برای داشتن پلتفرمی قدرتمند و انعطافپذیر، بیشک وردپرس سیستم مدیریت محتوایی خارقالعادهای است. وقتی سادگی و پشتیبانی قویاش را نیز در نظر میگیریم، محبوبیت و غلبهی میزان استفاده از آن نسبت به سایر CMSها جای تعجب ندارد.در این مقاله شما را با ۱۰ ویژگی مهم هاست وردپرسی بیشتر آشنا خواهیم کرد.
باید توجه داشت با اینکه وردپرس ابزاری بسیار قوی و خوب برای مدیریت وبسایت است، ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که خرید هاست پرسرعت مناسب نیز تاثیر بسیار زیادی بر روی کارایی و مقباس پذیری اجرای آن دارد.
بسیاری از شرکتهای هاستینگ به هدف نهایی یعنی ارائه هاست وردپرس به کاربران دارای سایتهای وردپرسی هستند، توجه نمیکنند و تنها هاستهایی با تنظیمات و امکانات معمول و نه گسترده ارائه میدهند. البته طی چند سال اخیر به دلیل گستردگی استفاده از وردپرس، ارائه دهندگان خدمات هاست نیز توجه ویژهتری به این سرویس و ارائه خدمات مقرون به صرفه داشتهاند و زمان قابل ملاحظهای را برای ارائه سرویسهای خاص و پرکاربرد مثل هاست وردپرس در نظر گرفتهاند.
پیشنهاد سیتی سایت: مزایای هاست وردپرس در چیست؟
۱۰ ویژگی برتر هاست وردپرسی:
۱-کش کردن (Caching)
زمانی که بازدید کنندهای به سایت شما سر میزند، سیستم مدیریت محتوا (CMS)، در دیتابیس جستجو کرده و پس از آن محتوای سایت را در قالب تم نشان میدهد. در این حالت اگر صدها سایت بر روی یک سرور میزبانی شوند و یا اینکه تعداد زیادی بازدیدکننده همزمان به سایت شما هجوم آورند، ممکن است سرعت سایت پایین آید و بازدهی خوبی نداشته باشد.
در این حالت سیستم کشینگ میتواند کمک بزرگی کند. این سیستم به صورت مداوم یک نسخهی کپی از صفحات سایت شما را ذخیره میکند. پس در صورت وجود حجم زیادی از بازدیدکنندهها در وبسایت شما، اولین درخواست به سمت دیتابیس ارسال میشود ولی درخواستهای بعدی بلافاصله از اطلاعات کش شده خوانده میشود.
۲-آپ تایم (Uptime)
میتوان گفت که مدت زمان فعالیت شرکتهای هاستینگ به اندازهی عمر اختراع اینترنت توسط Al Gore قدمت دارد اما هنوز نتوانستهاند مقولهی سرعت بالا و میزان دسترسی تقریبا همیشگی به سایتها را در زیرساختهای خود به درستی اعمال کنند. با وجود اینکه تکنولوژی هاستینگ به سطحی رسیده که میتوان سرعت بالا و آپتایم مناسبی داشت اما هنوز برخی شرکتهای هاستینگ در حال ارائهی پلتفرمهایی ناپایدار به مشتریان خود هستند.
۳-سرعت (Speed)
سرعت بالای یک سایت نه تنها بر روی بازدیدکنندهها اثر مثبت دارد بلکه رتبه در موتورهای جستجو را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. با سرعت بالای سایت میتوانیم از ناامید شدن و خروج سریع بازدیدکنندهها از وبسایتمان جلوگیری کنیم. همچنین باید این مورد را هم در نظر داشته باشیم که سرعت مناسب یکی از معیارهایی است که بر الگوریتم رتبهدهی گوگل بسیار تاثیرگذار است.
پس با انتخاب سریعترین هاست وردپرس، یا هاست NVMe سرعت بالای سایت و جذب مشتری بیشتر خود را تضمین کنید.
۴-اسکن بدافزار (Malware Scanning)
به دلیل تنوع بالای تم و پلاگینهای موجود، ممکن است بعضی از افراد تم یا پلاگینی را بر روی سیستم مدیریت محتوای خود نصب کنند که باعث آسیبپذیری سایت آنها در برابر بدافزار و یا ویروسها شوند. پس لازم است در خرید هاست وردپرس خود به این نکته توجه کنید که اسکنر بدافزارها نیز جزو خدمات هاستینگ باشد.
۵-امنیت (Security)
این امری طبیعیست که با محبوب شدن پلتفرمی، آن پلتفرم بیشتر مورد هدف هکرها قرار گیرد. وردپرس هم از این قانون مستثنی نیست. تنظیمات پیشفرض وردپرس در برابر حملات بروت فورس (brute force) چندان ایمن نیستند؛ مخصوصا اگر برای ارتباط با سایت خود از FTP بهجای SFTP استفاده میکنید احتمال بروز اینگونه مشکلات بیشتر خواهد شد. جالب است بدانید که حتی پلتفرمهای برخی شرکتهای میزبانی وب نیز مورد حملهی دیداس (DDoS) قرار میگیرند. پس اولین اقدامات لازم باید در سرویس میزبانی وردپرس صورت گیرد چرا که اگر ارائهدهندگان هاست وردپرس ایمنی لازم را رعایت نکنند تمام اقدامات شما برای محافظت از سایتتان بیفایده خواهد بود.
۶-مقیاسپذیری (Scalability)
بازاریابی آنلاین به مومنتوم نیاز دارد. ممکن است پس از مدتی تعداد بازدیدکنندگان سایت شما به طور ثابت، هر روز از چندین نفر به صدها و هزاران نفر برسد. بسیاری از هاستیگها، برای استفاده از پهنای باند یا ترافیک بر روی سرویسهای معمولی محدودیتهایی قائل شدهاند که نیازهای شما را برطرف نخواهد کرد. در این صورت باید در آن شرکت به دنبال پکیجهای هاست پربازدید با ترافیک و منابع بالا و یا هاست نامحدود گشت و پیشنهاد میشود تا قبل از اطمینان از وجود اینچنین سرویسهایی، خرید هاست وردپرسی خود را انجام ندهید.
با خرید هاست متناسب با نیاز خود در وبرمز آسوده خاطر از پرداختهای بیمورد، سایت خود را مدیریت کنید.
۷-میزبانی چندین سایت بر روی یک هاست
امر عجیبی نیست که شرکتی بخواهد چندین سایت خود را بر روی یک هاست مدیریت کند. به عنوان مثال برخی شرکتها، سایت اصلی خود را بر روی یک دامنه و وبلاگ را بر روی زیردامنه قرار میدهند. انتخاب شرکت میزبانی وب انعطافپذیری که این امکان را به شما بدهد تا با خرید یک هاست wordpress و پایین آوردن هزینههایتان، چندین سایت خود را اداره کنید، بسیار مهم است.
۸-انتقال (Migration)
انتقال سایت وردپرسی از یک هاستینگ به دیگری بسیار سخت است. چرا که یک سایت وردپرسی شامل تم، پلاگین، فایلهای استاتیک بارگذاری شده و دیتابیس میباشد. داشتن افزونه انتقال نیز یکی از موارد مهمی است که به ما کمک میکند تا زمان دان شدن یا پایین آمدن سایت را کم کرده و سرعت انتقال آن را به هاستینگی قابل اعتماد بالا ببریم. پس نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که هاستینگ مورد نظر یا از افزونههای انتقال اطلاعات مثل Duplicator پشتیبانی کند و یا خود انتقال اطلاعات را به صورت کامل و رایگان انجام دهد.
۹-بکاپ گیری (Backups)
توجه داشته باشید که داشتن هاست به این معنا نیست که بطور خودکار از سایت شما بکاپ گرفته میشود. شرکت ارائه دهندهی میزبانی وب شما باید خدمات بکاپ گیری را هم به شما ارائه دهد. درواقع هر شب باید از سایت شما بکاپی تهیه و در دسترس شما قرار گیرد تا در صورت بروز مشکل بتوانید اطلاعات خود را بازگردانید. بهخصوص زمانی که در تم مشکلی وجود دارد و یا اینکه پلاگین غیرقابل اعتمادی را نصب کردهاید. از دست دادن تمام اطلاعات کابوسی بزرگ است. پس این موضوع را حتما از طریق سرویسدهندهی میزبانی وب خود پیگیری کنید.
۱۰-مقرون به صرفه بودن
در فضای مجازی میتوانید تبلیغات سرویسدهندگان برتر هاست وردپرس را مشاهده کنید ولی ممکن است با خرید از آنها هزینههای زیادی را متقبل شوید. برای مثال علاوه بر موارد فوق، در بعضی از این شرکتها با وجود پرداختهای بیرویه، محدودیتهای بسیاری در مورد میزان بازدید و فضای ذخیره اطلاعات و یا حتی سطح پشتیبانی قابل ارائه در نظر گرفته شده است.
موراد بالا در مورد ویژگی مهم هاست وردپرسی که بر روی عملکرد وبسایت تاثیر می گذارد بصورت شفاف برای شما توضیح داده شده است.
پس اگر تاکنون به این نکات توجه نکرده بودید بهتر است با بررسی تک تک موارد گفته شده، از وبسایت، بازدیدکنندهها و در واقع کسب و کارتان محافظت کنید.
نویسنده:اردشیر بهبود