یکی از عوامل موثر در سئو و بهینه سازی یک سایت، سرعت آن است. امروزه اگر سرعت لود سایت شما بیش از 4 ثانیه طول بکشد، کاربران از سایتتان خارج شده و به این طریق نرخ خروج از سایت افزایش می یابد. زمانی که نرخ خروج افزایش یابد، رتبه سئو سایت نیز افت خواهد کرد. بنابراین اگر صاحب وب سایت وردپرسی یا هر پلتفرم دیگری هستید، باید برای بهبود سرعت آن اقدام کنید. در این محتوا راهکارهای اساسی برای افزایش سرعت سایت وردپرسی را به شما معرفی کرده ایم.
چرا سرعت یک سایت اهمیت زیادی دارد؟
اولین سوالی که ممکن ذهن شما را درگیر کند، این است که اصلا سرعت وب سایت چه اهمیتی دارد؟
شاید فکر کنید که چند ثانیه کم و زیاد آنقدر ها هم در جذب بازدید کنندگان تاثیری نداشته باشد، اما همین چند ثانیه می تواند رتبه یک سایت را جابجا کند. فرض کنید وارد وب سایتی می شوید و بیش از 10 ثانیه منتظر می مانید تا محتوای سایت، برای شما نشان داده شود، آیا از این همه انتظار خسته نمی شوید؟ قطعا پاسخ شما مثبت است. کاربران دیگر هم مانند شما برای وقت خود ارزش قائل بوده و حوصله ندارند، مدت زیادی را برای لود شدن سایت شما صرف کنند. به طور کلی دلایل اهمیت سرعت یک سایت را می توان عوامل زیر دانست :
1. با سرعت پایین سایت، بازدید کننده های زیادی را از دست می دهید!
همانطور که گفتیم، آمارها نشان می دهد که سرعت پایین سایت، می تواند سبب از دست رفتن تعداد زیادی از کاربران شود. اعداد و ارقامی که در ادامه گفته ایم، به خوبی شما را در این زمینه قانع خواهد کرد :
- در سالهای 2000 تا 2015، میانگین توجه انسان ها از 12 ثانیه به 8 ثانیه کاهش پیدا کرد؛ یعنی اگر سایت شما در بیشتر از 8 ثانیه لود شود، کاربر دیگر توجه کافی به آن نخواهد کرد.
- 47 درصد از کاربران سایت، توقع دارند که صفحه مورد نظرشان در کمتر از 2 ثانیه لود شود.
- 40 درصد از کاربران سایت، اگر بیش از 3 ثانیه برای لود صفحه سایت صبر کنند، آن را ترک خواهند کرد.
- 79 درصد از مشتریان سایت، در صورتی که رضایت کافی از میزان سرعت و عملکرد سایت نداشته باشند، برای خرید دوباره به سایت برنمی گردند.
پیشنهاد میکنیم پادکست صوتی “افزایش سرعت سایت وردپرسی” را گوش بدهید:
2. میزان سرعت لود سایت، معیاری برای رتبه بندی گوگل است
هدف اصلی گوگل ارائه بهترین خدمات به کاربرانش است. سرعت لود یک سایت نیز می تواند در راحتی و رضایت کاربران سایت، تاثیر زیادی داشته باشد. از این رو اگر شما راحتی کاربر را در نظر بگیرید و برای بهبود سرعت سایتتان اقدام کنید، احتمال بالا آمدن سایت در صفحه اول گوگل را افزایش داده اید.
هرچه سرعت یک سایت کندتر باشد، نرخ خروج از سایت افزایش یافته و تعداد کمتری روی آن سایت کلیک می کنند. همین نرخ خروج از سایت، می تواند در سئو شما موثر باشد و رتبه سایتتان را تغییر دهد. کاهش سرعت سایت یکی از دلایل افت رتبه سایت در گوگل است. در واقع گوگل اینطور برداشت می کند که این سایت محتوای مناسبی نداشته و نمی تواند رضایت کاربران را جلب کند.
راه های افزایش سرعت سایت وردپرسی
اکنون که اطلاعاتی در زمینه اهمیت سرعت سایت و عوامل موثر بر آن به دست آوردید، باید برای افزایش سرعت وردپرس اقدام کنید. در ادامه اصلی ترین راهکارهای افزایش سرعت لود سایت وردپرس را خواهیم گفت :
1. هاست با کیفیت انتخاب کنید
یکی از تکنیک های بالا بردن سرعت لود سایت وردپرس، انتخاب یک هاست با کیفیت می باشد. برای خرید هاست مناسب، ابتدا باید زمینه کاری سایت و میزان محتوایی که در سایت قرار می دهید را مشخص کنید. برای مثال اگر قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی دارید، باید هاستینگ با فضای نسبتا زیاد خریداری کنید. دومین مورد این است که هاستینگ مورد نظر شما باید قابلیت پشتیبانی از ترافیک های بالا را داشته باشد و در صورت افزایش میزان ترافیک سایت، بتواند آن را مدیریت کند. شما می توانید با مطالعه محتوا ” شرکت های برتر هاستینگ ” بهترین شرکت هاستینگ را انتخاب کنید.
2.تعداد پست ها و محتواهای سایتتان را مدیریت کنید
صفحه نخست یا home page سایت یکی از صفحات اصلی و تاثیرگذار در افزایش سرعت لود سایت وردپرس است. باید حد امکان در این صفحه المان ها و محتواهایی وجود داشته باشد که کاربر به آن نیاز دارد. اگر بخشی در این صفحه بلااستفاده است، آن را حذف کنید تا منابع شما را اشغال نکند. همچنین اگر پست ها و محتواهایی دارید که بازدید بسیار کمی دارند و به اصطلاح از رده خارج شده اند، آنها را حذف کنید.
3. قالبی با کدهای بهینه انتخاب کنید
یکی از عوامل موثر در افزایش سرعت بارگذاری سایت، استفاده از قالب بهینه شده است. قالب های قدیمی وردپرسی، اصولا بهینه سازی نشده و کد هایی با حجم بالا دارند. از این رو بهتر است قالب سایت خود را طبق آخرین تکنولوژی و بروز رسانی انتخاب کنید.
4. درخواست های سمت سرور را کاهش دهید
هر المانی که در صفحات سایت شما وجود داشته باشد، یک درخواست برای سرور ارسال می کند. برخی از این المان ها لازم نیست که همان ابتدا لود شوند، چرا که مورد استفاده کاربر قرار نمی گیرند. از این رو بهتر است اینها را مدیریت کنید و تا حد امکان درخواست های سمت سرور را کاهش دهید. این نکته تاثیر بسیار زیادی در افزایش سرعت سایت وردپرسی دارد.
5. از CDN استفاده کنید
یکی از فاکتورهای علت دیر لود شدن سایت، نداشتن cdn است. شبکه توزیع محتوا یا cdn چیست؟ CDN تمامی سرورهای اینترنت را پوشش می دهد. در واقع با فعال سازی این شبکه، تمام محتوای سایت شما بر روی این سرورها کپی و ذخیره می شود. بنابراین زمانی که کاربری به سایت شما مراجعه می کند، تمام محتوای آن صفحه از نزدیک ترین سرور برای او لود می شود. همین امر در حد چشمگیری در افزایش سرعت سایت وردپرسی تاثیر می گذارد.
6. پایگاه داده را بهینه کنید
یکی دیگر از اقدامات لازم برای بالا بردن سرعت سایت وردپرسی، بهینه کردن پایگاه داده است. زمانی که سایت شما راه اندازی می شود، پایگاه داده اقدام به جمع آوری اطلاعات می کند. با گذشت زمان، حجم زیاد این داده ها می تواند در سرعت سایت تاثیر بگذارد. اگر سایت شما وردپرسی است، باید کوئری های کند را شناسایی کرده و آنها را بهینه کنید.
برای بهینه سازی پایگاه داده می توانید از افزونه های WP Optimize , WP-DBManager و یا WP-Sweep استفاده کنید.
7. سایت وردپرسی خود را سبک نگه دارید
وردپرس به راحتی این امکان را به شما می دهد تا سایت خود را به زیباترین شکل ممکن طراحی کنید. اما وردپرس تم های جذاب و افزونه های کاربردی زیادی دارد که هر کدام می تواند زمان پاسخگویی سرور را افزایش دهد. بنابراین تا حد امکان از تم های ساده و در عین حال مدرن استفاده کنید و افزونه هایی که ضرورتی ندارند را حذف کنید. سبک کردن سایت راهی برای افزایش سرعت بارگذاری سایت است.
8. اسکریپت ها را بهینه کنید
با حذف کاراکترهای ناخواسته، کامنت ها و کد های اضافی، می توانید اسکریپت های خود را کوچک کنید. برای این کار لازم است که فایل های اکسترنال، JavaScript و CSS سایتتان را با دقت بررسی کنید.
شما باید فایل های css و جاوا اسکریپت خود را فشرده کنید؛ برای این کار می توانید از افزونه Better WordPress Minify استفاده کنید. همچنین می توانید از ابزارهای آنلاین مانند WillPeavy نیز استفاده کنید.
9. ویدئوها را به صورت مستقیم در سایت آپلود نکنید
یکی از راهکارهای کاربردی برای بالا بردن سرعت سایت وردپرسی، عدم بارگذاری ویدئو به صورت مستقیم در سایت است. ویدئوها پهنای باند زیادی را از شما اشغال خواهند کرد و همین امر می تواند سرعت سایت وردپرسی را به شدت کاهش دهد. بهتر است ویدیو مورد نظر خود را در سایت هایی مانند آپارات آپلود کرده و بعد به صورت Embed، آن را در سایت قرار دهید. یعنی در محل مورد نظر سایتتان، کد ویدئو را قرار دهید.
10. قابلیت فشرده سازی Gzip را فعال کنید
تکنولوژی Gzip به سایت ها این امکان را می دهد تا منابع خود را تا حد زیادی فشرده کرده و برای کاربر ارسال کنند. قابلیت Gzip می تواند بین 30 تا 40 درصد، حجم منابع را کاهش بدهد. برای فعال سازی این قابلیت در سایت های وردپرسی، می توانید افزونه W3 Total Cache را نصب کنید.
علاوه بر نصب افزونه، می توانید از شرکت هاستینگ خود بخواهید که این قابلیت را در سایتتان فعال کند. همچنین شما می توانید به صورت دستی و از طریق فایل htaccess، این قابلیت فشرده سازی را فعال کنید.
برای این کار کافیست قطعه کد زیر را به فایل اضافه کرده htaccess و آن را ذخیره کنید.
اگر با اضافه کردن این کد قابلیت Gzip برای شما فعال نشد، کد قبلی را حذف نموده و کد زیر را جایگزین کنید.
نکته: پیش از هر نوع تغییر در سایت، یک فول بک آپ از آن بگیرید تا در صورت بروز مشکل بتوانید نسخه قبلی را باز گردانید.
11. از افزونه های بهینه سازی سرعت وردپرس استفاده کنید
سایت های وردپرسی به راحتی و با کمک افزونه های سئو سایت، می توانند سرعت سایت خود را تا حد زیادی بهبود بخشند. افزونه های سئو در وردپرس از طریق اقدامات زیر می توانند سرعت لود سایت را افزایش دهند :
- فعال سازی Lazy load
- فعال سازی CDN ها
- مدیریت کش سایت
- کنترل اسکریپت ها
در مطلب ” افزونه افزایش سرعت سایت ” به صورت کامل این پلاگین ها و امکانات هر کدام را بیان کرده ایم.
12. سایت وردپرسی خود را بروز کنید
سیستم مدیریت محتوای وردپرس به دلیل اُپن سورس بودن، به طور مداوم بروز رسانی می شود. هر بروز رسانی قابلیت های جدیدی به آن اضافه می کند و باعث از بین رفتن اشکالات قبلی می شود. عدم انجام بروز رسانی موجب کند شدن سایت و قرار گرفتن آن در معرض مشکلات امنیتی می شود.
13. کامنت ها را در چند صفحه تقسیم کنید
وجود تعداد بالای کامنت در هر سایت نشانه مشارکت کاربران در سایت است؛ اما تاثیر منفی بر سرعت سایت می گذارد. شما می توانید با استفاده از مسیر زیر این قسمت را تنظیم کنید. به قسمت Discussion >Settings رفته و گزینه”Break Comments into pages” را انتخاب کنید.
14. پست های بلند را در چندین صفحه تقسیم کنید
کاربران به دنبال پست های بلند و جامعی هستند که پاسخگوی تمام نیاز آنها باشد. همچنین پست های بلند رتبه بالاتری در نتایج جستجو دارند. اما منتشر کردن پست های بلند و طولانی که در آن تصاویر زیادی استفاده شده باشد، به زمان بیشتری برای بارگذاری نیاز دارد.
بنابراین اگر قرار در محتوای خود آموزش کار با افزونه ای را بدهید، بهتر است که آن را در چندین محتوا قرار بدهید. سپس از هر کدام به محتواهای مکمل و مربوط لینک بدهید.
15. آخرین نسخه php را نصب کنید
با استفاده از آخرین نسخه php سرعت سایت شما 30 درصد افزایش می یابد. بنابراین نسخه php سایت خود را بروز کنید؛ البته توجه کنید که برخی قالب ها نمی توانند آپدیت های php را پشتیبانی کنند و باید تغییراتی را ایجاد کنید.
16. قابلیت کش (cash) مرورگر را فعال کنید
هنگامی که قابلیت کش مرورگر فعال باشد، فایل های سایت شما در سیستم کاربر ذخیره شده و باعث لود شدن سرعت سایت در بازدیدهای بعدی می شود. برای خالی کردن کش مرورگر می توانید از افزونه هایی که در ادامه معرفی کرده ایم، استفاده کنید.
17. استفاده از کدهای CASHE
یکی از راه های افزایش سرعت سایت، استفاده از کدهای CASHE می باشد. برای یافتن این کد ها در گوگل کدهای CASHE وGZIP را سرچ کنید. به این ترتیب یک سری کد به شما نمایش داده می شود. تنها کافی است کدها را کپی کنید و در سایت خود اضافه کنید. اینگونه سرعت سایت شما افزایش می یابد.
18. استفاده درست از افزونه ها
از افزونه ها در صفحاتی استفاده کنید که برای شما کاربردی است. برای مثال در صورتی که در صفحه اول سایت خود از افزونه ای برای اسلایدر استفاده می کنید و دیگر صفحات به آن نیاز ندارند، از لود شدن آن جلوگیری کنید.
19. کاهش تعداد ریدایرکت ها
در بسیاری مواقع شما مجبور به حذف یک صفحه و ریدایرکت آن به صفحه دیگر میشوید. حال اگر این ریدایرکت ها را مدیریت نکنید و برای مثال یک صفحه چندین بار به صفحات مختلف ریدایرکت شود، هنگام باز شدن آن صفحه با کاهش سرعت سایت مواجه خواهید شد. یکی از راه های بهینه سازی و افزایش سرعت سایت، کنترل ریدایرکت ها و کاهش آنها است.
اگر در سایت خود صفحات بی ارزش یا کم بازدید و به اصطلاح زامبی پیج دارید، باید آنها را ریدایرکت کنید؛ اما چطور ؟ در این باره بهتر است مطلب ” زامبی پیج چیست؟ ” را مطالعه کنید.
20. استفاده از قابلیت Expires Headers
یکی از راه های بهینه سازی سرعت سایت وردپرس، استفاده از قابلیت Expires Headers است؛ یعنی به مرورگر اجازه میدهید تا نسخه ذخیره شده از یک صفحه را به کاربر نشان بدهد. یعنی هربار نیاز به بارگذاری دوباره صفحه نباشد. از مزایای فعال کردن این ویژگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش استفاده از پهنای باند
- افزایش سرعت لود سایت وردپرسی
- کاهش مدت زمان لودینگ فایل توسط سرور
اما تفاوت Expires Headers با قابلیت Browser Caching چیست؟
این قابلیت به شما این امکان را میدهد تا فرمت فایل ها و مدت زمان ذخیره شدن آنها را مشخص کنید، این در حالیست که قابلیت Browser Caching این امکانات را به شما نخواهد داد.
چطور قابلیت Expires Headers فعال کنیم؟
وارد پنل سرور یا هاست خود شوید، سپس از قسمت مدیریت فایل ها، فایل htaccess را با یک ویرایشگر متنی باز کنید. سپس قطعه کد زیر را می توانید به آن اضافه کرده و سپس ذخیره کنید. در این قطعه کد شما می توانید فرمت و زمان هر کدام را مشخص کنید.
به عنوان مثال مشخص شده است که عکس با فرمت jpeg به مدت 1 سال قابلیت Expires Headers داشته باشد. شما می توانید به جای 1 year از month استفاده کنید.
چگونگی بررسی سرعت سایت وردپرس
تا اینجا با عوامل موثر در کند شدن سرعت سایت آشنا شدید. شما باید پیش از هر اقدامی ابتدا بدانید که سرعت سایتتان در چه وضعیتی قرار دارد. برای این کار می توانید از ابزارهای تست سرعت که به صورت رایگان ارائه شده اند، استفاده کنید. در مطلب ” ابزار تست سرعت سایت ” بهترین ابزارهایی که می توانید به کمک آنها سرعت سایتتان را بسنجید را معرفی کرده ایم.
افزایش سرعت سایت وردپرس، بدون نصب افزونه
همانطور که در این محتوا گفتیم، یکی از اقدامات لازم برای افزایش سرعت سایت وردپرسی، حذف افزونه های غیر ضروری است. به طور کلی افزونه ها برای یک سایت مفید هستند، اما افزایش سرعت بدون استفاده از افزونه ها، راه حل ایمن تری خواهد بود. شما با انجام اقدامات زیر می توانید بدون نصب افزونه، تا حد زیادی سرعت لود سایت وردپرس خود را افزایش دهید :
1. تصاویر را خودتان بهینه کنید
شما می توانید با کمک ابزارهای رایگانی که در محتوا ” افزونه بهینه سازی تصاویر ” معرفی کرده ایم، بدون نیاز به افزونه ها تصاویر سایت را بهینه کنید. با این کار کمک زیادی به افزایش سرعت سایت وردپرسی خود کرده اید.
2. به سایز تصاویر دقت کنید
با توجه به صفحه ای که در اختیار دارید، اندازه تصاویر را اصلاح کنید. اگر تصویری که در سایت بارگذاری می کنید، بیش از حد بزرگ یا کوچک باشد، مرورگر به طور خودکار آن را ریسایز می کند. همین امر سبب کاهش سرعت سایت می شود.
3. از انیمیشن و افکت ها بیش از حد استفاده نکنید
سعی کنید استفاده از انیمیشن ها و افکت های تصاویر را به حداقل برسانید. هر چه سایت شما ساده تر و در عین حال کاربردی تر باشد، سرعت بیشتری خواهد داشت.
عوامل موثر در کند شدن سرعت لود وردپرس
آشنایی با عوامل موثر در کند شدن سرعت لود وردپرس و جلوگیری از آنها بسیار ضروری است.
1.عملکرد نامناسب هاست
یکی از مهم ترین عوامل موثر در افزایش سرعت وردپرس، هاست انتخاب شده است. اگر هاست شما کند باشد یا دائما از کار بیفتد، سایت شما نیز دچار همین مشکلات خواهد شد. بنابراین هاستی را انتخاب کنید که بالاترین سرعت، بهترین پشتیبانی و کیفیت را داشته باشد.
2. ترافیک بالای سایت
یکی دیگر از دلایل کند شدن سرعت سایت وعلت پایین بودن سرعت سایت، بالا بودن ترافیک سایت شما است. اگر سایت پر بازدیدی دارید باید هاست یا سروری را انتخاب کنید که پهنای باند زیادی داشته باشد. اگر پهنای باند سایت شما کم است، بهتر است برای ارتقا آن اقدام کنید.
3. ورود همزمان چند کاربر در سایت
یکی دیگر از گزینه های علت کند بودن سایت وردپرس، ورود همزمان چند کاربر به سایت است. زمانی که به صورت همزمان چندین کاربر به سایت شما وارد شوند، سرعت سایت در حد چشمگیری کند می شود. گاهی ممکن است این اتفاق به واسطه ربات ها یا وب سایت رقبا انجام شود، در واقع در این لحظه DOS attack یا حمله داس رخ می دهد. در این زمان منابع سرور شما به شدت درگیر شده و کاربران دیگر نمی توانند دسترسی به سایت شما داشته باشند.
4. عدم بهینه سازی کد ها
در نهایت بهینه نبودن کد ها و فایل های CSS و جاوا اسکریپت می تواند از عوامل موثر در کند شدن سرعت سایت باشد.
آیا افزایش سرعت سایت تاثیری در رتبه بندی موبایل دارد؟
در سال 2018 گوگل اعلام کرد که سرعت لود شدن سایت در موبایل یکی از معیارهای مهم در رتبه بندی وب سایت ها است. از آنجاییکه بیش از 70 درصد مردم از طریق موبایل وب سایت های مختلف را بررسی می کنند، سرعت لود شدن سایت در موبایل از اهمیت ویژه ای هم برای گوگل و هم برای مردم برخوردار است.
خدمات افزایش سرعت سایت وردپرس
در این مطلب اساسی ترین تکنیک های افزایش سرعت لود سایت را به شما آموزش دادیم. اما همانطور که مشاهده کردید، بسیاری از این تکنیک های نیاز به کدنویسی و تغییرات اساسی دارند. به همین دلیل ممکن است همه افراد نتوانند که آنها را عملی کنند.
به همین جهت به شما پیشنهاد می کنیم که از خدمات افزایش سرعت سایت سیتی سایت استفاده کنید. شما می توانید پس از دریافت مشاوره از تیم سئو سیتی سایت، نیاز سایت خود را شناسایی کرده و برای رفع آن اقدام کنید. همچنین هزینه خدمات افزایش سرعت سایت وردپرس و سایر سایت ها با توجه به اقدامات و زمان اتمام پروژه تعیین میشود.
❔︎ سوالات متداول
مدت زمان لازم برای افزایش سرعت سایت چقدر است؟
به طور کلی هر اقدامی در زمینه سئو با توجه به نیاز و وضعیت سایت انجام می شود و زمان مشخصی را نمی توان برای نتیجه دادن آن مشخص کرد. اما در زمینه افزایش سرعت لود سایت، می توان گفت حداقل به یک ماه زمان نیاز است.
آیا پس از بهینه سازی سرعت، بازهم سایت ما کند میشود؟
هر اقدامی که در زمینه سئو سایت انجام می دهید، در صورتی برای شما نتیجه بخش خواهد بود که به صورت مستمر و دائمی انجام شود. سرعت یک سایت به خودی خود کند نمی شود؛ مگر اینکه نکات لازم در مورد بهینه سازی سرعت را رعایت نکنید. به عنوان مثال در خدمات افزایش سرعت سایت، سیتی سایت تمامی تصاویر سایت را بهینه کرده و حجم آنها را کاهش می دهد. حال اگر شما از تصاویری استفاده کنید که سئو نشده باشند، باز سرعت سایت شما افت پیدا خواهد کرد.
تعرفه افزایش سرعت سایت چقدر است؟
همانطور که می دانید افزایش سرعت یک سایت مربوط به حوزه سئو و بهینه سازی آن سایت می شود؛ در نتیجه ابتدا باید یک سایت از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس آن اقدامات لازم در زمینه افزایش سرعت مشخص شود. به همین دلیل نمی توان تعرفه افزایش سرعت سایت را به طور دقیق و بدون بررسی سایت مشخص نمود. شما می توانید برای اطلاع از آن با مشاوران ما تماس بگیرید.
آیا امکان بررسی وضعیت سایت من پیش از ثبت سفارش فراهم است؟
به طور کلی سیتی سایت پیش از هر گونه ثبت سفارش، مشاوره رایگان ارائه می کند. در زمینه افزایش سرعت سایت نیز می توانید ابتدا از خدمات مشاوره ای و تحلیل سایت استفاده کنید و در صورت تمایل سفارشتان را ثبت کنید. برای این کار می توانید آدرس سایت خود را در قسمت مشخص شده وارد کنید:
آنالیز رایگان سئو سایت
برای دریافت رایگان گزارش آنالیز سئوی سایت خود، در گروه تلگرامی زیر آدرس سایت خود را اعلام نمایید تا مشکلات سئو آن بررسی و خدمتتان ارسال شود. PorseshSEO@