طراحی سایت

نحوه ایندکس سایت در گوگل

زمان مطالعه: 8 دقیقه

یکی از موضوعات مهم برای وبمسترها و صاحبان سایت، ایندکس شدن سایت آنها در گوگل است اما دلیل اهمیت ایندکس سایت در گوگل چیست؟ چرا گوگل باید سایت ما را ایندکس کند و اگر این کار را نکند چه اتفاقی برای سایت رخ می دهد؟ برای دریافت پاسخ این سوالات و درک اهمیت ایندکس شدن، ابتدا باید بدانیم ایندکس سایت چیست. در این نوشتار ضمن بررسی مفهوم ایندکس شدن سایت در گوگل، مطالب مرتبط با آن مانند نحوه ایندکس سایت در گوگل، روش های سرعت بخشیدن به ایندکس گوگل و… را به طور کامل بررسی می کنیم. تا انتهای این مقاله همراه سایت ساز سیتی سایت باشید.

موضوعات بحث شده
پنهان

ایندکس شدن چیست؟

ایندکس شدن چیست؟

ایندکس Index به معنای اطلاعات ثبت شده و فهرست شده است. زمانی که یک صفحه از سایت در گوگل ایندکس می شود، یعنی آن صفحه نه تنها مورد بررسی دقیق گوگل قرار گرفته است، بلکه دسته بندی آن نیز مشخص است. به عبارتی دیگر، ایندکس نوعی تکنیک ساختار داده محسوب می شود که امکان بازیابی سریع صفحات مورد نظر کاربران را از پایگاه داده فراهم می کند و ربطی به وردپرس یا برنامه نویسی بودن سایت ندارد.

گوگل با ایندکس کردن صفحات سایت شما، کار ثبت و فهرست بندی را انجام می دهد و زمانی که کاربر کلمه کلیدی مربوط به صفحات سایت شما را جستجو می کند، گوگل در سریع ترین زمان صفحه ای را که قبلا ایندکس و ثبت کرده است را به کاربر نشان می دهد.

نحوه کار گوگل برای ایندکس سایت

نحوه کار گوگل برای ایندکس سایت

نحوه کار موتور جستجویی مانند گوگل، در سه بخش اصلی خلاصه می شود:

  • کرال یا خزیدن (Crawl): اولین کاری که موتور جستجو انجام می دهد، خزیدن یا کرال صفحات است. طی خزیدن ربات های خزنده در صفحات سایت شما، لینک ها، کد ها و هر آنچه که داخل تک تک صفحات وجود دارند، بررسی می شوند و اگر در این بررسی مشکلی از نظر موتور جستجو وجود داشته باشد، کرال آن صفحه ناقص باقی می ماند.
  • ایندکس (Index): مرحله دوم کار موتور جستجو، ایندکس کردن است. در این مرحله، ربات های خزنده تمام بررسی های خود را انجام داده اند و حال طبق اطلاعاتی که از صفحه سایت به دست آورده اند، شروع به ایندکس کردن یعنی ذخیره و سازماندهی می کنند. هر سایت با توجه به کاربری که دارد برای مثال ورزشی، تحصیلی، روانشناسی و… در دسته بندی خودش قرار می گیرد و به این ترتیب صفحات ایندکس شده در هر دسته بندی، برای سوالاتی که کاربران سرچ می کنند نمایش داده می شوند.
  • رنکینگ (Rank): در مرحله آخر رنک و رتبه بندی صفحات انجام می شود، صفحاتی که در یک دسته خاص ایندکس شده اند به نحوی مرتب و رتبه بندی می شوند که بهترین آنها برای کاربری که جستجو می کند، نمایش داده شوند.

ایندکس شدن در گوگل به چه معناست؟

با توجه به توضیحات فوق می توان نتیجه گرفت که ایندکس شدن، فرآیندی است که در آن موتور های جستجو از جمله گوگل، پس از بازدید و آگاهی از صفحات، محتویات آن را ذخیره سازی و فهرست بندی می کند.

موتور جستجو گوگل دائما از صفحات و سایت های مختلف بازدید می کند و در صورتی که صفحات نسبت به آخرین بازدید تغییری کرده باشند، گوگل نسخه جدید آن صفحات را ذخیره سازی می کند.

چرا ایندکس شدن در گوگل مهم است؟

تا زمانی که صفحه ای از سایت شما ایندکس نشود، از نظر گوگل آن صفحه وجود ندارد و چون گوگل از وجود آن آگاه نیست، پس در صورت سرچ کردن کاربر نیز این صفحه دیده نمی شود. به عبارتی دیگر با ایندکس نشدن سایت شما، نمی توانید در لیست نتایج جستجوی گوگل دیده شوید و عملا کاربری هم شما را نمی بینید.

نحوه ایندکس سایت در گوگل

نحوه ایندکس سایت در گوگل

اگر یک یا چند صفحه از سایت شما در گوگل ایندکس نشده است، چند راهکار وجود دارد که سرعت ایندکس سایت خود را بهبود ببخشید. ما این راهکار ها را در این بخش به شما آموزش می دهیم:

ایجاد نقشه سایت روش ایندکس شدن سایت در گوگل

یک راه برای ایندکس سایت در گوگل، ایجاد نقشه سایت است. نقشه سایت یک فایل XML بر روی سرور می باشد و شامل تمام صفحاتی است که در سایت شما وجود دارند. شما با انتشار هر صفحه جدید از سایت خود، آدرس (URL) آن صفحه را داخل فایل XML قرار می دهید و به گوگل اعلام می کنید که صفحه جدید ساخته اید.

گوگل از طریق نقشه سایت شما می تواند تمام صفحات را هر چند وقت یکبار مورد بررسی و خزش قرار دهد و بدین صورت آنها را ایندکس کند. نقشه سایت خود را باید به ابزار Google Webmaster Tools معرفی کنید. ابزار گوگل وبمستر تولز نخستین مکانی است که نقشه سایت را می توان در آن معرفی و ثبت کرد.

برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول ابتدا نیاز است که یک اکانت گوگل بسازید و سپس با ثبت نام در گوگل وبمستر، لینک سایت خود را اضافه نمایید. در مرحله بعد از بخش Index وارد Sitemap  شوید و لینک نقشه سایت خود را داخل آن قرار دهید.

نصب Google Analytics از روش های ایندکس کردن سایت

به کمک Google Analytics می توانید اطلاعات مفیدی همچون تعداد بازدید، زمان بازدید هر کاربر و… را در صفحات مختلف به دست آورید همچنین این ابزار درباره اینکه چرا سایت شما ایندکس نشده است، شما را راهنمایی می کند. توجه داشته باشید که طبق گفته جان مولر گوگل از گوگل آنالیتیکس برای ایندکس شدن صفحات سایت استفاده نمی کند!

ایجاد پروفایل در شبکه ‌های اجتماعی

از موارد مهمی که در ایندکس سایت شما در گوگل تاثیر می گذارد، نوع لینک ورودی به سایت است. گوگل با استفاده از لینک هایی که به سایت شما ورود می کنند، وب سایت را بررسی می کند و لینک های شبکه اجتماعی از نظر گوگل اهمیت بیشتری دارند. بنابراین ایجاد پروفایل در شبکه ‌های اجتماعی نظیر فیس بوک، توییتر، گیت هاب و… می تواند به ایندکس سریع تر مطالب سایت شما کمک کند.

تولید محتوای غنی و با کیفیت روش ایندکس شدن سایت در گوگل

بازاریابی محتوایی خوب از فاکتور های ضروری یک وب سایت است و یکی از بهترین روش برای افزایش سرعت ایندکس شدن در گوگل محسوب می شود. محتوای غیر تکراری، باکیفیت، جدید و مبتنی بر اصول سئو، سریع تر ایندکس می شود و به بهبود رتبه سایت و همچنین جذب بیشتر کاربران کمک می کند.

استفاده از ابزار URL inspection

استفاده از ابزار URL inspection

ابزار URL inspection این کمک را به شما می کند که صفحات سایت خود را به گوگل معرفی کنید و به ربات های گوگل بگویید که صفحه جدید ساخته اید. برای استفاده از این ابزار، از قبل باید سایت خود را در گوگل سرچ کنسول وارد کرده باشید، پس از ورود به صفحه ابزار های کنسول در سمت چپ سایت مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس در قسمت بالایی صفحه نوار ابزار URL inspection را مشاهده خواهید کرد.

در این بخش باید آدرس (URL) صفحه مورد نظر خود را وارد کنید و بر روی گزینه request indexing کلیک نمایید. سپس منتظر بمانید تا درخواست شما برای ایندکس صفحه در گوگل ثبت شود و کرالرها با سمت صفحه بروند.

اگر بعد از انجام این عملیات، فرآیند ایندکس صفحه در گوگل به درستی انجام شده باشد، پیام ” URL is on Google” را دریافت خواهید کرد اما اگر صفحه ایندکس نشده باشد پیام “URL is not on Google” ظاهر می شود. حال اگر می خواهید مجددا درخواست کنید، می توانید گزینه ” Request Indexing” را در همین بخش انتخاب نمایید.

در بخش سمت راست صفحه، شما گزینه Request Indexing را مشاهده می‌ کنید. با استفاده از این گزینه می‌ توانید درخواست کنید ایندکس صفحات در گوگل مجددا انجام شود.

بررسی تعداد صفحات ایندکس شده سایت

هر چه قدر که از یک سایت تعداد صفحات بیشتری ایندکس شده باشد، گوگل حجم اطلاعات بیشتری از آن سایت در اختیار دارد و در نتیجه گزینه های بیشتری را به کاربران نمایش می دهد اما در مقابل، کم بودن تعداد صفحات ایندکس شده سایت به این معناست که سایت تازه راه اندازی شده است و یا مدت زیادی است که بروز رسانی نشده است.

برای آنکه متوجه شوید چه تعداد از صفحات سایت شما ایندکس شده اند، می توانید از ابزار رایگان سرچ کنسول استفاده کنید. بدین منظور، پس از وارد شدن داخل ابزار، در قسمت چپ در بخش Index وارد Coverage شوید، یک نمودار را مشاهده خواهید کرد، عدد نمایش داده شده در Valid نشان دهنده تعداد صفحات ایندکس شده سایت است.

راه دوم برای بررسی تعداد صفحات ایندکس شده سایت، کمک گرفتن از خود گوگل است. برای استفاده از موتور جستجوی گوگل، بعد از کلمه :site آدرس سایت خود را قرار دهید برای مثال site:https://manaboom.ir را سرچ کنید.

عددی که به عنوان نتایج جستجو نشان داده می شود، تعداد صفحات ایندکس شده سایت شما در گوگل است و با مقایسه این عدد با تعداد صفحاتی که منتشر کرده اید، می توانید متوجه شوید که چند صفحه از سایت ایندکس نشده اند.

دلایل عدم ایندکس سایت

دلایل عدم ایندکس سایت

بلاک بودن ربات های گوگل از دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل

اگر از فایل robots.txt برای بلاک و کنترل ربات های موجود در محیط وب استفاده می کنید، ممکن است وجود کد های زیر در فایل باعث بلاک شدن ربات های گوگل شده باشند که عملا دسترسی گوگل را به سایت محدود کرده اید و هیچ صفحه ای ایندکس نمی شود.

  •  User-agent:
  •  Disallow:

بررسی لینک داخلی صفحات برای ایندکس سایت در گوگل

منظور از Orphan Page صفحات یتیم هستند یعنی صفحاتی که هیچ لینک ورودی ندارند. بررسی کنید که صفحات سایت شما لینک های داخلی داشته باشند زیرا لینک داخلی با ارتباط دادن صفحات به یکدیگر، فرآیند ایندکس را سریع تر می کند و گوگل از طریق لینک های داخلی یک صفحه، صفحات مربوط به آن را نیز بررسی و ایندکس می کند. پس اگر می خواهید سریع تر صفحات سایت شما ایندکس شوند، لینک داخلی را فراموش نکنید.

بررسی مشکلات خزش یا crawl errors در coverage

ممکن است گوگل به این دلیل که نمی تواند صفحات سایت شما را بررسی کند، امکان ایندکس کردن ندارد. برای یافتن Crawl errors وارد سرچ کنسول شوید و در بخش Index روی Coverage کلیک کنید.

در این بخش روی گزینه Error بزنید تا نمودار خطاها را ببینید، گزینه های Valid ,Excluded را خاموش کنید و سپس در قسمت Details روی هر کدام از خطاها که کلیک کنید، لیست صفحات دارای ارور را به شما نمایش می دهد.

ایندکس نشدن سایت به دلیل وجود مطالب تکراری در سایت

گوگل علاقه ای به محتوای تکراری ندارد و ایندکس نشدن در این حالت زمانی اتفاق می افتد که صفحات وب با محتوای مشابه ولی URL های مختلف، منتشر شده باشند. گوگل فقط نسخه استاندارد را ایندکس می کند و آن نسخه که تکراری است را ایندکس نمی کند.

ایندکس نشدن سایت به دلیل خطای DNS

خطای DNS زمانی ایجاد می شود که ارتباط با سرور برقرار نیست. این خطا می تواند نشان دهنده از کار افتادن سرور باشد یا مشکلی در مسیریابی DNS به دامنه وجود دارد.

ارورهای DNS بسیار اهمیت دارند و باید هر چه سریع تر رفع شوند زیرا این خطا باعث می شود ربات های گوگل به سایت دسترسی نداشته باشند.

ایندکس نشدن سایت به دلیل مشکل هاست

اگر پس از خرید سایت هاست شما به طور مداوم قطع و وصلی دارد ممکن است ربات های گوگل نتوانند سایت شما را کرال کنند. در این شرایط توصیه می شود از هاست با کیفیت تری استفاده کنید، تجربه در بعضی از سایت ها نشان داده است که با تغییر هاست صفحات شروع به ایندکس شدن کرده اند.

سوالات متداول نحوه ایندکس سایت در گوگل

سوالات متداول نحوه ایندکس سایت در گوگل

  • ایندکس شدن سایت در گوگل یعنی چه؟

ایندکس سایت در گوگل بدین معناست که سایت توسط گوگل بررسی و فهرست بندی شده است.

  • روش های ایندکس کردن سایت در گوگل چه روش هایی هستند؟

آموزش ایندکس کردن سایت در گوگل را در این مطلب ارائه کرده ایم که می توانید مطالعه کنید.

  • چگونه می توانیم از ایندکس شدن صفحات سایت در گوگل مطلع شویم؟

می توانید برای اطلاع از ایندکس شدن صفحات سایت در گوگل، از ابزار سرچ کنسول استفاده کنید.






0/5


(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *