اگر شما دارای کسبوکار آنلاین هستید، قطعا برای عرضه اینترنتی محصولات و خدمات خود، نیاز به یک وب سایت فروشگاهی خواهید داشت. برای داشتن یک سایت فروشگاهی، اولین نکتهای که باید به آن توجه کنید، انتخاب بهترین سیستم فروشگاه ساز است. با انتخاب و استفاده از یک سیستم فروشگاه ساز مناسب، میتوانید محصولات خود و همچنین میزان فروش آنها را به خوبی مدیریت کنید. برای این منظور راهی سریع و کم هزینه با عنوان سیستم پرستاشاپ وجود دارد، که در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی آن بپردازیم.
پرستاشاپ چیست؟
پرستاشاپ (Prestashop) یک سیستم مدیریت محتوا (cms) فروشگاهی رایگان و متن باز (Open Source) است که بر اساس زبان برنامه نویسی PHP و پایگاه داده MySQL ایجاد شده است. این سیستم به کسبوکارهای کوچک و بزرگ کمک میکند تا یک فروشگاه آنلاین موفق را در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه، ایجاد و راهاندازی کنند.
بر اساس اطلاعات Wikipedia:
در حاضر بیش از ۳۰۰٫۰۰۰ فروشگاه اینترنتی در سراسر جهان از پرستاشاپ استفاده میکنند و این سیستم به ۶۰ زبان دنیا در دسترس است.
تاریخچه پرستاشاپ
پرستاشاپ، در سال ۲۰۰۵ به عنوان یک پروژه دانشجویی در دانشکده فنآوری اطلاعات فرانسه آغاز به کار کرد. این نرمافزار، برای اولین بار تنها به دو زبان انگلیسی و فرانسوی در دسترس بود. 3 ماه پس از راهاندازی پروژه، به 13زبان ترجمه شد.
شرکت پرستاشاپ نیز، در سال 2007 توسط ایگور شلومبرگر و برونو لیوک تاسیس شد.
استفاده از سیستم فروشگاه ساز پرستاشاپ، این امکان را برای شما فراهم میکند که ضرورتهای یک سیستم فروشگاه ساز اینترنتی را در سیستم فروشگاه ساز خود، پیاده سازی کنید. ادامه برخی از این موارد را معرفی میکنیم.
- مدیریت آسان فروشگاه اینترنتی
- قالبهای متنوع
- فارسی سازی شده و راست چین
- استفاده از درگاههای پرداخت متعدد
- امکان درج کد تخفیف بر روی محصولات
- امکان برگزاری جشنوارههای فروش
- امکان نقد و بررسی محصولات توسط خریداران و بازدیدکنندگان
- امکان قرار دادن تصاویر محصولات در کنار آنها، به صورت گالری
- امکان مشاهده و بررسی جزئیات کامل سفارش و خرید مشتریان
- امکان فروش در همه کشورها یا اختصاص دادن به یک کشور خاص
مزایای نرم افزار پرستاشاپ
سازگاری با زبان فارسی
سیستم پرستاشاپ از زبانهای مختلف پشتیبانی میکند. از سال 2011، پشتیبانی از زبان فارسی نیز به صورت رسمی به آن اضافه شده است. امروزه قالب پرستاشاپ به شکل کاملا فارسی سازی شده در دسترس است و میتوانید فروشگاه آنلاین خود را به سادگی راهاندازی کنید.
رایگان بودن
از بزرگترین مزایایی که یک فروشگاه ساز با امکانات کامل میتواند داشته باشد، رایگان بودن است.
کافی است پس از خرید هاست و دامنه، به سایت رسمی پرستاشاپ مراجعه کرده و نرم افزار را دانلود کنید. سپس پرستاشاپ را روی هاست خود نصب کرده و از نسخه رایگان آن با امکانات یک فروشگاه آنلاین، استفاده کنید.
امکان شخصی سازی
پس از نصب سیستم پرستاشاپ، میتوانید ظاهر آن را به شکل دلخواه تغییر دهید. یعنی با به کارگیری قالبها، ماژولها و افزونههای مختلف، فروشگاه آنلاین خود را شخصی سازی کنید.
بهروزرسانی و آپدیت منظم
مانند دیگر سیستمهای رایگان فروشگاه ساز، پرستاشاپ نیز در سراسر دنیا توسعهدهندگان بیشماری دارد که به طور منظم در حال بهروزرسانی و رفع مشکلات آن هستند. شما نیز در هر بار بهروزرسانی میتوانید از آخرین تغییرات سیستم مطلع شده و از امکانات جدید آن استفاده کنید.
وجود فرومهای پرسش و پاسخ
اگر در هریک از قسمتهای سیستم پرستاشاپ، مشکلی داشته باشید، میتوانید در فروم فارسی یا انگلیسی این پلتفرم سوال را مطرح کرده و پاسخ خود را دریافت کنید.
مجهز بودن به سیستم گزارش خطا
در صورت مشاهده خطا یا باگ در سیستم پرستاشاپ، میتوانید آن را به تیم توسعهدهنده گزارش دهید تا در آپدیتهای بعدی، مشکل را رفع کنند.
سئو مناسب و قابل قبول
اگرچه، سئو هسته اصلی سیستم پرستاشاپ، تا جای ممکن بهینه سازی شده است، اما ممکن است از این نظر، نسبت به سایر سیستمهای فروشگاه ساز، سئوی ضعیفتری داشته باشد.
البته شما میتوانید به کمک ماژولهای سئو، هر قابلیتی که به سئو فروشگاه اینترنتی شما کمک میکند را در سیستم فروشگاهی خود پیاده سازی کنید.
داشتن بازار رسمی
PrestaShop Addons ، نام بازار رسمی پرستاشاپ است که بیش از 5000 محصول شامل انواع قالب، افزونه و پلاگینهای مختلف دارد. شما بر حسب نیاز خود میتوانید از بین این محصولات متنوع، هریک را انتخاب کنید.
نصب آسان
نصب پرستاشاپ، بسیار ساده و راحت است و از طریق installer و فقط با چند کلیک میتوانید به نصب این پلتفرم بپردازید.
معایب نرم افزار پرستاشاپ
نیازمند به استخدام پشتیبان
همان طور که بیان کردیم، سیستم پرستاشاپ رایگان است و امکان استفاده ازامکانات پشتیبانی این سیستم، در زمانی که نیاز به راهنمایی دارید، زمان بر خواهد بود. چرا که پشتیبانی و سرویس دهی سیستم، در نمایندگیهای رسمی برای افرادی است که از محصولات پولی و تجاری این سیستم مانند قالب و ماژول پرستاشاپ استفاده میکنند. در این صورت، میتوانید با استفاده از فرومهای پشتیبانی سیستم، از دیگران کمک بگیرید. البته برای دریافت پاسخ نیز باید حدود 24 ساعت منتظر بمانید.
در نهایت وقتی فروشگاه شما به اندازه کافی گسترش پیدا کرد، بهتر است برای رفع این مشکلات، به استخدام یک پشتیبان اقدام کنید که البته باید هزینه آن را نیز بپردازید.
ایجاد مشکلات امنیتی به دلیل رایگان بودن سیستم
سیستمهای فروشگاه ساز رایگان، همچون پرستاشاپ، معمولا امنیت کافی ندارند. بنابراین، در صورت استفاده از هر نوع سیستم رایگان، بهتر است از انواع روشهای امنیتی برای جلوگیری از هک و نفوذ به فروشگاه خود استفاده کنید. محبوبیت، رایگان و متن باز بودن سیستم پرستاشاپ باعث شده هکرها با این سیستم کاملا آشنا باشند و نسبت به یک سیستم اختصاصی، راحتتر آن را هک کنند.
بخوانید: امنیت سایت را چطور تامین کنیم؟
محدودیت قالبها و ماژولهای پرستاشاپ نسبت به سایر سیستمها
پیش از پرداختن به این بخش، بهتر است ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که ماژول و قالب چیست؟
- ماژول چیست؟ ماژول، یک افزونه یا یک نرم افزار بسار کوچک است که به صورت یکپارچه در سیستم فروشگاه ساز نصب و راهاندازی میشود. ویژگیها و امکانات این افزونه، بسته به نوع ماژول در بخش مدیریت یا کاربری فروشگاه اضافه خواهد شد.
- قالب چیست؟ یک قالب، ظاهر طراحی شده یک فروشگاه است که به شما اجازه میدهد نمایی منحصربه فرد و زیبا برای فروشگاه و کاربران خود ایجاد کنید.
تعداد قالبهای پرستاشاپ، نسبت به سایر سیستمهای فروشگاه ساز، کمتر است و نیاز است برای داشتن قالب حرفهای، هزینه آن را بپردازید. بنابراین اگر ظاهر فروشگاه برای شما اهمیت زیادی دارد و از طرفی قادر به پرداخت هزینه بالا برای قالبهای حرفهای نیستید، استفاده از سیستم پرستاشاپ نمیتواند برای شما گزینه مناسبی باشد.
ماژولهای سیستم پرستاشاپ نیز با محدودیت مواجه هستند. در برخی موارد حتی ممکن است ماژولی برای استفاده وجود نداشته باشد و مجبور شوید ماژولهای مورد نیاز را با هزینه بالا به صورت اختصاصی تهیه کنید.
برای استفاده از سیستم پرستاشاپ چه چیزهایی لازم است؟
برای راهاندازی و استفاده از فروشگاه ساز پرستاشاپ، باید مراحلی را طی کنید و برای هر بخش نیز باید هزینههای مربوط به آن را پرداخت کنید. در ادامه به معرفی این موارد میپردازیم.
- خرید دامنه
- خرید هاست
- طراحی قالب پرستاشاپ
- افزودن امکانات مورد نیاز و سفارشی سازی فروشگاه توسط پلاگینها
- استخدام پشتیبان برای رفع مشکلات فروشگاه
- استخدام توسعه دهنده برای افزودن امکانات
و در انتها
همان طور که بیان شد، پرستاشاپ (PrestaShop) یکی از چندین سیستم فروشگاه ساز در جهان است که برای طراحی فروشگاه اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد. طراحی سایت با استفاده از این سیستم، نسبت به طراحی سایت با سایر سیستمهای فروشگاه ساز طرفدار بیشتری دارد.
شما هم اگر میخواهید یک فروشگاه آنلاین داشته باشید که هم هزینه کمتری داشته باشد و هم نیاز شما را تامین کند، پرستاشاپ گزینه مناسبی است.
در این مطلب در مورد فروشگاه ساز پرستاشاپ صحبت کردیم و به بیان و بررسی تاریخچه و مهمترین مزایا و معایب آن پرداختیم.