طراحی سایت

چگونه محصولات و خدمات خود را قسطی بفروشیم؟

احتمالا برای شما هم پیش آمده که به وسیله‌ای احتیاج پیدا کنید اما پول لازم برای تهیه آن را نداشته باشید. مثلا خدایی نکرده یخچال خانه‌تان از کار بیافتد و لازم باشد یک یخچال جدید بخرید. یا برای کلاس‌های آنلاین احتیاج به گوشی یا لپ تاپ داشته باشید. در چنین شرایطی بهترین کار این است که محصول را بخرید و پول آن را به تدریج پرداخت کنید.

به همین دلیل اکثر مردم وسایل گران قیمت اما ضروری را به صورت قسطی خریداری می‌کنند. پس اگر شما هم فروشنده این نوع از کالاها هستید، با فروش قسطی محصول‌تان می‌توانید مشتریان بیشتری را جذب کنید. همچنین پیشنهاد می‌کنم مقاله «روش‌های فوق‌العاده افزایش فروش» را مطالعه کنید تا با روش‌های مختلف افزایش فروش آشنا شوید.

فروش قسطی چه تاثیری روی فروش دارد؟ 

اکثر مردم شرایط مالی مناسب برای خرید نقدی کالاهای ضروری و گران قیمت را ندارند. به این ترتیب فروشگاه‌هایی که محصولات‌شان را قسطی می‌فروشند مشتری‌های بیشتری جذب می‌کنند. استقبال مردم برای خرید اقساطی برخی از کالاها مثل لوازم خانگی و کالاهای دیجیتال از سایر محصولات بیشتر است. به این ترتیب اگر در این حوزه‌ها فعالیت دارید باید امکان خرید قسطی را برای مشتریان فراهم کنید.

تاثیر فروش قسطی بر کسب و کار و افزایش مشتری

مشتری اصلی کسب و کارهای فروش لوازم خانگی معمولا افرادی هستند که قصد خرید جهیزیه دارند. با توجه به شرایط بازار، خرید لوازم خانگی ضروری چیزی حدود 100 میلیون تومان هزینه دارد. پرداخت چنین هزینه‌ای برای خیلی از مردم سخت است و به همین دلیل هم اغلب این افراد از فروشگاه‌هایی خرید می‌کنند که قابلیت خرید اقساطی داشته باشند.

چه محصولاتی را می‌توانیم قسطی بفروشیم؟

هر نوع محصولی را می‌توانید به صورت قسطی بفروشید و هیچ محدودیتی برای فروش اقساطی وجود ندارد. حتی اگر کالایی برای فروش ندارید و کسب و کار شما خدماتی است باز هم امکان فروش قسطی می‌تواند به افزایش درآمد شما کمک کند.

مثلا اگر شرکتی در زمینه طراحی سایت دارید می‌توانید امکان خرید قسطی را در اختیار مشتریان‌تان قرار دهید. یا مثلا برخی از کسب و کارهای آموزشی مثل آموزشگاه‌ها یا فروشگاه‌های اینترنتی که دوره‌های آموزشی می‌فروشند هم امکان خرید قسطی را فراهم کرده‌اند.

در نتیجه مهم نیست چه کسب و کاری دارید. حتی اگر محصولی را نمی‌فروشید، باز هم خرید قسطی می‌تواند فروش‌تان را تا حد زیادی افزایش دهد. همچنین در مقاله «افزایش فروش مغازه، نه جادو می‌خواهد، نه دعا!» روش‌های دیگری را هم برای افزایش فروش مغازه معرفی کرده‌ایم. برای این که مشتریان شما بتوانند کالا یا خدمات‌تان را قسطی بخرند، چند راه حل وجود دارد. در ادامه به شما آموزش می‌دهیم که چطور محصولی را قسطی بفروشید.

فروش اقساطی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟

چطور می‌توانیم محصولات‌مان را قسطی بفروشیم؟

تا این‌جا گفتیم که فروش قسطی می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی جذب مشتری و افزایش فروش داشته باشد. اما خیلی از فروشنده‌ها به دلیل سختی و مشکلاتی که فروش اقساطی کالا دارد از این امکان صرف نظر می‌کنند. با این حال روش‌هایی هم برای فروش قسطی محصول وجود دارد که هیچ دردسر و مشکلی ندارند و با خیال راحت می‌توانید محصول خود را قسطی بفروشید.

1- فروش اقساطی کالا به صورت مستقیم

وقتی صحبت از فروش قسطی می‌شود اولین راهی که به ذهن ما می‌رسد این است که خودمان به صورت مستقیم کالاهای فروشگاه را قسطی به مشتریان بفروشیم. برای این کار معمولا فروشگاه‌ها بسته به قیمت محصول مبلغی را به عنوان پیش قسط دریافت می‌کنند. البته فروشگاه‌هایی هم هستند که بدون دریافت پیش قسط محصولات خود را می‌فروشند.

در نهایت مشتری برای پرداخت باقی هزینه محصول چند چک معتبر به فروشنده می‌دهد. معمولا برای خرید قسطی نیازی به ضامن و سفته نیست. اما همه چیز دست فروشنده است و به همین دلیل برخی از فروشگاه‌ها ضامن و سفته هم می‌خواهند. البته باید توجه کنید که سخت کردن شرایط خرید قسطی ممکن است در نهایت باعث شود که مشتری از شما خرید نکند. پس لازم نیست خیلی هم سخت‌گیری کنید.

نحوه فروش اقساطی کالا به صورت مستقیم

معایب فروش قسطی توسط فروشنده و به صورت مستقیم

فروشی اقساطی کالا به صورت مستقیم و توسط فروشگاه معایب زیادی دارد. به همین دلیل است که خیلی از فروشگاه‌ها ترجیح می‌دهند از این روش برای فروش محصول استفاده نکنند. چند مورد از معایب فروش اقساطی کالا به روش مستقیم عبارتند از:

  • وقتی کالایی را به صورت اقساط می‌فروشید ممکن است پول محصول تا یک سال بعد به دست شما برسد. پس باید آن قدر سرمایه داشته باشید که تا زمان صاف شدن بدهی مشتریان بتوانید محصولات فروشگاه را تامین کنید.
  • اگر محصولی را نقدی بفروشید سریع با پول آن می‌توانید دوباره کالای مشابهی را در فروشگاه جایگزین کنید. اما در فروش اقساطی باید از قبل سرمایه لازم برای جایگزین کردن کالای فروخته شده را داشته باشید.
  • همچنین اگر بخواهید خودتان به صورت مستقیم کالایی را قسطی بفروشید باید همیشه دنبال پاس کردن چک‌های مشتری باشید. آمار بالای چک‌های برگشتی و مشتری‌های بد حساب هم باعث می‌شود که خیلی از فروشنده‌ها از فروش قسطی محصولات‌شان ترس داشته باشند.

در سال‌های اخیر و با توجه به رشد پرسرعت خرید اینترنتی در کشور راه‌های دیگری هم برای فروش اقساطی کالا یا خدمات به وجود آمده است. این روش‌ها هم فرآیند خرید و فروش قسطی را راحت‌تر کرده‌اند و هم امکان فروش اقساطی را در اختیار فروشگاه‌های اینترنتی قرار داده‌اند.

2- فروش قسطی اجناس در مارکت پلیس‌ها

مارکت پلیس‌ها فروشگاه‌های اینترنتی هستند که به صورت مستقیم محصولی را برای فروش ندارند. بلکه چندین فروشنده دارند که کالاهای خود را برای فروش در مارکت پلیس قرار داده‌اند. به این ترتیب حتی افرادی که دارای فروشگاه اینترنتی یا فیزیکی هستند، می‌توانند محصولات خود را در مارکت پلیس‌ها هم بفروشند.

فروش قسطی کالا از طریق مارکت پلیس

حالا احتمالا از خودتان می‌پرسید که فروش قسطی چه ربطی به مارکت پلیس دارد؟ برخی از مارکت پلیس‌ها مثل دیجیکالا و ایسام قابلیت فروش اقساطی محصولات را دارند. به این ترتیب وقتی کالای خود را داخل این سایت‌ها برای فروش قرار می‌دهید، مشتریان می‌توانند محصولات شما را قسطی خریداری کنند.

اگر فروشگاه فیزیکی دارید این امکان وجود دارد که محصولات خود را در مارکت پلیس‌ها وارد کنید. بعد هم وقتی مشتریان از شما درخواست خرید قسطی داشتند به آن‌ها بگویید که از مارکت پلیس‌ها می‌توانند به صورت قسطی از شما خرید کنند.

مزایای فروش قسطی محصولات در مارکت پلیس‌ها

ویژگی فروش قسطی محصول از طریق مارکت پلیس این است که شما به صورت مستقیم درگیر مشکلات فروش اقساطی کالا نمی‌شوید. در واقع وقتی مشتری کالایی را به صورت قسطی از مارکت پلیس خریداری می‌کند، مارکت پلیس پول کالای فروخته شده را تمام و کمال به شما پرداخت می‌کند. پس در این بین شما هیچ نقشی در خرید و فروش قسطی ندارید و مثل فروش نقدی کالا تمام پول خود را در همان زمان دریافت می‌کنید. همچنین لازم نیست مثل فروش قسطی محصول به صورت مستقیم، سرمایه پشتیبان زیادی داشته باشید.

به این ترتیب هیچ نگرانی و استرسی بابت پاس شدن چک و پرداخت اقساط کالا نخواهید داشت. همچنین لازم نیست زمان زیادی را در صف بانک منتظر بمانید تا نوبت‌تان شود و چک‌های خود را نقد کنید. یکی دیگر از ویژگی‌های فروش قسطی در مارکت پلیس‌ها این است که نیازی به راه‌اندازی سایت فروشگاهی ندارد. پس بدون داشتن سایت هم به راحتی می‌توانید کالاهای خود را از طریق اینترنت و به صورت قسطی بفروشید.

معایب فروش قسطی در مارکت پلیس

درست است که مارکت پلیس‌ها امکانات خیلی خوبی برای فروش اقساطی کالا دارند اما چند نکته منفی هم وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید.

میزان سود شما در این روش کمتر است

بزرگ‌ترین نکته منفی در مارکت پلیس‌ها این است که درصدی از قیمت محصول را به عنوان پورسانت دریافت می‌کنند. مثلا تصور کنید شما کالایی را با قیمت یک میلیون تومان در مارکت پلیس‌هایی مثل دیجیکالا فروخته‌اید. از این مبلغ چیزی حدود 100 هزار تومان را مارکت پلیس به عنوان کارمزد برمی‌دارد. پس در نهایت فقط حدود 900 هزار تومان به حساب شما واریز می‌شود. به همین دلیل فروش محصول در مارکت پلیس سود کمتری برای فروشنده دارد.

معایب فروش قسطی محصول در مارکت پلیس

هزینه کالاهای فروخته شده دیر به حساب‌تان واریز می‌شود

همچنین یکی از نکات منفی فروش محصول در مارکت پلیس این است که پول محصول فروخته شده را با تاخیر دریافت می‌کنید. وقتی کالایی را در مارکت پلیس می‌فروشید شاید نزدیک به یک ماه و حتی بیشتر زمان می‌برد تا پول محصول به حساب شما واریز شود. در نتیجه اگر تمام محصولات شما در زمان کوتاهی توسط مارکت پلیس به فروش برود، احتمالا تا زمانی که پول شما توسط این سایت‌ها پرداخت شود محصولی برای فروش نداشته باشید.

رقابت زیادی در مارکت پلیس وجود دارد

یک نکته منفی دیگر در مورد مارکت پلیس‌ها این است که ممکن است شما مشتری خودتان را برای خرید قسطی به یک مارکت پلیس هدایت کنید. اما مشتری در مارکت پلیس محصول دیگری را ببیند و تصمیم خود را برای خرید محصول شما تغییر دهد و کالای فروشنده دیگری را بخرد. به همین راحتی ممکن است مشتریان خود را از دست بدهید.

3- استفاده از سرویس‌های فروش قسطی

همان طور که مشاهده کردید هر کدام از دو روش قبلی برای فروش اقساطی محصول معایب زیادی داشتند که کار را برای فروش قسطی کالاهای شما سخت می‌کند. اما یک روش خوب و مناسب هم وجود دارد که به وسیله آن می‌توانید خیلی راحت محصولات خود را به صورت اقساطی به مشتریان بفروشید. برای این کار باید از سرویس‌های اینترنتی خرید اقساطی کالا استفاده کنید.

سایت‌های قسطا و لندو نمونه‌هایی از این سرویس‌ها هستند که کار خرید قسطی محصول را بسیار راحت کرده‌اند. فقط کافیست در یکی از این سرویس‌ها به عنوان فروشنده ثبت نام کنید. به همین راحتی و بدون مشکل خاصی می‌توانید محصولات خود را قسطی بفروشید.

روش کار سرویس‌های فروش قسطی به چه صورت است؟

در این روش، مشتری شما ابتدا باید از طریق سایت‌هایی که معرفی کردیم درخواست خرید اقساطی از فروشگاه شما را بدهد. در همان ابتدا مشتری می‌تواند مبلغ و تعداد اقساط را به خواست خودش مشخص کند. سپس خریدار مدارک لازم را برای شرکت واسط ارسال می‌کند و باید این مدارک تایید شود. در نهایت شرکت واسط بعد از تایید مدارک از شما می‌خواهد کد تخفیفی را به مبلغی که مشتری درخواست کرده است ایجاد کنید.

استفاده از سرویس‌های فروش قسطی کالا

شرکت واسط کد تخفیف را در اختیار مشتری شما قرار می‌دهد و به همین راحتی خریدار بدون این که تمام هزینه محصول را بپردازد به صورت قسط از شما خرید می‌کند. بعد از این که مشتری خرید خود را انجام داد کل مبلغی که به صورت کد تخفیف به مشتری داده شده است، توسط شرکت واسط به حساب شما واریز می‌شود. به این ترتیب هم مشتری از خرید قسطی کالای موردنیازش راضی است و هم شما محصول خود را به صورت نقدی فروخته‌اید. همچنین لازم نیست بابت تاخیر اقساط یا عدم پرداخت بدهی مشتری نگران باشید.

استفاده از سرویس‌های فروش قسطی به چه چیزهایی نیاز دارد؟

همانطور که احتمالا متوجه شدید این روش معایب روش‌های قبلی را ندارد و فروش قسطی به این روش خیلی راحت و به‌صرفه است. اما برای استفاده از سرویس‌هایی که در این روش به شما معرفی کردیم حتما باید یک سایت اینترنتی داشته باشید. در غیر این صورت نمی‌توانید از شرکت‌های واسط برای فروش اقساطی کالا استفاده کنید.

با احداث فروشگاه اینترنتی می‌توانید با یک تیر دو نشان بزنید. یک مزیت فروشگاه اینترنتی این است که می‌توانید محصولات خود را از طریق اینترنت بفروشید و در نتیجه مشتریان بیشتری پیدا می‌کنید. مزیت دوم هم این است که می‌توانید از سرویس‌های فروش قسطی استفاده کنید. در مقاله «ورود به دنیای آنلاین؛ راهی برای افزایش فروش» توضیح دادیم که ایجاد فروشگاه اینترنتی چه تاثیری در افزایش فروش دارد.

شاید فکر کنید ساخت فروشگاه اینترنتی هزینه زیادی دارد و باید در این کار تخصص داشته باشید. اما لازم نیست نگران طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی باشید. حالا که راهی ساده برای فروش قسطی محصول به شما معرفی کردیم، وقتش رسیده روشی راحت و کم هزینه هم برای ساخت فروشگاه اینترنتی معرفی کنیم. به کمک فروشگاه ساز سیتی سایت به آسانی می‌توانید یک سایت فروشگاهی کامل و با تمام امکانات راه‌اندازی کنید.

ساخت فروشگاه اینترنتی با فروشگاه ساز

کار طراحی سایت فروشگاهی با فروشگاه سازها بسیار راحت است. فقط کافیست در یکی از این سرویس‌ها ثبت نام کنید تا سایت اینترنتی شما به سرعت آماده شود. همچنین با این روش نیازی نیست که برای ساخت سایت برنامه نویسی بلد باشید.

ساخت فروشگاه اینترنتی

بعد از این که در سایت ثبت نام کردید و وارد پنل کاربری خودتان شدید، چند ویدیو آموزشی مشاهده می‌کنید که قسمت‌های مختلف فروشگاه ساز و روش ساخت فروشگاه اینترنتی را به شما آموزش می‌دهد. با تماشای این ویدیوهای کوتاه به راحتی و در کمتر از یک روز می‌توانید سایت فروشگاهی خودتان را راه‌اندازی کنید.

فروشگاه ساز سیتی سایت امکانات مختلفی مثل:

  • قابلیت اتصال به درگاه پرداخت، 
  • امکان انتخاب شیوه ارسال محصول، 
  • اتصال به سرویس الوپیک، 
  • چت آنلاین و تعریف کد تخفیف

را در اختیار شما قرار می‌دهد. حالا که سایت شما آماده شد می‌توانید از طریق سرویس‌های فروش قسطی، امکان خرید اقساطی را هم برای مشتریان فروشگاه اضافه کنید تا فروش‌تان به راحتی چند برابر بیشتر شود. اگر می‌خواهید بهترین فروشگاه اینترنتی را در حوزه فعالیت‌تان داشته باشید توصیه می‌کنم مقاله «فاکتورهای یک فروشگاه اینترنتی موفق و پرفروش» را با دقت مطالعه کنید.

راه‌اندازی سایت اینترنتی برای فروش قسطی محصول چقدر هزینه دارد؟

سیتی سایت به شما 7 روز مهلت تست رایگان می‌دهد. یعنی می‌توانید در این 7 روز سایت فروشگاهی خودتان را بسازید و از آن استفاده کنید. اگر سایتی که راه‌اندازی کردید تمام امکانات موردنیاز شما را داشت آن وقت می‌توانید هزینه استفاده دائمی از آن را بپردازید. هزینه طراحی سایت فروشگاهی با سیتی سایت خیلی زیادی نیست. با مشاهده تعرفه فروشگاه ساز متوجه می‌شوید که پکیچ‌های مختلفی برای شما تهیه شده است. به این ترتیب با توجه به نیازها و بودجه‌تان می‌توانید یک پکیج را به دلخواه انتخاب کنید.

هزینه طراحی سایت فروشگاهی

همچنین سیتی سایت برای بسته‌های پیشرفته، امکان خرید قسطی را فراهم کرده است. پس اگر پول کافی برای پرداخت هزینه استفاده از فروشگاه ساز را ندارید، لازم نیست قید ساخت فروشگاه اینترنتی را بزنید. همین الان با پولی که در دسترس دارید فروشگاه اینترنتی خودتان را بسازید و باقی هزینه را چند ماه بعد پرداخت کنید. مطمئن باشید تا آن موقع درآمد خوبی از فروشگاه اینترنتی خودتان کسب کرده‌اید و خیلی راحت می‌توانید هزینه فروشگاه ساز را بپردازید. برای نمونه درآمد چند فروشگاه اینترنتی را در مقاله «درآمد یک فروشگاه اینترنتی حدودا چقدر است؟» بررسی کرده‌ایم.

با فروش قسطی محصولات، مردم را به خرید تشویق کنید

خیلی از کسب و کارها به دلیل شرایط اقتصادی، مشتریان‌شان به شدت کم شده است. بالا رفتن قیمت اجناس قدرت خرید مردم را به شدت کاهش داده است. به همین دلیل هم اکثر افراد مجبور می‌شوند از خرید کالاهایی که خیلی به آن‌ها نیاز ندارند صرف نظر کنند. در چنین شرایطی برای این که مردم را به خرید از فروشگاه‌تان ترغیب کنید چه کاری انجام می‌دهید؟

بهترین کار این است که از همین الان تا دیر نشده فروشگاه اینترنتی خودتان را بسازید و قابلیت خرید اقساطی را هم به آن اضافه کنید. به همین راحتی می‌توانید کسب و کار خودتان را نجات دهید. در حالی که خیلی از فروشگاه‌ها مشتری کمی دارند اما با این کار ساده مشتریان فروشگاه شما در مدت زمان کوتاهی چند برابر می‌شوند. اگر سوال یا ابهامی در مورد راه‌اندازی سایت یا فروش اقساطی دارید می‌توانید زیر همین مطلب کامنت بگذارید تا به شما جواب بدهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *