امروزه بسیاری از کسب و کار ها مخصوصا فروشگاه های فروش انواع محصولات از مواد غذایی گرفته تا لوازم برقی و الکترونیکی، به فکر افزایش فروش خود از طریق راه اندازی سایت هستند. طراحی سایت و دیده شدن محصولات سایت توسط جامعه بزرگ تری از مشتریان هدف، مسلما باعث درآمد تصاعدی می شود و اگر شما هم صاحب یک کسب و کار هستید اما تاکنون برای راه اندازی وب سایت کسب و کار خود اقدام نکرده اید، هر چه سریع تر دست به کار شوید تا نتیجه تصمیم خود را در چند ماه آینده ببینید و شگفت زده شوید. برای راه اندازی سایت، وردپرس بهترین گزینه است اما برای آنکه فضای وردپرس تبدیل به یک صفحه فروشگاهی شود، نیاز به نصب افزونه ای به نام ووکامرس می باشد. در این مطلب ما به شما خواهیم گفت که افزونه ووکامرس چیست و چگونه با استفاده از آن می توانید یک فروشگاه آنلاین بسازید. از شما دعوت می کنیم تا انتهای مطلب همراه سایت ساز سیتی سایت باشید.
پنهان
افزونه ووکامرس چیست؟
ابتدا به این سوال پاسخ می دهیم که ووکامرس چیست؟ ووکامرس یک سیستم مدیریت محتوا محسوب نمی شود بلکه افزونه ای است که قابل نصب بر روی وردپرس می باشد. البته می توانید به جای کلمه افزونه، از کلمه سیستم فروشگاه ساز استفاده کنید که با نصب روی وردپرس، امکان درج محصولات را فراهم می سازد.
ووکامرس برای اولین بار توسط یک تیم توسعه به نام WooThemes طراحی شده است و هم اکنون به عنوان یکی از قدرتمند ترین فروشگاه سازهای اینترنتی شناخته می شود. این سیستم فروشگاه ساز، رایگان است و نوعی افزونه متن باز و پیشرفته بر مبنای وردپرس است.
با استفاده از ووکامرس می توانید بدون هزینه کردن برای طراحی سایت، یک فروشگاه قدرتمند بسازید و مدیریت کنید. ووکامرس طراحی زیبا و کاربر پسندی دارد و این همان چیزی است که شما برای جلب نظر کاربران خود به آن نیاز دارید. این افزونه برای بیشتر از 40 درصد فروشگاه های آنلاین استفاده شده است که به لطف امکانات و کاربردهای آن است.
امکانات افزونه ووکامرس
افزونه ووکامرس امکانات متعددی را در اختیار شما قرار می دهد که به چند مورد از این امکانات اشاره می کنیم:
- امکان ذخیره سازی و فیلتر اطلاعات
- امکان شخصی سازی موقعیت فروشگاه
- فعال کردن گزینه امتیاز دهی از طرف کاربران برای محصولات
- عدم محدودیت در درج تعداد محصولات
- امکان تعریف گالری تصاویر برای محصولات
- امکان بزرگنمایی تصاویر محصولات برای کاربران
- امکان نمایش محصولات پر بازدید، آخرین محصولات، محصولات پر فروش و… برای کاربران
- امکان جستجوی پیشرفته محصولات برای کاربران
- امکان فروش گروهی محصولات
دلیل استفاده از فروشگاه ساز ووکامرس چیست؟
ممکن است بپرسید که چرا برای طراحی سایت فروشگاهی خود باید از ووکامرس استفاده کنید که در این بخش به سوال شما جواب می دهیم. ووکامرس توسط یک تیم قدرتمند و حرفه ای ایجاد شده است و همواره در نسخه های جدیدتر با امکانات پیشرفته تر ارائه می شود.
این پلاگین همانند سیستم مدیریت محتوا وردپرس، کاملا رایگان و متن باز است و شما برای نصب آن هیچ هزینه ای پرداخت نخواهید کرد. دلیل دیگر استفاده از ووکامرس نیز کاربری ساده آن است و هر فرد مبتدی با یک آموزش مقدماتی می تواند از آن جهت ساخت سایت بدون کدنویسی استفاده کند.
مزایای ووکامرس وردپرس چیست؟
از مزایای ووکامرس می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- امکان دسترسی به قالب های متنوع
همانطور که با استفاده از وردپرس امکان دسترسی به قالب های متنوع وجود دارد، فروشگاه ساز ووکامرس نیز به همین صورت است و می توانید هر قالب سایت زیبایی را اجرا کنید. ضمن اینکه اکثر قالب های وردپرس با ووکامرس سازگار هستند و می توان از آنها برای فروشگاه طراحی شده با ووکامرس نیز استفاده کرد.
- دسترسی به افزونه های متعدد برای توسعه فروشگاه
با اینکه ووکامرس خود یک نوع افزونه است اما برای اضافه کردن بعضی امکانات پیشرفته به فروشگاه، امکان دسترسی به افزونه های متعدد را دارد. اکثر افزونه های قابل استفاده برای ووکامرس رایگان هستند، می توانید آن ها را به صورت شورت کد وردپرس به صفحات خود اضافه کنید و از امکانات بسیار حرفه ای آنها استفاده کنید.
- کاربری ساده
نصب ووکامرس بر روی سایت طراحی شده با وردپرس، با چند کلیک ساده انجام می گیرد و فقط باید اطلاعات فروشگاه را وارد کنید. در بخش های بعدی همین مقاله، نحوه نصب ووکامرس را آموزش خواهیم داد.
- رایگان بودن
شاید بتوان گفت مهم ترین مزیت WooCommerce، رایگان بودن آن است و شما بدون پرداخت هزینه می توانید آن را دانلود و اجرا کنید. البته بهتر است بدانید که برای اضافه کردن برخی امکانات ویژه و پیشرفته به ووکامرس نیاز به خرید افزونه خواهد بود.
- سئو عالی
ووکامرس با نظم و ترتیبی که در یک سایت فروشگاهی ایجاد می کند، باعث افزایش خوانایی سایت برای گوگل می شود که این موضوع به بهبود رتبه و سئو سایت کمک می کند.
- فروش هر نوع محصول
با به کار گیری ووکامرس می توانید هر نوع محصول فیزیکی و دیجیتالی را به صورت آنلاین بفروشید.
معایب ووکامرس فارسی چیست؟
درست است که مزایای استفاده از ووکامرس بیشتر از معایب آن است و شما در نهایت تصمیم به نصب این افزونه می گیرید اما بهتر است قبل از اجرای ووکامرس، با معایبی که دارد نیز آشنا شوید. از جمله آنکه:
- مشکلات افزونه ها
شما برای داشتن یک سایت فروشگاهی با امکانات پیشرفته و دلخواه، نیاز به نصب افزونه خواهید داشت اما نمی توانید هر نوع افزونه ای را نصب کنید زیرا ممکن است با ووکامرس سازگار نباشد و بر روی سرعت سایت هم تاثیر منفی بگذارند. از طرفی دیگر، بعضی افزونه های حرفه ای پولی هستند و برای تهیه آنها باید هزینه کنید.
- سرعت پایین سایت فروشگاهی
استفاده از WooCommerce ممکن است باعث کاهش سرعت سایت شما شود زیرا همانطور که بالاتر نیز اشاره کردیم، یک فروشگاه اینترنتی برای کامل تر و جذاب تر شدن نیاز به قالب فروشگاهی مناسب دارد همچنین باید افزونه های مختلفی هم بر روی ووکامرس نصب شوند. این قالب ها و افزونه ها کمی باعث کندتر شدن سایت می شوند.
- نداشتن پشتیبان تخصصی
ووکامرس پشتیبان تخصصی ندارد و برای حل بسیاری از مشکلات و ایرادات آن باید خودتان دست به کار شوید. اگر هم دانش فنی لازم را ندارید، باید از افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند جهت پشتیبانی سایت کمک بگیرید. البته اکثر ایرادات ووکامرس به راحتی قابل رفع هستند و با یک سرچ ساده در گوگل می توانید راه حل مشکل پیش آمده را پیدا کنید.
- مشکلات امنیتی
ووکامرس به دلیل متن باز و رایگان بودن، در معرض هک توسط هکرها قرار دارد و توصیه می شود برای استفاده از این سیستم فروشگاه ساز، گزینه های امنیتی موثر را پیاده سازی کنید.
مراحل ساخت فروشگاه آنلاین به کمک WooCommerce
برای طراحی سایت فروشگاهی به کمک ووکامرس باید دامنه و هاست تهیه کنید. دامنه همان نام سایت شما با پسوند های com. و… است و باید انتخاب نام دامنه به نحوی انجام گیرد که با حوزه کسب و کارتان در ارتباط باشد همچنین دامنه های کوتاه تر در ذهن مخاطب ماندگارتر هستند و به برندسازی کمک می کنند. برای خرید هاست هم باید به پهنای باند، حافظه، تعداد اشتراک های آن و… توجه کنید و هاستی بخرید که از حجم مناسب برای ذخیره سازی اطلاعات شما برخوردار باشد.
بعد از تهیه هاست و دامنه، باید سیستم وردپرس را نصب و راه اندازی کنید، پس از راه اندازی وردپرس برای دسترسی به ووکامرس، به مخزن وردپرس رفته و از این بخش، افزونه ووکامرس را بیابید. ووکامرس را نصب و فعال سازی کنید و در قدم بعدی، تنظیمات آن را انجام دهید. پیکربندی ووکامرس شامل 4 بخش فروشگاه، سبد خرید، حساب کاربری و صورت حساب می باشد.
بعد از انجام مراحل فوق، حالا می توانید محصولات خود را در فروشگاه درج کنید در این مرحله ابتدا باید قالب مورد نظر را انتخاب کنید و بهتر است قبل از اجرای قالب، محصولات را اضافه نمایید تا ببینید کدام قالب سازگارتر است.
در پایان شما می توانید افزونه های مختلف ووکامرس را اضافه کنید و فروشگاه اینترنتی خود را گسترش دهید اما به خاطر داشته باشید که نصب افزونه های متعدد باعث شلوغی و کندی سایت شما می شود.
سوالی که بسیاری از کاربران می پرسند این است که آیا ووکامرس مجهز به درگاه پرداخت می باشد یا خیر؟ در پاسخ این سوال باید بدانید که درگاه پرداخت امن از امکانات ویژه ووکامرس است البته برای استفاده از درگاه پرداخت، باید افزونه مربوطه را روی ووکامرس پیاده سازی کرد.
افزونه های کاربردی برای WooCommerce
در انتها و به عنوان تکمیل کننده مطلب، افزونه های کاربردی برای ووکامرس را به شما معرفی می کنیم:
- Follow-up Emails: با استفاده از این افزونه بر روی ووکامرس می توان دسترسی ارسال خودکار ایمیل را برای مشتریان فراهم کرد.
- WooCommerce Extension Menu: افزونه معرفی شده می تواند منوی اضافی در فروشگاه اینترنتی ایجاد نماید.
- Yoast WooCommerce SEO: افزونه یوست سئو برای سئو محصولات کاربرد دارد و امکان ارسال داده به گوگل را فراهم می سازد.
- WooCommerce Barry Gateway: با این افزونه نیز می توان ووکامرس را به درگاه پرداخت خطوط متصل کرد.
سوالات متداول ووکامرس
-
افزونه ووکامرس چیست و چه کاربردی دارد؟
ووکامرس یک افزونه یا یک سیستم فروشگاه ساز است و برای طراحی سایت های فروشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد.
-
آیا برای نصب ووکامرس نیاز به وردپرس است؟
بله، افزونه WooCommerce روی وردپرس نصب می شود.
-
آیا نصب ووکامرس رایگان است؟
پلاگین ووکامرس رایگان در اختیار شما قرار دارد اما برای اجرای بعضی قالب ها یا افزونه ها روی این سیستم فروشگاه ساز باید هزینه بپردازید. البته اکثر قالب ها و افزونه های مورد استفاده برای ووکامرس نیز رایگان هستند.