طراحی سایت

معرفی بهترین ابزارهای طراحی سایت

طراحی وب سایت امروزه به یکی از مهم‌ترین ابزار کار مشاغل مختلف تبدیل شده است و اغلب کسب و کارها بخشی از امور مرتبط با ارائه خدمات آنلاین به مشتریان را از طریق وب سایت انجام می‌دهند. خوشبختانه برای طراحی وب سایت، ابزارها و برنامه‌های مختلفی وجود دارند که با کمک آنها به راحتی قادر به راه اندازی سایت خود خواهید بود. با استفاده از ابزارهای طراحی سایت می‌توانید بخش‌های مختلف آن را مدیریت و سازماندهی کرده و خطاهای فنی را نیز شناسایی و برطرف نمایید. از این رو تمامی وب مسترها برای طراحی حرفه‌ای سایت خود به این ابزارهای کاربردی نیاز دارند تا با بهره گیری از آنها بتوانند امور مربوط به سایت را به صورت دقیق کنترل و مدیریت کنند. البته افراد مبتدی نیز می‌توانند برای راه اندازی آزمایشی وب سایت از برخی نرم افزارهای طراحی سایت استفاده کنند تا از طریق آنها بتوانند با محیط وب آشنا شوند. اما برای طراحی حرفه‌ای سایت باید از شرکت‌های معتبر و متخصصان این حوزه کمک بگیرید تا بتوانید وب سایتی حرفه‌ای راه اندازی کنید. در ادامه این مطلب بهترین نرم افزارها و ابزارهای طراحی سایت را به شما معرفی کرده و قابلیت‌های آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. با ما همراه باشید.

بهترین ابزارهای طراحی سایت

همانطور که اشاره کردیم تمامی طراحان و وب مسترها برای راه اندازی و مدیریت سایت خود به برخی ابزار اولیه احتیاج دارند تا با استفاده از آنها بخش‌های مختلف وب سایت خود را سازماندهی کنند. در این بخش چند مورد از کاربردی‌ترین ابزارهای طراحی سایت را بررسی می‌کنیم و ویژگی‌های کلیدی آنها را نیز به شما معرفی خواهیم کرد. بهترین ابزارهای طراحی سایت شامل:

بهترین ابزارهای طراحی سایت

Stack Overflow

وب سایت Stack Overflow یکی از پرکاربردترین ابزارهای طراحی سایت محسوب می‌شود که برای برنامه نویسان و طراحان وب سایت حکم گوگل را دارد. در وب سایت کاملا رایگان استک اورفلو می‌توانید پاسخ 99 درصد از سوالات و مشکلات مربوط به برنامه نویسی و طراحی وب سایت را در کمتر از یک دقیقه پیدا کنید. برای استفاده از استک اورفلو می‌توانید به دو روش اقدام کنید: 1) ابتدا سوال خود را در گوگل سرچ کنید و سپس به احتمال زیاد اولین لینک پیشنهادی، لینک وب سایت استک اورفلو است که برای شما نمایش داده می‌شود؛ زیرا مشکلات شما معمولا برای افراد دیگر نیز پیش آمده است. 2) به صورت مستقیم وارد وب سایت Stack Overflow شوید و در بخش Ask Question پرسش خود را بنویسید تا بهترین پاسخ برای آن نمایش داده شود.

Chrome Developer Tools

مرورگر Chrome دارای بخشی به نام Chrome Developer Tools است که با مراجعه به این قسمت و استفاده از ابزارهای مختلف آن می‌توانید به کدهای مختلف سایت خود دسترسی پیدا کنید، خطاها را پیدا کرده و تغییرات لازم را نیز در آنها اعمال نمایید. برای دسترسی به این ابزار کاربردی تنها کافی است یک صفحه در مرورگر Chrome خود باز کرده و سپس با یک راست کلیک گزینه Inspect را انتخاب کنید تا پنل ابزارهای توسعه دهنده برایتان نمایش داده شود. حال در این صفحه می‌توانید علاوه بر خطایابی و تست کدها همچنین کدهای HTML و یا CSS را نیز بنویسید و تغییرات لازم را نیز در آنها ایجاد نمایید.

ابزارهای طراحی سایت

W3C Markup Validation

یکی دیگر از بهترین ابزارهای طراحی سایت W3C Markup Validation یا World Wide Web Consortium نام دارد که با استفاده از آن می‌توانید اعتبار کدهای وب سایت خود را بر اساس استانداردهای جهانی بررسی کنید. برای کار با این ابزار کاربردی ابتدا وارد وب سایت رسمی W3C Markup Validation شده و سپس آدرس سایت خود را در آن وارد کنید تا کدهای HTML یا XHTML سایت‌تان اعتبار سنجی شوند. انجام این کار به بهبود سئوی وب سایت شما کمک بسیاری خواهد کرد زیرا با نمایش کدهای نامعتبر به شما کمک می‌کند تا با اصلاح و یا حذف آنها، اعتبار سایت خود را افزایش دهید و آنها را مطابق با استانداردهای روز دنیا بازنویسی کنید.

بهترین نرم افزار طراحی سایت

Freepik

وب سایت Freepik از دیگر ابزارهای کاربردی برای طراحی جلوه‌های بصری و گرافیکی سایت است که به عنوان یکی از کامل‌ترین موتورهای جستجوعکس‌های باکیفیت و فایل‌های لایه باز و وکتورهای خاص شناخته می‌شود. از آنجایی که طراحی بصری وب سایت از اهمیت بالایی برخوردار است و در میزان بازدید از آن تاثیر بسزایی دارد پس باید از تصاویر و طرح‌های منحصر به فرد و با کیفیت استفاده کنید تا رتبه بهتری در موتور جستجوی گوگل بدست آورید. اکثر تصاویر موجود در این وب سایت به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرند اما برای دسترسی به تصاویر بیشتر و متنوع‌تر باید حق اشتراک پرداخت کنید.

JavaScript & CSS Minifier

وب سایت JavaScript & CSS Minifier یکی دیگر از بهترین ابزارهای طراحی سایت شناخته می‌شود که با استفاده از آن به راحتی می‌توانید کدهای وب سایت خود را فشرده سازی کنید. فشرده ساختن کدهای سایت به صورت دستی بسیار زمان بر و پیچیده است اما وب سایت JavaScript & CSS Minifier این کار را به سادگی برای شما انجام می‌دهد؛ تنها کافی است وارد این سایت شده و کدهای CSS و JavaScript وب سایت خود را در آن وارد کرده و سپس گزینه MINIFY را انتخاب کنید. فشرده سازی کدها موجب افزایش سرعت سایت و در نتیجه بهبود سئوی آن خواهد شد.

Firebug

افزونه Firebug از دیگر ابزارهای کابردی طراحی سایت است که به صورت اختصاصی برای مرورگر فایرفاکس طراحی و توسعه داده شده است. فایرباگ در واقع یک افزونه متن باز برای طراحی وب است که با نصب آن به راحتی می‌توانید عیب یابی صفحات مختلف وب سایت خود را انجام داده و آنها را برطرف کنید. این ابزار کیفیت صفحات سایت شما را بررسی کرده و خطاها را نمایش می‌دهد. بررسی دقیق وضعیت و اعتبار کدهای JavaScript، HTML و CSS نیز با استفاده از این ابزار امکان پذیر است.

HTML5 boilerplate

از دیگر ابزارهای طراحی سایت می‌توانیم به سیستم HTML5 boilerplate اشاره کنیم که در واقع یک فریم ورک حرفه‌ای جهت ایجاد صفحات html5 را در اختیار شما قرار می‌دهد. این سیستم همچنین دارای ابزاری جهت افزایش سرعت سایت و بهینه سازی صفحات سایت آن برای موبایل است که انجام این کار تاثیر مستقیمی بر بهبود تجربه کاربر در هنگام بازدید از وب سایت شما خواهد داشت.

Emmet

Emmet نیز یکی دیگر از بهترین ابزارهای طراحی سایت است که به صورت افزونه قابل نصب بوده و با استفاده از آن می‌توانید سرعت نوشتن کد‌های HTML و CSS سایت خود را به طرز قابل توجهی افزایش دهید.

بهترین نرم افزار طراحی قالب سایت

Pingdom Tools

وب سایت Pingdom Tools از دیگر ابزارهای کاربردی و مهم برای طراحی سایت است که با استفاده از آن می‌توانید سرعت وب سایت خود را مورد بررسی قرار دهید. Pingdom Tools آیتم‌های مختلف سایت شما از جمله Performance Grade (رتبه عملکرد)، Load Time (سرعت متوسط بارگذاری سایت)، Page Size (حجم صفحه موردنظر) و Requests (تعداد درخواست‌های HTTP سایت) را بررسی کرده و اطلاعات مربوط به آنها را با شرح جزئیات به شما نمایش می‌دهد. سرعت وب سایت نیز یکی دیگر از عوامل مهمی است که تاثیر بسیاری بر سئو و تجربه کاربر خواهد داشت و شما به عنوان طراح وب سایت باید توجه ویژه‌ای به سرعت بارگذاری سایت خود داشته و دائم در حال بررسی سرعت آن باشید. وب سایت Pingdom Tools یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت شناخته می‌شود که به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار دارد.

Mobile Friendly Test

ابزار Mobile Friendly Test نیز یکی دیگر از مهم‌ترین ابزارهای طراحی سایت است که با استفاده از آن می‌توانید ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن وب سایت خود را بررسی کنید. منظور از ریسپانسیو بودن سایت این است که تمامی صفحات آن در دستگاه‌‌های مختلفی همچون رایانه، موبایل و تبلت به خوبی و به صورت استاندارد نمایش داده شوند. برای بررسی واکنشگرا بودن وب سایت خود می‌توانید از ابزار Mobile Friendly Test کمک بگیرید و از ریسپانسیو بودن آن اطمینان حاصل کنید. بررسی این بخش تاثیر بسزایی بر بهبود رتبه وب سایت شما در صفحه نتایج جستجو خواهد داشت؛ زیرا ریسپانسیو بودن یکی از آیتم‌های مهم برای رتبه بندی سایت‌ها توسط گوگل است.

با استفاده از این ابزارهای کاربردی می‌توانید بخش‌های فنی و جلوه بصری وب سایت خود را بهینه سازی کرده و مشکلات مربوط به کدنویسی آن را نیز برطرف سازید.

برترین نرم افزارهای طراحی سایت

در کنار استفاده از نرم افزارهای طراحی سایت که در بخش قبلی به آنها پرداختیم، چندین نرم افزار طراحی سایت کاربردی نیز وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تا وب سایت خود را به صورت حرفه‌ای و اصولی راه اندازی کنید. برخی از این نرم افزارها به دانش و زبان برنامه نویسی نیاز دارند و برخی دیگر نیز بدون استفاده از زبان برنامه نویسی قابل استفاده هستند. به همین دلیل در این بخش برترین نرم افزارهای طراحی سایت حرفه‌ای و مبتدی را به شما معرفی خواهیم کرد.

نرم افزار Google Web Designer

Google Web Designer یا به اختصار GWDبه عنوان یکی از پیشرفته‌ترین و برترین نرم افزارهای طراحی سایت شناخته می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید صفحات HTML5 طراحی کرده و سایت خود را به صورت اصولی طراحی کنید. از مهم‌ترین ویژگی‌های این نرم افزار می‌توانیم به مواردی همچون امکان ایجاد فایل‌های CSS و JavaScript، تکمیل خودکار کدها، قالب‌های آماده جهت طراحی بنرهای تبلیغاتی، مشاهده پیش نمایش تبلیغات، امکان استفاده از کتابخانه به منظور افزودن عکس و فیلم به سایت و ارسال پروژه‌ها به Google Drive اشاره کنیم.

نرم افزار Net Objects

Net Objectsنیز یک نرم افزار طراحی سایت پیشرفته و حرفه‌ای برای طراحی صفحات وب سایت است که هر شخص می‌تواند بدون داشتن دانش برنامه نویسی از آن استفاده کرده و وب سایتی مدرن طراحی کند. رابط کاربری این نرم افزار بسیار ساده و زیبا است اما در عین حال ابزارهای کاربردی را برای طراحی صفحات مختلف سایت در اختیار شما قرار می‌دهد. از مهم‌ترین ویژگی‌های Net Objects می‌توانیم به مواردی همچون امکان ایجاد و بهینه سازی صفحات سایت بر اساس اصول سئو و امکان ساخت وب سایت‌های فروشگاهی اشاره کنیم.

بهترین نرم افزار طراحی سایت بدون کدنویسی

نرم افزار KompoZer

نرم افزار KompoZer یکی دیگر از برترین نرم افزارهای طراحی سایت است که استفاده از آن نیاز به دانش کد نویسی و برنامه نویسی نداشته و ابزارهای کاربردی را برای طراحی صفحات سایت در اختیار شما قرار می‌دهد. ویژگی‌های اصلی این نرم افزار شامل رابط کاربری ساده، امکان افزودن کدهای CSS، امکان شخصی سازی تنظیمات، حجم پایین و ذخیره‌سازی کدهای HTML و CSS است.

نرم افزار KompoZer

نرم افزار Dreamweaver

نرم افزار Dreamweaver نیز یک نرم افزار تحت وب و کاربردی برای طراحی سایت است که توسط شرکت ادوبی (Adobe) طراحی و توسعه داده شده است. استفاده از این نرم افزار حرفه‌ای نیاز به دانش کدنویسی ندارد اما در بخش ویرایشگر آن می‌توانید در صورت تمایل خودتان کدنویسی سایت‌تان را به صورت دستی انجام دهید. امکان ویرایش عناصر HTML، پشتیبانی از زبان‌های مختلف برنامه نویسی و طراحی صفحات وب بر پایه CSSها از ویژگی‌های اصلی این نرم افزار هستند که شما را از نصب هر برنامه دیگری بی نیاز می‌سازند.

نرم افزار طراحی گرافیکی وب سایت

نرم افزار RapidWeaver

نرم افزار RapidWeaver از دیگر نرم افزارهای کاربردی طراحی وب سایت است که با استفاده از آن می‌توانید وب سایت خود را در عرض چند دقیقه و بسیار سریع طراحی کنید. استفاده از این نرم افزار به دانش کدنویسی احتیاجی ندارد و برای راه اندازی وب سایت می‌توانید از قالب‌های از پیش آماده شده آن استفاده کرده و یا خودتان قالب شخصی‌تان را با استفاده از ابزار آن طراحی کنید. از ویژگی‌های اصلی این نرم افزار طراحی سایت می‌توانیم به مواردی همچون پشتیبانی از کدهای HTML5، xHTMLوCSS3، امکان ایجاد تم‌های چندگانه برای وب سایت، پشتیبانی از FTP و SFTP و دارا بودن بیش از 30 قالب آماده برای طراحی سایت اشاره کنیم.

بهترین نرم افزار طراحی سایت

نرم افزار WordPress

نرم افزار WordPress نیز یک سیستم مدیریت محتوا (cms) متن باز و تحت وب است که با استفاده از قالب‌ها و پوسته‌های مختلف و متنوع آن می‌توانید وب سایت خود را به صورت رایگان راه اندازی کنید. از طریق وردپرس می‌توانید بدون داشتن دانش برنامه نویسی، سایت‌های مختلفی همچون وب سایت‌های فروشگاهی، شرکتی، وبلاگی و شخصی راه اندازی کرده و محتوای آن را به آسانی مدیریت کنید. از مهم‌ترین ویژگی وردپرس می‌توانیم به امکان استفاده از پلاگین‌های مختلف در آن اشاره کنیم که نصب آنها ابزارها و امکانات بیشتری را برای گسترش و مدیریت وب سایت در اختیار شما قرار می‌دهد. استفاده راحت و آسان، دارا بودن بیش از هزار قالب و افرونه رایگان، امنیت قابل قبول، عدم نیاز به ویرایش HTML، سرعت بالا، پشتیبانی از زبان فارسی و امکان پیاده سازی اصول سئو به عنوان مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوای وردپرس شناخته می‌شوند.

از دیگر cms های کاربردی همچون وردپرس برای طراحی سایت می‌توانیم به نرم افزار DotNetNuke (DNN) و Joomla اشاره کنیم که همگی دارای قابلیت‌های کاربردی و ابزارهای مختلفی برای طراحی سایت هستند که استفاده از آنها به دانش و مهارت خاصی نیاز ندارد.

جمع بندی

طراحی و راه اندازی وب سایت برای رونق و پیشرفت کسب و کارهای امروزی به یک ضرورت تبدیل شده و در حال حاضر اکثر مشاغل دارای وب سایت اختصاصی هستند. طراحی سایت به صورت تخصصی و اصولی به دانش و مهارت کدنویسی و برنامه نویسی نیاز دارد و برای راه اندازی وب سایت به صورت حرفه‌ای باید از متخصصان این حوزه کمک بگیرید. اما برای راه اندازی سایت‌های ساده می‌توانید از نرم افزارها و ابزارهای طراحی سایت کمک بگیرید و با استفاده از قابلیت‌های آنها وب سایت خود را بدون نیاز به دانش کدنویسی طراحی کنید. تمامی ابزارهای طراحی سایت که در این مقاله به شما معرفی کردیم، همگی ابزارهای پرکاربرد و با امکاناتی هستند که رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارند و کار با آنها بسیار راحت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *