طراحی سایت

لینک UTM چیست و چه کاربردهایی دارد؟

لینک UTM چیست و چه کاربردهایی دارد؟

آیا می‌دانید ۶۶ درصد از هزینه‌های تبلیغات بازاریابی به تبلیغات دیجیتال تعلق می‌گیرد؟‌ حتی انتظار می‌رود طی سال‌های آینده هزینه چنین تبلیغاتی به بیش از ۸۸۰ میلیارد دلار برسد. اما مشکل اصلی کمپین‌های تبلیغاتی هدررفتن نیمی از بودجه است، ما هزینه می‌کنیم اما نمی‌توانیم اثربخشی تبلیغ خود را اندازه بگیریم!

بازاریاب‌های موفق کسانی هستند که از تکنولوژی روز برای ردیابی و اثربخشی کمپین‌های بازاریابی دیجیتال خود استفاده می‌کنند. یکی از این ابزارها ماژول ردیابی اورچین یا UTM است. در این مقاله به شما می‌گوییم UTM چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد. به شما اطمینان می‌دهیم با مطالعه این مقاله و یادگیری UTM می‌توانید هزینه تبلیغاتی خود را بهتر مدیریت کرده و رفتار کاربران در وب‌سایتتان را به صورت کامل رصد کنید.

UTM؛ کاربردی‌ترین ابزار برای ردیابی رفتار کاربران

اگر بخواهیم به ساده‌ترین زبان ممکن به سوال UTM چیست پاسخ دهیم، باید بگوییم: کدهای UTM رشته‌های متنی هستند که به آدرس URL موردنظر اضافه می‌شوند و امکان ردیابی ترافیک بر اساس لینک UTM را فراهم می‌کنند. UTM مخفف عبارت Urchin Tracking Module است که در فارسی به آن ماژول ردیابی اورچین هم گفته می‌شود. البته این نام چندان رایج نیست و دیجیتال‌مارکترها از همان واژه UTM استفاده می‌کنند.

گوگل آنالیتیکس و سایر ابزارهای تجزیه و تحلیل، کدهای UTM را قبل از تبلیغ می‌خوانند و از آن‌ها برای گروه‌بندی ترافیک ورودی شما بر اساس کمپین، کانال، فروشنده یا دارایی استفاده می‌کنند. به‌این ترتیب یک ارزیابی واقعی از رفتار کاربران در صفحات وب را در اختیار شما قرار می‌دهد.

به‌عنوان مثال، با استفاده از کدهای UTM شما کاملا متوجه خواهید شد چه کاربرانی از طریق کدام بک‌لینک یا بنر تبلیغاتی وارد سایتتان شده‌اند. برای آشنایی بیشتر با مفهوم بک‌لینک‌ توصیه می‌کنیم حتما قبل از خواندن ادامه مطلب، مقاله بک لینک چیست را در وبلاگ سیتی سایت مطالعه کنید.

۵ پارامتر اصلی در نقشه UTM چیست؟ آشنایی با جزئیات یو تی ام

به‌طورکلی، پنج نوع پارامتر UTM وجود دارد که برای ردیابی اثربخشی کمپین‌های بازاریابی دیجیتال بر اساس نقاط داده خاص استفاده می‌شود. شما می‌توانید پارامترهای UTM را به هر ترتیب دلخواه در انتهای URL که با علامت سوال و امپرسند (&) جدا شده است، اضافه کنید. گوگل منبع کمپین، رسانه کمپین و نام کمپین را به‌عنوان پارامترهای موردنیاز و کلمه کلیدی و محتوای کمپین را به‌عنوان پارامترهای اختیاری UTM در نظر می‌گیرد.

ساختار لینک UTM

در ادامه پنج پارامتر UTM شناسایی‌شده در گوگل آنالیتیکس را برایتان بیان می‌کنیم:

  • منبع کمپین (utm_source): از این پارامتر می‌توانید برای شناسایی منبع ترافیک خود استفاده کنید. این منابع ممکن است نام وب‌سایت، موتور جست‌وجو، نام خبرنامه یا شبکه اجتماعی باشد؛ به‌عنوان مثال: utm_source=google.
  • کمپین رسانه (utm_medium): از این پارامتر می‌توانید برای شناسایی رسانه مورداستفاده برای اشتراک‌گذاری و دسترسی به پیوند خود استفاده کنید که شامل ایمیل، شبکه‌های اجتماعی، هزینه به‌ازای کلیک (cpc) یا هر روش دیگری باشد؛ به‌عنوان مثال: utm_medium=cpc
  • نام کمپین (utm_campaign): این پارامتر برای شناسایی کمپین یا تبلیغات مرتبط با پیوند کاربرد دارد و ممکن است نام محصول، نوع فروش یا نام مسابقه باشد؛ به‌عنوان مثال: utm_campaign=فروش-تابستانی
  • کلمه کلیدی (utm_term): این پارامتر برای کمپین‌های جست‌وجوی پولی برای ردیابی کلمات کلیدی مرتبط مبتنی بر تبلیغات استفاده می‌شود. با کمک این پارامتر تشخیص می‌دهید که کدام کلمه کلیدی منجر به بازدید از سایت شده است؛‌ به‌عنوان مثال: utm_term=خرید بلیط
  • محتوای کمپین (utm_content): از این پارامتر برای تعیین اینکه کاربر روی چه لینکی کلیک کرده است تا به سایت شما برسد، استفاده می‌شود؛ مانند زمانی‌که چندین لینک به یک URL می‌رسند. پارامتر محتوا برای تمایز بین تبلیغاتی که به یک URL لینک داده می‌شوند نیز کاربرد دارد. تست A/B یا تبلیغات هدفمند محتوا از مهم‌ترین کاربردهای این پارامتر اختیاری است؛ به‌عنوان مثال: utm_content=cta-bottom

آموزش نحوه ساخت کد UTM

کدهای یو تی ام را می‌توانید به‌صورت دستی تایپ کنید. بااین‌حال، گوگل یک ابزار مفید با نام Campaign URL Builder در اختیار مارکترها قرار داده است که امکان ساخت URLهای سفارشی را به‌راحتی برایتان فراهم می‌کند. توصیه می‌کنیم قبل از به اشتراک گذاشتن URL خود در پلتفرم‌ها و کانال‌های مختلف، حتما آن را کوتاه کنید؛ زیرا کدهای یو تی ام، URL شما را برای کلیک کردن طولانی و غیرجذاب می‌کنند.

بعد از ورود به سایت Campaign URL Builder باید فیلدهای خالی را با اطلاعات مناسب پر کنید. برای جداسازی موارد مختلف هر قسمت نیز می‌توانید از علامت کامای انگلیسی استفاده کنید.

  • Website URL: در این فیلد باید آدرس سایت موردنظرتان را وارد کنید.
  • Campaign Source: در این فیلد باید منابع ترافیکی ورودی خود را وارد کنید.
  • Campaign Medium: نوع رسانه و ابزار خود شامل تبلیغات کلیکی، بنری یا ایمیل مارکتینگ را باید در این فیلد انتخاب کنید.
  • Campaign Name: نام کمپین را در این فیلد بنویسید.
  • Campaign term: کلمات کلیدی را در این فیلد وارد کنید.
  • Campaign Content: برای ایجاد تفاوت بین کمپین‌های خود باید پارامتر محتوا را پر کنید.

برای ساخت UTM ابزارهای مختلفی وجود دارد که یکی از ساده‌ترین و کاربردی‌ترین ابزارها را می‌توانید در آدرس زیر مشاهده و از آن استفاده کنید:

https://ga-dev-tools.web.app/campaign-url-builder/

ساخت لینک UTM

دقت داشته باشید ساخت UTM کاملاً به استراتژی بازاریابی شما بستگی دارد. اگر برای تدوین استراتژی با چالشی روبه‌رو هستید، پیشنهاد می‌کنیم از صفحه استراتژی بازاریابی دیدن کنید. این صفحه می‌تواند دید شما را نسبت به استراتژی بازاریابی تغییر دهد، در صورت نیاز به تدوین استراتژی بازاریابی می‌توانید از خدمات تخصصی کارشناسان سیتی سایت استفاده کنید.

آشنایی با کاربردهای یو تی ام در دیجیتال مارکتینگ

به لطف استفاده از تگ‌های UTM، توانایی دریافت گزارش‌های دقیق و روشن‌تر به بازاریاب‌ها در راستای شناسایی هزینه‌ها و نرخ بازگشت سرمایه کمک می‌کند. به‌این‌ترتیب آن‌ها می‌توانند از گزارش‌های یو تی ام برای بهینه‌سازی عملکرد و رشد کسب‌وکار کمک کنند. از مهم‌ترین کاربردهای یو تی ام می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • شبکه‌های اجتماعی: لینک صفحه فرود را می‌توانید در پروفایل شبکه‌های اجتماعی خود را اضافه کرده و سپس با استفاده از پارامترهای کدهای UTM همان آدرس را در پست‌های خود تگ کنید.
  • ایمیل: استفاده از UTM در خبرنامه و پیام‌های ایمیلی کاربرد مهمی دارد. به کمک کدهای یو تی ام می‌توانید مقدار ترافیک ورودی سایت از کمپین ایمیلی را اندازه‌گیری کنید.
  • تبلیغات: با استفاده از نقشه UTM می‌توانید بررسی کنید که کدام نوع تبلیغات بهترین و بیشترین ورودی را برایتان به ارمغان داشته‌اند.

با طراحی ابزارها و ماژول‌های اختصاصی در کنار استفاده از روش‌های داده‌کاوی نظیر UTM می‌توانید اثربخشی تبلیغات خود را افزایش دهید. در صفحه امکانات سایت فروشگاهی می‌توانید مهم‌ترین امکاناتی که یک سایت فروشگاهی یا شرکتی داشته باشد را مشاهده کنید. این صفحه می‌تواند ایده‌های جذابی را برای بهبود سایت فعلی شما در اختیارتان قرار دهد.

مزایای استفاده از یو تی ام چیست؟

اگر بیشتر وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنید، ممکن است صدها لینک جدید در روز منتشر کنید. کدهای UTM به شما کمک می‌کند عملکرد هرکدام از این لینک‌ها را ردیابی کنید تا منبع بیشترین ترافیک وب‌سایتتان را بیابید. از متغیرهای UTM می‌توان برای ردیابی اطلاعات عمومی مانند میزان ترافیک دریافتی از شبکه‌های اجتماعی مختلف استفاده کرد.

به‌بیان‌ساده، کدهای UTM داستان نحوه ورود ترافیک به سایتتان را بیان می‌کنند. به‌این‌ترتیب درک کاملی از رفتار کاربران و نتیجه کمپین‌های تبلیغاتی خود در کانال‌های مختلف به دست خواهید آورد.

یک نمونه واقعی استفاده از لینک UTM

دقت داشته باشید که UTM تنها یک ابزار برای طراحی کمپین تبلیغاتی است و برای طراحی یک کمپین اثربخش باید به مواردی مثل مدیریت بودجه، انتخاب رسانه، انتخاب پیام و هدف شما از اجرای کمپین دقت کنید. برای یک کمپین جذاب و هدفمند بازاریابی دیجیتال می‌توانید از خدمات سیتی سایت استفاده کنید. برای آشنایی بیش‌تر با خدمات آژانس خلاقیت سیتی سایت در این زمینه کافی است به صفحه مشاوره دیجیتال مارکتینگ مراجعه کنید. در این صفحه با فرآیند ارائه مشاوره دیجیتال مارکتینگ، هزینه و تجربیات ما در ارائه مشاوره بازاریابی دیجیتال آشنا می‌شوید.

آیا باید در همه جا از UTM استفاده کنیم؟

با پاسخ به سوال پارامترهای یو تی ام چیست، قطعا تصور بهتری از کاربردها و مزایای این ابزار کاربردی داریم. حالا با خیال راحت می‌توانید نسبت به خرید بک لینک یا راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی اقدام کنید. اما نباید از یک نکته مهم غافل شویم. استفاده از UTM در همه لینک‌ها کار درستی نیست.

ربات‌های گوگل با دیدن لینک UTM کاملاً متوجه تبلیغاتی بودن لینک می‌شوند، بنابراین متخصصان سئو توصیه می‌کنند که در کمپین‌های لینک‌سازی خارجی بهتر است از UTM استفاده نشود. به این ترتیب لینک به صورت طبیعی شناخته می‌شود.

دقت داشته باشید که عدم استفاده از یو تی ام در کمپین‌های رپورتاژ آگهی تنها یکی از صدها نکته‌ای است که باید در طراحی کمپین‌های خارجی سئو رعایت کنید. ما در مقاله خرید بک لینک تمامی نکات مهم درباره خرید بک لینک و طراحی یک کمپین لینک‌سازی خارجی اثربخش را بررسی کرده‌ایم.

تصمیم‌گیری بهتر در دیجیتال مارکتینگ با نقشه UTM

در این مقاله به سوال UTM چیست پاسخ دادیم و نحوه استفاده از آن را به‌طورکامل برایتان بیان کردیم. با استفاده از کدهای یو تی ام به‌راحتی می‌توانید ترافیک ورودی سایتتان را بررسی کنید و عملکرد کسب‌وکارتان را بهبود بخشید. به یاد داشته باشید که برای دریافت نتیجه بهتر باید استراتژی‌های بازاریابی اصولی و استاندارد طراحی کنید.

اگر سوالی درباره استفاده از UTM دارید، لطفاً در همین صفحه برای ما کامنت بگذارید. در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ‌گوی شما خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *