طراحی سایت

بررسی نمونه سناریو تولید محتوا

نقش سناریو نویسی در تولید محتوای الکترونیکی چیست؟

نمونه سناریو تولید Electronic content را می توان در پیج اینستاگرامی اینفلوئنسرها و بلاگرها مشاهده کرد. هدف از سناریو نویسی در تولید محتوا، گسترش تفکر در مورد آینده می باشد. یا به عبارت دیگر، سناریو نویسی در روند پروژه مورد نظر، راهنمای فکری کاربر است. سناریو نویسی، پیش گویی نیست! سناریو در تولید محتوا شامل ذکر تمام مطالب، سرفصل ها و قسمت های مختلف نرم افزار با جزئیات کامل و گروه بندی مطالب و پیش بینی بخش های مختلف می باشد تا بتوان بهترین مطالب را به کاربر ارائه کرد. 

مواردی که بایستی در سناریو نویسی در تولید محتوا، در نظر گرفته شوند، عبارت اند از:

1- ارائه مطالب در سناریو بایستی به نحوی باشد که در کاربر، ایجاد انگیزه کند.

2- مطالب بایستی صریح و شفاف بیان شوند و هیچ گونه حاشیه ای نداشته باشند.

3- تنظیم مطالب باید به نحوی باشد که کلیه مطالب مورد نیاز آموزشی را در برنامه پوشش داده شوند.

4- تا حد امکان، تمام مراحل سناریو بایستی تعاملی تنظیم شوند. به این صورت که سوالات مناسبی طراحی می شود و از کاربر، پرسیده می شود. پاسخ به این سوالات، میزان تعامل و همکاری کاربر با محتوا را افزایش می دهد.

5- ارائه مطالب در سناریو تولید محتوا، منظم صورت می گیرد.

سناریو نویسی در تولید محتوا چیست؟

سناریو در تولید محتوا، اهمیت بالایی دارد. در سناریو نویسی در تولید محتوا، بایستی رده سنی مخاطبان مورد بررسی قرار گیرد. سناریو منطبق بر سن مخاطب، تولید می شود تا تاثیرگذارتر گردد. در واقع، در سناریو نویسی، عوامل فیلتر می شوند تا سناریوی درستی ایجاد شود. سناریو نویسی در محتوای الکترونیکی، ابزاری برای شبیه سازی آینده و به تصویر کشیدن آینده می باشد. با سناریو نویسی می توان زمینه مدیریت را فراهم کرد تا در شرایط فرضی، از پیش فرض ها برای مدیریت استفاده شود. آموزش تولید محتوای الکترونیکی و سناریو نویسی با هدف ایجاد خط فکری صورت می گیرد. سناریو نوعی ابزار برنامه ریزی کسب و کار به حساب می آید که می توان در نمونه سناریو و کسب درآمد از تولید محتوا، به وضوح مشاهده کرد.

سناریو نویسی در تولید محتوا

کاربرد اصلی سناریو نویسی در تولید محتوا (مطابق نمونه سناریو تولید محتوا) در تعامل بین کاربران و خدمات یا محصولات می باشد. خلق سناریوی ناب و تاثیرگذار اهمیت بالایی دارد. به نحوی که با خلق سناریو ناب می توان ابزاری موثر در تحلیل و توسعه تعامل کاربران با محصولات و خدمات ایجاد کرد. از طرفی، در تحلیل و توسعه محتوای الکترونیکی و یا استفاده از محصولات و خدمات، کاربرد سناریو نویسی بولد شده است. برای پاسخ به سوال مطرح شده فوق، می توان گفت که سناریو در محتوای الکترونیکی، سندی می باشد که با استفاده از شبیه سازی فراگیر، شرایط فرضی آینده را به صورت داستانی و تشریحی، ترسیم می کند و تمام اقدامات و الزامات لازم جهت قرارگیری در شرایط احتمالی را شرح می دهد.

آموزش تولید محتوای الکترونیکی و سناریو نویسی

گام اول: تمرکز بر روی نتیجه مورد نظر

قاعدتا بایستی هدف از سناریو نویسی در تولید محتوای الکترونیکی را مشخص کنید. هدف از سناریو نویسی ممکن است یادگیری، آموزش، خرید و فروش، رونق کسب و کار و خدمات باشد. نحوه دستیابی به هدف مد نظر، حائز اهمیت می باشد.

گام دوم: بهره برداری از انگیزه مخاطب

محتوای الکترونیکی به نحوی تولید می شود که با انگیزه مخاطب، هم راستا باشد. به عبارت دیگر، هر اندازه که تولید محتوا اهمیت دارد، انگیزه مخاطب هم حائز اهمیت می باشد. در سناریو نویسی برای محتوا، ارتباط بین انگیزه مخاطب و خدمات و محصولات هم در نظر گرفته شود. کشف انگیزه مخاطب را نادیده نگیرید!

گام سوم: هماهنگی بین آموزش محتوای الکترونیکی و ارزیابی

در این بین، سناریو نویسی در تولید محتوا بایستی نتیجه بخش باشد. به این صورت که بتوان نتیجه را ارزیابی کرد و به نتیجه بخش بودن آن، پی برد. ناگفته نماند که آموزش ها را باید ارزیابی کرد.

گام چهارم: قدرت کشف اطلاعات توسط مخاطب

در آموزش تولید محتوای الکترونیکی و سناریو نویسی، بایستی مطالب به صورت غیرمستقیم، منتقل شوند. این گونه، مخاطب با استفاده از توانایی و قدرت کشف اطلاعات، مفاهیم را درک می کند. در طراحی سناریو، مطالب به صورت مستقیم و با جزئیات، بیان نمی شوند.

آموزش تولید محتوای الکترونیکی و سناریو نویسی

گام پنجم: تولید محتوای الکترونیکی ساده

در نمونه سناریو و کسب درآمد از تولید محتوا شاهد محتواهای ساده و بدون ابهام هستیم. در تولید محتوای الکترونیکی، نباید مطالب به صورت پیچیده و مبهم به مخاطب منتقل شوند. درک مطالب سنگین، فوق العاده سخت می باشد. محتوای متنی، تصویری و صوتی تهیه شده، بایستی ساده باشد تا دسترسی مخاطب به بخش های مختلف آن، راحت گردد.

معرفی سایر گام ها مطابق نمونه سناریو تولید محتوا

گام ششم: شناخت مخاطب

مخاطب شناسی بخش مهمی از سناریو نویسی در تولید محتوا را برعهده دارد. شناخت سلایق، نیازها و چالش های مخاطب در تولید محتوای کاربردی اهمیت دارند. زمان دسترسی مخاطب به محتوا، چگونگی دسترسی وی، انتظار مخاطب از محتوا، سن مخاطب و لوکیشن مخاطب در سناریو نویسی لحاظ می گردد. هر چه اطلاعات سناریو نویس کامل تر باشد، محتوای آماده شده، باکیفیت تر است.

گام هفتم: سناریو نویسی برای تولید محتوای الکترونیکی دقیق و واقعی

مطابق آن چه در گام های قبلی گفته شد، محتوای الکترونیکی بایستی دقیق، ساده، جذاب، واقعی و قابل انتقال باشد. با در نظر گرفتن تمام موارد ذکر شده، می توان سناریو واقعی و تاثیرگذاری را خلق کرد.

نکاتی برای تدوین سناریو 

1- موضوع یا عنوان: برای سناریو نویسی در تولید محتوا، موضوع بایستی به صورت کاملا دقیق و جزئی بررسی شود. ذکر کلی عنوان در سناریو نویسی، جذابیتی ندارد و باید از بیان کلی موضوع، اجتناب کرد.

2- تعیین و نگارش عناوین فرعی یا رئوس مطالب: پس از مشخص کردن موضوع اصلی، نوبت به تعیین موضوع یا موضوعات فرعی می رسد. حفظ ترتیب و توالی در چیدمان موضوعات فرعی، اهمیت دارد. موضوعات فرعی همانند موضوع اصلی، دارای اهمیت می باشند و نمی توان مهم بودن آن ها را نادیده گرفت.

3- نوشتن هدف کلی: نقش سناریو نویسی در محتوای الکترونیکی باید مشخص شود. در نگارش هدف کلی، قالب محتوا و موضوع اصلی و موضوعات فرعی لحاظ می شوند. در تعیین اهداف سناریو نویسی، ذکر شرایط، ضرورتی ندارد.

نمونه سناریو تولید محتوا

در سناریو نویسی، به چه مواردی باید توجه شود؟

1- مطالب باید به نحوی بیان شوند که در مخاطب، انگیزه ایجاد کنند.

2- مطالب باید به صورت صریح، شفاف و ساده بیان شوند و از هر گونه پیچیدگی، حاشیه و ابهام پرهیز شود.

3- مطابق نمونه سناریو تولید محتوا، تنظیم مطالب اهمیت دارند به نحوی که مخاطب احساس کند که تمام مطالب را صفر تا صد، آموخته است.

4- مراحل سناریو نویسی باید به صورت تعاملی تنظیم و چیده شوند. به عبارتی، طرح سوالات مناسب و مطرح کردن آن ها به صورت زیرکانه، میزان همکاری و تعامل دو طرف را زیاد می کند.

5- مطابق نمونه سناریو تولید محتوای الکترونیکی، ارائه مطالب باید منظم باشد و مطالب با در نظر گرفتن تمام پیش نیازها، به مخاطب انتقال داده می شوند. 

صحبت پایانی 

در طول مقاله، به سوال “کاربرد سناریو نویسی در محتوانویسی چیست؟” پاسخ داده شد. تمام مطالبی که در فوق، بیان شده، همگی با بررسی نمونه سناریو تولید محتوا ذکر شده اند. در زمینه دیجیتال مارکتینگ، سناریو به صورت زیر پوستی عمل می کند و مطالب را به کاربر انتقال می دهد. سفارش تولید محتوا، لزوما تولید محتوای متنی، تصویری یا صوتی ساده نمی باشد. بلکه هدف از سفارش تولید محتوا، سناریو نویسی قوی می باشد. در تولید محتوای الکترونیکی، قدرت سناریو نویسی را دست کم نگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *