طراحی سایت

راهنمای جامع طراحی سایت با وردپرس (WordPress)

طراحی سایت با وردپرس (WordPress) به عنوان یکی از پرطرفدارترین روش‌های راه اندازی سایت شناخته می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید وب سایت خود را به صورت حرفه‌ای طراحی کنید. در حال حاضر اکثر کسب و کارهای بزرگ و موفق به منظور گسترش حوزه فعالیت خود و تسهیل ارائه خدمات به مشتریان اقدام به طراحی سایت می‌کنند. اما نحوه طراحی سایت و انتخاب قالب مناسب برای آن همواره یکی از چالش‌های اساسی صاحبان مشاغل و وب مسترها بوده است. خوشبختانه سیستم‌‌های مدیریت محتوا (CMS) بسیاری همچون وردپرس، جوملا، دروپال و غیره وجود دارند که با استفاده از آنها به راحتی می‌توانید وب سایت خود را به صورت حرفه‌ای راه اندازی کنید.

در میان طیف گسترده‌ای از سیستم‌های مدیریت محتوا، وردپرس به عنوان محبوب‌ترین CMS جهت طراحی سایت شناخته می‌شود؛ زیرا دارای قابلیت‌های کاربردی بسیاری است که با استفاده از آنها می‌توانید وب سایت خود را به صورت رایگان طراحی کنید. در ادامه این مطلب همه آنچه که باید درباره ساخت سایت با وردپرس بدانید را مورد بررسی قرار می‌دهیم و نحوه طراحی سایت با وردپرس را نیز به شما آموزش خواهیم داد. بنابراین اگر قصد راه اندازی وب سایت اختصاصی خود را دارید تا پایان این مقاله با سیتی سایت همراه باشید.

طراحی سایت با وردپرس

وردپرس چیست و چه مزایایی دارد؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز (Open Source) و رایگان است که در سال 2003 برای راه اندازی انواع وب سایت‌ و وبلاگ طراحی شد. وردپرس دارای قالب‌ها و افزونه‌های متنوعی است که بدون نیاز به دانش برنامه نویسی و کدنویسی می‌توانید از آنها استفاده کنید. به همین دلیل است که طراحی سایت با وردپرس به عنوان یکی از پرطرفدارترین روش‌های راه اندازی وب سایت شناخته می‌شود و در حال حاضر میلیون‌ها وب سایت در سراسر دنیا با استفاده از این سیستم مدیریت محتوای کاربردی طراحی شده‌اند.

وردپرس نسبت به سایر سیستم‌های مدیریت محتوا، قابلیت‌ها و امکانات بیشتری را ارائه می‌دهد و به همین دلیل انتخاب اول طراحان برای راه اندازی وب سایت است. برخی از مهم‌ترین مزایای طراحی سایت با وردپرس شامل:

  • متن باز بودن (امکان ایجاد تغییرات و شخصی سازی)
  • کاملا رایگان و بدون هزینه
  • رابط کاربری آسان و کاربر پسند
  • عدم نیاز به آشنایی با دانش برنامه نویسی و کد نویسی
  • امکان طراحی سایت چند زبانه با وردپرس
  • انعطاف پذیری
  • امکان نصب افزونه‌های مختلف
  • سرعت و امنیت بالا
  • امکان پیاده سازی آسان فاکتورهای مرتبط با بهینه سازی موتورهای جستجو
  • ارائه قالب‌ها و گزینه‌های مختلف جهت طراحی خلاقانه سایت

بنابراین طراحی سایت با wordpress یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شما برای راه اندازی یک وب سایت حرفه‌ای است که تمامی ابزارهای موردنیاز را در اختیارتان قرار می‌دهد.

طراحی وب سایت با وردپرس

مقایسه وردپرس با سایر پلتفرم های راه اندازی وب سایت

همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، سیستم‌های مدیریت محتوا و چارچوب‌های متنوعی برای طراحی وب سایت وجود دارند که وردپرس به دلیل ارائه امکانات و ابزارهای کاربردی به عنوان محبوب‌ترین CMS شناخته می‌شود. اما به نظر شما دلیل برتری و محبوبیت طراحی وب سایت با وردپرس چیست؟ در این بخش چندین پلتفرم و سیستم مدیریت محتوا مختلف جهت طراحی سایت را با وردپرس مقایسه می‌کنیم تا با مزایا و قابلیت‌های وردپرس بیشتر آشنا شوید.

طراحی سایت با جوملا یا وردپرس

جوملا (Joomla) مانند وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن باز است که برای راه اندازی وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساختار و رابط کاربری جوملا در مقایسه با وردپرس، کمی پیچیده است و از حیث بهینه سازی سئو برای موتورهای جستجو نیز گزینه چندان مناسبی نیست. در حالی که کار با وردپرس بسیار آسان بوده و بهترین CMS برای بهینه سازی سئو سایت شناخته می‌شود. با این حال جوملا و وردپرس دو رقیب جدی در عرصه طراحی وب سایت هستند اما وردپرس در مقایسه با جوملا یک سیستم مدیریت محتوای ساده‌تر و کاربردی‌تری است که هر شخص مبتدی و حرفه‌ای قادر به کار با آن خواهد بود. در حالی که کار با جوملا تا حدی به دانش برنامه نویسی نیاز دارد و تنها برای راه اندازی وب سایت‌های تخصصی مناسب است.

طراحی سایت با wordpress

طراحی سایت با وردپرس یا html

Html مخفف عبارت Hyper-Text Markup Language بوده و نوعی زبان نشانه گذاری است که به منظور طبقه بندی عناصر مختلف در صفحات وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. html در واقع ساختار کلی و اساسی سایت را ایجاد می‌کند که برای کار با آن باید از دانش و مهارت کافی برنامه نویسی و کد نویسی بهره مند باشید. در صورتی که کار با وردپرس بسیار راحت و آسان است و به دانش خاصی نیاز ندارد. به طور کلی برای انتخاب طراحی سایت با وردپرس یا html باید به نیازها و قابلیت‌های موردنیاز خود توجه داشته باشید. اما در حالت کلی از html برای راه اندازی وب سایت‌های ساده و ایستا استفاده می‌شود که به آپدیت‌های مکرر نیازی ندارند اما اگر می‌خواهید وب سایت خود را دائما به روزرسانی کنید باید وردپرس را به عنوان سیستم مدیریت محتوای سایت‌تان انتخاب نمایید. با این حال وردپرس در مقایسه با html قابلیت‌ها و امکانات بیشتری را ارائه می‌دهد و هر شخصی به راحتی می‌تواند با آن کار کند.

تفاوت طراحی سایت با وردپرس و php

طراحی سایت با وردپرس یا php

پیش از پرداختن به تفاوت طراحی سایت با وردپرس و php ابتدا باید با مفهوم آن آشنا شوید. Php در واقع یک چارچوب و زبان برنامه نویسی است که از آن برای طراحی وب سایت استفاده می‌شود. کار با php نیز به مهارت و تخصص نیاز دارد و در مقایسه با وردپرس دارای ساختار تخصصی‌تری است. اما طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php ؟ پاسخ به این سوال نیز به هدف شما از طراحی سایت بستگی دارد اما به لحاظ فنی و عملکردی، وردپرس در بخش‌های مختلفی همچون امنیت بالا، رابط کاربری، به روز رسانی مداوم و ارائه ابزارهای کاربردی جهت ایجاد بخش‌های مختلف در وب سایت نسبت به php برتری دارد.

آموزش قدم به قدم طراحی سایت با وردپرس

حال که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس و قابلیت‌ها و برتری‌های آن نسبت به سایر سیستم‌های مدیریت محتوا و چارچوب‌های راه اندازی وب سایت آشنا شدید، در این بخش شما را با نحوه طراحی سایت با وردپرس آشنا خواهیم کرد. ساخت سایت با وردپرس بسیار ساده است و هر شخص می‌تواند به راحتی و با طی کردن صحیح مراحل ساخت آن، وب سایت خود را به صورت حرفه‌ای راه اندازی کند. بنابراین اگر برای توسعه و پیشرفت کسب و کار خود به فکر راه اندازی وب سایت هستید، طراحی سایت با وردپرس بهترین گزینه پیش روی شما است. برای طراحی وب سایت با وردپرس باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

مرحله اول: انتخاب نام و ثبت دامنه (Domain)

اولین مرحله در طراحی سایت با وردپرس یا هر سیستم مدیریت محتوای دیگر، انتخاب نام و ثبت دامنه است که در واقع پایه و اساس وب سایت شما را تشکیل می‌دهند. انتخاب نام مناسب برای وب سایت به عنوان مهم‌ترین مرحله در راه اندازی آن شناخته می‌شود زیرا نام وب سایت، هویت اصلی آن است و کاربران با سرچ کردن نام یک سایت در مرورگر می‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند. نام وب سایت شما می‌تواند نام شرکت و یا برندتان باشد که آدرس سایت یا دامنه را تشکیل می‌دهد؛ به عنوان مثال دامنه وب سایت ما Webcade.ir است که با سرچ این آدرس در مرورگر خود می‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید.

پس از انتخاب نام وب سایت وردپرسی، نوبت به ثبت قانونی دامنه می‌رسد که برای انجام این کار باید از طریق وب سایت‌های معتبر ثبت کننده دامنه اقدام کنید. برای انجام این کار می‌توانید با سرچ عبارت «ثبت دامنه» و مراجعه به وب سایت‌هایی همچون «ایران هاست» یا «ایران سرور»، وب سایت خود را به صورت قانونی در آنها ثبت نمایید. هر کشور دارای دامنه اختصاصی است که «.ir» دامنه کشور ایران بوده و بسیاری از وب سایت‌های ایرانی با این دامنه ساخته شده‌اند. شما می‌توانید برای ثبت سایت خود با این پسوند به وب سایت www.nic.ir مراجعه کنید. اما دامنه‌های محبوب دیگری همچون .com، .net و .org نیز وجود دارند که انتخاب آنها به نوع وب سایت شما بستگی دارد اما دامنه .com نسبت به سایر دامنه‌ها مرسوم‌تر و پرکاربردتر است.

ساخت سایت با وردپرس

مرحله دوم: خرید سرویس میزبانی سایت یا هاستینگ (Hosting)

پس از انتخاب نام مناسب و ثبت دامنه سایت، برای ثبت و ذخیره سازی اطلاعات سایت به خرید یک سرویس میزبانی احتیاج دارید تا بتوانید دیتاها و محتویات وب سایت خود را در آن ذخیره نمایید. سرویس‌های هاستینگ دسترسی کاربران به وب سایت شما را از هر نقطه دنیا امکان پذیر می‌سازند. بنابراین خرید سرویس میزبانی نیز مرحله مهمی در فرآیند طراحی سایت با وردپرس محسوب می‌شود که در واقع زیرساخت آن را شکل می‌دهد. شرکت‌های بسیاری وجود دارند که ارائه دهنده سرویس‌های هاستینگ برای وب سایت‌ها هستند. اما برای خرید سرویس میزبانی خود حتما باید یک شرکت معتبر را انتخاب کنید تا برای ثبت اطلاعات وب سایت خود در آن به مشکل برنخورید. یک شرکت معتبر ارائه خدمات هاستینگ باید از جهات مختلفی همچون سرعت، پشتیبانی، منابع سخت افزاری، امنیت و البته قیمت دارای امتیاز بالایی باشد. بنابراین پیش از خرید هاست برای وب سایت خود حتما به این موارد توجه داشته باشید.

مرحله سوم: نصب وردپرس

پس از انتخاب دامنه و خرید سرویس میزبانی، برای راه اندازی وب سایت وردپرسی باید آن را در هاست خود نصب کرده و وارد مراحل اصلی طراحی سایت با وردپرس شوید. پس از نصب وردپرس بر روی سرویس هاست خریداری شده باید آدرس www.YOURDOMAIN.com/wp-admin/ را در مرورگر خود وارد نمایید تا وارد صفحه پیشخوان وردپرس شوید. البته به این نکته توجه داشته باشید که در آدرس بالا به جای YOURDOMAIN باید آدرس دامنه وب سایت خود را بنویسید. پس از آن صفحه‌ای برای شما نمایش داده می‌شود که باید در آن نام کاربری و رمز عبوری که در هنگام نصب وردپرس بر روی هاست خود وارد کرده‌اید را در آنجا نیز ثبت نمایید تا بتوانید وارد پنل اصلی مدیریت سایت وردپرس شوید.

طراحی سایت با جوملا یا وردپرس

مرحله چهارم: تنظیمات اولیه وب سایت

در این مرحله از طراحی سایت با وردپرس باید پیکر اصلی و اولیه وب سایت خود را از طریق گزینه‌های موجود در نوار ابزار سمت راست پنل مدیریتی وردپرس تنظیم کنید. انجام تنظیمات اولیه وردپرس بسیار ساده است و برای سهولت کار با آن نیز می‌توانید زبان آن را از انگلیسی به فارسی تغییر دهید تا اشراف کامل به محیط تنظیمات آن داشته باشید. در پنل مدیریتی وردپرس گزینه‌های زیر را مشاهده می‌کنید که هریک از آنها کارکرد خاص خود را دارند:

نوشته‌ها: برای نوشتن محتواها و مقالات وب سایت

رسانه: افزودن و مدیریت تصاویر وب سایت

برگه‌ها: برای ایجاد صفحه و زیر صفحه در وب سایت

دیدگاه‌ها: برای مدیریت نظرات کاربران و بازدیدکنندگان

نمایش: برای تنظیم شکل ظاهری وب سایت و انتخاب قالب

افزونه‌ها: برای نصب و فعالسازی افزونه‌های مختلف

کاربران: برای مدیریت حساب‌های کاربری وب سایت

تنظیمات: برای اعمال تمامی تنظیمات مربوط به وب سایت

تمامی گزینه‌های مورنیاز شما برای طراحی سایت با وردپرس در صفحه اصلی پیشخوان مدیریت قرار دارند که با انتخاب هریک از آنها می‌توانید وب سایت وردپرسی خود را شخصی سازی کنید.

طراحی سایت با وردپرس یا html

مرحله پنجم: ساخت صفحات اصلی وب سایت

ساخت صفحات اصلی سایت یکی دیگر از مراحل مهم طراحی سایت با وردپرس است که پیکره اصلی وب سایت شما را تشکیل می‌دهد. هر سایت از صفحات و برگه‌های مختلفی همچون صفحه اصلی، مقالات، فروشگاه، پشتیبانی، تماس با ما و غیره تشکیل می‌شود و وب سایت وردپرسی شما نیز باید دارای این صفحات باشد. برای ایجاد صفحات مختلف در وب سایت باید گزینه «برگه‌ها» را انتخاب کنید تا یک صفحه جدید در وب سایت شما ایجاد شود. در این صفحه می‌توانید عنوان دلخواه، تصویر شاخص و سایر آیتم‌های موردنیاز را اضافه کرده و سپس گزینه «انتشار» را انتخاب نمایید.

مرحله ششم: افزودن محتوا به وب سایت

مرحله بعدی در فرآیند طراحی سایت وردپرس که از اهمیت بالایی برخوردار است، تولید و افزودن محتواهای مختلف به سایت است که موجب افزایش میزان بازدید و بهبود سئوی آن خواهد شد. بخش وبلاگ به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر سایت در نظر گرفته می‌شود که وجود آن در تمامی وب سایت‌ها از جمله سایت‌های فروش محصول، سایت‌های خبری، آموزشی و غیره الزامی است. برای افزودن مقاله به وب سایت وردپرسی خود باید گزینه «نوشته‌ها» را انتخاب کرده و شروع به نوشتن کنید. پس از پایان نگارش مقاله و انجام امور مربوط به سئو همچون افزودن تصویر، لینک داخلی و غیره با انتخاب گزینه «انتشار» می‌توانید محتوای خود را در بخش وبلاگ یا مقالات وب سایت منتشر کرده و در معرض دید کاربران قرار دهید.

مرحله هفتم: نصب افزونه‌ های کاربردی

نصب افزونه‌های (پلاگین) کاربردی نیز مرحله مهم دیگری در طراحی وب سایت با وردپرس است که برای سایت شما مانند اپلیکیشن در موبایل عمل می‌کنند. با نصب افزونه‌های مختلف می‌توانید قابلیت‌های بیشتری را جهت ارتقای سطح کیفی و شخصی سازی تنظیمات به وب سایت خود اضافه کنید. بیش از 5000 پلاگین رایگان و متنوع با کارکردهای مختلفی همچون افزایش سرعت، امنیت، بهبود سئو و غیره وجود دارند که به راحتی و بدون پرداخت هیچگونه هزینه‌ای می‌توانید آنها را در وب سایت وردپرسی خود نصب کنید. تنها کافی است در بخش پیشخوان وردپرس گزینه «افزونه‌ها» را انتخاب کرده و عنوان افزونه موردنظر خود را در آن وارد کنید تا بتوانید به صورت مستقیم آن را در سایت خود فعال نمایید. برخی از بهترین افزونه‌های وردپرس شامل:

افزونه Yoast SEO: کمک به بهبود سئو و کسب رتبه بهتر در صفحه نتایج موتورهای جستجوگر

افزونه Google XML Sitemaps: ایجاد نقشه سایت جهت نمایش ساختار صفحات به موتورهای جستجو

افزونه W3 Total Cache: افزایش سرعت بارگذاری وب سایت از طریق ذخیره سازی موقت داده‌ها

افزونه WP Smush: کاهش حجم و بهینه سازی تصاویر سایت

افزونه WP Optimize: حذف اتوماتیک داده‌های غیر ضروری سایت

افزونه UpdraftPlus: تهیه نسخه پشتیبان (بک آپ) از وب سایت

افزونه Wordfence Security: افزایش امنیت سایت

مراحل طراحی سایت با وردپرس

مرحله هشتم: بررسی ساختار سایت و انتشار آن

تا این مرحله از طراحی سایت با وردپرس تقریا تمامی بخش‌ها و تنظیمات مهم سایت شما انجام شده است. در این مرحله مجددا تمامی بخش‌های سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید تمامی تنظیمات مورد نیاز را اعمال کرده‌اید و مشکلی در ساختار ظاهری سایت وجود ندارد. پس از بررسی کامل سایت حال می‌توانید وب سایت خود را برای قرار گرفتن در صفحه نتایج جستجو، انتشار دهید.

مرحله نهم: تهیه نسخه پشتیبان از سایت

تهیه نسخه پشتیبان یا بک آپ نیز آخرین مرحله طراحی سایت با وردپرس است که باید از تمامی بخش‌ها همچون تنظیمات، محتواها، پلاگین‌ها و لینک‌های ارزشمند خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. انجام این کار به شما کمک می‌کند تا در صورت پاک شدن اطلاعات سایت، محبور نباشید تمامی مراحل مربوط به راه اندازی تنظیمات داخلی سایت را مجددا انجام دهید. بنابراین تهیه منظم نسخه پشتیبان از اطلاعات سایت یکی از اقداماتی است که همواره ملزم به انجام آن هستید.

با طی کردن دقیق این مراحل به راحتی می‌توانید سایت وردپرسی خود را راه اندازی کنید و از طریق آن کسب و کار خود را توسعه دهید. طراحی سایت با وردپرس برای تمامی مشاغل مناسب است و با فراهم آوردن بستری رایگان و کاربردی به شما کمک می‌کند تا در کمترین زمان ممکن و با صرف حداقل هزینه به بهترین بازدهی دست پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *