دامنهها اسامی منحصر به فردی هستند که به کاربران کمک میکنند که به سادگی به سایت شما دسترسی داشتهباشند. در این مقاله با بررسی اینکه دامنه چیست و چگونه کار میکند به معرفی انواع دامنه و نحوه ثبت دامنه میپردازیم و در ادامه سوالات متداول مشتریان وبرمز را پاسخ میدهیم.
دامنه چیست و دامنهها چگونه کار میکنند؟
اغلب مشتریان از ما سوال میکنند: دامنه چیست و دامنهها چگونه کار میکنند؟ اگر مبتدی باشید، شاید شنیده باشید که برای ایجاد یک وب سایت به یک دامنه احتیاج دارید.
با این حال، بسیاری از افراد دامنه را با وب سایت یا سرویس هاستینگ وب سایت اشتباه میگیرند. اگر تازه کارتان را شروع کرده اید، ممکن است تمام این اصطلاحات متفاوت برایتان تکنیکی به نظر برسند.
در این مقاله به عنوان راهنمای دامنه، به این سوالات پاسخ خواهیم داد که نام دامنه چیست و دامنهها چگونه کار میکنند. هدف این است که به شما در درک و انتخاب دامنهی مناسب برای وب سایتتان کمک کنیم.
در اینجا یک مرور اجمالی از مباحثی که در این راهنما ارائه خواهند شد را مشاهده میکنید.
دامنه چیست؟
دامنهها چگونه کار میکنند؟
دامنه چه تفاوتی با وب سایت و هاستینگ وب دارد؟
انواع مختلف دامنه کدامند؟
چه کسی مسئول سیستم دامنه است؟
چگونه میتوان یک دامنه را انتخاب کرد؟
نحوه خرید نام دامنه چگونه است؟
سوالات متداول در مورد دامنه کدامند؟
پيشنهاد سیتی سایت: ParkDomain مدیریت ایجاد و حذف
دامنه چیست؟
![دامنه چیست](https://www.webramz.com/wp-content/uploads/2017/06/what-is-domain.jpg)
دامنه آدرس وب سایت شماست که افراد در نوار URL مرورگر برای بازدید از وب سایت شما آن را تایپ میکنند.
به زبان ساده میتوان گفت که اگر وب سایت شما یک خانه بود، نام دامنه آدرس آن خانه میبود.
به توضیح دقیق تر زیر توجه کنید:
اینترنت شبکهای عظیم از رایانهها است که از طریق یک شبکه جهانی از کابلها به یکدیگر متصل شدهاند. هر رایانهای در این شبکه میتواند با رایانههای دیگر ارتباط برقرار کند. برای شناسایی آنها، به هر رایانه یک آدرس IP اختصاص داده میشود. آدرس IP یک سری اعداد است که یک رایانهی خاص را در اینترنت مشخص میکند. یک آدرس IP معمولی بصورت زیر است:
66.249.66.1
بخاطر سپردن چنین آدرس IP بسیار دشوار است. تصور کنید که چه میشد اگر مجبور بودید از چنین اعدادی برای بازدید از وب سایتهای مورد علاقهتان استفاده کنید.
دامنه برای حل این مشکل ابداع شد.
اگر میخواهید به یک وب سایت مراجعه کنید، دیگر نیازی به وارد کردن رشتههای طولانی از اعداد ندارید. درعوض، میتوانید با تایپ آسان نام دامنه در نوار آدرس مرورگر خود، از آن سایت بازدید کنید. مثلأ webramz.com
دامنه به دو عنصر اصلی بستگی دارد. مثلأ، نام دامنه ی Facebook.com از نام وب سایت (Facebook) وپسوند دامنهی (.com) تشکیل شده است. وقتی یک شرکت (یا یک شخص) یک دامنه را خریداری میکند، میتواند مشخص کند که نام دامنه به کدام سرور اشاره داشته باشد.
دامنه واقعأ چگونه کار میکند؟
برای درک چگونگی عملکرد دامنهها، بررسی میکنیم که هنگام ورود آن در مرورگر چه اتفاقی میافتد.
وقتی نام دامنه را در مرورگر وب خود وارد میکنید، ابتدا درخواستی به شبکه جهانی سرورهایی که سیستم نام دامنه (رکوردهای DNS) را تشکیل میدهند، ارسال میشود.
این سرورها سپس سرورهای نام مرتبط با دامنه را جستجو میکنند و درخواست را به آن سرورهای نام ارسال میکنند.
برای مثال، اگر هاست وب سایت شما در webramz باشد، اطلاعات سرور نام آن به این صورت خواهد بود:
ns1.webramz.com
ns2.webramz.com
این سرورهای نام در واقع رایانههایی هستند که توسط شرکت هاستینگ شما اداره میشوند. شرکت هاستینگ درخواست شما را به رایانهای که وب سایت شما در آن ذخیره شده ارسال میکند.
این رایانه «وب سرور» نامیده میشود و دارای نرم افزار نصب شدهی ویژهای است (Apache و Nginx دو نرم افزار محبوب پرقدرت وب سرور هستند). وب سرور اکنون صفحه ی وب و اطلاعات مرتبط با آن را دریافت میکند.
سرانجام، این داده ها دوباره به مرورگر ارسال میشوند.
دامنه چه فرقی با وب سایت و هاستینگ وب دارد؟
یک وب سایت از فایل هایی مثل صفحاتHTML ، نرم افزار سازندهی وب سایت، تصاویر و موارد دیگر ساخته شده است.
اگر دامنه آدرس وبِ سایت شما باشد، هاستینگ وب مثل خانهای است که وب سایت شما در آن زندگی میکند.
این رایانهی واقعی است که فایلهای وب سایت شما در آنجا ذخیره میشوند. چنین رایانههایی سرور نامیده میشوند و شرکتهای هاستینگ آنها را به عنوان خدمات ارائه میدهند.
برای ساخت وب سایتتان، هم به نام دامنه و هم به هاستینگ وب نیاز دارید.
با این حال، باید به یاد داشته باشید که آنها دو سرویس جداگانه هستند و میتوانید آنها را از دو شرکت مختلف خریداری کنید.
حالا ممکن است فکر کنید که اگر آنها را از دو شرکت جداگانه خریداری کردید، چگونه کار خواهند کرد؟
شما فقط باید تنظیمات نام دامنه خود را ویرایش کرده و اطلاعات سرور ارائه شده توسط شرکت هاستینگ خود را وارد کنید. اطلاعات نام سرور مشخص میکند که کجا میتوانید درخواستهای کاربر را برای نام دامنهی خود ارسال کنید.
توصیه میکنیم نام دامنه خود و هاستینگ خود را از یک شرکت یکسان دریافت کنید. این کار شما را قادر میسازد تا به راحتی آنها را تحت همان حساب مدیریت کنید.
انواع مختلف دامنه
تمام نامهای دامنه از یک فرمول یکسان پیروی نمیکنند و در حالی که دامنه های .com تا ۴۶.۵% از کل وبسایتهای جهانی را تشکیل میدهند، هنوز هم فضای زیادی برای سایر انواع نام های دامنه مانند .org و .net وجود دارد. به طور کلی، متداولترین انواع نام دامنه ها عبارتند از:
TLD: دامنه های سطح بالا
دامنهی سطح بالا دقیقاً همان چیزی است که از اسمش پیداست: نوعی از نام دامنه که در سطح بالای سیستم نام دامنهی اینترنت قرار دارد. بیش از هزار TLD در دسترس است اما رایج ترین آنها شامل.com ، .org ، .net و .edu هستند.
فهرست رسمی TLD ها توسط سازمانی به نام اداره ی شمارههای اختصاص داده شده به اینترنت (IANA) نگهداری میشود و میتوانید در آنجا آنها را مشاهده کنید. IANA خاطر نشان میکند که فهرست TLD ها همچنین شامل ccTLDs و gTLDs است که بعدأ در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
ccTLD: دامنه های سطح بالای کد کشور
![دامنه چیست - ccTLD دامنه های سطح بالای کد کشور](https://www.webramz.com/wp-content/uploads/2017/06/ccTLD.jpg)
ccTLDها فقط از دو حرف استفاده می کنند و بر اساس کدهای بین المللی کشورها، مانند .us برای ایالات متحده و .jp برای ژاپن هستند. آنها اغلب توسط شرکتهایی که در حال ساخت سایتهای اختصاصی برای مناطق خاص هستند استفاده میشوند و میتوانند به خوبی به کاربرانی که به مکان مناسبی رسیدهاند علامت دهند مانند دامنه ir. برای منطقه ایران.
gTLD: دامنه سطح بالای عمومی
یک gTLD در واقع یک دامنهی سطح بالا است که به کد کشور متکی نیست. بسیاری از gTLD ها برای یک کاربرد خاص، مانند .edu که در موسسات آموزشی مانند academia.edu استفاده می شود در نظر گرفته شده اند. برای ثبت یک gTLD لازم نیست معیارهای خاصی را رعایت کنید، به همین دلیل است که یک دامنه ی .com لزوماً برای اهداف تجاری مورد استفاده قرار نمیگیرد.
نمونه های دیگر gTLD ها عبارتند از: .mil (نظامی)، .gov (دولت)، .org (سازمان های غیرانتفاعی) و.net که در ابتدا برای ارائه دهندگان خدمات اینترنتی (ISP) طراحی شده بود اما اکنون کاربرد گسترده تری دارد.
انواع دیگر نام دامنه
در حالی که دسته های نام دامنه ی فوق متداول ترین هستند، اما میتوانید تغییرات دیگری نیز اعمال کنید.
دامنه های سطح دوم
احتمالاً قبلاً این نام دامنه را دیدهاید. ما در مورد دامنهای صحبت میکنیم که مستقیماً در زیر یک نام دامنه ی سطح بالا قرار دارد. در اینجا نمیخواهیم خیلی فنی صحبت کنیم زیرا نمایش با مثال سادهتر است، به خصوص در مورد کد کشور.
برای مثال، شرکت های ایرانی گاهی اوقات به جای .com از .co.ir استفاده میکنند و این یک نمونهی عالی از یک دامنهی سطح دوم است. یک دامنه ی سطح دومِ دیگر .gov.ir است که اغلب توسط موسسات دولتی وزارت بهداشت ایران با آدرس behdasht.gov.ir استفاده می شود و .ac.ir توسط موسسات دانشگاهی و دانشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد مانند دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با آدرسwtiau.ac.ir
زیردامنهها
یک زیر دامنه در اصل یک دامنهی فرعی در نام دامنهی اصلی است. مثلأ videos.wpbeginner.com یک زیردامنه برای wpbeginner.com است.
پس از ثبت دامنه، شما مجاز به ایجاد زیر دامنه برای آن هستید.
وب سایت ها معمولأ از زیردامنهها برای ایجاد سایت های فرعی تحت یک نام دامنه ی یکسان استفاده میکنند. برای مثال، یک وب سایت تجاری میتواند یک زیر دامنه برای وبلاگ یا فروشگاه آنلاین خود به عنوان store.example.com یا blog.example.com ایجاد کند.
زیردامنهها سودمند هستند زیرا نیازی نیست که وب مسترها برای ایجاد بخشهایی در سایت خود نام دامنهی دیگری را خریداری کنند. در عوض، آنها میتوانند یک زیردامنه ایجاد کنند که به طور مؤثر به یک فهرست خاص روی سرور اشاره کند. این زیردامنه میتواند برای سایتهای کمپین انتخاباتی و انواع دیگر محتوای وب که باید جدا از سایت اصلی نگهداری شوند بسیار مفید باشد.
برای مثال، فیسبوک از developers.facebook.com برای ارائه ی اطلاعات خاص به توسعه دهندگان وب و برنامههایی که مایل به استفاده از Facebook API هستند، استفاده میکند. یک مثال فوق العادهی دیگرsupport.google.com است و به عنوان یک نمونه ایرانی میتوان به my.webramz.com اشاره کرد.
نامهای دامنهی رایگان نیز وجود دارد که میتوانید آنها از سازندگان وب سایتهای مختلف مانند WordPress.com ،Squarespace ،Weebly و غیره دریافت کنید.
آنها مشابه با زیردامنهها هستند زیرا از نام وب سایت در دامنه ی شخصی شما استفاده می کنند. برای مثال، به جای businessbooks.com میتواند businessbooks.wordpress.com یا businessbooks.squarespace.com باشد.
دامنههای رایگان برای اهداف بلند مدت تجاری یا اگر میخواهید مارک تجاری منحصر به فرد خودتان را داشته باشید، مناسب نیستند. توصیه میکنیم چند دلار هزینه کنید و دامنه ی خودتان را بدست آورید.
نحوهی ثبت یک دامنه
![دامنه چیست - نحوهی ثبت یک دامنه](https://www.webramz.com/wp-content/uploads/2017/06/How-to-Register-a-Domain-Name.jpg)
ارائه دهندگان نامهای مختلف از سیستمهای مختلفی استفاده میکنند و بنابراین در حالی که روند را پوشش میدهد، اما ممکن است بسته به ارائه دهندهی آن کمی متفاوت باشد. برای پوششدهی عمیقتر، میتوانید روش انتخاب نام دامنه بهتر را بررسی کنید.
معمولاً با جستجوی نام دامنه شروع میکنید. بیشتر ارائه دهندگان نام دامنه مانند شرکت سیتی سایت به شما اجازه می دهند نام دامنهی مورد نظر خود را تایپ کنید و ببینید آیا در دسترس هست یا خیر. در صفحه اصلی وبرمز میتوانید از نام دامنه دلخواه خود استعلام بگیرید .اگر دامنه مورد نظر شما قبلاً توسط شخص دیگری دریافت شده باشد، این اطلاعات می تواند برایتان مفید باشد. مانند تصویر زیر:
![دامنه چیست - نحوه ثبت دامنه در سیتی سایت](https://www.webramz.com/wp-content/uploads/2017/06/How-to-register-a-domain.jpg)
همانطور که در تصویر میبینید اگر یک دامنه قبلا توسط شخص دیگری خریداری و ثبت شده باشد با پیغام آزاد نیست روبه رو میشود. در این حالت با بررسی مالکیت دامنه میتوانید برای انتقال دامنه اقدام کنید یا همان نام دامنه را با پسوند دیگری امتحان کنید.
اگر دامنه ثبت نشده باشد و آزاد باشد با مشاهده پیغام قابل ثبت و با کلیک بر روی گزینه سفارش میتوانید برای ثبت آن اقدام کنید.
فقط تکمیل مراحل سفارش دامنه جدید باقی مانده است. پس از ثبت نام، شما اجازه ی دسترسی به پنل کنترل با تمام ابزار مدیریت را خواهید داشت.
وبرمز این امکان را به مشتریان خود میدهد که بتوانند دامنه را به نام خودشان و با ایمیل شخصی خودشان ثبت کنند و بدین شکل مالکیت دامنه به طور کلی در اختیار مشتری میباشد.
همچنین شرکت وبرمز سطح دسترسی بالایی را برای مالک دامنه در نظر گرفته است. یک مزیت دیگر ثبت دامنه در سیتی سایت که میتوان به آن اشاره کرد بحث دسترسیهای مربوط به EPP Code (کد انتقال) و DNS میباشد.
انتقال دامنه ملی به سیتی سایت در سه مرحله
مراحل انتقال دامنه ملی ir به شرکت سیتی سایت به شرح زیر میباشد:
۱- مالک دامنه باید درخواست انتقال دامنه را در سایت سیتی سایت ثبت کند .
۲- مبلغی معادل مبلغ تمدید دامنه یک ساله را پرداخت نماید.
۳- وارد سایت ایرنیک شده و در حساب کاربری خود از بخش شناسه در قسمت مدیریت روابط مجاز موارد اداری، فنی و مالی و بخش نمایندگان را معرفی کند و همچنین شناسه سیتی سایت را با کد شناسایی ea50-irnic برای انتقال دامنه ir معرفی نماید.
۱- مالک دامنه باید درخواست انتقال دامنه را در سایت سیتی سایت ثبت کند .
۲- مبلغی معادل مبلغ تمدید دامنه یک ساله را پرداخت نماید.
۳- وارد سایت ایرنیک شده و در حساب کاربری خود از بخش شناسه در قسمت مدیریت روابط مجاز موارد اداری، فنی و مالی و بخش نمایندگان را معرفی کند و همچنین شناسه سیتی سایت را با کد شناسایی ea50-irnic برای انتقال دامنه ir معرفی نماید.
انتقال دامنه بین المللی به سیتی سایت در سه مرحله
۱- ابتدا از شرکتی که دامنه شما در آن شرکت ثبت شده است یک کد با عنوان کد انتقال (EPP CODE) دریافت کنید.
۲-در حساب کاربری خود در سایت سیتی سایت درخواست انتقال دامنه را با وارد کردن کد انتقال ثبت کنید.
۳- مبلغی معادل تمدید دامنه یک ساله را پرداخت نمایید.
لازم به ذکر است انتقال دامنه در حدود پنج الی شش روز زمان میبرد و این انتقال هیچ وقفهای در عملکرد سایت شما ایجاد نخواهد کرد و نگرانی از بابت عدم دسترسی سایت نداشته باشید.نکته : دامنه به طور عادی منتقل نمیشود و فقط در زمان تمدید یک ساله دامنه انتقال دامنه انجام پذیراست و در واقع هر روزی که دامنه خود را تمدید کنید ۳۶۵ روز به تاریخ اعتبار دامنه شما افزوده میشود.
۲-در حساب کاربری خود در سایت سیتی سایت درخواست انتقال دامنه را با وارد کردن کد انتقال ثبت کنید.
۳- مبلغی معادل تمدید دامنه یک ساله را پرداخت نمایید.
لازم به ذکر است انتقال دامنه در حدود پنج الی شش روز زمان میبرد و این انتقال هیچ وقفهای در عملکرد سایت شما ایجاد نخواهد کرد و نگرانی از بابت عدم دسترسی سایت نداشته باشید.نکته : دامنه به طور عادی منتقل نمیشود و فقط در زمان تمدید یک ساله دامنه انتقال دامنه انجام پذیراست و در واقع هر روزی که دامنه خود را تمدید کنید ۳۶۵ روز به تاریخ اعتبار دامنه شما افزوده میشود.
شرایط انتقال مالکیت دامنه ملی
انتقال مالکیت دامنه ir با نظارت مستقیم سایت ایرنیک انجام میشود و در ایران هیچ هاستینگی مجوز و دسترسی لازم برای تغییر مالکیت دامنه ir را ندارد. شما به عنوان مالک یک وب سایت با دامنه ملی دارای شناسه ایرنیک هستید و برای انتقال مالکیت دامنه خود باید شناسه ایرنیک دامنه را تغییر دهید . در ادامه انتقال مالکیت دامنه ملی را در ۵ مرحله توضیح خواهیم داد.
مراحل انتقال مالکیت دامنه ملی به شرح زیر میباشد:
۱- مالک جدید دامنه IR باید شناسه ایرنیک دریافت کند
۲- مالک فعلی دامنه باید از طریق حساب کاربری خود در سایت ایرنیک درخواست انتقال دامنه خود را با شناسه ایرنیک مالک جدید و به همراه تصویر کارت ملی خود برای پشتیبانی ایرنیک ارسال کند.
۳- پس از آنکه مالک فعلی کد انتقال را دریافت کرد آن کد را باید در اختیار مالک جدید قرار دهد.
۴- مالک جدید در حساب کاربری خود در سایت ایرنیک درخواست انتقال دامنه را به همراه کد انتقال در سایت وارد و صورتحساب انتقال را پرداخت کند.
۵- ایرنیک یک ایمیل تایید برای مالک فعلی ارسال میکند و از مالک فعلی برای انتقال دامنه تاییده درخواست میکند. پس از تایید گرفتن از مالک فعلی دامنه به حساب شخص جدید منتقل میشود.
۲- مالک فعلی دامنه باید از طریق حساب کاربری خود در سایت ایرنیک درخواست انتقال دامنه خود را با شناسه ایرنیک مالک جدید و به همراه تصویر کارت ملی خود برای پشتیبانی ایرنیک ارسال کند.
۳- پس از آنکه مالک فعلی کد انتقال را دریافت کرد آن کد را باید در اختیار مالک جدید قرار دهد.
۴- مالک جدید در حساب کاربری خود در سایت ایرنیک درخواست انتقال دامنه را به همراه کد انتقال در سایت وارد و صورتحساب انتقال را پرداخت کند.
۵- ایرنیک یک ایمیل تایید برای مالک فعلی ارسال میکند و از مالک فعلی برای انتقال دامنه تاییده درخواست میکند. پس از تایید گرفتن از مالک فعلی دامنه به حساب شخص جدید منتقل میشود.
چه کسی مسئول سیستم دامنه است؟
شرکت اینترنت برای نامها و شمارههای اختصاصی (ICANN) سیستم دامنهها را مدیریت میکند. این شرکت یک سازمان غیرانتفاعی است که سیاستهایی را برای نام دامنه ایجاد و پیادهسازی میکند.
درواقع موسسهای در آمریکا با نام آیکان مسئولیت نگهداری فنی از مخزن آدرس اینترنت مرکزی و تمام اطلاعات مربوط به دامنهها را بر عهده دارد . این مسئولیت شامل ضمانت تخصیص آدرس پروتکل اینترنت برای یک فضا در اینترنت، واگذاری پروتکل شناسه، سیستم مدیریت دامنه سطح بالا و عملگرهای مدیریت یا Root Server میشود.
ICANN به شرکتهایی به نام «ثبت نام کنندگان دامنه» اجازه میدهد تا نامهای دامنه را به فروش برسانند. این ثبت کنندگان دامنه مجاز هستند از طرف شما تغییراتی در ثبت نام های دامنه ایجاد کنند.
ثبت نام کنندگان دامنه میتوانند نام دامنه را بفروشند و همچنین سوابق آن، تمدیدها و انتقال به سایر ثبت کنندگان را مدیریت کنند.
شما به عنوان صاحب یک نام دامنه مسئولیت دارید تا به ثبت کننده بگویید کجا میتواند درخواستها را ارسال کند. شما همچنین مسئول تجدید ثبت دامنهی خود هستید.
هر وب سایتی که به طور موثر از آن بازدید میکنید از دو عنصر اصلی تشکیل شده است: نام دامنه و یک وب سرور.
۱. وب سرور یک دستگاه فیزیکی است که میزبان فایل ها و پایگاههای اطلاعاتی است که وب سایت شما بر اساس آنها ساخته شده است و هنگام مراجعهی افراد مختلف به سایت شما از طریق اینترنت، وب سرور این اطلاعات را برایشان ارسال می کند.
۲. نام دامنه همان چیزی است که افراد برای دسترسی به سایت شما تایپ میکنند و این نام درواقع مرورگر وب را به سروری که آن منابع را ذخیره میکند ارجاع میدهد. بدون نام دامنه، افراد باید آدرس IP خاص سرور شما را به خاطر بسپارند و این امر قرار نیست اتفاق بیفتد.
چگونه یک نام مناسب را برای وب سایتمان انتخاب کنیم؟
![دامنه چیست - انتخاب نام مناسب را برای وب سایت](https://www.webramz.com/wp-content/uploads/2017/06/How-to-Choose-a-Domain-Name-for-Your-Website.jpg)
در حال حاضر بیش از ۳۵۰ میلیون نام دامنه ثبت شده و هزاران مورد دیگر هر روز ثبت میشوند.
این بدان معنا است که تمام نامهای خوب قبلاً ثبت شدهاند یا خیلی زود ثبت میشوند. این امر فشار زیادی را بر کاربران جدید وارد میکند تا به یک ایده برای دامنهی وب سایتشان دست پیدا کنند.
در اینجا چند نکتهی سریع برای کمک به شما در انتخاب نام دامنه برای وب سایتتان ارائه شده است.
۱- سعی کنید از نام دامنه ی .com استفاده کنید زیرا محبوب ترین نام است، به آسانی به یاد آورده می شود و به راحتی ترویج داده می شود.
۲- اطمینان حاصل کنید که این نام کوتاهتر است و به راحتی بخاطر سپرده می شود.
۳- نامی را انتخاب کنید که تلفظ و هجی کردن آن آسان باشد.
۴- از اعداد و یا خط فاصله استفاده نکنید.
۵- از ژنراتورهای نام دامنه برای رسیدن به ایده های هوشمندانه ی نام دامنه استفاده کنید.
سوالات متداول در مورد دامنه
وبرمز در دو دهه گذشته به هزاران کارآفرین برای شروع اولین وب سایتشان کمک کرده است. تقریباً هر گونه سؤال احتمالی راجع به نام دامنه که تصور می کنید را شنیده ایم.
در پایین پاسخ برخی از سوالات متداول در مورد نام دامنه را مشاهده می کنید.
۱. آیا میتوانم ثبت نام دامنهی خود را لغو کنم؟
برخی از ثبت کنندگان دامنه به شما امکان میدهند تا ثبت دامنهی خود را در هر زمانی لغو کنید. اگر ثبت نام خود را لغو کنید، ثبت نام برای دیگران در دسترس خواهد بود.
سایر ثبت کنندگان نام دامنه به شما اجازه میدهند ثبت نام دامنه خود را به سادگی لغو کنید.
در بیشتر موارد، هیچ گونه بازپرداختی برای ثبت دامنه دریافت نخواهید کرد. با این حال، برخی از ثبت کنندگان دامنه دارای سیاستهای بازپرداخت هستند که میتوانید قبل از لغو ثبت نام، با آنها در مورد آن صحبت کنید.
اگر ویژگی تمدید خودکار را روشن نکنید، پس از مدت زمان ثبت نامی که برای آن پرداخت کرده اید، نام دامنه ی شما به سادگی منقضی می شود.
۲.آیا می توانم وب سایت خود را به یک نام دامنه ی دیگر منتقل کنم؟
بله، میتوانید. شما میتوانید نام دامنه ی خود را به سرور هاستینگتان انتقال دهید. همچنین میتوانید هر دو نام دامنه را به سمت همان وب سایت نشانه بگیرید.
با این حال، موتورهای جستجو آن را محتوای تکراری میدانند و این بر رتبهبندی جستجوی شما تأثیر میگذارد.
یک راهنمای گام به گام در مورد چگونگی تغییر نام دامنه سایت و تنظیمات ریدایرکت داریم، بنابراین به سئو سایت خود آسیب نرسانید.
۳. آیا میتوانم نام دامنه را بفروشم؟
بله، میتوانید نام دامنه ی خود را بفروشید. نام دامنه مانند املاک و مستغلات برای وب است. تقاضای زیادی برای نامهای دامنهی سفارشی با نام تجاری خوب وجود دارد.
معاملات نام دامنه یک صنعت چند میلیون دلاری است. از آنجا که نام دامنه بسیار ارزان است، کارآفرینان هوشمند همیشه به دنبال ایدههای عالی برای نام دامنه هستند تا بتوانند از آنها سود بدست آورند.
اگر میخواهید نام دامنهی خود را بفروشید، بسیاری از وب سایتهای بازار مانند Sedo ،GoDaddy و سایر وب سایتها وجود دارند که میتوانید دامنهی خود را برای فروش در آنجا قرار دهید.
ثبت کنندگان محبوب مانند Domain.com همچنین به شما امکان میدهند تا دامنههای جایزهدار را مستقیماً از ویژگی جستجوی دامنه خریداری کنید.
۴. حریم خصوصی دامنه چیست؟ آیا به آن احتیاج دارم؟
ICANN از افرادی که نام دامنه را ثبت میکنند می خواهد تا یک ایمیل، آدرس فیزیکی، شماره تلفن و سایر اطلاعات شخصی را به صورت عمومی ارائه دهند.
حریم خصوصی دامنه یک سرویس افزودنی جداگانه است که توسط ثبت کنندگان دامنه به فروش میرسد. این سرویس شما را قادر میسازد تا به جای اطلاعات شخصی واقعی خود، اطلاعات پروکسی را وارد کنید.
اگر نمیخواهید، مجبور نیستید حریم خصوصی دامنه را بخرید. اما اگر نگران حفظ حریم خصوصیتان هستید، می توانید این خدمات را با هزینه ی کمی خریداری کنید.
۵. آیا می توانم بیش از یک نام دامنه را خریداری کنم؟
بله، میتوانید هر تعدادی که دوست دارید نام دامنه خریداری کنید.
۶. از کجا می توانم دربارهی ساخت وب سایت اطلاعات بیشتری کسب کنم؟
شرکت سیتی سایت ارائه دهنده پکیج طراحی سایت اختصاصی، طراحی سایت نیمه اختصاصی، سایت ساز و فروشگاه ساز میباشد.همچنین برای خرید هاست مناسب سایت خود با همکاران ما در واحد پشتیبانی فنی در تماس باشید.
امیدواریم این مقاله اطلاعات مفیدی درباره ی نام دامنه و چگونگی عملکرد دامنه ها به شما ارائه کرده باشد.
جمع بندی
یک نام دامنه در اصل معادلِ هاستینگ وبِ یک آدرس پستی است. در اینجا آنچه باید بدانید را ملاحظه خواهید کرد:
نام دامنه مثل یک آدرس خیابان برای وب سایت شما است.
نام دامنه از یک نام وب سایت (مثلأ webramz) و پسوند نام دامنه (مثلأ .com) تشکیل شده است.
تمام ثبت های نام دامنه تحت نظارت ICANN قرار دارند.
دامنه ها با منتقل کردن بازدید کنندگان به سرورِ مناسب کار میکنند.
دامنه ی .com محبوب ترین دامنه است و ۴۶.۵% از فضای وب را به خود اختصاص می دهد.
ccTLDها از کدهای کشور استفاده می کنند و مناطق جغرافیایی را تعیین می کنند (مثلأ .cn یا .es).
gTLDها معمولاً برای کاربردهای خاص طراحی می شوند (مثلأ .org برای سازمان ها).
هر ثبت نام دامنه دارای یک فرآیند ثبت نام متفاوت است.
می توانید از موتورهای جستجوگر دامنه برای یافتن نام دامنه ی موجود استفاده کنید.
دامنه ها از یک ارائه دهنده به دیگری قابل انتقال هستند.
سرورها دستگاه های فیزیکی هستند که فایل های وب سایت شما را ذخیره می کنند.
اگر به کمک نیاز دارید، تیم پشتیبانی سیتی سایت همیشه آماده ی کمک رسانی است.
جملات پایانی
در این آموزش، یاد گرفتیم که نام دامنه چیست و نحوه ی کار آن چگونه است. همچنین مبانی انتقال دامنه و فرآیند ثبت را پوشش دادیم.
اگر سؤال دیگری در رابطه با نام دامنه دارید، بدون درنگ آن را در بخش نظرات زیر ارسال کنید.
منبع :
hostinger.com
wpbeginner.com