طراحی سایت

چرا دیجی کالا از وردپرس استفاده نکرد؟

چرا دیجی کالا وردپرسی نیست 

در این مطلب می خواهیم پاسخ این پرسش را بررسی کنیم که، چرا دیجی کالا از وردپرس استفاده نمی کند؟ این سوال برای بسیاری از کسانی که می خواهند کسب و کار خود را بر پایه فروشگاه آنلاین راه اندازی کنند و از سیستم مدیریت محتوای قوی وردپرس استفاده کنند، پیش می آید. 

در واقع ممکن است به این فکر کنید که اگر بزرگترین رقیب شما، یعنی دیجی کالا از وردپرس استفاده نمی کند، پس من هم نباید از وردپرس استفاده کنم! و شاید دلیل موفقیت دیجی کالا این است که یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی دارد. در ادامه پاسخ این پرسش را خواهیم داد.

پادکست: چرا دیجی کالا از وردپرس استفاده نمی کند 

 

کسب و کار نوپای خود را با دیجی کالا مقایسه نکنید

مقایسه کسب و کار نوپای خود با دیجی کالا بسیار غلط است، زیرا دیجی کالا یک کسب و کار در مقیاس بسیار بزرگ است و شما نباید در شروع کارتان، کسب و کار خود را با این چنین فروشگاه بزرگی با چند هزار کارمند مقایسه کنید.

شما تازه شروع به راه اندازی سایت کرده اید و لازم است سایتی را با هزینه و تعداد کارمندان بسیار کم راه اندازی کنید. وب سایتی که تازه می خواهد شروع به کار کند و مشخص نیست ایده ای که شما در ذهن دارید و کسب و کاری که می خواهید راه اندازی کنید به درآمد برسد یا خیر؟!

ممکن است تلاش و استراتژی هایی که به کار می گیرید روزی سایت شما به درآمدی در سطح دیجی کالا برسد و یا پس از مدتی وبسایت شما وجود خارجی نداشته باشد. پس منطقی نیست که بخواهید برای سنجش چنین وب سایتی چند ده میلیون تومان یا چند صد میلیون تومان هزینه کنید تا یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی بنویسید. بعدا هم میتوانید سایتتان را توسعه و یک پلتفرم اختصاصی تغییر دهید.

بیشتر بخوانید: طراحی سایت شبیه دیجی کالا

برای ساخت سیستمی مانند وردپرس به یک تیم چند صد نفره نیاز دارید. شرکت Automattic.com (شرکت سازنده وردپرس) حدود ۱۳۰۰ کارمند به صورت تمام وقت و ۴۰۰۰ نیرو آزادکار دارد.

شرکت Automattic در حال حاضر برای مدیریت، به روزرسانی، ساخت و ارتقا وردپرس مجموعا حدود ۵۰۰۰ کارمند دارد. البته این ۵۰۰۰ کارمند روی پروژه ها و محصولات دیگر این شرکت هم کار می کنند، ولی طبیعتا چند صد نفر صرفا روی وردپرس و ارتقا آن کار میکنند.

علاوه بر این چند صد نفر، هزاران نفر توسعه دهنده به صورت آزاد از کشورهای مختلف دنیا از طریق ارسال کردن کامیت های خودشان روی گیت هاب به ارتقا وردپرس کمک می کنند. پس وردپرس سیستمی است که توسط چند صد نفر یا چند هزار نفر برنامه نویس کاملا حرفه ای، در حال ارتقا یافتن است و هر روز به امکانات آن افزوده می شود.

طبیعتا ساخت چنین سیستمی همین حالا برای شما بیشتر از ۱۰۰میلیون تومان و شاید خیلی بیشتر هزینه بر خواهد بود و چند ماه یا چند سال، یک تیم برنامه نویسی خیلی حرفه ای باید روی سیستم مدیریت محتوای اختصاصی شما کار کنند تا نهایتا سیستمی مانند وردپرس را برای شما راه اندازی کنند.

پس اینکه تصور کنید می توانید یک سیستمی بهتر از وردپرس یا حداقل مثل وردپرس را در عرض چند ماه توسط یک تیم برنامه نویسی بسازید، کاملا ایده اشتباهی است. زیرا شما باید چند صد میلیون تومان هزینه کنید و چند ماه وقت بگذارید تا بتوانید یک سیستم مانند وردپرس را به صورت اختصاصی برای خودتان داشته باشید. در حالی که میتوانید با هزینه ای بسیار پایین تر وردپرس را به سبکی که میخواهید توسعه دهید و از بابت امنیت و سرعت و امکانات آن هم خیالتان آسوده باشد.

بیشتر بخوانید: افزونه امنیتی وردپرس

چرا دیجی کالا برای شروع از وردپرس استفاده نکرد؟

یکی از ویژگی های منحصر به فرد وردپرس، این است که شما می توانید به راحتی کدهای آن را تغییر بدهید؛ درواقع یک پلتفرم منبع باز است که حتی به صورت آنلایین نیز می توان کدهای آن را با توسعه دهندگان به اشتراک گذاشت. همین ویژگی سبب شده است تا عده زیادی از طراحان سایت به وردپرس رو آورده و با سفارشی سازی آن، سایت هایی با ظاهر متفاوت و امکانات پیشرفته آماده کنند. اما چرا با این وجود دیجی کالا از وردپرس استفاده نکرده است؟ در ادامه به بررسی دلایل ساخته نشدن دیجی کالا با وردپرس می پردازیم.

فروشگاه دیجی کالا

عدم توسعه وردپرس در زمان تاسیس دیجی کالا

زمانی که مدیران دیجی کالا، یعنی برادران محمدی شروع به راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود کردند(حدود 13 سال پیش)، وردپرس نسخه دوم یا سوم خودش را عرضه کرده بود؛ یعنی نسخه ای خیلی قدیمی که پنل مدیریت آن بسیار پیش پا افتاده بود و مشکلات زیادی داشت و معمولا برای ساخت وب سایت های خبری و وبلاگ ها از وردپرس استفاده می شد.

ما آن زمان سایت سیتی سایت را با phpnuke راه اندازی کردیم  و از وردپرس برای آپلود کردن یک سری فایل ها استفاده می کردیم در واقع از وردپرس به عنوان یک آپلود سنتر استفاده می کردیم. آن زمان استفاده از وردپرس و ووکامرس برای راه اندازی یک وب سایت فروشگاهی کار اشتباهی بود، پس در نتیجه در آن زمان برادران محمدی هم نمی توانستند از وردپرس برای راه اندازی سایت دیجی کالا استفاده کنند.

 

آسیب پذیر بودن وردپرس

یکی دیگر از دلایلی که دیجی کالا از وردپرس استفاده نکرد، عدم امنیت کافی آن بود. در آن زمان وردپرس به اندازه کافی توسعه نیافته بود و به همین دلیل توسط هکرها مورد حمله قرار می گرفت. اما امروزه با پیشرفت پلاگین ها و افزایش امنیت وردپرس، به راحتی این مشکل برطرف شده است. 

 

ظاهر یکسان و متفاوت نبودن سایت های وردپرسی قدیمی

اگر وب سایت های قدیمی وردپرسی را نگاه کنید، به سادگی می توانید پی ببرید که با وردپرس طراحی شده و تقریبا اغلب آنها ظاهری مشابه و یکسان دارند. دیجی کالا نیز از ابتدا به دنبال طراحی یک سایت با ظاهر و امکانات متفاوت بود؛ به همین دلیل از وردپرس استفاده نکرد.

اما امروزه با وجود قالب های جدید و امکان طراحی قالب های اختصاصی، وب سایت هایی با ظاهری شبیه به سایت های اختصاصی اما با وردپرس آماده شده است. به نحوی که تشخیص اینکه با وردپرس طراحی شده اند، بسیار دشوار شده است.

 

چرا دیجی کالا مگ با وردپرس طراحی شده است؟

نکته بعدی این است که همین الان هم مجله دیجی کالا یا همان Digikala Mag با وردپرس است. مجله دیجی کالا روی content marketing یا بازاریابی محتوایی محصولات دیجی کالا کار می کند، یک پایه بسیار اساسی برای تبلیغات و بازاریابی دیجی کالا است.

از آنجایی که وردپرس به راحتی امکان سئو شدن دارد، دیجی کالا برای بخش وبلاگ خود از وردپرس استفاده کرده است؛ چرا که به راحتی می تواند سرعت آن را بهبود بخشیده و با سئو آن را در صفحه اول گوگل بیاورد.

در حال حاضر وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای قوی هست که دیجی کالا، بخش مهم مجله دیجی کالا را با آن راه اندازی کرده و همچنین وب سایت های بسیار بزرگ از آن به عنوان سیستم مدیریت محتوا خود استفاده کردند. در نتیجه الان می توان گفت که شما باید حداقل برای شروع کار سایت فروشگاهی خود، و کاهش ریسک بازگشت هزینه ها از وردپرس استفاده کنید.

طبیعتا زمانی که وسعت کسب و کار شما به دیجی کالا یا وب سایت های بسیار بزرگ برسد، توسعه وردپرس و پشتیبانی کردن از وردپرس برای شما هزینه زیادی خواهد داشت. در آن زمان شما می توانید به راحتی تمام اطلاعاتتان را به یک سیستم مدیریت محتوای کاملا اختصاصی منتقل کنید و این کار را میتوانید خیلی راحت تر انجام دهید زمانی که وب سایت شما یک وب سایت با درآمد چند صد میلیون تومانی در ماه شد.

همانطور که گفتیم دیجی کالا از وردپرس استفاده نکرده است اما بخش مجله دیجی کالا یا همان دیجی کالا مگ از وردپرس استفاده شده است. این بخش در زیر پوشه digikala.com/mag قرار دارد. دیجی کالا به دلیل هزینه کم، نگهداری سریع، توسعه و سئو بهتر وردپرس برای این بخش مهم از این CMS  استفاده کرد.

 

آیا ما نیز نباید مانند دیجی کالا از وردپرس استفاده کنیم؟

طبق آخرین آمار نزدیک به 70 درصد سایت ها از وردپرس ساخته شده اند؛ همانطور که گفتیم دلیل استفاده نکردن دیجی کالا از وردپرس بسیار واضح است. در حال حاضر وردپرس به اندازه ای پیشرفت کرده است که حتی دیجی کالا برای راه اندازی بخش وبلاگ خود از آن استفاده می کند؛ پس نمی توان گفت شما نیز نباید از وردپرس استفاده کنید.

اما به هر حال انتخاب نوع پلتفرم برای طراحی یک سایت تا حد زیادی به نوع کسب و کار، بودجه ای که دارید و همچنین وسعت کار شما بستگی دارد؛ پیشنهاد می کنیم که کسب و کارهای کوچک از وردپرس استفاده کنند و به فکر طراحی CMS اختصاصی نباشند. 

هزینه ساخت فروشگاه وردپرسی

طراحی سایت فروشگاهی وردپرس برای فروش انواع محصولات فیزیکی و دانلودی توسط سیتی سایت تنها در 3 روز کاری آماده خواهد شد. شما می توانید با توجه به نیاز کسب و کارتان، یکی از پکیج های صفحه زیر را انتخاب کنید:

شروع قیمت از :

3.900.000 تومان

خرید فروشگاه ساز

وردپرس تنها یک ابزار است، مهم شما هستید

اگر از بالا به این قضیه نگاه کنیم نهایتا فرقی نمیکند شما از سیستم اختصاصی، از وردپرس یا هر سیستم مدیریت محتوای دیگری استفاده کنید، مهم این است که شما اصولی کار کنید. بازاریابی و سئو سایت را قوی انجام دهید و محتوا بخش محصولات و محتوا بخش content marketing سایت را خیلی عالی و خیلی حرفه ای ایجاد کنید. در این صورت می توانید وب سایتی داشته باشید که مشتریان بیشتر و در نتیجه فروش بیشتری خواهد داشته باشد و در نهایت بتوانید، وب سایت خودتان را با یک سیستم کاملا اختصاصی راه اندازی کنید و از آن نهایت استفاده را بکنید تا درآمد خوبی داشته باشید.

پس مهم این نیست که شما از چه سیستمی استفاده می کنید، سیستم های مدیریت محتوا یا سیستم عاملی که با آن کار می کنید حتی سیستم آمارگیری که شما از آن استفاده می کنید، نقش کوچکی در موفقیت کسب و کار شما دارند. مهم این است که خودتان بخواهید از هر روشی که شده کسب و کار موفقی داشته باشید و برای سایت خودتان زمان مفید بگذارید تا بتوانید کسب و کارتان را به یک کسب و کار اصولی و قدرتمند تبدیل کنید.

مدیریت یک استارتاپ حرف اول و آخر را میزند، یک مدیر قوی کارمندان قوی دارد و میداند چطور محدودیت ها را به فرصتی برای رشد کسب و کار خود تبدیل کند.


بروزرسانی در چهارشنبه, 07 تیر 1402 11:17

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *