طراحی سایت

بهینه‌سازی تصاویر در وردپرس

سرعت لود یک سایت یکی از مهم‌ترین پارامترها در بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو یا همان سئو سایت می‌باشد. هرقدر سرعت لود سایت شما بالاتر باشد و صفحات سریعتر بارگزاری شوند، برای موتورهای جستجو از جمله گوگل خوشایندتر است و رتبه‌بهتری برای سایت شما در نظر می‌گیرند چرا که کاربران با تمایل بیشتر در سایت شما به گشت و گذار می‌پردازند و این امری بسیار مهم است.

عوامل زیادی در ساخت سایت بر سرعت لود سایت‌ها تاثیرگذارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها حجم صفحات وبسایت است. در میان عوامل تاثیرگذار بر حجم صفحات نیز یکی از مهم‌ترین عامل‌ها تصاویر می‌باشند. در صورتی که تصاویر بهینه نباشند حجم صفحات بالا می‌رود و به تبع آن سرعت لود سایت کاهش یافته و بر رتبه سایت در موتورهای جستجو نیز تأثیر منفی می‌گذارد. همچنین سایت‌هایی که حجم بالایی دارند نسبت به سایت‌های کم حجم نیاز به منابع سروری بیشتری از جمله حجم دیسک و پهنای باند دارند.

در خصوص بهینه‌سازی تصاویر مورد دیگری که وجود دارد استفاده از متاتگ‌های مناسب برای تصاویر می‌باشد که باعث خوانایی آن‌ها در موتورهای جستجو می‌شود.

اگر شما هم از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید برای این سیستم قدرتمند افزونه‌هایی تهیه شده است که با بهینه‌سازی تصاویر آپلود شده در سایت تأثیر مثبتی در لود صفحات می‌گذارند. در ادامه به معرفی برخی از کارآمدترین این افزونه‌ها می‌پردازیم.

۱. WP Smush

این افزونه یکی از پرطرفدارترین و کارآمدترین پلاگین‌های وردپرس در زمینه بهینه‌سازی تصاویر می‌باشد. WP Smush سریع است، کاربری آسانی دارد و ظاهر آن نیز کاربرپسند است. با این پلاگین امکان فشرده‌سازی فرمت‌های JPEG، GIF و PNG را خواهید داشت. این پلاگین از فایل‌های JPEG متا دیتای اضافی را حذف کرده و فشرده‌سازی‌های این فرمت را بهینه‌سازی می‌کند. همچنین با تبدیل تصاویر غیرمتحرک GIF به PNG و حذف رنگ‌هایی که وجودشان ضرورتی ندارد و دیده نمی‌شوند، حجم تصاویر را کاهش می‌دهد. WP Smush این قابلیت را دارد که به صورت خودکار تصاویری که به تازگی آپلود می‌شوند را فشرده کند. این افزونه با پلاگین‌های NextGEN Gallery و WP Retina که  وضوح و کیفیت نمایش تصاویر را افزایش می‌دهند سازگاری کامل دارد.

برای مشاهده اطلاعات بیشتر و  دانلود این افزونه از مخزن وردپرس می‌توانید به لینک زیر مراجعه نمایید.

Smush Pro

۲. Ewww Image Optimizer

این افزونه بصورت خودکار تصاویری که به تازگی در سایت آپلود می‌شوند را بهینه‌سازی می‌کند. همچنین امکان بهینه‌سازی کردن تصاویر از پیش آپلود شده در سایت نیز وجود دارد.

ویژگی خوب این افزونه این است که امکان تبدیل فرمت تصاویر به فرمت‌هایی با حجم کمتر را دارد. این پلاگین فشرده‌سازی را با تکنیک Lossless انجام می‌دهد که باعث می‌شود تصاویر پس از فشرده‌سازی افت کیفیت نداشته باشند.

توضیحات بیشتر در خصوص این افزونه را می‌توانید در لینک زیر از مخزن وردپرس مشاهده نموده و نسبت به دانلود آن اقدام نمایید.

EWWW Image Optimizer

۳. Imsanity

از قابلیت‌های کاربردی این پلاگین می‌توان به امکان مشخص نمودن حداکثر طول، عرض و کیفیت برای تصاویر اشاره کرد. با استفاد از این پلاگین همچنین می‌توانید تصاویر با فرمت BPM را به فایل‌های JPG تبدیل کرده که قابلیت مقیاس‌پذیری دارند.

جزئیات بیشتر این افزونه را می‌توانید در لینک زیر مشاهده نمایید.

Imsanity

۴. SEO Friendly Images

برخلاف پلاگین های قبل که بیشتر با کاهش حجم تصاویر در بهینه‌سازی می‌کوشند این افزونه با ویرایش تگ‌های ALT و Title تصاویر شما باعث خوانایی آن‌ها در موتورهای جستجو می‌شود. اگر تصاویر شما این تگ‌ها را نداشته باشند این پلاگین با شرایطی که شما تعیین می‌کنید نسبت به افزودن آن‌ها اقدام می‌کند.

تگ ALT تصویر را برای موتورهای جستجو توصیف می‌کند و تگ Title نیز هنگامی که به دلایلی تصویر لود نشود با قرارگیری ماوس بر روی تصویر نمایش داده می‌شود.

جزئیات و لینک دانلود این پلاگین کاربردی را می‌توانید در لینک زیر مشاهده نمایید.

SEO Friendly Images

۵. Lazy Load

این افزونه عملیاتی بر فایل تصاویر انجام نمی‌دهد، بلکه با استفاده از تکنولوژی jQuery.sonar تصاویر را هنگامی بارگزاری می‌کند که در مرورگر قابل مشاهده باشند. مثلاً اگر تصاویر در بخش پایینی سایت شما باشند و کاربری در حال مشاهده قسمت‌های بالایی سایت باشد لود تصاویر انجام نمی‌شود مگر این که کاربر به بخش‌هایی که عکس در آن قرار دارد مراجعه کند. این امر تأثیر بسیار مثبتی در افزایش سرعت لود سایت دارد. این پلاگین کارآمد تنظیمات خاصی ندارد و پس از نصب و فعالسازی بصورت خودکار عمل می‌کند. لینک دانلود این پلاگین از مخزن وردپرس به صورت زیر می‌باشد.

Lazy Load

استفاده همزمان از پلاگین‌های ذکر شده تداخلی ایجاد نمی‌کند اما بهتر است از پلاگین‌هایی که کارآیی مشابه دارند استفاده نشود. به عنوان مثال از میان پلاگین‌های ۱ و ۲ که صرفاً به منظور فشرده‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند، یکی را انتخاب کرده و در کنار آن‌ها از پلاگین‌ Seo Friendly و Lazy Load استفاده نمایید.

همانطور که ذکر شد در سرعت لود وبسایت عوامل زیادی نقش دارند که به صورت کلی به دو بخش سرور و وبسایت دسته‌بندی می‌شوند. مواردی که ذکر شد مربوط به وبسایت می‌باشند اما اگر سرور میزبانی سایت مناسب نباشد هرقدر هم که بهینه‌سازی‌های لازم بر روی وبسایت شما انجام شود سرعت لود رضایت‌بخش نخواهد بود. از این رو لازم است که در تهیه سرور مناسب نیز دقت لازم را به عمل آورید. برای سایت‌های وردپرسی می‌توانید از هاست وردپرس سیتی سایت استفاده نمایید. هاست وردپرسی وب‌رمز با استفاده از دیسک‌های SSD و NVMe سرعت لود صفحات را به شکل چشمگیری افزایش می‌دهد. با توجه به اینکه سرور مختص سیستم مدیریت محتوای وردپرس کانفیگ شده است، اکثر حملات شناخته‌شده وردپرس در آن بی‌اثرند و از آن‌ها ممانعت به عمل می‌آید. همچنین ترکیب کنترل‌پنل قدرتمند و کاربرپسند هاست سی‌پنل و هاست ابری که باعث جلوگیری از خروج کاربران از محدوده مجاز منابع تعیین شده است باعث می‌شود پایداری این سرویس تا حد زیادی افزایش یابد.

Webramz – Professional Managed Hosting Since 2004

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *