طراحی سایت

پلتفرم توسعه کم کد (LCDP) چیست؟ LCDP و BPM چه ارتباطی دارند؟

زمان مطالعه: 10 دقیقه

این روزها توسعه نرم افزار تا حد زیادی آسان شده و حتی افراد کم تجربه هم می‌توانند به راحتی نرم افزارها را توسعه دهند. این تغییرات مدیون ابزارهای طراحی کم کد (Low-code) است که به توسعه دهندگان کم تجربه امکان می‌دهد با اجرای کدهای از پیش نوشته شده، زمان و هزینه کمتری برای پیاده سازی پروژه‌های خود صرف کنند.

در این مطلب، ابتدا به پلتفرم توسعه کم کد (LCDP) و چگونگی عملکرد آن می‌پردازیم. سپس تفاوت و رابطه این پلتفرم با مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPM) را بررسی خواهیم کرد.

پلتفرم توسعه کم کد (LCDP ) چیست؟

پلتفرم توسعه با کد پایین (Low-code development platform) یا LCDP، یک رویکرد توسعه نرم افزار است که تحویل برنامه‌ها را سریع‌تر و با حداقل کدگذاری دستی امکان‌پذیر می‌کند. پلتفرم‌های کم کد (LCDP)، مجموعه‌ای از ابزارها هستند که توسعه بصری برنامه‌ها را از طریق مدل‌سازی و رابط گرافیکی امکان‌پذیر می‌سازند. این رویکرد، به توسعه دهندگان امکان می‌دهد ضمن صرف نظر از کدگذاری دستی، روند تولید برنامه‌ها را تسریع کنند.

بر اساس مطالب سایت wikipedia،

پلتفرم توسعه کم کد یا LCDP، یک محیط توسعه را فراهم می‌کند که برای ایجاد نرم افزارهای کاربردی از طریق یک رابط گرافیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند و با کاهش مقدار زمان صرف شده، تحویل سریع برنامه‌های تجاری را امکان‌پذیر می‌سازند. در این سیستم، علاوه بر افراد با مهارت کدنویسی، افرادی که در این زمینه مهارتی ندارند نیز می‌توانند به توسعه برنامه کمک کنند. علاوه بر این، توسعه کم کد (Low-code)، می‌تواند هزینه اولیه راه‌اندازی، آموزش، استقرار و نگهداری را کاهش دهد.

همان طور که اشاره کردیم، Low-code، یک رویکرد بصری، انتزاعی و خودکار برای توسعه نرم افزار است که وظایف مورد نظر را در سطح بالا تعریف می‌کند.

توسعه دهندگان و کارکنان سازمان می‌توانند از مفاهیم و روش‌های کم کد برای حل مشکلات کسب و کار و انجام طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های روزمره برنامه نویسی استفاده کنند. این به تیم‌های توسعه دهنده کمک می‌کند تا بر روی پروژه‌های بزرگ‌تر و پیچیده‌تر متمرکز شوند.

پلتفرم توسعه کم کد چگونه کار می‌کند؟

در رویکرد توسعه کم کد یا LCDP، به جای نوشتن کدهای جداگانه، کاربران از طریق ایجاد یک رابط بصری کشیدن و رها کردن، اجزای کاربردی را از منوی مورد نظر انتخاب می‌کنند. همچنین آنها مولفه‌های کاربردی موجود را ترکیب و سازماندهی می‌کنند تا جریان نرم افزار مورد نظر را شکل دهند.

کاربران می‌توانند برای ساختن فرآیند نهایی، اجزای کاربردی را اضافه، جابجا یا حذف کنند. در این مرحله، ابزار کم کد، مواردی مانند کدهای زیربنایی و وظایف پشتیبانی را در خود جای می‌دهد.

