یکی از بزرگترین نوآوری ها در صنعت سئو استفاده از مدل خوشه ای یا پیلار کلاستر به عنوان جدیدترین استراتژی سئو است. این استراتژی زمانی آغاز شد که گوگل در سال 2015 رنک برین RankBrain را راهاندازی کرد. الگوریتمی که جستجوهای گذشته کاربران را با موضوعات و عبارات مرتبط، متصل میکند که منجر به یافتن بهترین نتایج برای کاربران میشود.
باید بدانید که رتبه خوب در هر صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) به این معنی است که باید نشان دهید که هر یک از کلمات کلیدی متمرکز شما چگونه با یکدیگر مرتبط هستند.
بحث پیلار کلاستر ممکن است در ابتدا گیج کننده به نظر برسند، اما برای هر استراتژی بازاریابی محتوا ضروری هستند. استفاده از خوشه های موضوعی یک نکته موثر در سئو است؛ زیرا به موتورهای جستجو کمک می کند سلسله مراتب و روابط بین صفحات مرتبط با موضوع اصلی شما را بهتر درک کنند.
این مقاله توضیح میدهد که پیلار کلاستر چیست، چه ساختاری دارند و چگونه می توانند باعث بهبود سئو سایت شما شوند.
پیلار کلاستر چیست؟
ساختار پیلار کلاستر بخشی از استراتژی سئو هستند که ساختار صفحه شما را بر اساس موضوعات و نه فقط کلمات کلیدی سازماندهی می کند. خوشه های محتوا در صفحه پیلار استفاده می شود.
صفحه پیلار صفحه مرکزی است که نمای کلی گسترده ای از موضوع اصلی ارائه می دهد و تمام محتوای مرتبطی که ارائه می کنید را نمایش می دهد. صفحات پیلار در فرمت های مختلفی می توانند وجود داشته باشند، مانند صفحات دستهبندی، بلاگ پست و صفحات فرود.
کلاسترهای محتوایی به صفحه پیلار و بالعکس لینک دارند. کلاسترهای محتوایی توضیح دقیق تری از موضوع مرتبط با موضوع اصلی ارائه می دهند. به زبان ساده، کلاسترها مجموعه ای از مقالات هستند که به صفحه لینک پیلار می دهند.
شما نمی توانید تمامی مطالب و حواشی یک موضوع جامع مانند آموزش سئو را در یک مطلب جمع آوری کنید. اما یک صفحه محتوای ستونی جنبه های اصلی موضوع را در یک صفحه جمع آوری میکند تا مخاطب سایت شما آشنایی کلی با موضوع پیدا کند و کسب اطلاعات کند و برای عمیق تر شدن در موضوع و خواندن جزئبات آن می تواند به مقاله های خوشه بندی مراجعه کند تا اطلاعات کاملی درباره موضوع اصلی به دست آورد.
- محتوای پیلار
- محتوای خوشه ای
- هایپرلینک ها
اکنون، بیایید این مؤلفه ها را به طور کامل تر مورد بحث قرار دهیم.
محتوای pillar
محتوای پیلار هسته مرکزی خوشه است؛ زیرا بر اساس موضوع گسترده تر نوشته شده است. معمولاً بین 3000 تا 5000 کلمه است که تمام جنبه های یک موضوع خاص را پوشش می دهد، اما هنوز فضای کافی برای پاسخ به سوالات مختلف باقی می گذارد. محتوای پیلار برای افرادی که با یک موضوع خاص آشنا نیستند، اما میخواهند یک نمای کلی از آن را ببینند عالی است.
محتوای کلاستر یا خوشه
بر خلاف محتوای پیلار که به یک موضوع گسترده می پردازد، محتوای خوشه ای بر روی یک کلمه کلیدی خاص که به موضوع گسترده شما مرتبط است تمرکز می کند و آن را به شیوه ای کامل تر و جامع تر مورد بحث قرار می دهد. در نهایت، این محتوای خوشهای حاوی لینکی است که خوانندگان شما را به محتوای پیلار باز میگرداند.
لینک ها
از بین سه مؤلفه، این مهمترین آنها است.دلیل آن این است که که هایپرلینک ها هستند که محتوای پیلار را به محتوای کلاستر متصل می کنند. برای اینکه دید واضح تری از نحوه عملکرد مدل خوشه موضوعی داشته باشید، در اینجا عکسی از سه مولفه در کنار هم آورده شده است:
(منبع تصویر: HubSpot)
به بیان ساده، مدل پیلار کلاستر گروهی از محتوای به هم پیوسته تحت یک موضوع خاص برای شناسایی آسان تر موتورهای جستجوی مختلف است. این سیگنال هایی را تولید می کند که هدف آن اثبات اقتدار و تخصص وب سایت شما در موضوع مورد نظر است. این باعث افزایش ترافیک و تبدیل می شود.
مزایای استراتژی پیلار کلاستر چیست؟
استفاده از استراتژی خوشه موضوعی 7 مزیت دارد:
- تمرکز محتوایی: تولید محتوای مرتبط با موضوع، امکان به اشتراک گذاری اطلاعات نامربوط را کاهش می دهد.
- اعتبار بیشتر: ارائه محتوای بهتر و دقیق تر به بهبود اعتبار صفحه وب کمک می کند.
- تجربه کاربری بهتر: داشتن یک ساختار محتوای سازمانیافته باعث میشود کاربران راحتتر در مرکز محتوای شما بگردند و هر چیزی را که به دنبال آن هستند بیابند.
- صرفه جویی در زمان: با استفاده از استراتژی خوشه موضوعی، می توانید مقالات خود را برنامه ریزی و سازماندهی کنید. این تضمین می کند که به طور منظم پست می کنید و صفحه پیلار خود را به روز نگه می دارید.
- ترافیک ارگانیک و کلمات کلیدی بیشتر: با دانستن موضوع اصلی و موضوعات فرعی خود، می توانید برای کلمات و عبارات کلیدی مرتبط تری رنک بگیرید. این باعث می شود ترافیک ارگانیک بیشتری به وب سایت شما وارد شود.
- لینک های داخلی: لینک داخلی یکی از مهمترین جنبه های خوشه بندی موضوعات است. این تضمین می کند که کاربران در صفحه شما باقی می مانند و پاسخ ها را در محتوای خوشه ای شما پیدا می کنند.
- رتبه های بالاتر: موتورهای جستجو مانند گوگل اطلاعاتی را از متن های انکر تکست مورد استفاده در لینک های داخلی جمع آوری می کنند. این به آنها کمک می کند تا زمینه و ارزش محتوای شما را درک کنند و آن را بر اساس آن رتبه بندی کنند.
آیا مدل تاپیک کلاستر بر سئو تاثیر می گذارند؟
بله. خوشه های موضوعی به موتورهای جستجو کمک می کنند تا محتوای شما را بهتر درک و تجزیه و تحلیل کنند. به لطف لینک سازی داخلی، موتورهای جستجو مانند گوگل می توانند رابطه و سلسله مراتب بین مقالات شما را بیابند و صفحات بیشتری را در وب سایت شما بخزند. واقعیت این است که اکثر برندها بیش از یک زمینه تخصص دارند. فکر کردن در مورد توسعه وب سایت خود حول این حوزه های موضوعی کلیدی (به جای فقط کلمات کلیدی منفرد) راهی عالی برای شروع به فکر کردن در مورد خوشه بندی موضوعات است.
خوشه بندی موضوعی ارتباط نزدیکی با سئوی معنایی دارد که در مورد پرداختن به تمام پرس و جوهایی است که کاربر ممکن است در مورد یک موضوع خاص داشته باشد. بنابراین، سازماندهی محتوای خود به این روش، خوشه های معنایی ایجاد می کند که به کاربران درک دقیق تری از موضوع می دهد. این روش به ایجاد محتوای با کیفیت کمک می کند و همچنین به امتیاز E-A-T گوگل شما کمک می کند.
انواع صفحات محتوای ستونی
نمی توان یک قالب پیش فرض برای محتوای ستونی صفحه تعریف کرد. نوع محتوا و صفحه بستگی به مطالب و حوزه کاری سایت شما دارد و ممکن است یک قالب خاص نباشد و یا ترکیبی از چند مدل محتوا باشد. به طور کلی می توان انواع محتواهای جامع را به صورت زیر دسته بندی کرد.
محتوای راهنمای جامع
صفحات راهنما یک ساختار مشترک برای صفحات ستون است چون می توان از طریق راهنمایی، یک محتوای جامع و کامل ایجاد کرد. عموماً مردم اطمینان دارند که “راهنمای قطعی” برای یک موضوع، همه چیزهایی را که باید در مورد آن بدانند را بیان می کند. صفحات راهنما را باید برای مخاطبانی بنویسید که هیچ اطلاعاتی از موضوع ندارند و به صورت کامل و جامع نوشته شود.
بخش های یک مطلب راهنما میتواند شامل: توضیح درباره مفهوم موضوع، چگونگی انجام آن، چرا مهم است ، شامل چه زیرمجموعه ها و جزئیاتی است و سایر مطالبی که به مخاطب اطلاعات مفید بدهد. هر کدام از این بخش ها می تواند یک مقاله جدا داشته باشد که در مقاله اصلی به آن ها لینک داده شود.
مثال هایی از محتوای راهنمایی:
راهنمای جامع نوشتن تایتل برای مطالب
راهنمای جامع محتوای تکراری
راهنمای جامع نقشه سایت
محتوای سوالی و پاسخ سوال
این نوع محتوا که با نام محتوای چیست ( what is) شناخته می شودف از انواع پرکاربرد محتوای جامع برای نوشتن صفحات پیلار است. بسیاری از مردم هنگام سرچ کردن به دنبال این هستند که بفهمند یک موضوع یا کلمه چه معنایی دارد و برای جواب گرفتن خیلی از اوقات با قرار دادن کلمه چیست در انتهای عبارت آن را جستجو می کنند. اگر بخواهیم به این سوالات کاربران پاسخ بدهید ممکن است در چند جمله پاسخ داده شود اما در نوشتن این صفحات باید پاسخ را بسیار گسترده تر و جامع تر ارائه دهید و تمام سوالات جانبی موضوع هم پاسخ داده شود. مثالی از این مورد مقاله سئو چیست است.
محتوای لیستی یا بهترین ها
در بسیاری از از موضوعات نمی توان از ساختار محتوای راهنمای جامع استفاده کرد، چون ممکن است مطلب بسیار طولانی شود و کاربر را خسته کند. بسیاری از کاربران در گوگل به دنبال یک لیست از بهترین های یک موضوع و یا روش های انجام یک موضوع هستند. مثلا برای نوشتن یک محتوا برای تمامی ابزار های سئو، محتوایی که لیست بهرین ها را ارائه بدهد با عنوان بهترین ابزار های سئو می تواند یک مطلب مناسب برای کاربران باشد.
چگونه یک ساختار پیلار کلاستر طراحی کنیم؟
اکنون که در مورد مدل خوشه محتوا، اهمیت و سودمندی آن آگاهی دارید، به مرحله بعدی می رویم. ایجاد ساختار پیلار کلاستر:
موضوع خود را انتخاب کنید
اولین کاری که باید هنگام تنظیم پیلار ها و کلاسترها موضوعی خود انجام دهید این است که بفهمید میخواهید در چه موضوعی مرجع باشید. این میتواند در مورد ورزش، بازی یا SEO باشد. با این حال، اگر یک وب سایت تجاری دارید، سعی کنید تا حد امکان به موضوعات مرتبط با کسب و کار خود بپردازید. وقتی موضوعی را به عنوان محتوای اصلی خود انتخاب می کنید باید به نکاتی توجه کنید:
- موضوع شما باید پایه اصلی کسب و کار شما باشد
- باید چیزی باشد که بخواهید برای آن رتبه بگیرید
- این باید تمام جنبه های مختلف یک صفحه پیلار را پوشش دهد، اما باید به اندازه کافی گسترده باشد تا بتوانید مقالات متعددی در مورد آن بنویسید.
هنگامی که در نهایت موضوع محتوای پیلار خود را انتخاب می کنید، زمان تولید محتوا حول آن فرا می رسد. با انجام این کار، به مشتریان بالقوه کمک می کنید تا به طور پیوسته به شما و برند شما اعتماد کنند.
محتوای موجود خود را بررسی کنید
پس از مشخص کردن و انتخاب موضوعی که میخواهید درباره آن صحبت کنید، گام بعدی این است که یک ممیزی محتوا انجام دهید تا ببینید آیا مقالههای موجود و پشتیبانیکنندهای دارید که میتوانید به صفحه پیلار انتخابی خود لینک دهید. این در نهایت به شما امکان می دهد بازدهی محتوای موجود خود را به حداکثر برسانید و در عین حال به شما کمک می کند تا تمرکز خود را بر تلاش های تولید محتوا به حداکثر برسانید.
محتواها را بهینه سازی کنید
اگرچه استراتژی پیلار کلاستر جدیدترین استراتژی در دنیای سئو امروزی هستند، اما این بدان معنا نیست که شما باید از کلمات کلیدی هدف خود غافل شوید و آن ها را فراموش کنید. بهینه سازی و سئو محتوا صفحات وب پیرامون کلمات کلیدی شما هنوز یک امر ضروری است. به محض اینکه کلاسترهای موضوعی شما ساخته شد و کلمات کلیدی مورد نظر خود را نهایی کردید، اکنون می توانید صفحات و محتوای خود را حول کلمات کلیدی بهینه کنید.
با اولویت ارتباط موضوعی صفحات را بهم لینک دهید
هنگامی که تمام محتوای خود را کامل کردید، اکنون زمان آن است که آنها را به یکدیگر و همچنین به صفحه پیلار پیوند دهید. همیشه به یاد داشته باشید که لینک ها باید به صورت رفت و برگشتی باشد. به این معنی که صفحه پیلار شما باید دارای پیوندهایی باشد که به هر یک از مقالات شما در کلاستر می روند.
این مهمترین مرحله هنگام ایجاد یک خوشه موضوعی است؛ زیرا این به وضوح به موتورهای جستجو مانند Google نشان میدهد که این محتواها به یکدیگر متصل و مرتبط هستند.
هنگامی که تمام این تغییرات را در وب سایت خود اعمال کردید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که منتظر نتایج باشید. با این حال، توجه داشته باشید که یک یا دو ماه طول می کشد تا تاثیر این استراتژی را ببینید و احساس کنید. پس از گذشت زمان معین و مشاهده نتایج برای خوشههای موضوعی، میتوانید ببینید کدام صفحات در خوشه بهترین عملکرد را داشتهاند و کدام صفحات نیاز به بهبود دارند.
تاپیک کلاستر و کنیبالیزیشن
استراتزی پیلار کلاستر وقتی به درستی انجام شود، باید تعداد کل کلمات کلیدی را افزایش دهد که باعث افزایش ترافیک وب سایت شما می شود؛ اما زمانی که محتوای خوشه ای به درستی بهینه نشده باشد یا از نظر موضوع خیلی شبیه باشد، می تواند منجر به کنیبالیزیشن شود. این بدان معناست که Google متوجه نمیشود کدام محتوا در خوشهها مرتبطتر یا مهمتر است.
این امکان وجود دارد که صفحات پیلار شما برای کلمات کلیدی که در محتوای کلاستر خود هدف قرار داده اید، شروع به رتبه بندی کنند و بالعکس. بنابراین اگر این نتیجه را در وب سایت خود مشاهده کردید، مراحل زیر را برای رفع آن انجام دهید:
مجتوا را دوباره بررسی کنید. این امکان وجود دارد که صفحه ستون شما برای کلیدواژه های دم بلند بیشتر از آنچه که فکر می کردید بهینه شده باشد.
عناوین و h1 های خود را مرور کنید. مطمئن شوید که هر دو به گونه ای نوشته شده اند که هدف و موضوع کلمه کلیدی برای گوگل واضح باشد
لینک های داخلی خود را بررسی کنید: ممکن است به جای صفحات ستونی خود، پیج رنک بیش از حد به محتوای کلاستر ارسال کنید. صفحات ستون باید در مکان هایی مانند منوی اصلی یا فوتر سایت شما پیوند داده شوند.
بک لینک به صفحه پیلار: بک لینک ها همچنین یک سیگنال رتبه بندی کلیدی برای گوگل هستند، بنابراین استراتژی سئو خارجی شما باید بر ایجاد لینک به صفحات پیلار اصلی شما تمرکز کند.
سوالات متداول پیلار کلاستر
در اینجا به چند سؤال متداول که ممکن است در مورد خوشه های موضوعی داشته باشید، پاسخ داده شده است:
آیا «تاپیک کلاستر»، «هاب پیج» و «صفحات پیلار» یکسان هستند؟
خوشههای موضوعی، هاب پیج، و صفحات پیلار اساساً یکسان هستند: یک مکان واحد برای قرار دادن محتوا در اطراف یک موضوع خاص.
موضوع در سئو چیست؟
هدف اصلی گوگل این است که در سریع ترین زمان ممکن به افراد مرتبط ترین پاسخ ها را به سوالات جستجویشان بدهد. به جای اینکه در مورد یک مقاله، به عنوانی که بر یک کلمه کلیدی تمرکز دارد فکر کنید، کلمات کلیدی را به عنوان موضوع در نظر بگیرید. شما باید سعی کنید همه چیزهایی را که گوگل انتظار دارد در آن موضوع در محتوای شما ببیند، پوشش دهید.
چند صفحه کلاستر باید داشته باشید؟
بستگی دارد. هیچ حداقل یا حداکثر تعداد صفحاتی که باید در هر کلاستر موضوعی ایجاد کنید وجود ندارد. کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه کافی ایجاد کنید تا موضوع را به طور کامل پوشش دهید،