سايت خود را در كجا ثبت كنيم؟
موتورهای جستجو، روزانه میلیون ها پاسخ را برای میلیون ها پرسش کاربران جستجو می کنند و به آن ها نمایش می دهند. در حال حاضر هزاران موتور جستجو در اینترنت وجود دارد. گوگل، یاهو، بینگ از اصلی ترین موتورهای جستجوی دنیای وب هستند. ثبت يك سايت در تمام موتورهای جستجو زمان بسيار زيادی را می طلبد. خبر خوب اين است كه تنها 10 الی15 تا از موتورهای جستجو دارای اهميت بالا می باشند. نود درصد ترافيك موتورهای جستجو برای سايت شما از اين 10 تا 15 موتور جستجو ايجاد می شوند. که البته سایت گوگل به تنهایی درصد بالایی از جستجوها را در اختیار دارد.
شما می توانید از دو راه مختلف سایت خود را در موتورهای جستجو ثبت کنید. راه اول استفاده از نرم افزارهایی است که برای این کار تهیه شده اند و البته اکثر آنها رایگان نیستند! و راه دوم ثبت کردن وب سایت به صورت دستی هست که راه مطمئن تری است.
در اينجا به ليست كوتاهی از 11 سايت مهم برای ثبت آدرس سايت اشاره می كنيم:
ثبت سایت در فهرست های اینترنتی
Ask Jeeves: www.ask.com
Look smart:www.Looksmart.com
Mamma: www.mamma.com
Open Directory: www.dmoz.org
Yahoo: www.yahoo.com
ثبت وب سایت در موتورهای جستجو
All The Web/fast: www.Alltheweb.com
Altavist: www.altavista.com
Diret Hit: www.DirectHit.com
Excite: www.Excite.com
Google: www.Google.com
Inktomi: www.hotbot.lycos.com
موتورهای جستجو زير نيز در صورت پرداخت به ازای هر كليك (ppc) ، امكان ثبت مناسبی را در اختيار قرار می دهند:
7search: www.7serch.com
Sprinks: www.sprinks.abaut.com
با اضافه كردن سايت تان به فهرست ها و موتورهای جستجوی مهم ديگری مانند Hotbot.Netscape seareh.Msn.Aol.Mtacvawlen.Go.Lycos.Web crawlen.iwon.Dogpile نيز ليست خواهد شد. برای مثال Inktomi به تنهايی 50 موتور جستجو ديگر را تقويت می نمايد.
اگر سايت شما كشور خاصي را هدف گرفته است، يا اين كه به زبان ديگری غير از انگليسی نوشته شده است، شما می توانيد سايت خود را در موتورهای جست و جوی محلي مهم و نسخ داخلي موتورهاي جستجو بين المللی ثبت نماييد. اگر مارك تجاری مشهوری را در اختيار داريد يا شركت شما از شهرت خوبی برخوردار است، می توانيد Real Name را نيز مورد توجه قرار دهيد. موتورهای جستجو مخصوص صنعت نيز برای شركت هايی كه در اين حوزه مشغول به كار هستند حائز اهميت هستند.
همچنين مهم است بدانيد كه بيشتر نرم افزارهاي ثبت و سرويس هاي اضافه كردن URL سايت شما را در فهرست هايي مانند ODP.Looksmsrt.Yshoo نمي توانند ثبت كنند. در حال حاضر حتی بعضی موتورهاي جستجوی معمول مانند Altavista از هر گونه ثبت خودكار جلوگيری به عمل می آورند. شما مجبور هستید آدرس سايت خود را به صورت دستی در اين سايت ها وارد نماييد.
اگر سايت شما، سايت بسيار بزرگی نيست، براحتی و ظرف چند دقيقه می توان آدرس آن را در 15 موتور جستجو و فهرست اصلی به ثبت رساند و نيازی به استفاده از نرم افزارهای گران قيمت ثبت نيست.
چرا باید سایت خود را در موتورهای جستجو ثبت کنیم؟
به منظور بهبود سئو و بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو باید سایت خود را در موتورهای جستجو از جمله گوگل، بینگ، یاهو و… ثبت کنید. ثبت سایت در موتورهای جستجو باعث دیده شدن سایت شما در فضای وب می شود.
چطور سایت خود را به موتورهای جستجو معرفی کنیم؟
فرایند ثبت موتور جستجو بسیار مهم و حیاتی است، به این دلیل که آنها اجازه میدهند وبسایت شما از طریق بازدیدکنندگان و مشتریان بالقوه پیدا شود. هنگامی که URL وبسایت خود را به موتور جستجو ارسال میکنید موتور جستجو سایت شما را به لیست انتظار سایتها برای مشاهده و ایندکس شدن اضافه میکند. سایت شما در صفحههای نتایج موتور جستجو (SERP) تا زمان ایندکس شدن سایت ظاهر نخواهد شد. مدت زمان مشاهده و ایندکس شدن وبسایت در موتور جستجو میتواند بسیار متغیر از یک هفته تا چندین ماه باشد. به طور معمول حدود 3 تا 4 ماه در موتورهای جستجوی بزرگی مانند گوگل و یاهو جهت اضافه شدن وبسایت به ایندکس آنها زمان میبرد. همچنین متأسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد که موتور جستجو کل سایت شما را در اولین بار ایندکس خواهد کرد.
شما میتوانید سایت خود را به همه موتورهای جستجو که در ادامه به آن میپردازیم به صورت رایگان ارسال یا معرفی کنید. با این حال برخی موتورهای جستجو سرویسهایی را ارائه میدهند که به موجب آن میتوانید با پرداخت هزینه مدت زمان لیست شدن وبسایت خود را کوتاهتر کرده و یا وبسایت خود را در یک موقعیت برتر در صفحات نمایش موتور جستجو نشان دهید.
هزاران موتورهای جستجوی مختلف در سراسر جهان وجود دارد، اما روشهای کلی مشابهی برای پذیرش وبسایت را دارند که در ادامه به آن میپردازیم. در نظر داشته باشید که معرفی سایت به موتور جستجو به معنی کسب رتبه های بالا در نتایج آنها نسبت به سایر رقبایی که دارید نیست، بلکه به این معنا است که موتورهای جستجو سایت شما را پیمایش کنند و بتوانند صفحات شما را ایندکس کنند. برای اینکه رتبه مناسب در گوگل و سایر موتورهای جستجو داشته باشید، باید از اصول سئو پیروی کنید، مقالات آموزشی سیتی سایت در زمینه سئو را می توانید در بخش آموزش سئو مطالعه نمایید.
معرفی سایت به موتورهای جستجو چیست و چگونه انجام میشود؟
معرفی سایت به موتورهای جستجو بهترین روش کشیدن موتورهای جستجو به وبسایت است. فرض کنید که شما یک وبلاگ با نام تجاری جدید را ایجاد کردید، حال باید پستهای باکیفیتی اضافه کنید که مورد علاقه گوگل باشد. اما باید صبر کنید تا گوگل به وبسایت شما آمده و سایت در صفحات موتور جستجو رتبه بگیرد. اما متوجه میشوید که همچنین اتفاقی نیفتاده است، به این دلیل که نمایش داده شدن وبسایت در صفحه نتایج گوگل هرگز به زودی اتفاق نخواهد افتاد.
حال چطور رتبهبندی سایت در موتورهای جستجو به طور سریعتر انجام شود؟
پاسخ آن همان معرفی وبسایت به موتورهای جستجوست. هر موتور جستجو از جمله گوگل، یاهو، بینگ و غیره ابزار منحصر به فردی را برای وبمسترها جهت اضافه شدن به موتورهای جستجو ارائه میکنند.
چرا موتورهای جستجو درباره موضوعات وبسایت اهمیت قائل هستند؟ آیا آنها هزاران وظایف دیگر را برای انجام آن ندارند؟
بیشتر موتورهای جستجو از جمله گوگل میخواهند مطالب بسیار عالی و مناسبترین محتوا را برای افراد ارائه کنند. موتورهای جستجو میدانند که هرگز جستجوهای کاربران پایانی ندارند.
هنگامیکه وبسایتی به موتورهای جستجو اضافه میشود رباتهای موتور جستجو شروع به خزیدن (crawling) سایت خواهند کرد و محتوای مرتبط را برای جستجوی کاربران ایندکس میکنند.
در اینجا 4 مرحلهای که به طور کلی موتورهای جستجو انجام میدهند را بیان میکنیم:
- دنبال کردن URL و پیمایش (crawl) صفحه
- ایندکس شدن محتوای مرتبط در صفحه وب شما
- به کار رفتن فاکتورهای رتبهبندی موتور جستجو در صفحات نتایج موتور جستجو (SERPs)
- هرگاه شخصی موردی را جستجو کرد، موتورهای جستجو محتوای مرتبط را نمایش میدهند.
چگونه يك آدرس را ثبت كنيم؟
اضافه كردن يك URL يه صورت دستی معمولاً براحتی با پر كردن يك فرم كوتاه كه داراي آدرس سايت و آدرس پست الكترونيك شماست انجام پذير است. گاهی شما بايد يك دسته بندی هم برای سايت خود انتخاب كنيد.
نكته: از آدرس پست الكترونيك معمول خود در زمان ثبت سايت در صفحات FFA استفاده نكنيد، در غير اينصورت برای مدتي طولاني تعداد بسيار زيادی پيغام هاي spam را در اين آدرس دريافت خواهيد كرد و باعث مزاحمت شما خواهد شد. يك آدرس پست الكترونيكی جداگانه براي ثبت در صفحات FFA ايجاد كنيد و از آن استفاده كنيد. در هنگام انتخاب دسته بندی و پر كردن فرم اطلاعات ، دقت خود را كاملاً بكار بگيريد. به طور معمول شما بايد تنها آدرس صفحه اصلی سايت خود را در فهرست ها ثبت كنيد.
موتورهاي جستجو به شما اجازه می دهند كه هر صفحه را تا زمانی كه محتوای متفاوتی با بقيه دارد به طور مجزا ثبت نماييد. براي اطمينان از انجام كار به طور مناسب بهتر است در هر روز تنها يك صفحه را ثبت نماييد و به موتور جستجو فرصتی بين 4 تا 8 هفته بدهيد كه سايت شما را شاخص دهی نمايد. يك صفحه را به طور مكرر ثبت نكنيد.
معمولاً ثبت تمامی صفحات سايت (روزی يك صفحه) سريع ترين راه برای شاخص دهی تمام سايت است. اما بعضی موتورهای جستجو ممكن است در صورتی كه صفحات سايت شما مستقيماً ثبت نشده باشند و توسط روبات موتور جستجو يافته شوند، درجه بالاتری به آنها اهدا كند. سعی كنيد تمامی زير صفحات را به صفحه اصلی پيوند دهيد و تنها صفحه اصلی را ثبت نموده و 2 تا 3 ماه صبر كنيد. پس از آن تنها صفحاتی كه توسط روبات يافته نشده اند را دستی ثبت نماييد . ثبت روزانه يك صفحه يه عنوان span تلقی نخواهد شد و به سرعت بخشيدن شاخص دهی صفحات كمك می كند.
ثبت مجدد سایت در موتورهای جستجو
اگر پس از گذشت چند هفته ، هنوز سايت شما ليست نشده است، احتمالاً درخواست ثبت شما گم شده است، سعی كنيد سايت خود را مجدداً ثبت كنيد. اما پيش از آن مطمئن شويد كه سايت شما مشكلی ندارد كه از شاخص دهی جلوگيری به عمل آورد. پس از ثبت اوليه شما بايد بين 6 تا 8 هفته صبركنيد تا تمامی موتورهای جست و جو فرصت شاخص دهی داشته باشند. پس از آن كنترل نماييد و ببينيد اگر سايت بخوبی شاخص دهی نشده بود يا درجه مناسبی نداشت مجدداً ثبت نماييد.
به منظور یافتن سايت هايی كه بتوانید سايت خود را در آنها ثبت کنید، كلمه ” Add Url ” را در موتورهای جستجو سرچ کنید.
ثبت سایت در موتورهای جستجو ، مهم ترین گام بعد از طراحی سایت
موتورهای جستجو به عنوان سریع ترین راه یافتن اطلاعات، خدمات و محصولات مورد نیاز کاربران اینترنتی ایفای نقش می کنند. در حال حاضر بیش از هشتاد درصد کابران اینترنتی، به دنبال خواسته های خود در موتورهای جستجو هستند. در حقیقت اولین قدم پس از طراحی سایت، معرفی سایت به موتورهای جستجوگر است. چنانچه موتورهای جستجوگر نتوانند صفحات سایت را بیابند و ایندکس کنند، حضور در نتایج موتورهای جستجو غیرممکن است. با وجود موتورهای جستجو بسیار در سطح اینترنت، بهترین و پربازدیدترین و پرطرفدارترین موتور جستجوی دنیا گوگل هست. در ایران نیز گوگل محبوب ترین و رایج ترین موتور جستجو هست و کاربران اینترنتی برای یافتن پاسخ های خود به گوگل مراجعه می کنند. اکثر کاربران تنها به نتایج صفحه اول گوگل توجه می کنند و تنها تعداد بسیار کمی از کاربران، صفحات چهارم به بعد نتایج گوگل را مطالعه می کنند.
ثبت سایت در گوگل
به منظور ثبت سایت در گوگل، بایستی به آدرس https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url بروید و آدرس وب سایت خود را در قسمت URL وارد کنید و در قسمت Comment نیز توضیح مختصری از سایت خود را بنویسید. کد تصویر را هم وارد کنید. در ادامه روی گزینه Add URL کلیک کنید تا درخواست ثبت آدرس سایت تان به گوگل ارسال شود.
ثبت سایت در وبمستر تولز، اطلاعات کاملی درباره کلمات و صفحات ایندکس شده در موتورهای جستجو، خطاهای سایت و اطلاعات کلی دیگری را در اختیار مدیران سایت قرار می دهد.