توسعه کم کد

مزایای استفاده از پلتفرم توسعه کم کد چیست؟

  • مزیت اصلی توسعه با کد پایین، صرفه جویی در زمان و هزینه است. این ویژگی به شما کمک می‌کند تا برخی ویژگی‌ها و محصولات را سریع‌تر و با هزینه کم‌تر ارائه دهید.
  • از آنجا که کاربران LCDP، برای توسعه نرم افزار به دانش عمیق نیاز ندارند، بدون اتکا به نیروی توسعه دهنده فنی می‌توانند به راحتی با این سیستم‌ها ارتباط برقرار کرده و آن را در کل کسب و کار خود مورد استفاده قرار دهند.
  • این پلتفرم می‌تواند در کل کسب و کار، بدون نیاز به مداخله IT مورد استفاده قرار گیرد. به این معنی که کاربران برای پیشبرد فعالیت‌ها، فرآیندهایشان را خودکارسازی می‌کنند.
  • در پلتفرم کم کد، با ارائه آموزش‌های اولیه می‌توانید در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. بنابراین، نیازی به صرف هزینه برای استخدام توسعه دهندگان ماهر که حقوق بالایی درخواست می‌کنند، نخواهید داشت.
  • ویژگی‌های بصری در محیط سیتی سایتنند کشیدن و رها کردن (Drag & Drop)، به این معنی است که ساخت فرآیندها به زمان کمتری نیاز دارد. در نتیجه کاربران می‌توانند نتایج را سریع‌تر مشاهده کنند.
  • وجود روش‌های ساده برای ایجاد و اصلاح فرآیندها به این معنی است که می‌توانید بدون نیاز به ایجاد تغییر در کدهای پیچیده، تغییرات را سریع‌تر و راحت‌تر اعمال کنید. این موضوع به حفظ تغییرات مثبت، انطباق با تغییرات بازار و پاسخ به موقع به نیازهای مشتریان کمک می‌کند.
  • پلتفرم توسعه کم کد، به شما امکان می‌دهد تا ایده‌ها و جریان‌های کاری پیچیده را به عنوان اجزای بسته‌بندی شده که در یک رابط بصری مناسب مرتب شده‌اند، جمع‌آوری کنید. این موضوع کمک می‌کند بتوانید فرآیند به روز رسانی و تکرار پروژه‌ها را در آینده بهبود ببخشید.
  • رویکرد کم کد به برنامه نویسان کم مهارت یا حتی افرادی که چیزی از برنامه نویسی نمی‌دانند، امکان می‌دهد تا در فرآیند توسعه نرم افزار شرکت کرده و از اهداف تجاری آگاهی کافی به دست آورند. به این ترتیب، هر گونه سفارشی سازی یا کدگذاری دستی مورد نیاز، با حداقل پشتیبانی توسعه دهندگان حرفه‌ای قابل انجام است.
  • می‌توانید از پلتفرم کد پایین برای ایجاد ابزار در بخش‌های جداگانه استفاده کرده و میزان بهره‌وری کسب و کارتان را بهبود ببخشید.
  • با رویکرد توسعه کم کد (LCDP)، کسب و کارها می‌توانند ایده‌های کم هزینه‌ را به سرعت آزمایش کنند. در حالی که آزمایش این ایده‌ها با رویکرد سنتی، بسیار پر هزینه و زمان‌بر خواهد بود.
  • پلتفرم کم کد، می‌تواند برنامه‌های جزئی و کوچک را به صورت کاملا سریع و به صرفه در خود جای دهد. به عنوان مثال، یک کسب و کار، ممکن است برای توسعه ابزاری که فقط در بخش مالی مورد استفاده قرار می‌گیرد، بودجه کافی نداشته باشد. اینجا استفاده از پلتفرم کد پایین، به عنوان یک گزینه مناسب مطرح می‌شود.
  • پلتفرم‌های توسعه کم کد، معمولا پروژه‌های نرم افزاری و عناصر مرتبط با آن را ردیابی و مدیریت می‌کنند. این کار، حفظ کنترل بر توسعه و تنظیم دستورالعمل‎‌های مرتبط با کسب و کار را آسان‌تر می‌کند. علاوه بر این، به تضمین حاکمیت و انطباق تجاری نیز کمک می‌کند.
  • سیستم‌های کم کد، ضمن ارائه ابزارهای دقیق تجزیه و تحلیل، گزارش‌هایی ارائه می‌دهند که می‌تواند به جمع‌آوری جزئیات مهم در مورد عملکرد پروژه و استفاده از آن کمک کند. علاوه بر این، این گزارش‌ها در فرآیند عیب‌یابی و به روز رسانی‌ به کمک تیم پروژه می‌آیند.

ویژگی های پلتفرم توسعه کم کد

محدودیت‌های پلتفرم توسعه کم کد چیست؟

هر چند که روش‌های توسعه کم کد، برای استفاده در کسب و کار شما، استدلال‌های قانع کننده‌ای ارائه می‌دهند. اما معایت و محدودیت‌هایی هم دارند. در این بخش به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • استفاده از پلتفرم‌های توسعه کم کد (LCDP) نیازمند تغییر در فرهنگ سازمانی است. تغییر فرهنگ به بودجه، توانمندسازی، پذیرش افراد، اجرا و تایید نیاز دارد و کار آسانی نیست.
  • همان طور که اشاره کردیم، پلتفرم‌های کم کد، سرعت بهره‌وری را افزایش می‌دهند، اما دستیابی به این اهداف کمی سخت و زمان بر است. در حقیقت ایجاد سازه‌های برنامه نویسی پیچیده در هیچ پلتفرمی آسان نیست.
  • برخی پلتفرم‌های LCDP، نسبت به سایر پلتفرم‌ها، امکانات کامل‌تری ارائه می‌دهند. به عنوان مثال، Unqork و Bubble برای استفاده در زمینه‌های مختلف طراحی شده‌ و برای ادغام با سیستم‌های سازمانی، گزینه‌های زیادی ارائه می‌دهند. بنابراین برای کار با LCDP، ممکن است به چندین پلتفرم نیاز داشته باشید.
  • به طور کلی در سیستم‌های برنامه نویسی سنتی، کاربران و منابع متعددی برای برون سپاری فعالیت‌ها وجود دارد. به عنوان مثال، برخی زبان‌های برنامه نویسی مانند جاوا یا سی شارپ، بیش از میلیون‌ها توسعه دهنده دارند. علاوه بر این، دوره‌های آموزشی، کتاب‌ها، مطالب، ویدئوهای آنلاین، برای این منظور، به راحتی در دسترس افراد قرار دارد. در حالی که بسیاری از پلتفرم‌های کم کد، نسبتا نابالغ به حساب می‌آیند و از سوی کاربران و توسعه دهندگان حداقل پشتیبانی را دریافت می‌کنند.
  • استفاده غیرضروری از پلتفرم‌های کم کد، هزینه زیادی برای کاربران به دنبال خواهد داشت. همچنین، استفاده از چندین پلتفرم برای ارائه کار نهایی، روند قیمت گذاری پلتفرم‌های کم کد را سخت و پیچیده خواهد کرد.
  • هر چند، تکنیک‌های کم کد می‌توانند بسیاری از کارهای برنامه نویسی روزمره کسب و کار را سریع‌تر و ساده‌تر کنند. اما به خاطر داشته باشید که این تکنیک‌ها برای حذف همه کدنویسی‌ها طراحی نشده‌اند و بسیاری از پروژه‌های کم کد به مقداری دانش برنامه نویسی نیاز دارند.

رابطه پلتفرم توسعه کم کد (LCDP) و مدیریت فرآیند کسب و کار (BPM)

BPM در سال‌های دهه90، راه‌حلی ایده‌آل برای سازمان‌ها بود، چرا که به 4 عامل اصلی یعنی بهینه سازی کارایی، حاکمیت، کاهش ریسک و انطباق رسیدگی می‌کرد.

پلتفرم‌های توسعه با کد پایین، جایگزین BPM ها نیستند. در واقع LCDP ها یک رویکرد فناورانه هستند که نحوه استقرار خدمات BPM را تغییر می‌دهند. به عنوان مثال، به جای مجموعه‌های نرم افزاری سخت و پیچیده، می‌توانید از پلتفرم‌‌هایی مانند Kissflow استفاده کنید. این پلتفرم، ابزارها، منابع و مولفه‌های قابل تنظیمی ارائه می‌دهد و می‌توانید از آن برای ایجاد راه‌حل‌های BPM سازمان خود در یک دوره نسبتا کوتاه با دانش بسیار کم در زمینه کدنویسی استفاده کنید.

به جای وابستگی به کدنویسی‌های دستی وقت گیر و پرهزینه، می‌توانید برنامه‌های کاربردی خاص کسب و کار خود را طراحی و ایجاد کنید. همچنین پلتفرم‌های کم کد، توانایی یکپارچه سازی API با راه‌حل‌های SaaS را نیز دارند.

این روزها هر کسب و کاری به یک استراتژی دیجیتال نیاز دارد. این استراتژی، طرحی است که نحوه به کارگیری فناوری‌ها و خدمات دیجیتال را برای حمایت از اهداف کسب و کار، ایجاد اهداف جدید، بهبود عملکرد کسب و کار و ایجاد مجدد فرآیندهای کسب و کار، توصیف می‌کند. یک استراتژی دیجیتال جامع می‌تواند سیاست‌ها، اولویت‌ها، سرمایه گذاری‌ها و اهداف بلند مدت یک کسب و کار تغییر دهد.

از آنجا که پروژه‌های توسعه نرم افزار می‌تواند با پلتفرم Low- code منطبق شوند، این پلتفرم با استراتژی‌های تبدیل دیجیتال کاملا همسو و هماهنگ است. پورتال‌های کاربران، برنامه‌های کاربردی موبایل و ابزارهای تجاری، نمونه‌هایی از این مورد هستند.

مدیریت فرآیند کسب و کار (BPM)، یکی از این استراتژی‌هاست که معمولا شامل فرآیندهای تجاری کاغذی، بررسی‌ها، تحلیل‌ها و تاییدیه‌های مدیریتی زمان بر است. کسب و کارها برای کمک به سازماندهی و تجزیه و تحلیل داده‌های کسب و کار، ارزیابی بودجه، ساده سازی تاییدیه‌ها و سایر موارد اغلب از پلتفرم BPM استفاده می‌کنند. بنابراین می‌توانیم بگوئیم پلتفرم LCDP و BPM مکمل هم هستند.

پلتفرم کم کد، به عنوان بخشی از استراتژی تحول دیجیتال، نیازمند همکاری قوی بین تیم‌هایی از رهبران کسب و کار و فناوری برای درک کسب و کار، شناسایی محصولات دیجیتال و فرصت‌هایی است که به بهترین صورت با نیازهای سازمان مطابقت دارند و فناوری‌های مختلف را شناسایی، معرفی و ارزیابی می‌کنند.

رابطه دو سیستم

تفاوت پلتفرم توسعه کم کد (LCDP) و مدیریت فرآیند کسب و کار (BPM)

راه‌اندازی پلتفرم‌های کم کد نسبتا آسان و عمدتا مبتنی بر ابر است. در حالی که BPM های سنتی برای راه‌اندازی و پیاده سازی کامل در سازمان به حداقل 6 ماه زمان نیاز دارند.

پلتفرم‌های کم کد ارزان‌تر هستند. در صورتی که صورتحساب‌های BPM سنتی معمولا مبالغ بالایی دارند.

کارمندان عادی با حداقل آموزش، می‌توانند طیف گسترده‌ای از راه‌حل‌های BPM را با کد پایین ایجاد کنند. با وجود راه‌حل‌های سنتی، آنها به آموزش رسمی و دانش کدنویسی نیاز خواهند داشت.

کارمندان عادی می توانند با حداقل آموزش، طیف وسیعی از راه حل های BPM را با استفاده از کد پایین ایجاد کنند. با راه حل های سنتی، آنها به آموزش رسمی و دانش کدنویسی نیاز خواهند داشت.

می‌توانید راه‌حل‌های کم کد را را در راه‌حل‌های SaaS شخص ثالث ادغام کنید و ببینید که دامنه عملکرد آنها، پیچیده‌ترین BPM سنتی را نیز شکست خواهد داد.

خوب است بدانید که نرم افزار Software as a service یا SaaS، یک مدل توزیع نرم افزار است که در آن یک ارائه دهنده ابری، میزبانی اپلیکیشن‌ها را بر عهده دارد و آنها را از طریق اینترنت در دسترس کاربران نهایی قرار می‌دهد. در این مدل، ممکن است یک فروشنده مستقل نرم افزار، با یک ارائه دهنده رایانش ابری شخص ثالث، جهت میزبانی برنامه، قرارداد ببندد.

به طور کلی، می‌توانیم بگوئیم تفاوت میان BPM و پلتفرم‌های کم کد، کاملا مفهومی است. اگر BPM راهی برای انجام کارهاست، low-code را می‌توانید به عنوان راهی برای انجام BPM در نظر بگیرید.

***

ملاحظه کردید که پلتفرم‌های توسعه کم کد برای کاهش تنگناهای فناوری اطلاعات طراحی شده‌اند. آن‌ها به کاربران عادی امکان می‌دهند برنامه‌های کاربردی را بدون کمک گرفتن از برنامه نویسان طراحی و ایجاد کنند. تصور کنید که تیم کسب و کار سازمان شما قادر به ساخت اپلیکیشن است. این برنامه‌ کاربردی، علاوه بر کاهش هزینه‌ها‌ و افزایش بهره‌وری سازمان، از دستورالعمل‌های فناوری اطلاعات نیز پیروی می‌کند.

اینجاست که موضوع پلتفرم‌های کاربردی کم کد یا LCAP مطرح می‌شود.

پلتفرم کاربردی کم کد (LCAP) چیست؟

پلتفرم کاریردی کم کد (Low-Code Application Platform) یا LCAP، پیشتاز تحول دیجیتال‌ است و به سازمان‌ها کمک می‌کند تا برنامه‌های کاربردی سفارشی را سریع‌تر توسعه دهند. علاوه بر این، کارکنان درگیر فرآیندها می‌توانند بدون نیاز به تجربه کدنویسی، اپلیکیشن بسازند.

پلتفرم‌های کاربردی کم کد (LCAP)، به توسعه دهندگان ماهر امکان می‌دهد تا برنامه‌ها را سریع‌تر از روش سنتی کدگذاری دستی تولید کنند. علاوه بر این، کاربران تجاری را قادر می‌سازد بدون تجربه قبلی در زمینه کدنویسی، برنامه‌ها را ایجاد کنند.

پلتفرم‌های کاربردی کم کد، نسبت به پلتفرم‌های توسعه سنتی، طراحی متفاوتی دارند. یکی از آنها استفاده از سیستم کشیدن و رها کردن است که کمک می‌کند تا مقدار کدهایی که باید به صورت دستی وارد شود، کاهش پیدا کند.

LCAP ها از روش‌های توسعه چابک استفاده می‌کنند. این مدل توسعه نرم افزار، توسعه و بازخورد سریع را در مراحل طولانی برنامه‌ریزی و آزمایش ارتقا می‌دهد. همچنین، روش چابک، تیم‌های توسعه را قادر می‌سازد تا به سرعت روی ویژگی‌های جدید کار کنند و نمونه‌ اولیه را (بدون نیاز به تمرکز بر ساخت محصول کامل)، به کاربر نهایی برسانند. در حقیقت، مزیت روش چابک، امکان توسعه سریع بدون نیاز به تمرکز بر ساخت یک محصول کامل است.

پلتفرم کاربردی کم کد

چگونه پلتفرم‌های کاربردی کم کد (LCAP) اطلاعات را چابک نگه می‌دارند؟

معمولا تسریع روند تحول دیجیتال و از دست دادن امکان مقاومت در برابر رقبا، به عنوان مهم‌ترین نگرانی مدیران IT مطرح می‌شود. اما نوآوری در سیستم مقیاس بندی، به عنوان یک راه حل کلیدی برای رفع این مسئله است.

ابزارهای توسعه کم کد، بسیاری از مشکلات مرتبط با استقرار سریع نرم افزار و مقیاس پذیری در خطوط مختلف کسب و کار را حل می‌کند. یک مثال مناسب برای این موضوع، استفاده از LCAP ها برای ساخت و استقرار سریع نمونه‌های اولیه اثبات مفاهیم است که در محدوده‌های تعیین شده توسط IT، کنترل می‌شوند. توانایی دریافت تصویری واضح از آن چیزی که در نمونه‌های اولیه وجود دارد، به این معنی است که می‌توانید طراحی نرم افزار را مستقر، بهینه سازی و مقیاس بندی کنید.

این برنامه‌های طراحی سریع، چابکی سازمان را در سطح کاملا جدید ممکن ساخته و منجر به صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه‌ پروژه‌های فناوری اطلاعات می‌شوند.

از بین بردن شکاف فناوری

خوب است بدانید حتی بهترین نرم افزارهای مدیریتی هم دارای شکاف‌ها و چالش‌های خاص خود هستند. اما LCAP ها آنقدر انعطاف پذیرند که می‌توانند بسته‌های فناوری فعلی شما را به هم متصل کرده و داده‌های میدانی را از طریق آن تغذیه کنند.

امکانات یکپارچه سازی این سیستم‌ها، فعالیت‌های میدانی را با FSM، EAM، برنامه‌های قدیمی و سیستم‌های ابری مرتبط می‌کند.

علاوه بر این، ایجاد اتصال داده‌های پشتیبان به عرصه‌های نزدیک‌تر باعث می‌شود تیم اجرایی و مدیران کسب و کار، دیدگاه عملیاتی‌تری نسبت به مشتریان داشته باشند. این موضوع، در نهایت به آنها امکان می‌دهد تا در چارچوب دستورالعمل‌های تعیین شده سازمان، برنامه‌های متنی بیشتری توسط IT بسازند.

به طور کلی، زمانی که از سازمان‌هایی با تیم‌های میدانی صحبت می‌شود، مزایای فناوری اطلاعات با راه‌حل‌های LCAP آشکارتر می‌شوند. از آنجا که تیم‌های خدمات میدانی از مراکز هزینه به تولید کنندگان درآمد تغییر می‌کنند، داشتن یک LCAP چابک و متمرکز بر فعالیت‌های میدانی و قابل ادغام با سیستم‌های ابری و قدیمی، اهمیت بسیار زیادی دارد.

بنابراین به دنبال سیستمی باشید که:

  • برای استفاده در بسته‌های فناوری IT، راه حل‌های قابل اعتمادی ارائه دهد.
  • قابلیت مقیاس پذیری، ورود به سیستم واحد و استقرار موارد چندگانه را داشته باشد.
  • به حداقل زمان IT نیاز داشته باشد که این به معنی صرف زمان بیشتر برای کار مبتنی بر ارزش است.
  • به شما اطمینان دهد که داده‌ها کامل و دقیق بوده و در قالب مناسب قرار دارند.
  • برای کاربران امکان ساخت برنامه‌هایی را فراهم کند که به اندازه کافی قابل تنظیم و انعطاف پذیر هستند و ادغام با سیستم متمرکز ثبت شرکت را آسان‌تر می‌کنند.

و در انتها…

ملاحظه کردید که پلتفرم‌های توسعه کم کد (Low Code)، علاوه بر آسان کردن فرآیند برنامه نویسی برای افراد مبتدی، فعالیت برنامه نویسان حرفه‌ای را هم بسیار ساده کرده‌اند. با توجه به سرعت رشد نرم افزارهای Low Code، می‌توانید دنیایی را تصور کنید که در آن طراحی و ساخت اپلیکیشن، به یادگیری هیچ‌گونه زبان برنامه‌نویسی نیاز ندارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *