اگر قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی را دارید، ابتدا بهتر است که بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت فروشگاهی را بشناسید تا بتوانید انتخاب درست تری داشته باشید. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با بهترین ابزار و زبان برنامه نویسی سایت فروشگاه اینترنتی آشنا کنیم.
بهترین زبان برنامه نویسی برای فروشگاه اینترنتی کدام است؟
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که کدام زبان برنامه نویسی برای فروشگاه اینترنتی بهتر است؟ laravel یا asp.net core یا django و یا express؟
پاسخ این سوال دقیقا به امکاناتی که شما نیاز دارید بستگی دارد. اگر فروشگاه اینترنتی که مدنظر دارید با وردپرس قابل ساخت است، بهتر است از همین سیستم های مدیریت محتوای آماده استفاده کنید.
اما اگر فروشگاه اختصاصی می خواهید و امکانات بیشتری مد نظرتان هست که با وردپرس نمی توان آنها را فراهم کرد، استفاده از زبان برنامه نویسی PHP و فریم ورک laravel، بهترین گزینه برای شما است.
1. راه اندازی فروشگاه اینترنتی با زبانPHP
راه اندازی یک سایت با کمک زبان برنامه نویسی PHP آسان است. اما اگر بخواهیم با وردپرس آن را مقایسه کنیم، برای ساخت فروشگاه اینترنتی با کمک وردپرس به دانش کد نویسی نیاز ندارید، اما برای ساخت آن با کمک زبان PHP نیاز به کد نویسی دارید. همین مسئله کمی کار را پیچیده می کند! PHP یک زبان برنامه نویسی با قابلیت ارتقا، انعطا پذیر و رایگان است.
یکی از عوامل مهم محبوبیت این زبان در میان برنامه نویسان، سرعت و کارایی بالای آن است. چارچوب هایی که در این زبان وجود دارد سبب شده است با صرف کمترین هزینه یک وب سایت با کیفیت را تولید کرد. امکان تجزیه و تحلیلی که این زبان در اختیار ما قرار می دهد باعث شده است به راحتی بتوان نحوه عملکرد مشتریان را بررسی کرد و مطابق با آن برای فروشگاه تصمیم گیری کرد.
2. فروشگاه اینترنتی باMySQL
MySQL یک پایگاه داده محبوب در جهان است که به سبب امنیت و مقیاس پذیری بالایی که دارد، گزینه مناسبی برای ساخت فروشگاه اینترنتی می باشد. برنامه نویسان با کمک ارتباط میان این پایگاه داده و سایر فناوری های دیگر می توانند فروشگاه های بزرگی را راه اندازی کنند.
از آنجایی که این پلتفرم امنیت بالایی دارد، سایت هایی که ازMySQL استفاده می کنند بسیار قدرتمند هستند. عملکرد این پلتفرم به گونه ای است که می تواند به آسانی ارتقا داده شود و حجم عظیمی از اطلاعات را نیز در خود جای دهد. یکی از مزیت های MySQL نسبت به ورپرس و PHP سرعت بالای آن است.
قابلیت ارتقا بالایی که MySQL دارد سبب شده است بتوانند بسیاری از فناوری های دیگر را نیز با آن ادغام کنند. برای مثال می توان MySQL را با برنامه هایی همچون Microsoft Dynamics و ERP-CRM ترکیب کرد. این یعنی بدون توجه به اندازه یک پروژه می توان به راحتی با MySQL یک پایگاه داده قدرتمند داشت.
3. ساخت فروشگاه اینترنتی با کمک وردپرس
یکی از بهترین پلتفرم ها برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی، سیستم مدیریت محتوا وردپرس است. وردپرس درواقع یک cms است که حدود 23 درصد از سایت های جهان با آن ساخته شده است. مهم ترین عاملی که سبب شده است وردپرس به این محبوبیت برسد، سهولت استفاده از آن و رایگان بودن آن است. علاوه بر این ها به دلیل استفاده جهانی از این سیستم مدیریت محتوا، این سیستم دائما درحال بروزرسانی و ارتقا می باشد.
همانطور که پیشتر گفتیم وردپرس برای ساخت فروشگاه اینترنتی بسیار مناسب است.ساخت سایت فروشگاهی با وردپرس بسیار ساده است. علاوه بر موارد بالا، افزونه های متنوع که برای هر کاری نوشته شده است، وجود قالب های متفاوت، امکاناتی از قبیل سبد خرید و … عواملی است که سبب شده است وردپرس به یکی از راه های عالی برای ساخت فروشگاه اینترنتی تبدیل شود.
4. زبان برنامه نویسی ++C
یکی از زبان های برنامه نویسی که امروزه برای کدنویسی فروشگاه های اینترنتی استفاده می شود، زبان ++c (بخوانید سی پلاسپلاس) است که به عنوان مادر زبان های برنامه نویسی می توان از آن نام برد . چراکه بیشتر زبان های برنامه نویسی حداقل چند ویژگی از این زبان به ارث برده اند. همچنین برای یادگیری این زبان برنامه نویسی نیاز به پیش نیازهای زیادی نیست.
5. زبان برنامه نویسی پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون یکی از ساده ترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه وب سایت ها، محاسبات علمی، نوشتن برنامه های دسکتاپ، یادگیری ماشینی و تحلیل داده ها می باشد. پایتون یک زبان برنامه نویسی منبع باز است که برای ساده کردن فرآیند برنامه نویسی بوجود آمده است. یادگیری زبان پایتون بسیار آسان است و منابع زیادی برای فراگیری آن وجود دارد. پایتون برای مواردی که پردازش زیاد نیاز دارند، مثل محاسبات مناسب تر است. برای مثال اگر در سایت شما برخی محاسبات و ریاضیات وجود داشته باشد، از پایتون می توانید استفاده کنید.
6. زبان برنامه نویسی Ruby on Rails
روبی (RoR) یک زبان برنامه نویسی منبع باز، قابل حمل، داینامیک و همه منظوره برای ساخت و توسعه برنامه های وب است. زبان برنامه نویسی روبی در سیستم عامل لینوکس توسعه یافته است اما در اکثر پلتفرم ها کار می کند. بیشتر کسب و کارها ی نوپا از Ruby on Rails به دلیل کارایی و انعطاف پذیری آن استفاده می کنند. از آنجایی که ساخت سایت با ویژگی های پیچیده با این زبان برنامه نویسی امکان پذیر است، برخی کارشناسان زبان Ruby on Rails را بهترین زبان طراحی سایت می دانند. فریم ورک منبع باز روبی، این زبان را در میان بهترین زبان های سمت سرور قرار داده است.
7. زبان برنامه نویسی Java
یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی جاوا است. این زبان با شعار” یک بار بنویس و در همه جا اجرا کن ” در سال 1991 پدید آمد. این شعار نشان می دهد زبان برنامه نویسی جاوا یک زبان قابل حمل و شی گرا است. به عبارتی برنامه ای که با زبان جاوا نوشته شده است بر روی سیتم های مختلف با سخت افزار های متفاوت قابل اجرا است. برای ساخت برنامه های موبایل، برنامه های دسکتاپ، برنامه های تحت وب، برنامه نویسی ربات ها و… می توان از جاوا استفاده کرد.
برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی به چه چیزهایی نیاز داریم؟
راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی که بتواند با فروشگاههای بزرگ رقابت کند کار ساده ای نیست و نیازمند سرمایه گذاری و داشتن تجربه و دانش کافی است. در اولین قدم شما باید ابتدا یک دامنه و یک هاست مناسب تهیه کنید، برای خرید هاست مناسب کافی است که در اینترنت سرچ کرده و متناسب با نیاز خود اقدام به خرید آن کنید. در قدم دوم پس از تهیه دامنه و هاست شما نیازمند یک فروشگاه ساز حرفه ای خواهید بود.
اسکریپت فروشگاه اینترنتی چیست؟
اسکریپت فروشگاهی درواقع برنامهای است که با کمک آن کارهایی تکراری یا زمانبر را میتوان با راهکارهایی بهتر انجام داد. برای ساخت اسکریپت فروشگاهی، فرد اسکریپت ساز یا برنامه نویس باید به زبان برنامه نویسی که قصد دارد با آن فروشگاه را طراحی کند تسلط داشته باشد. زبان های برنامه نویسی مهم برای ساخت اسکریپت فروشگاهی اینترنتی میتواند متشکل ازJava Script ,PHP ,Html ,Css باشد. برای ساخت بیشتر بیس اسکریپت های فروشگاهی شما نیازمند استفاده از زبان برنامه نویسی PHP می باشید، پس چندین برنامه را که برای اسکریپت نویسی فروشگاه اینترنتی نیاز است را به شما معرفی خواهیم کرد:
1. نرم افزار برنامه نویسی ای ام ادیتور – Emurasoft EmEditor
نرم افزار ای ام ادیتور یکی از بهترین ادیتورهای کدنویسی است که با استفاده از آن به راحتی میتوانید کدهای HTML ، PHP ، JSB و XML را ویرایش نمایید. یکی از منحصر به فردترین ویژگی های این نرم افزار پشتیبانی از یونیکد (Unicode) می باشد. با استفاده از ای ام ادیتور به سادگی میتوانید کدها را جست و جو، جایگزین و ویرایش نمایید؛ زیرا قابلیت تشخیص خودکار کدهای رایج در این برنامه به خوبی عمل میکند. با استفاده از رابط کاربری عالی برنامه EmEditor می توانید به ویرایش فایل های باینری نیز بپردازید.
2. نرم افزار برنامه نویسی و ترجمه Cms – Poedit
نرم افزار Poedit یکی از بهترین ابزارها برای ویرایش و ترجمه کدهای PHP موجود در سیستم های مدیریت محتوا (اسکریپت ها و Cms ها) می باشد. بسیاری از مترجمان و تبدیلکنندگان فایل های PHP علی الخصوص برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس از برنامه Poedit بهره میگیرند. اگر که قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی با استفاده از ووکامرس وردپرس را دارید و برای طراحی یا ترجمه قالب فروشگاه به دنبال برنامه ای کاربردی و در عین حال کاربر پسند هستید، به شما نرم افزار برنامه نویسی Poedit را پیشنهاد میدهیم تا بتوانید یک سورس فروشگاه اینترنتی php ایجاد کنید.
3. نرم افزار برنامه نویسی PHP
با استفاده از نرم افزار PHP میتوانید به بهترین نحو ممکن به ویرایش و کدنویسی جهت ساخت اسکریپتهای فروشگاهی اقدام کنید؛ زیرا این نرم افزار علاوه بر این که اکثر ویندوزها سازگاری کاملی دارد، تمامی کتابخانههای PHP را پوشش میدهد و در دو نسخه 32 بیتی و 64 بیتی موجود میباشد. از ویژگی های دیگر این نرم افزار کاملا رایگان بودن آن برای سرورها میباشد.
بیشتر بخوانید: بهترین افزونه ها برای فروشگاه ساز وردپرس
4. نرم افزار کدنویسی – phpDesigner برای ویرایش و نوشتن کدهای PHP
مهمترین ویژگی که نرم افزار پی اچ پی دیزاینر (phpDesigner) برای اسکریپت نویس دارد تشخیص خودکار خطاهای موجود در کدهای نوشته شده برای ساخت اسکریپت است. از دیگر قابلیت های این نرم افزار پشتیبانی کامل از HTML و CSS است و با سرعت بالایی به صورت هوشمند کدهای متداول را تکمیل میکند. قابلیت فوق العاده کاربردی و مهم دیگر این نرم افزار برای کدنویسی، توانایی قرار دادن عکس در كدهاي CSS می باشد. پس اگر به دنبال برنامه ای برای کدنویسی هستید که با سرعت بالا و هوشمندانه خطای کدها را شناسایی کرده و با داشتن کتابخانه ای عالی با تکمیل کدها به کار شما سرعت ببخشد از نرم افزار کدنویسی phpDesigner غافل نشوید.
تا به اینجا صرفا فقط برنامه هایی برای کدنویسی جهت ساخت اسکریپت را معرفی کردیم، ولی بهتر است بدانید که علاوه بر کد نویسی اسکریپت فروشگاهی شما به ابزارهایی برای طراحی صفحات و گرافیک بخشیدن به آن نیز نیاز دارید.
5. نرم افزار Dreamweaver – طراحی صفحات وب
یکی از بهترین و برترین نرم افزارهای طراحی صفحات وب سایت نرم افزار Dreamweaver است (که توسط شرکت ادوب Adobe) عرضه شده است. به دلیل سازگاری کامل با نرم افزار Photoshop و نمایش زنده کدها و صفحات طراحی شده، نرم افزار Adobe Dreamweaver از غول های نرم افزارهای طراحی صفحات وب فروشگاهی به شمار میرود. این نرم افزار دو دو نسخه ویندوز و سیستم عامل مک قابل استفاده است.
6. طراحی پوسته سایت با استفاده از Adobe Photoshop
نرم افزار Adobe Photoshop نیز برای طراحی صفحات وب سایت ها و فروشگاه ساز ها مورد استفاده قرار میگیر، ولی ذکر این نکته ضروری است که در فتوشاپ شما قادر نخواهید بود که با ویرایش کد به طراحی وب بپردازید، بلکه جنبه گرافیکی کار را میتوانید طراحی کنید و سپس باید صفحه گرافیکی طراحی شده را در قالب فایل Psd به کد تبدیل نمایید.
پایان
زبان های برنامه نویسی هرکدام با اهداف متفاوت و شرایط متفاوتی قابل استفاده هستند. در این مقاله سعی کرده ایم تمام موارد مهم برای انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی جهت طراحی سایت فروشگاهی را مطرح نماییم. اما نکته حائز اهمیت این است که در واقع نمی توان گفت کدام زبان برنامه نویسی بهترین است. زیرا شما باید براساس هدفی که برای طراحی سایت فروشگاهی خود دارید تمام معیارها را با هم مقایسه کرده و به بهترین نتیجه برسید.