طراحی سایت

یادگیری وردپرس را از کجا شروع کنیم؟

الان که در حال نوشتن این مقاله هستم در ذهنم شما را چنین فردی تصور می‌کنم؛ کسی که هیچ اطلاعاتی در مورد نحوه راه‌ اندازی سایت ندارد و صرفاً می‌داند چیزی به اسم وردپرس، می‌تواند در این مسیر به او کمک کند! بنابراین در ادامه، مسیر یادگیری وردپرس را به شما آموزش داده و به زبان ساده می‌گویم که باید یادگیری وردپرس را از کجا شروع کنیم؟ با من و این مقاله جذاب همراه باشید.

نکته: در بخش اول این مقاله، منابع یادگیری وردپرس را معرفی می‌کنم و نکات لازم را می‌گویم. در بخش دوم هم تمامی مسیر ساخت سایت با وردپرس را آموزش می‌دهم.

یادگیری وردپرس را از کجا شروع کنیم؟

یادگیری وردپرس را از کجا شروع کنیم؟

قبل از اینکه به سراغ شروع مقاله برویم، خواستم یک یادآوری کوچک بکنم! اگر هدف‌تان از یادگیری وردپرس ساخت یک کسب و کار اینترنتی برای خودتان است، شاید بد نباشد نگاهی هم به صفحه فروشگاه ساز سیتی سایت داشته باشید. در سیتی سایت شما می‌توانید بدون نیاز به یک ریال هزینه تا 7 روز به طور کاملاً رایگان از فروشگاه ساز ما استفاده کنید و در صورتی که از کیفیتش راضی بودید، آن را تمدید کنید. کافی است همین الان وارد این صفحه شده و در کم‌تر از دو دقیقه با ظاهر دلخواه، سایت حرفه‌ای‌تان را تحویل بگیرید. خب به سراغ مقاله برویم.

منابع یادگیری وردپرس

برای آن‌دسته از عزیزانی که در واقع هدف‌شان از خواندن این مقاله، این بوده که بفهمند چطور و از چه منبعی باید وردپرس را یاد بگیرند، اینطور توضیح می‌دهم:

1_ یوتیوب (رایگان)

آموزش وردپرس در یوتیوب

خوشبختانه مدتی است که یوتیوب فارسی جان تازه‌ای گرفته و مطمئنا اگر در سطح آن کلمه آموزش وردپرس یا آموزش طراحی سایت با وردپرس را جستجو کنید، به کانال‌های خوبی می‌رسید.

البته دقت کنید، پیشنهاد نمی‌کنم به سراغ کانال‌هایی بروید که صرفاً یک ویدیو یک یا دو ساعته در آن بارگذاری شده! بلکه پیشنهادم کانال‌هایی هستند که در ویدیو‌های کوتاه و بخش‌بندی شده، به‌شکل قسمت به قسمت تمامی فرآیند را به شما آموزش می‌دهند. مثلاً یک ویدیو برای آموزش نصب وردپرس روی هاست، یک ویدیو برای نصب قالب وردپرس، یک ویدیو برای آشنایی با صفحه‌ساز و… .

2- دوره‌ها

دوره آموزشی وردپرس

در سطح وب فارسی دوره‌های زیادی برای آموزش طراحی سایت با وردپرس وجود دارد. حتی بسیاری از کسب و کار‌ها و شرکت‌ها دوره‌های رایگان را برگزار کرده‌اند. ممکن است اگر به سراغ دوره‌ها بروید فرآیند یادگیری کمی بهتر جلو برود. مخصوصا که بعضی از مدرسان واقعاً به کیفیت آموزش‌های‌شان توجه می‌کنند. در هر حال برای خرید یا انتخاب دوره به این چند نکته توجه کنید:

  • بهتر است تعداد ساعت دوره بیشتر از 10 ساعت باشد. دوره‌های کوتاه اصولاً کیفیت خوبی ندارد.
  • به سراغ دوره‌هایی بروید که در آن کار با صفحه‌ساز المنتور هم به شما آموزش داده می‌شود. اگر در صفحه دوره چیزی ننوشته‌اند، از مدیر سایت در موردش سؤال کنید.
  • در بعضی دوره‌ها، آموزش زبان‌های css و html هم به شما داده می‌شود. یادگیری این زبان‌ها خیلی الزامی نیست ولی اگر قرار است به شدت در وردپرس عمیق شده و در آینده به عنوان یک طراح سایت فعالیت کنید پس دنبال دوره‌ای باشید که این 2 زبان را هم به شما آموزش دهد.

پیشنهاد من این است به سراغ دوره‌هایی نروید که ادعا می‌کنند علاوه بر طراحی سایت، بازاریابی اینترنتی را از صفر تا صد به شما آموزش می‌دهند! چراکه هر گوشه از بازاریابی اینترنتی خودش یک دنیا حرف برای گفتن دارد و بهتر است برای یادگیری هرکدام‌شان (سئو، تبلیغات، گوگل ادز و… ) دوره‌های جداگانه بگذرانید.

مسیر ساخت سایت با وردپرس

خب به سراغ بخش دوم مقاله رفته و ببینیم اگر هیچ آشنایی با طراحی سایت نداشته باشید، باید چطور سایت‌تان را به کمک وردپرس بسازید؟

1_ دامنه‌تان را انتخاب کنید

ببینید، در دنیای وب هر سایتی یک آدرس دارد. این آدرس یا همان IP اصولا از چند عدد و و نقطه تشکیل شده (مثلا 66.102.0.0) و هر کسی که این آدرس را در مرورگرش وارد کند می‌تواند به سایت مورد نظر برسد.

اما با توجه به رند نبودن این اعداد چیزی به اسم دامنه وجود آمده. دامنه در واقع همان نام وب سایت است. مثلاً سایتی که الان در آن هستید دامنه‌اش portal.com است. این دامنه شما را به همان آدرس عددی می‌برد. به زبان دیگر وقتی که شما این عبارت را در مرورگرتان وارد می‌کنید با زمانی که آدرس عددی سایت ما را وارد کنید، یکی است. ولی برای راحتی کاربران همه سایت‌ها باید یک دامنه حروفی داشته باشند. چند نکته مهم در مورد دامنه‌ها وجود دارد:

  • اول از همه اینکه هر اسم دامنه‌ای در پسوند‌های مختلف قابل ثبت است. مثلاً شما می‌توانید نام دامنه ما که عبارت portal است را در پسوند .co یا .xyz که ما آن را ثبت نکرده‌ایم، ثبت کنید. اما اصولاً در ایران پسوند‌های .ir و .com محبوبیت دارند.
  • اگر در ابتدای مسیر هستید کافیست به سایت nic.ir رفته و در آن ثبت نام کنید تا بتوانید از این به بعد هر دامنه‌ای که می‌خواهید را در پسوند .ir ثبت کنید. دامنه‌های .ir بسیار ارزان هستند.
  • برای خرید دامنه باید به سراغ سایت‌های خرید دامنه بروید. کافی است همین عبارت خرید دامنه را در گوگل جستجو کنید.
  • زمانی که یک نام دامنه را در پسوندی ثبت می‌کنید، تا زمان انقضایش، که بر اساس انتخاب شما بین 1 تا 10 سال خواهد بود، کسی نمی‌تواند همان نام دامنه را در این پسوند ثبت کند.

نکته: اگر از سایت ساز سیتی سایت استفاده می‌کنید نیازی به نگرانی نیست چون در مسیر راه‌اندازی سایت تمامی آموزش‌های لازم برای ثبت دامنه در اختیار شما قرار داده می‌شود و پشتیبانان‌مان هم کنارتان هستند.

2_ هاست بخرید

همانطور که در مقاله «هاست چیست» گفتم، هاست در واقع بخشی از یک سرور و سرور چیزی شبیه به همین رایانه رومیزی خودتان است که در شرکت‌های هاستینگ نگهداری می‌شود. در واقع ما باید اطلاعات وب سایت خودمان را روی یک سرور قرار بدهیم، رایانه‌ای که به‌شکل 24 ساعته روشن است تا کاربران هر موقع که دل‌شان خواست بتوانند وارد سایت شوند و محتوایش را ببینند.

البته برای استفاده از هاست کافی است حق استفاده از آن را بخرید و شرکت‌های هاستینگی که آن‌ها را به‌شکل ماهانه یا سالانه به شما می‌فروشند، خودشان وظیفه نگهداری را هم دارند. برای خرید یا بهتر است بگویم اجاره هاست کافی است کلمه خرید هاست را در گوگل جستجو کرده و از یکی از شرکت‌های فارسی هاست مورد نظر را بخرید. در حال حاضر برای خرید یک هاست جهت راه‌اندازی سایت وردپرسی باید سالانه 300 هزار تا 2 میلیون تومان هزینه کنید. (برای شروع یک هاست 400 هزار تومانی هم کافی است.)

در فرآیند خرید هاست می‌توانید نام دامنه‌ای که قبلاً ثبت کرده‌اید را هم وارد کنید تا به هاست متصل شود. به این ترتیب از این به بعد هر کسی که در سطح وب نام دامنه مورد نظر شما را وارد کند به اطلاعاتی که درون این هاست قرار دارد، (که همان سایت شماست) می‌رسد.

نکته: از اگر سیتی سایت برای طراحی سایت استفاده کرده‌اید، نیاز نیست نگران هاست باشید چون هاست شما از قبل خریداری شده و سایت‌تان روی آن قرار گرفته. در ضمن هزینه هاست در همان «هزینه طراحی سایت» که به ما می‌پردازید لحاظ شده.

3_ دانلود وردپرس

آموزش دانلود وردپرس

خب به بخش اصلی مقاله یادگیری وردپرس را از کجا شروع کنیم، رسیدیم. در حال حاضر شما یک دامنه به نام خودتان دارید. همینطور هاستی دارید که از طرف شرکت هاستینگ اطلاعات ورود به آن برای‌تان ارسال شده. یعنی فقط شما می‌توانید از طریق لینک و نام کاربری و رمزی که در اختیارتان قرار گرفته اطلاعاتی را روی این هاست بارگذاری کنید. در قدم بعدی باید سیستم مدیریت محتوای وردپرس را دانلود کنید. برای این کار کافی است به آدرس پایین بروید:

https://fa.wordpress.org/download/

در واقع وردپرس یک نرم‌ افزار تحت وب است که حجم کمی هم دارد و بعد از این که دانلودش کردید، باید آن را روی هاست قرار دهید تا بتوانید مراحل طراحی سایت را طی کنید.

4_ بارگذاری وردپرس و نصب آن روی هاست

آپلود وردپرس روی هاست کار سختی نیست. کافیست وارد کنترل پنل هاست آن شده و از طریق آموزش‌های سطح وب، وردپرس روی آن بارگذاری کنیم. (از مقاله نصب وردپرس روی هاست استفاده کنید.) بعد از این قالب ساده و پیش‌فرض وردپرس روی سایت شما فعال می‌شود. یعنی به این ترتیب با وارد کردن نام دامنه سایت‌تان در گوگل وارد چنین صفحه‌ای خواهید شد:

نصب وردپرس

در واقع همانطور که در مقالاتی مثل «وردپرس چیست» هم گفتم این سیستم مدیریت محتوا از 2 بخش مهم تشکیل شده. یکی هسته آن است که به کمک زبان‌های برنامه‌نویسی طراحی شده و عملاً شما چیز زیادی از آن نمی‌بینید. اما بخش دوم ظاهرش است که با اسم قالب وردپرس شناخته می‌شود.

نکته اینجاست که در سطح وب بیشتر از چند هزار قالب وجود دارد که شما می‌توانید آن‌ها را روی وردپرس‌تان نصب کرده و ظاهر دلخواه را به آن بدهید. به طور کلی هم قالب‌ها به 2 دسته تقسیم می‌شوند:

  1. قالب‌های رایگان که قابلیت‌های خیلی زیادی ندارند اما برای شروع انتخاب بدی نیستند.
  2. قالب‌های غیر رایگان که قابلیت‌های بیشتری از دسته اول دارند.

در هر حال می‌توانید قالب مورد نظرتان را از سایت‌هایی مثل ژاکت یا راست‌چین که مارکت‌های فروش قالب و افزونه وردپرس برای فارسی‌زبانان هستند، دانلود کنید. بعد از دانلود هم به کمک دکمه افزودن در پنل وردپرس، آن را به سایت اضافه خواهید کرد.

5_ خصوصی‌سازی قالب؛ بخش سخت ماجرا!

خیلی‌ها تصور می‌کنند نصب وردپرس و طراحی سایت با آن به همین آسانی است و بعد از نصب قالب همه چیز تمام شده. اما در واقع مهم‌ترین قسمت از این فرآیند، همین خصوصی‌سازی است. این همان چیزی است که باعث می‌شود گاهاً قیمت “طراحی سایت با وردپرس” بالا برود!

در این مرحله شما به افزونه‌هایی به اسم صفحه‌ساز نیاز دارید. صفحه‌ساز یک افزونه است که به وردپرس شما اضافه شده و اجازه می‌دهد بدون نیاز به کد‌نویسی، صفحات سایت‌تان را خصوصی‌سازی کنید. البته کار با آن نیاز به تخصص دارد و اینطور نیست که بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای بتواند به کمکش سایت را بسازید. نگاهی به تصویر پایین بیندازید:

آموزش طراحی سایت با وردپرس

چیزی که بالا مشاهده می‌کنید نمایی از صفحه‌ساز معروف المنتور است. اینجا شما می‌توانید با کشیدن و ر‌ها کردن المنت‌های مورد نظر (بخش چپ صفحه) بخش‌هایی از صفحه را خصوصی‌سازی کنید. همینطور در ادامه باید کمی تخصصی‌تر وارد شده و به هر کدام از این المنت‌ها تنظیمات دلخواه را بدهید.

6_ نصب افزونه‌های ضروری وردپرس

بالاتر به این موضوع اشاره کردم که صفحه‌ساز‌ها در واقع یک‌سری افزونه هستند. اما شاید هنوز نفهمیده باشید که افزونه چیست؟ افزونه یا پلاگین‌ چیزی شبیه به همان قالب است. یعنی آن‌ها را از مارکت‌ها و سایت‌های مختلف دانلود کرده و روی وردپرس نصب می‌کنیم، با این تفاوت که افزونه‌ها قرار نیست بعد از نصب ظاهر سایت را تغییر بدهند.

بلکه قرار است یک سری قابلیت به سایت اضافه کنند. مثلاً افزونه‌ای وجود دارد که بعد از نصب کردنش تاریخ‌های سایت شما که در حالت پیش‌فرض انگلیسی است، فارسی می‌شود. یا افزونه‌ای وجود دارد که بعد از نصب شدن به شما اجازه می‌دهد بسیار آسان و با چند کلیک فونت‌های سایت را تغییر بدهید.

حالا یک نکته مهم وجود دارد و آن‌هم اینکه در سطح وب بیشتر از 10 هزار افزونه داریم و نصب تعداد زیادی از آن‌ها روی سایت می‌تواند هم سرعت سایت را پایین بیاورد و هم کارایی‌اش را. جالب اینجاست که بسیاری از افراد در زمان یادگیری طراحی سایت با وردپرس به این نکته توجه نمی‌کنند و در آن روز‌های اول آنقدر روی سایت‌شان افزونه نصب می‌کنند که با مشکلات زیادی روبرو می‌شوند.

در هر حال ما به عنوان یک طراح سایت حرفه‌ای باید بدانیم که در درجه اول صرفاً به یک‌سری از افزونه‌های ضروری نیاز داریم و در درجه دوم اگر نیاز شدیدی به قابلیت اضافه دیگری پیدا کردیم باید بگردیم و افزونه‌های معتبر و تأیید شده را برای اضافه شدن آن قابلیت، به سایت اضافه کنیم. اصولا افزونه‌هایی که تعداد نصب زیادی داشته و دائم بروز می‌شوند، معتبرند. اما افزونه‌های ضروری کدامند؟

_ افزونه سئو

سئو چیزی است که باعث می‌شود در نتایج جستجوی گوگل روی کلمات موردنظرتان توسط مخاطبان دیده شوید. در مورد آن در ادامه صحبت می‌کنم اما چیزی که الان می‌خواهم بگویم این است که اغلب سایت‌ها به یک افزونه سئو نیاز دارند. البته این افزونه قرار نیست به راحتی سایت شما را سئو کرده و به صفحات اول گوگل بیاورد. افزونه های سئو صرفاً کمک‌تان می‌کنند که بخش‌های تخصصی این فرآیند زمان‌بر را کمی آسان‌تر انجام بدهید. در حال حاضر افسانه‌هایی مثل رنک مث و یوآست سئو بهترین انتخاب‌ها هستند.

_ افزونه امنیت

خیلی‌ها می‌گویند وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا با امنیت پایین است و این موضوع را به عنوان یکی از معایب وردپرس در نظر می‌گیرند. اما خب واقعاً به نظرم چنین ادعایی بی‌انصافی است و اتفاقاً در بسیاری از مواقع با نصب یک افزونه امنیتی می‌توان بخش اعظمی از مشکلات احتمالی امنیت در وردپرس را از بین برد.

این افزونه‌ها اقداماتی مثل کاهش دسترسی کاربران یا ایجاد رمز عبور سخت را انجام می‌دهند و به همین دلیل امنیت وردپرس را بالا می‌برند. اگر نظر من را می‌خواهید افزونه معروف امنیت کامل وردپرس (All In One WP Security) انتخاب خوبی است. این افزونه به طور کاملاً رایگان ارائه شده.

_ افزونه پشتیبان‌گیری

یکی دیگر از اقداماتی که امنیت سایت را بالا می‌برد، نصب افزونه پشتیبان‌گیری است. این افزونه به طور مداوم، مثلاً روزی یک‌بار یا هفته‌ای یک‌بار از تمامی اطلاعات سایت شما یک نسخه پشتیبان تهیه می‌کند تا اگر مشکلی پیش آمد بتوانید سریعاً آن را بازگردانی کرده و اطلاعات زیادی را از سایت از دست ندهید. در حال حاضر افزونه معروف Updrafts که البته نسخه رایگان هم ندارد، انتخاب خوبی است.

_ افزونه سرعت

سرعت یکی از مهم‌ترین فاکتور‌هایی است که باعث می‌شود «تجربه کاربری» در سایت شما بهبود پیدا کرده و رضایت کاربران بیشتر شود. البته قدرت سئو سایت را هم بالا می‌برد. در سطح وب افزونه‌های سرعت زیادی وجود دارد. این افزونه‌ها با ایجاد تغییراتی در کد‌های سایت شما و دیگر اقدامات سرعت سایت را بهبود می‌دهند. در حال حاضر افزونه غیر رایگان Wp Rocket انتخاب خوبی است. همینطور شرکت سازنده آن افزونه دیگری با اسم Smush It دارد که با کاهش حجم تصاویر سایت، سرعت را بالا می‌برد. اگر نظر من را می‌خواهید هر دوی آن‌ها را نصب کنید.

_ افزونه صفحه‌ساز

ممکن است قالبی که خریداری کرده‌اید روی خودش یک افزونه صفحه‌ساز داشته باشد. مثلاً قالب معروف فلت سام افزونه اختصاصی خودش با اسم Ux Builder را دارد اما احتمال هم دارد که مجبور شوید یک افزونه جداگانه برای قالب‌تان بخرید. اینکه کدام افزونه، به این برمی‌گردد که قالب‌تان با چه افزونه‌ای سازگاری داشته باشد اما اصولاً امروز اغلب قالب‌ها با افزونه صفحه‌ساز المنتور سازگاری دارند.

_ افزونه فروشگاه‌ساز

در نهایت اگر قرار است که از سایت‌تان یک فروشگاه اینترنتی بسازید باید افزونه معروف و رایگان ووکامرس را هم روی آن نصب کنید تا سایت‌تان به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل شود.

7_ انجام تنظیمات

در مراحل آخر یادگیری وردپرس هستیم و باید یک‌سری تنظیمات را در سایت تغییر بدهیم. با من همراه باشید.

_ تنظیمات پیوند‌های یکتا

آموزش تنظیمات وردپرس

پیوند‌های یکتا در واقع همان لینک‌ها یا URL ها هستند. شما به محض نصب وردپرس باید به سراغ بخش تنظیمات و قسمت پیوند‌های یکتا رفته و گزینه‌ای که در تصویر پایین مشخص شده را انتخاب کنید.

به این ترتیب دیگر لینک صفحات‌تان با یک‌سری اعداد و عبارت‌های بی‌معنی پر نمی‌شوند.

_ تنظیمات ووکامرس

خب راستش را بخواهید تنظیمات ووکامرس به اندازه یک دنیا حرف برای گفتن دارد. از تنظیم واحد قیمت گرفته تا تنظیمات ارسال محصول و… . بنابراین نمی‌توانم اشاره زیادی به آن بکنم و بهتر است برای اطلاعات بیشتر به مقاله «آموزش نصب ووکامرس فارسی» بروید.

_ تنظیمات افزونه‌های جدید سایت

بسیاری از افزونه‌هایی که روی سایت نصب کرده‌اید، نیاز به تغییر و انجام تنظیمات اختصاصی خودشان دارد. مثلاً اگر افزونه رنک مث را نصب کرده‌اید باید ابتدا در سایت Rank Math ثبت نام کنید، سپس اکانت‌تان را به افزونه متصل کرده و تنظیمات اولیه سئو را انجام بدهید. یا اگر افزونه راکت را نصب کردید باید یکی‌یکی تنظیماتی برای افزایش سرعت که در آن قرار گرفته را انجام بدهید.

اما نکته اینجاست که اغلب افزونه‌ها به‌شکلی طراحی شده‌اند که انجام تنظیمات‌شان آسان باشد. مثلاً همین افزونه رنک مث تمامی توضیحات لازم برای هر گزینه را به شما می‌دهد تا اگر آشنایی کافی ندارید، بتوانید تنظیمات را به اتمام برسانید.

_ تغییر فونت

در نهایت اگر قالب‌تان به‌شکل پیشفرض فونت دل‌خواهی ندارد باید آن را تغییر بدهید. در سایت‌هایی که صفحه‌ساز المنتور روی آن‌ها نصب است انجام این عمل بسیار آسان خواهد بود. همینطور افزونه‌هایی هستند که به شما اجازه می‌دهند به راحتی فونت را در سایت تغییر دهید. اما اگر هیچ کدام از این 2 را ندارید باید از یک متخصص کمک گرفته و از طریق هاست یک فونت جدید بارگذاری کنید.

8_ شروع بازاریابی اینترنتی با وردپرس

آموزش بازاریابی اینترنتی با وردپرس

عملاً تا اینجا شما یک وب سایت با وردپرس طراحی کردید و بخش زیادی از مسیر یادگیری وردپرس طی شد. حالا اجازه بدهید به طور خلاصه مسیری که باید برای بازاریابی اینترنتی در وردپرس طی کنید را به شما توضیح بدهد.

_ سئوی سایت

اگر مخاطبان برای رسیدن به کسب و کاری مثل شما در گوگل کلماتی را جستجو می‌کنند، حتماً به سئو نیاز دارید. مثلا اگر در سایت تلفن همراه می‌فروشید خیلی از مخاطبان‌تان نام تلفن مورد نظرشان را در گوگل جستجو می‌کنند تا به سایت‌هایی مثل سایت شما رسیده و از آن محصول‌شان را بخرند.

خالا در فرایند سئو شما با انجام کار‌هایی مثل نوشتن مقاله متنی در سایت و البته کار‌های تخصصی دیگر، کمک می‌کنید که گوگل سایت‌تان را به عنوان یک سایت معتبر شناسایی کرده و در کلمات مختلف به صفحات‌تان رتبه بدهد. برای شروع خواندن مقاله «سئو چیست» انتخاب خوبی خواهد بود.

_ ایمیل مارکتینگ

به طور کلی در دنیای وب بسیاری از مخاطبان بعد از ورود به سایت، عمل خاصی انجام نداده و از آن خارج می‌شوند. مثلا ممکن است در روز به 1000 بازدید برسید و از این هزار نفر فقط 10 نفر اقدام به خرید محصولاتان کنند.

حالا‌ ایمیل مارکتینگ یکی از راهکار‌هایی است که اجازه می‌دهد تعداد مخاطبان خریدار و به طور کلی نرخ تبدیل را افزایش بدهید. در این فرآیند به بهانه‌هایی مثل ارسال یک هدیه کوچک، یک آموزش رایگان یا یک فایل pdf به‌دردبخور‌، آدرس ایمیل مخاطب را از خودش دریافت می‌کنید. سپس هر از گاهی برایش مطالب جذاب مثل آخرین مقاله‌ای که در سایت منتشر شده را ارسال خواهید کرد. در نهایت هم در جشنواره‌هایی که برگزار می‌کنید با‌ ایمیل‌ها مخاطبان را به خرید محصول ترغیب می‌کنید. برای اطلاعات بیشتر مقاله‌ «ایمیل مارکتینگ» را بخوانید.

_ بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی و مخصوصاً اینستاگرام و توییتر این روز‌ها در ایران بازدهی خیلی خوبی دارد. در این فرآیند تلاش می‌کنیم محتواهای جذاب، ارزشمند یا گاها سرگرم‌کننده و البته مرتبط به محصول‌مان منتشر کنیم تا مخاطبان به کاربر ما تبدیل شوند.

با توجه به گستردگی این موضوع که احتمالا خودتان تا حدودی با آن آشنا هستید، توضیحات زیادی نمی‌دهم و شما را به مقاله «بازاریابی اینستاگرام» راهنمایی می‌کنم.

_ تبلیغات آنلاین

در نهایت بخشی از فرآیند بازاریابی آنلاین شما هم به کمک تبلیغات آنلاین پیش می‌رود. تبلیغات در اینستاگرام، تبلیغات در گوگل، تبلیغات در اپلیکیشن‌های موبایل و… . البته اصولاً کسب و کار‌ها بعد از گذشت مدتی که توانستند به درآمد خوبی برسند از تبلیغات کمک می‌گیرند، مگر اینکه از ابتدا استراتژی خاصی داشته باشند.

کلام آخر

خب به انتهای مقاله رسیدیم. فکر می‌کنم در این مقاله به قولم عمل کردم و توانستم به زبان ساده به شما مسیر یادگیری وردپرس را توضیح داده و بگویم برای یادگیری وردپرس باید از کجا شروع کنیم. در آخر اگر در مورد هر بخش از این مطلب سؤالی داشتید در بخش نظرات منتظر شما هستم. راستی اگر هنوز به فکر راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی‌تان به ساده‌ترین شکل ممکن هستید، از تست 7 روزه و رایگان فروشگاه ساز سیتی سایت استفاده کرده و در کم‌تر از ۲ دقیقه سایت‌تان را تحویل بگیرید. اگر هم سوالی داشتید، با شماره 02163404 داخلی 2 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *