عکسها و تصاویر یکی از مهمترین اجزای سایت هستند. اگر از تصاویر با کیفیت و جذاب استفاده کنیم، خواننده و کاربر مدت زمان بیشتری را در سایت ما میماند. حتی یک کاربر ممکن است فقط با دیدن عکسهای مطلب کنجکاو شود که مقاله را کامل بخواند. به همین دلیل عکسها تاثیر زیادی در جذب مشتری دارند. مسئله مهم در انتخاب عکس این است که تصاویر سایت را از کجا پیدا کنیم؟ در ویدیو زیر چند راه ساده برای پیدا کردن عکس پیشنهاد کردیم. در ادامه مقاله هم منابع بیشتری برای دانلود عکس رایگان و باکیفیت معرفی شده که حتما از آنها استفاده کنید.
من به عنوان یک تولیدکننده محتوا ترجیح میدهم به جای اینکه برای دانلود عکسها گوگل را باز کرده و هر تصویری که دم دست بود را دانلود کنم، سراغ سایت های تخصصی دانلود عکس بروم. حداقل در این شرایط مطمئنم تمامی عکسهایی که دانلود میکنم باکیفیت هستند و البته از نظر قانون کپی رایت هم استفاده از آنها اشکالی ندارد. اگر شما هم با من همنظرید، این مقاله به دردتان میخورد. در این مقاله میخواهم بهترین سایت ها برای پیدا کردن عکس که خودم هم از آنها کمک میگیرم را به شما معرفی کنم.
بهترین سایت های اشتراک گذاری عکس
عکسها به سایت شما رنگ و لعاب میدهند. کاربران شاید خیلی از متنهای سایت شما را نخوانند اما قطعا عکسها را میبینند. در مورد اهمیت محتوای تصویری در مقاله «یک تصویر ارزش هزار کلمه را دارد!» به صورت کامل توضیح دادهایم. در سطح وب سایت های زیادی برای دانلود تصاویر وجود دارند. اما منابعی که در ادامه معرفی میکنم در واقع هر کدام یک سایت مرجع عکس های با کیفیت بالا هستند.
نکته: با توجه به تحریمها، احتمالا برای ورودی به خیلی از این سایتها نیاز به فیلترشکن داشته باشید.
1_ pixabay
pixabay بین طراحان و عکاسان ایران بسیار معروف است. این سایت نزدیک به 2 میلیون و 200 هزار تصویر، فیلم، کلیپ و موسیقی رایگان دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
نکته مثبت اینجاست که pixabay حتی به کاربرانش اجازه میدهد در صورت نیاز تصاویر را دانلود کرده، آنها را ویرایش کنند و در وب به اشتراک بگذارند.
2_ Unsplash
unsplash هم یکی از خوبهای بازار تصویر است. در این وب سایت نزدیک به 2 میلیون و 500 هزار عدد تصویر وجود دارد. این تصویرها به کمک عکاسان سراسر جهان جمعآوری و در این سایت قرار داده شده است. unsplash هم به شما اجازه میدهد بدون نگرانی از قوانین کپی رایت، از تصاویر استفاده کنید.
3_ Pexels
اگر دو منبع بالا از تصاویر عکاسی راضیتان نکرد، بهتر است به سراغ pexels بروید. این وب سایت صدها هزار عکس رایگان را در اختیار کاربرانش قرار داده تا بتوانند از آنها استفاده کنند. یکی از مزیتهای این وب سایت تصاویر استوک، وجود دستهبندیها زیادی است که مسیر شما را در پیدا کردن تصویر دلخواه هموارتر میکند.
4_ Shutterstock
فکر میکنم اگر از Shutterstock به عنوان معروفترین سایت دانلود تصویر استوک در سطح وب نام ببرم، اغراق نکردهام. این وب سایت از سالها پیش فعالیتش را شروع کرده و امروز به دلیل همکاری با هزاران تولیدکننده محتوای تصویری و غیر تصویری، دارای یک انبار عظیم از انواع محتواست. طبق آخرین آمار، شاتر استاک بیشتر از 1 میلیارد تصویر، صوت و ویدیو دارد که حدود 300 میلیونش را به شکل رایگان در اختیار کاربرانش قرار داده.
شاتر استاک حتی به شما اجازه میدهد علاوه بر جستجو با نام و دستهبندی، از طریق خود عکس جستجو کرده و تصویر دلخواهتان را پیدا کنید. دقیقا مثل قابلیت image گوگل که میتوانید به کمکش شبیهترین تصاویر موجود در وب به عکس مورد نظرتان را پیدا کنید.
5_ gettyimages
gettyimages یکی از بهترین سایتهای دانلود عکس برای آن دسته از افرادی است که بهدنبال تصاویر خلاقانه میگردند. این سایت هم نزدیک به 200 میلیون عکس، ویدیو و صوت دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
البته اغلب تصاویر و محتواهای این سایت بهشکل غیر رایگان عرضه شدهاند. اما قابلیتی در آن با نام Getty’s Embed وجود دارد که اجازه میدهد از بعضی تصاویر برای استفادههای آنلاین و غیر تجاری، بهرایگان استفاده کنید.
6_ Canva
اسم canva بیشتر به خاطر وجود یک ابزار طراحی فوقالعاده شناخته شده است. در واقع کنوا ابزار آنلاینی است که میتوانید با آن تصاویر را طراحی کرده و ویرایش کنید. اغلب پستهایی که در اینستاگرام منتشر میشوند، به کمک این سایت یا اپلیکیشنش ساخته میشود.
در عین حال، کانوا یک منبع عظیم از تصاویر را در اختیار کاربرانش قرار داده تا بتوانند به شکل رایگان آنها را دانلود کرده و در پروژههایشان استفاده کنند.
7_ iStock
اگر از تصاویر وب سایت gettyimages خوشتان آمده ولی نمیخواهید برای استفاده از آنها پول بپردازید، به سراغ iStock بروید. این سایت در واقع یک نسخه دیگر از gettyimages است که تصاویر و صوت و ویدیوهای رایگان زیادی را در اختیار شما قرار میدهد. البته نه اینکه همان تصاویر پولی gettyimages را در این سایت بهشکل رایگان پیدا کنید، اما خب محتواهای iStock هم باکیفیت هستند و میتوانید از آنها استفاده کنید.
8_ Freepik
خب بالاخره به سایت مورد علاقه من رسیدیم! Freepik به نظر من این بهترین سایت دانلود عکس است. این وب سایت تعداد بسیار زیادی عکس در سبکهای طراحی مختلف را در اختیار شما قرار میدهد. از جمله مهمترین ویژگیهای فری پیک، این است که میتوانید تصاویرش را با فرمتهایی مثل eps (مربوط به ایلستریتور) و psd (فرمت فتوشاپ) دانلود کنید. به این ترتیب میتوانید جزئیات ظاهری تصاویر را بهراحتی در برنامههای طراحی تغییر بدهید.
عکسهای Freepik بهطور کلی دو دسته هستند. دسته اول عکسهای رایگان و دسته دوم عکسهایی که برای دانلود و استفاده از آنها باید اشتراک سایت را خریداری کنید. البته خود Freepik توصیه میکند در صورت استفاده از تصاویر رایگان هم لینک منبع را ذکر کنید.
9_ Life of Pix
راستش از قبل هیچ آشنایی با Life of Pix نداشتم اما وقتی سایتهای سطح وب را جستجو میکردم به آن رسیدم. این سایت در واقع توسط یک آژانس خلاقیت به نام leeroy ساخته شده و اتفاقا تصاویری که در آن به اشتراک گذاشته میشوند هم سبک متفاوت و خلاقانهای دارند. اغلب تصاویر موجود در این سایت دانلود عکس، بهشکل رایگان قابل استفاده هستند.
10_ Depositphoto
Depositphoto یک مجموعه از عکسهای باکیفیت در اختیار افراد علاقهمند گذاشته. تصاویر این سایت بیشتر از 200 میلیون عدد است اما از این تعداد صرفا نزدیک به 70 هزار عدد عکس برای دانلود رایگان قرار داده شده است.
11_ burst
در سطح وب انگلیسی وب سایت قدرتمندی به نام shopify وجود دارد. شاپیفای یک سرویس سایت ساز و فروشگاه ساز است که به شما در کمتر از چند دقیقه اجازه طراحی سایت میدهد. البته شاپیفای ایرانیان را تحریم کرده است و استفاده از خدمات آن در ایران محدودیت دارد. البته سرویسهای ایرانی بسیار باکیفیتی مثل سیتی سایت خدماتی مشابه شاپیفای برای ساخت سایت ارائه میکنند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
در هر حال این سایت مجموعهای از تصاویر مناسب برای استفاده در محتوا را در بخشی از سایتش به نام burst جمعآوری کرده که میتوانید از آنها به شکل رایگان استفاده کنید.
اگر در خارج از کشور هستید سایت ساز شاپیفای گزینه خوبی برای طراحی سایت به شمار میرود. در مقاله «شاپیفای چیست؟ آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با شاپیفای» بیشتر در مورد شاپیفای توضیح دادهایم.
نکاتی در مورد سایت های دانلود عکس رایگان
اجازه بدهید قبل از اینکه مقاله را تمام کنم، چند نکته مهم در مورد سایت های دانلود عکس و همینطور استفاده از تصاویر آنها را به شما آموزش بدهم.
هویت برند و تصاویر
در دنیای کسب و کار و برندسازی مفهومی داریم به اسم هویت برند! بهطور خلاصه بخشی از این مفهوم میگوید برند شما باید جزئیاتی داشته باشد که در همان نگاه اول مخاطب با دیدنش یاد آن بیوفتد. مثلا اگر شما دفعه بعد دوباره وارد سایت سیتی سایت و یکی دیگر از مقالات وبلاگ ما شوید، به دلیل ظاهر یکسان تصاویر، نوع نوشتار ساده، طراحی صفحات و… میفهمید که قبلا هم در سایت ما بودهاید و این موضوع عملا باعث افزایش قدرت برند ما در ذهنتان خواهد شد.
حالا یکی دیگر از نکات در این بحث هویت برند این است که در رسانههایتان از “یک سبک عکس” استفاده کنید. این یعنی اگر قرار است در محتواهای سایتتان از تصاویری استفاده کنید که با دوربین عکاسی گرفته شده و طراحیشده نیستند (تصاویر سبک real) باید تمامی تصاویر در محتواهایتان به همین سبک باشند.
یا اگر در اینستاگرام صرفا عکسهای انیمیشنی استفاده میکنید، بهتر است تمامی پستهایتان از همین عکسها باشند. به این ترتیب عملا هویت برند یکپارچهای داشته و در برندسازی و بازاریابی موفقتر خواهید بود.
قانون کپی رایت
قانون Copyright یک قانون جهانی برای حمایت از حقوق ناشر است که متاسفانه در ایران اصلا به آن اهمیتی داده نمیشود. در هر حال اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست ندارید این قانون را نقض کرده و حقوق تولید کنندگان محتوا را زیر پا بگذارید، قبل از دانلود از سایتهای دانلود عکس قوانین آنها را بخوانید.
مثلا سایت freepik تعداد زیادی از تصاویرش را بهشکل رایگان در اختیار شما قرار میدهد اما میگوید باید حتما در حین استفاده از آنها، به منبع لینک بدهید. یا بعضی سایتها اجازه استفاده از تصاویر برای مقاصد تجاری را به شما نمیدهند! بنابراین بهتر است قبل از استفاده از آنها، کمی در موردشان در سطح وب مطالعه کنید و مطمئن شوید که با استفاده از عکسهایشان، قوانین کپی رایت را زیر پا نمیگذارید.
دیگر در گوگل به دنبال عکس نگردید!
خیلی از تولیدکنندگان محتوا و مدیران سایت برای پیدا کردن عکس باکیفیت و مناسب در گوگل جستجو میکنند. مشکل اینجاست که در گوگل تصاویر بی کیفیت زیادی وجود دارد. بعضی از عکسها هم واترمارک یا لوگو دارند. به همین دلیل توصیه میکنم عکسهای سایتتان را حتما از سایتهایی که معرفی کردیم پیدا کنید. به عنوان کلام آخر؛ اگر یادگیری در دنیای وب را دوست دارید پیشنهاد میکنم حتما مقالات بازاریابی اینترنتی ما را مطالعه کنید و از محتواهای رایگان ولی ارزشمند آن استفاده کنید.
خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقالات با هم 11 تا از بهترین سایتها برای دانلود عکس را بررسی کردیم. در نهایت اگر راهکار بهتری برای پیدا کردن تصاویر در سطح وب میشناسید، آن را در بخش نظرات مطرح کنید.