. سپس در فیلد های زیر موارد خواسته شده را وارد نمایید:
- در فیلد عنوان درگاه می توانید عنوانی را برای درگاه پرداخت خود بنویسید.
- قسمت توضیحات درگاه بانکی همان متنی است که کاربر موقع پرداخت، زیر گزینه درگاه پرداخت بانک ملت مشاهده می کند.
در زمان دریافت درگاه بانکی از سمت بانک مورد نظرتان، کدی تحت عنوان ترمینال آیدی به شما داده می شود؛ در فیلد های مشخص شده کد ترمینال آیدی، نام کاربری و رمز عبورتان را وارد کنید.
علت فیلترینگ درگاه های پرداخت واسط
در یک دوره بسیاری از سایت های درگاه پرداخت واسط فیلتر شدند. این فیلترینگ ها ۲ علت داشت:
- این سایت ها مجوز کار نداشتند و به صورت خود سر در این زمینه فعالیت می کردند.
- سایت هایی که از این سایت ها درگاه پرداخت واسط گرفته بودند، محصولات غیرقانونی میفروختند.
بنابراین هنگامی که می خواهید از یک سایت درگاه پرداخت واسط بگیرید حتما مطمئن شوید سایت معتبر باشد.
مقایسه درگاه پرداخت مستقیم و واسط
اکنون که به طور کلی با درگاه پرداخت واسط و مستقیم آشنا شدید، به بررسی ویژگی های هرکدام می پردازیم.
ویژگی های درگاه پرداخت مستقیم
- برای اتصال سایت به درگاه مستقیم نیاز به اینماد دارید.
- به دلیل گرفتن برخی از مجوز ها، گرفتن درگاه پرداخت مستقیم کمی زمانبر خواهد بود.
- تسویه حساب به صورت خودکار و پس از 24 ساعت انجام خواهد شد.
- هیچگونه کارمزدی چه از مشتری و چه از فروشنده در زمان تراکنش ها گرفته نخواهد شد.
- تسویه حساب ها به صورت پایا هستند و مستقیما به حساب فروشنده واریز می شود.
- امکان ساخت درگاه پرداخت برای شبکه های اجتماعی از این طریق ممکن نیست.
- به دلیل اینکه این نوع درگاه متعلق به بانک های اصلی می باشند، باید افزونه مرتبط را نیز از سایت بانک مربوطه خریداری کنید.
ویژگی های درگاه پرداخت واسط
- نیازی به داشتن اینماد ندارید.
- بلافاصله و کمتر از یک ساعت می توانید از آن استفاده کنید.
- این امکان فراهم است که بگونه ای تنظیمات را انجام دهید که کارمزد از مشتری کم شود یا در زمان تسویه حساب از خودتان کم شود.
- اگر تسویه حساب به صورت کارت به کارت باشد، 500 تومان به عنوان کارمزد کم می شود و اگر پایا باشد، کاملا رایگان خواهد بود.
- امکان ساخت درگاه پرداخت برای شبکه های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام فراهم است.
کدام درگاه پرداخت اینترنتی بهتر است؟
اکنون که متوجه شدید چگونه یک درگاه پرداخت اینترنتی بسازیم، برایتان این سوال پیش آمده است که کدام درگاه پرداخت اینترنتی برای سایت شما مناسب است؟
اگر صاحب کسب و کار بزرگ هستید، ما به شما انتخاب درگاه بانکی مستقیم را پیشنهاد میکنیم.
کسب و کار های بزرگ، روزانه هزاران تراکنش دارند، همانطور که قبل تر گفتیم، درگاه غیر مستقیم بانکی از شما درصدی کارمزد کم می کند. حال اگر قرار باشد با هر تراکنش، مقداری از مبلغ کم شود، در پایان متوجه خواهید شد که درصد زیادی از درآمدتان، صرف کارمزد شده. پس استفاده از درگاه مستقیم برای شما مناسب تر است. ضمن اینکه، اگر شرکت هستید گرفتن اینماد هم برای شما آسان تر خواهد بود و درگاه مستقیم به شما تعلق می گیرد.
اگر صاحب کسب و کاری کوچک هستید، ما به شما درگاه واسط بانکی را پیشنهاد میکنیم.
با توجه به اینکه میزان تراکنش این نوع کسب و کار ها کمتر بوده، در نتیجه کارمزد دریافتی توسط درگاه، به چشم نمی آید. در نظر داشته باشید که برای انتخاب درگاه واسط بانکی، درگاهی را انتخاب کنید که کمترین کارمزد و بیشترین امنیت را داشته باشد. همچنین به صورت روزانه با شما تسویه کند.
نکته: دقت داشته باشید پس از دریافت درگاه پرداخت اینترنتی حتما نسبت به گرفتن کد مالیاتی اقدام کنید. در مطلب آموزش دریافت کد مالیاتی نحوه دریافت کد رهگیری مالیاتی را آموزش داده ایم.
❔︎ سوالات متداول
درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟
درگاه پرداخت اینترنتی، برای پرداخت مبلغ محصول یا خدمات توسط مشتری طراحی شده است. مشتری از طریق درگاه پرداخت وجه کالای خود را به صورت آنلاین پرداخت می کند.
اصلی ترین تفاوت درگاه پرداخت مستقیم و واسط چیست؟
اصلی ترین تفاوت درگاه های واسط و مستقیم، شرکت های ارائه دهنده ی این درگاه هاست. درگاه های واسط توسط شرکت های پرداخت یار ارائه می شود. درگاه های پرداخت مستقیم، توسط شرکت هایی که بر مبنای PSP هستند، در اختیار مشتری قرار می گیرد.
درگاه پرداخت مستقیم بهتر است یا واسط؟
اینکه کدام درگاه پرداخت اینترنتی بهتر است، به کسب و کار شما بر می گردد. اگر کسب و کار شما بزرگ است؛ درگاه پرداخت مستقیم بانکی گزینه ی بهتری است. اما اگر کسب و کار کوچکی دارید؛ درگاه پرداخت واسط بانکی مناسب تر است.