طراحی سایت

UI و UX چیست و چه کسی باید آن را انجام دهد؟

استاندارد بین‌المللی ارگونومی‌های تعامل انسان و رابط کاربری، تجربهٔ کاربری را «برداشت‌های یک فرد و واکنش‌هایی که از استفاده یا انتظار استفاده وی از یک محصول، سامانه یا سرویس ناشی می‌شود» تعریف می‌کند.

«تجربه کاربری» که با نام «یو ایکس» در میان طراحان شناخته شده است یکی از مهم‌ترین مفاهمیی‌ست که کاربر با آن سروکار دارد. طراحان محصول باید به ذهن کاربران ورود کنند، تمام نیازهای آن‌ها را در مناسب‌ترین حالت ممکن بررسی کند و در نهایت به یک نتیجه منطقی برسد.

اما در تعامل با یک سایت تنها حس و حالی که از آن به کاربر می‌رسد کافی‌ نیست بلکه استفاده از امکانات حین بازدید و کار با آن از نکات مهم دیگر است.

مجموع صفحات، تصاویر، المان‌هایی که برای کار با سایت یا اپلیکیشن مورد استفاده قرار می‌گیرد را رابط کاربری می‌گویند.

مهم‌ترین هدفی که رابط کاربری یا همان «یو آی» در یک سایت پیش‌رو دارد آسان کردن استفاده از امکانات سایت برای ارائه خدمات بهتر است.

رنگ‌ها، دکمه‌ها، تصاویر و نوع قرارگیری هرکدام، نسبت به خدمات مورد نظر کاربر در سایت‌های مختلف متفاوت است و بدون شک در نتیجه و روند کار صاحبان شرکت‌ها تاثیر مستقیم دارد.

هرچه دسترسی کاربر به آیکون های مورد نیاز بیشتر باشد از ارايه خدماتی که به آن داده می‌شود بهتر و بیشتر بهره خواهد برد در نتیجه این موضوع نیز در بازار کسب و کار دارای اهمیت دوچندان می‌شود.

UI و UX چیست و چه کسی باید آن را انجام دهد؟

تاثیرات UI و UXروی کسب و کار

تجربه کاربری و رابط کاربری مانند دو عضوی هستند که هرکدام دیگری را تکمیل می‌کند و پروداکت دیزاینر برای راه‌اندازی یک سایت باید از هردو استفاده کنند.

این‌روزها که کار با سایت‌های مختلف به خصوص فروشگاه های اینترنتی بالا رفته، دقت در این دو مورد هم بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفته است چون پایین بودن کیفیت هر کدام از آن‌ها در میزان فروش و بازار کسب و کار اینترنتی یا فروش محصول تاثیر مستقیم دارد.

بسیاری از شرکت‌های مهم در ابتدای کار و طراحی سایت، تجربه کاربری و رابط کاربری را همزمان با هم پیش می‌برند تا به یک میزان کیفیت برسند و به نوعی طراحی هرکدام مانند قدم‌هایی‌ست که برای موفقیت یک سایت با هم برداشته می‌شود.

رابط کاربری باید به گونه‌ای طراحی شود که کاربر را گیج نکند و در ساده‌ترین حالت ممکن درخواست آن را پیش ببرد. وقتی کار با آیکون‌ها در سایت مشخص باشد به‌ طبع حس و حال کاربر در زمان چرخیدن در سایت و بهره‌بردن از امکاناتش بهتر خواهد بود.

برای مثال: سایت فریلنسینگ کاریتو که یک سایت آنلاین فریلنسر می‌باشد با وجود سادگی توانسته مهم‌ترین نیازهای کاربران را مورد بررسی قرار دهد و در ارائه خدماتش آن را اجرا کند. داشبورد و منو در کاریتو با سرفصل‌های مشخص کاربران را راهنمایی مي‌کنند که در کمترین زمان ممکن بتوانند درخواست خود را دنبال کنند.

طراحی UI/UX را به دست چه کسی می‌توان سپرد؟

شرکت‌های بسیاری مانند سیتی سایت وجود دارد که ۰ تا ۱۰۰ طراحی و اجرا وب سایت شما را بر عهده می‌گیرد و در زمان تعیین شده تحویلتان می‌دهد و در قبل و بعد از پروژه مشاوره های لازم را ارائه می‌کنند. و بهترین گزینه برای افرادی هست که ذهنیت کاملی از آن چیزی که لازم دارند، ندارند است.

اما سایت های فریلنسینگ مثل کاریتو با در نظر گرفتن مهارت‌های افراد اقدام به معرفی و استخدام فریلنسرهایی می‌کنند که با صرفه‌جویی در وقت و هزینه می‌توانند پروژه طراحی و برنامه‌نویسی تجربه و رابط کاربری شما را انجام دهند. استفاده از فریلنسرها به‌خصوص برای استارتاپ‌ها و کسب و کارهای مجازی و شرکت‌هایی که برای پرزنت کردن خود با محدودیت زمان مواجه هستند بسیار مناسب است.

نرم‌افزارهای مورد نیاز یک طراح و برنامه‌نویس:

برنامه های زیادی برای طراحی وجود دارد اما مرسوم ترین آنها از جمله «اسکچ» ، «ادوب ایکس دی» و «فیگما» است که به کمک آنها اگر تخصص داشته باشید می‌توانید به آسانی طراحی پروژه های «یو آی» و «یو ایکس» را انجام دهید.

بطور خیلی خلاصه کار طراحانUI/ UX :

یک طراح «یو آی» باید طراحی بصری و رنگ‌ها و طراحی گرافیک و طرح‌بندی و در نهایت تایپوگرافی را انجام دهد.

طراح «یو ایکس» با در نظر گرفتن طراحی تعامل، وایر فریم و نمونه‌های اولیه، معماری اطلاعات، تحقیق درباره مشتری و در نهایت نگارش یک سناریو کار طراحی را انجام می‌‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *