وقتی مشتری برای خرید یک محصول وارد سایت شما میشود حتما قبل از خرید به صفحه آن محصول میرود. پس صفحه محصولات جزو مهمترین قسمتهای سایت هستند و باید به آنها توجه ویژهای کنید.
نمیدانم چه چیزی میفروشید، در واقع لازم هم نیست که بدانم! چیزی که دانستنش اهمیت دارد، این است که یک صفحه محصول موثر و جذاب، میتواند موفقیت شما در فروش محصول را تضمین کند. در حالی که یک صفحه محصول غیر استاندارد، میتواند مشتریانتان را دو دستی تقدیم رقبا کند!
با توجه به اهمیت صفحات محصول در موفقیت یک کسب و کار اینترنتی، در این مقاله میخواهم مهمترین نکاتی که باید در ساخت و طراحی صفحه محصول در سایتهای فروشگاهی بدانید را به شما توضیح بدهم.
آموزش ساخت و طراحی صفحه محصولات
صفحه محصول سایت دقیقا همان جایی است که مخاطب در آن تصمیم میگیرد محصول را بخرد یا از سایت خارج شود. بنابراین مهم است که نحوه طراحی و همینطور تولید محتوای آن را به چه شکلی انجام بدهید تا باعث جذب مشتری بشود. پس بخشی از نکات ادامه مقاله به اصول طراحی برمیگردد و بخشی دیگر به نکات نوشتن متن تاثیرگذار یا همان تبلیغ نویسی.
1_ قانون ثانیههای طلایی را رعایت کنید!
قانون ثانیههای طلایی در واقع یک قانون در دنیای ویدیو مارکتینگ است و به این اشاره دارد که مخاطبان بعد از گذشت 10 الی 15 ثانیه از ویدیو شما، تصمیم میگیرند که ادامه آن را مشاهده کنند یا نه.
اما طبق اطلاعات abtasty، حدود 55 درصد از مخاطبان وب کمتر از 15 ثانیه در صفحه سایت باقی مانده و از آن خارج میشوند! بنابراین باید قانون ثانیههای طلایی را در صفحات محصول هم اجرا کنید چون احتمالا چیزی بین 10 الی 15 ثانیه برای جلب توجه مخاطبانتان زمان دارید.
برای اینکه سریعا توجه مخاطب را به صفحه جذب کنید، باید مهمترین اطلاعات را در ابتدا قرار بدهید. اطلاعاتی مثل تصویر محصول، توضیحات کوتاه و دکمه خرید.
حتی اگر بخواهید این کار را حرفهایتر انجام بدهید، باید جهت چینش صفحه محصول را هم تعیین کنید. در وب انگلیسی اغلب مخاطبان مطالعه صفحات وب را از سمت چپ شروع میکنند. اما در وب فارسی با توجه به برعکس بودن جهت مطالعه و البته ظاهر صفحات محصول سایتهای فروشگاهی بزرگ مثل دیجی کالا، میتوان اینطور نتیجهگیری کرد که بهتر است ما جهت را از راست به چپ تعیین کنیم.
بنابراین پیشنهاد میکنم مثل دیجی کالا، تصویر محصول را در سمت راست قرار داده و در کنار آن توضیحات را اضافه کنید. در مورد مابقی توضیحات محصول، ویدیوها و… هم نگران نباشید. اگر بتوانید در همان 10 الی 15 ثانیه اول نظر مخاطب را جلب کنید، او صفحه را به پایین اسکرول کرده و مابقی اطلاعات را هم مشاهده میکند.
2_ مثل روزنامهنگارها صفحه محصول بسازید!
یکی از جملات مهمی که سردبیران به روزنامهنگارها میگویند، این جمله است: (حرف آخر را همین ابتدا بزنید!) این یعنی نباید کاربر برای پیدا کردن محتوای اصلی صفحه، مدتزمان زیادی با متنهای بهدردنخور و حاشیهای معطل شود.
در مورد صفحه محصول هم شرایط به همین صورت است، مخصوصا که کاربر صفحه شما با خرید نکردن و خروج از سایت، صرفا یک کلیک یا یک لمس کوچک صفحه فاصله دارد. با توجه به اینها، پیشنهاد میکنم مهمترین توضیحات مربوط به محصول را در همان ابتدای صفحه نمایش قرار دهید.
دقیقا همانطور که در تصویر بالا هم مشاهده میکنید، دیجی کالا توضیحات مهمی مثل حافظه داخلی، شبکه ارتباطی، دوربین، سیستم عامل و اندازه محصول را در همان توضیحات کوتاه محصول نوشته. حالا زمانی که این توضیحات توانستند ذهن مخاطب را به خودشان جلب کنند، او میتواند برای مطالعه توضیحات حاشیهای دیگر مثل سایز سیم کارت، وزن و… به سراغ ادامه صفحه برود.
3_ مشکلات مشتری را درک و حل کنید
در یک کلام: صفحه محصولی در فروش موفق است که بتواند بین محصول و انگیزههای خرید مشتری ارتباط برقرار کرده و سپس ترسهای او را از بین ببرد. در واقع همین نکتهای که الان گفتم، نکته مهمی از دنیای تبلیغ نویسی است!
به عنوان نمونه: اگر در حال فروش یک دوره آموزش طراحی سایت هستید، باید ببینید که دقیقا انگیزه مشتری از خرید این محصول چیست؟ احتمالا تعداد زیادی از مخاطبان شما برای کسب درآمد به سراغ این دوره میآیند بنابراین باید بتوانید آنها را متقاعد کنید که دوره مورد نظر دقیقا در این مسیر به آنها کمک میکند.
علاوه بر این باید ترسهای مشتری را هم پیدا کنید. احتمالا یکی از ترسهای آنها این است که نکند کیفیت دوره بد باشد و پولشان هدر برود؟ بنابراین باید قسمتهایی از خود دوره را در صفحه نمایش قرار دهید تا بهخوبی فن بیان مدرس و کیفیت دوره را بررسی کنند.
البته دقت کنید، همیشه هم قرار نیست از طریق “متن” بین نیاز و محصول ارتباط برقرار کرده و مخاطب را به خرید ترغیب کنید. مثلا نگرانی مشتریان در حین خرید محصولی مثل آیفون 11، کیفیت دوربین آن است که میتوانید با قرار دادن تصاویر یا حتی ویدیوهایی از کیفیت آن، این نگرانی را برطرف کنید.
4_ مخاطب را به سمت خرید هدایت کنید
یکی از مهم ترین ویژگی های صفحه محصول، اقدام به عمل یا CTA است. در واقع منظور از این کلمه، همان دکمهای است که در صفحه محصول، مخاطب بعد از کلیک روی آن به فرآیند خرید میرود. مثلا دکمه افزودن به سبد خرید در دیجی کالا:
اما در مورد ساخت دکمه CTA نکاتی وجود دارد که باید آنها را رعایت کنید. اولین نکته اینکه دکمه باید کاملا واضح باشد. این یعنی نه باید رنگی داشته باشد که مخاطب در پیدا کردنش به مشکل بخورد، نه آنقدر کوچک باشد که از دید خارج شود نه آنقدر اطرافش را شلوغ کنید که اصلا آن را گم کند.
نکته بعدی متنی است که روی CTA نوشته میشود. هر چه این متن ترغیبکنندهتر باشد، احتمال خرید مخاطب هم بیشتر میشود.
نکته آخر هم اینکه بهتر است در صفحه محصول، دکمه خرید همیشه در مقابل چشم مخاطب باشد. مثلا در خیلی از سایتهای فروشگاهی دکمه خرید به شکل چسبان طراحی شده و مخاطب هر چه هم که صفحه را به پایین و بالا اسکرول کند، باز هم آن را در کنار یا پایین صفحه میبیند.
به عنوان یک نمونه خوب از دکمههای CTA پیشنهاد میکنم به صفحه طراحی سایت ما نگاهی داشته باشید. ما در این صفحات دکمههای اقدام به عمل را با رنگهایی کاملا واضح و اندازههای بزرگ نمایش دادهایم، متنهای ترغیب کننده روی آنها نوشته و حتی برای اینکه احتمال کلیک را بالا ببریم، به جای یک دکمه چندین CTA در صفحه گذاشتهایم.
5_ از اهمیت چت زنده غافل نشوید
اگر در حوزه فروش کمی تخصص داشته باشید، میدانید که در فرآیند خرید، حتی برقراری کوچکترین ارتباط هم با مشتری بسیار ارزشمند است و میتواند باعث افزایش احتمال خرید کردنش شود.
با توجه به اینکه در سطح وب و در صفحات محصول نمیتوان از طریق متن و ویدیو و… ارتباط مناسبی با مخاطب برقرار کرد، پیشنهاد میشود که حتما در صفحات محصول مهم چت زنده را فعال کنید. به این ترتیب مخاطبان میتوانند در صورت وجود هر سوالی بهراحتی با شما یا کارشناس فروش سایت ارتباط برقرار کنند. همینطور در این ارتباط میتوانید مخاطب را راحتتر به خریدار تبدیل کنید.
اما در مورد فعالسازی چت زنده: اگر از فروشگاهساز سیتی سایت استفاده میکنید که این قابلیت به شکل رایگان در سایتتان وجود دارد و صرفا کافی است برای فعالسازی دکمهاش را بزنید. اما اگر از سیستمهایی مثل وردپرس استفاده میکنید، میتوانید با خرید اشتراک افزونههای چت آنلاین مثل رایچت، آن را فعال کنید. مقاله «معرفی بهترین سرویسهای چت آنلاین» هم به شما کمک میکند تا یک سرویس خوب برای چت آنلاین انتخاب کنید.
6_ از ویدیو و تصاویر متحرک نهایت استفاده را ببرید
اگر دقت کرده باشید، اصولا مشتریان در فروشگاهها تا زمانی که یک محصول را در دست نگرفته و آن را لمس نکنند، قانع به خریدنش نمیشوند. اما خب دنیای وب با همه مزیتهایش، نتوانسته این نیاز مخاطب را رفع کرده و اجازه بدهد او بهطور دقیق محصول را بررسی کنید.
بنابراین ما باید برای طراحی صفحه محصول تا جایی که مقدور است، احساس نزدیک بودن کاربر به محصول را در ذهنش ایجاد کنیم. یکی از این راهکارها، استفاده از ویدیوها و تصاویر متحرک است؛ محتواهای تصویری که محصول را از تمامی جوانبش بررسی کند و به مخاطب احساس بهتری میدهد.
نکته: برای ساخت محتوای تصویری از محصول، ابتدا از خودتان این سوال را بپرسید که اگر مشتری این محصول را در مقابل خودش داشته باشد، بیشتر به کدام بخشش توجه میکند؟ شما هم باید حین تهیه ویدیو یا تصویر متحرک، دقیقا به همان زوایا دقت کنید.
مثلا در تهیه ویدیو از یک تشک، باید به خوبی بتوانید نرمی آن را نمایش دهید و در تهیه ویدیو از یک موبایل، باید به ظاهر و شیک بودن آن دقت کنید.
7_ از مشتریان قبلی کمک بگیرید
تحقیقات در سطح وب انگلیسی نشان داده که حدود 95 درصد از مخاطبان قبل از خرید کردن، نظرات مشتریان قبلی را مطالعه میکنند و به این نظرات از توضیحات فروشندگان اعتماد بیشتری دارند. شاید برایتان جالب باشد یکی از دلایل موفقیت دیجی کالا هم دقیقا همین بود که در همه صفحات محصولاتش تعداد زیادی نظر وجود داشت و عملا کاربران از آن به عنوان یک منبع نقد منصفانه محصول استفاده میکردند!
با توجه به اهمیت نظرات، پیشنهاد میکنم در صفحه محصول، نظرات مشتریان راضی را قرار بدهید. این نظرات میتوانند به صورت اسکرین شاتهایی از چت، صوت و حتی ویدیو باشد. به عنوان نمونه، تصویر پایین را مشاهده کنید:
این تصویر صفحه محصول دوره آموزش فروش اینترنتی سایت نوین است. همانطور که مشاهده میکنید، بخشی از صفحه به نمایش نظرات مخاطبان دوره اختصاص پیدا کرده که خب قطعا روی خرید مشتریان تاثیر دارد. در مقاله «اهمیت فوقالعادۀ نظرات آنلاین کاربران + 4 ترفند» بیشتر در مورد اهمیت نظرات کاربران توضیح دادهایم.
8_ تایید اجتماعی را دست کم نگیرید
محققان روانشناسی میگویند ما انسانها علاقه داریم انتخابهایی داشته باشیم که قبل از خودمان افراد دیگری آن را انجام دادهاند. مثلا ترجیح میدهیم به سراغ فست فودی برویم که 10 نفر جلو دربش صف بستهاند تا آن رستورانی که یک مشتری هم ندارد. در واقع اسم این خصلت ما انسانها، تایید اجتماعی است.
جالب اینجاست که شما میتوانید از این موضوع در طراحی صفحه محصول برای افزایش فروش استفاده کنید. چطور؟ در واقع باید هر چیزی که میتواند به مخاطبان ثابت کند این محصول را قبلا تعداد نفرات زیادی خریدهاند، در صفحه قرار بدهید. برای این که با تاثیر این روش روی فروش محصولات بیشتر آشنا شوید پیشنهاد میکنم مقاله «تأثیر معجزه آسای تایید اجتماعی یا social proof در فروش» را مطالعه کنید.
مثلا دیجی کالا در صفحات محصولش تعداد مشتریان محصول، تعداد نظرات و… را به شکل آماری نشان میدهد:
9_ به جای گیج کردن مخاطب، بیشفروشی کنید
سالها پیش در یک فروشگاه مواد غذایی تحقیقی در مورد تاثیر تنوع کالا در فروش انجام شد که نتایج جالبی داشت. در این تحقیق ابتدا در یک قفسه حدود 24 نوع مربا قرار دادند و آمار فروش را بررسی کردند. سپس در مرحله دوم تنوع مرباها را از 24 به 8 عدد کاهش دادند و دوباره آمار را بررسی کردند.
نتیجه شگفتانگیز بود: مخاطبان از قفسهای که تنوع کالای کمتری داشت، بیشتر خرید کرده بودند! در واقع این تحقیق نشان داد که تنوع بالا نه تنها باعث افزایش فروش نمیشود، بلکه باعث میشود مخاطبان سردرگم شده و از خرید منصرف شوند.
با توجه به این موضوع، پیشنهاد میکنم به جای اینکه در صفحه محصول لینک تعداد زیادی محصول مرتبط را نمایش بدهید، تنوع را کم کرده و در ادامه به فکر بیشفروشی باشید! در استراتژی بیشفروشی، شما لینک محصولاتی را در صفحه محصول قرار میدهید که بهنوعی مکمل آن هستند. مثلا در کنار یک کیسه خواب، لینک محصولاتی مثل کبریت مسافرتی، چراغ قوه سفری و… را قرار میدهید.
10_ مخاطب را رها نکنید
در این دو سه سال گذشته به دلیل افزایش تحریم و نوسان قیمت دلار، خیلی از فروشگاهداران اینترنتی در تامین محصولات خودشان به مشکل خورده و دائما با مشکل ناموجود شدن آنها روبرو هستند.
خب در حالت عادی صاحبان فروشگاههای اینترنتی در صورت اتمام موجودی، ناموجود بودن کالا را به مخاطبان اطلاع میدهند. اما یک ایده بهتر این است که در صفحات محصول فرمی قرار بدهید تا مخاطبان ایمیل یا شماره تماسشان را در آن بنویسند. به این ترتیب به محض موجود شدن محصول این موضوع را به آنها اطلاع داده و احتمال خریدشان را افزایش میدهید.
11_ سوالات رایج در مورد محصول را پاسخ بدهید
محققان علم بازاریابی عصبی میگویند: ذهن ما انسانها زمانی که قصد خرید و پول خرج کردن داشته باشیم، در مقابلمان مقاومت میکند. به همین دلیل در این شرایط گاهی یک بهانه کوچک کافی است تا کلا قید خرید کردن را بزنیم!
این بهانه میتواند صرفا نبود یک جواب مناسب برای سوالی در مورد محصول باشد! بنابراین به عنوان صاحب کسب و کار حین طراحی صفحه محصول، خودتان را به جای کاربر بگذارید، هر سوالی که به نظرتان در ذهن مخاطب است را بنویسید و در نهایت همه آنها را جواب بدهید. سوالاتی در مورد کیفیت محصول، اعتبار برند شما، شرایط بازگشت وجه و… .
از اهمیت صفحه محصول غافل نشوید!
در این مقاله تکنیکهای زیادی در مورد طراحی صفحه محصول گفته شد. از قرار دادن لینک محصولات مرتبط تا ساخت فرمهایی برای دریافت ایمیل مخاطب و… .
اگر از فروشگاه ساز سیتی سایت برای ساخت سایت اینترنتی خودتان استفاده کردهاید که خب نیاز به نگرانی ندارید چون همه اینها را میتوانید با چند کلیک به سایت اضافه کنید. برای به کار بردن این موارد در سایت نیازی به دانش فنی ندارید. سیتی سایت خیلی راحت و سریع یک سایت عالی در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید خودتان به راحتی فروشگاه اینترنتی بسازید و از آن کسب درآمد کنید.
در نهایت اگر نظری برای هر چه حرفهایتر ساختن صفحات محصول دارید، خوشحال میشوم آن را در بخش نظرات بنویسید. همینطور پذیرای نظراتتان در مورد محتوای این مقاله در بخش نظرات هستم. کارشناسان حرفهای سیتی سایت هم در تمام ساعات شبانه روز آماده راهنمایی شما برای طراحی سایت هستند. فقط کافیست با شماره 02191003383 داخلی 2 تماس بگیرید.