سئو سایت به مجموعه اقداماتی گفته می شود که به هدف دیده شدن سایت در نتایج جستجو گوگل انجام می شود. به طور کلی سئو سایت به دو دسته سئو آن پیج و آف پیج تقسیم می شود. اما سئو خارجی چیست؟ در این مطلب می خواهیم 0 تا 100 آموزش تکنیک های سئو خارجی را بررسی کنیم. همچنین در نهایت با ارائه بهترین تکنیک های سئو خارجی، به شما کمک می کنیم تا رتبه سایتتان را بهبود بخشید.
سئو خارجی یا off page seo چیست؟
سئو خارجی یا off page seo، به مجموعه اقداماتی گفته می شود که در خارج از سایت برای بهبود وضعیت آن و افزایش ورودی سایت انجام می شود. در سئو خارجی، ساختار داخلی سایت تغییری نمی کند؛ بلکه شما با اقداماتی که به کمک سایت های دیگر انجام می دهید، سئو سایتتان را بهبود می بخشید.
تفاوت سئو داخلی و خارجی چیست؟
منظور از سئو داخلی یا آن پیج، اقداماتی است که به صورت مستقیم روی سایت انجام می دهید. نحوه انجام این اقدامات و همچنین تغییرات، کاملا به عهده خود شما بوده و می توانید آن را کنترل کنید.
- تعیین درست عنوان و آدرس هر صفحه
- تولید محتوای اصولی
- بهبود سرعت سایت
- لینک سازی داخلی
- و…
همگی اقداماتی است که در این حوزه انجام می شود.
اما در برابر این تعریف، سئو آف پیج قرار دارد؛ این نوع سئو همانطور که گفتیم در خارج از سایت انجام می شود. در نتیجه شما هیچ کنترلی روی آن نخواهید داشت. به عنوان مثال ساخت اکانت در شبکه هایی اجتماعی مختلف، انتشار محتوا در سایت های دیگر، لینک سازی خارجی، منشن بدون لینک و … از جمله اقدامات مربوط به این زمینه است.
بنابراین تفاوت سئو داخلی و خارجی را می توان در نوع اقدامات و چگونگی انجام آنها دانست.
اهمیت سئو خارجی سایت
همانطور که میدانید، هدف ما از طراحی یک سایت، قرار گرفتن در صفحه اول گوگل است. اما چطور در صفحه اول گوگل قرار بگیریم؟
شما تنها باید اعتماد کاربر و گوگل را به خود جلب کنید. هدف گوگل همواره نمایش بهترین نتیجه به کاربران است؛ بنابراین اگر وب سایتی نتواند به خوبی نیاز کاربر را پاسخ دهد، از نتایج گوگل حذف خواهد شد.
از طرفی جلب اعتماد گوگل، تنها به وسیله تاییدیه گرفتن از سایت های دیگر امکان پذیر است. گوگل دو معیار مهم را برای اعتماد به سایت در نظر می گیرد:
- سئو خارجی
- منشن بدون لینک
هر دو این فاکتور در سئو خارجی سایت خلاصه می شوند. پس می توان گفت برای جلب اعتماد گوگل و همچنین قرار گرفتن در نتایج صفحه اول، باید سئو خارجی را روی سایت اعمال کنید.
تکنیک های سئو خارجی
همانطور که گفتیم سئو خارجی اهمیت زیادی برای افزایش رتبه سایت در گوگل دارد؛ در ادامه به آموزش سئو خارجی به صورت 0 تا 100 خواهیم پرداخت.
-
لینک بیلدینگ یا ساخت بک لینک
اصلی ترین تکنیک سئو خارجی سایت، ساخت بک لینک برای سایت است. در واقع گوگل با بررسی بک لینک های هر سایت به معتبر بودن سایت شما پی می برد. به طور کلی لینک بیلدینگ به سه شکل انجام می شود:
لینک های ساخته شده به صورت دستی ( Manual link)
در این نوع لینک سازی، مدیر سایت یا سئو کار، اقدام به لینک سازی در سایت های مختلف می کند. لازم به ذکر است که این روش می تواند خطرات زیادی را برای شما داشته باشد. چرا که اگر گوگل به مصنوعی بودن این لینک ها پی ببرد، شما را جریمه خواهد کرد. برای جلوگیری از بروز این اتفاق، پیشنهاد می کنیم مطلب ” بهترین روش های لینک بیلدینگ ” را مطالعه کنید.
لینکهای طبیعی (Natural link)
لینک های طبیعی بدون دخالت سئو کار یا مدیر سایت انجام می شود. اما زمانی این اتفاق می افتد که سایت شما از نظر محتوایی کامل و با کیفیت باشد. تنها در این صورت است که مخاطب ترغیب می شود تا سایت شما را به دیگران معرفی کند.
انتشار رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی به متن تبلیغاتی گفته می شود که به منظور معرفی کالا یا خدمات در سایت های پر بازدید منتشر می شود. در واقع سئو کار یا مدیر سایت یک متن تبلیغاتی را آماده کرده و در یک سایت پر بازدید منتشر می کند. اصولا شما می توانید در هر رپورتاژ تنها 3 لینک به سایت خود بدهید.
البته نوشتن رپورتاژ آگهی ترفند هایی دارد که در مطلب ” نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی ” آن را به شما یاد داده ایم.
کدام بک لینک ها ارزش بالاتری دارند؟
حال این سوال مطرح می شود که از بین روش های لینک سازی، کدام روش ارزش بیشتری دارد؟ اصولا لینک هایی که از نظر سئو، ارزش بالاتری داشته باشند، اهمیت بیشتری برای ما خواهند داشت. اما لینک سازی ها چطور ارزش گذاری می شوند؟
- قدمت لینک ایجاد شده
- محبوبیت و تعداد کلیک انجام شده روی لینک
- موضوع لینک و سایت لینک دهنده
- متن لینک یا انکر تکست
- دامین آتوریتی یا اعتبار دامنه لینک دهنده
- تعداد لینک های خارجی آن صفحه یا به طور کلی دامنه
-
کامنت مارکتینگ
یکی از تکنیک های سئو خارجی سایت، کامنت مارکتینگ است. کامنت مارکتینگ یا بازاریابی دیدگاه یکی از روش های بازاریابی قدیمی است که هنوز قدرت و تاثیر گذاری خود را دارد. شما می توانید از Comment Marketing به دو شکل استفاده کنید:
کامنت گذاشتن در سایت های دیگر
یکی از تکنیک های Comment Marketing، نظر دهی در سایت های دیگر است. شما می توانید با ایجاد یک پروفایل در سایت های معتبر دیگر، اقدام به ایجاد دیدگاه زیر پست های آنها کنید. برخی از این سایت ها از جمله ویرگول، این اجازه را به شما می دهند تا لینک سایت خود را در نظرات قرار دهید.
ترغیب کاربر برای کامنت گذاری در سایت
از دیگر تکنیک های کامنت مارکتینگ، ترغیب کاربر برای ایجاد دیدگاه است. شما می توانید با ایجاد چالش یا طرح سوال، کاربر را دعوت کنید تا نظر خود را زیر پست های شما بنویسد. به این شکل محتوای صفحات شما مرتبا بروز شده و گوگل متوجه این امر خواهد شد.
فعالیت در انجمن ها و فروم های مختلف
از دیگر تکنیک های سئو خارجی، فعالیت در فروم ها و انجمن ها است. انجمن ها و فروم های محبوب و مرتبط با کارتان را پیدا کرده و در آنها فعالیت کنید. به سوالات مختلف کاربران در صورت امکان پاسخ بدهید و آن ها را راهنمایی کنید. با این کار به عنوان یک فرد متخصص شناخته می شوید؛ برخی از این فروم ها اجازه لینک دادن به سایتتان را نیز می دهند؛ در این صورت به محتواهای مرتبط سایت خود لینک بدهید.
فعالیت دائمی و مستمر در این انجمن ها و فروم ها، سبب بروز موارد زیر می شود:
- افزایش اعتماد سازی
- ایجاد ارتباط بین وبمسترها و اینفلوئنسرها
- افزایش برندینگ
-
فعالیت در شبکه های اجتماعی
گوگل به راحتی می تواند سیگنال های مثبتی که کاربران از طریق شبکه های اجتماعی ارسال می کنند را دریافت کند. اگر نسبت به این موضوع شک دارید، کافیست سایتتان را به گوگل آنالیتیکس متصل کنید. به راحتی می توانید تعداد ورودی های سایت از طریق شبکه های اجتماعی را مشاهده کنید.
شما باید بتوانید در شبکه های اجتماعی مختلف به صورت مستمر فعالیت کنید و کاربر را به بازدید از سایت دعوت کنید. همچنین با قرار دادن لینک سایت خود در قسمت پروفایل این شبکه ها، می توانید بک لینک با کیفیت دریافت کنید.
-
Guest Post یا پست مهمان
پست مهمان یکی دیگر از تکنیک های سئو خارجی است که وبلاگ نویسان از آن استفاده می کنند. در این روش به جای اینکه محتوایی را در سایت خود منتشر کنید، در سایت های معتبر دیگر منتشر می کنید. سپس به سایت یا محتوای مرتبط با آن، لینک می دهید. با این کار ورودی های سایت را افزایش داده و سئو خارجی را تقویت کرده اید.
شما می توانید به دو طریق از پست مهمان استفاده کنید:
- انتشار پست در سایت های دیگر مخصوصا سایت های وبلاگی مثل ویرگول و …
- انتشار مطالب وبلاگ نویسان دیگر در سایت خودتان
-
رپورتاژ آگهی
یکی از تکنیک های سئو خارجی، دریافت رپورتاژ آگهی است. رپورتاژ آگهی یکی از قدیمی ترین و بهترین تکنیک های لینک سازی خارجی است که اصولا نتیجه مثبتی برای سایت خواهد داشت. شما می توانید از سایت های پر بازدید مانند خبرگذاری جوان، ایلنا، ایسنا و … استفاده کنید. سپس متنی را برای تبلیغ محصولات و خدماتتان آماده کرده و در این سایت ها منتشر کنید.
-
اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر ها افرادی در شبکه های اجتماعی هستند که تاثیر زیادی روی مردم دارند؛ این افراد اصولا در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، تیک تاک و … فعالیت می کنند. شما می توانید با آنها همکاری کرده و از آنها بخواهید که برند یا محصولات شما را به مخاطبانشان معرفی کنند. این کار تاثیر بسیار زیادی در برندسازی سایت شما خواهد داشت.
در مطلب ” اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ ” به صورت کامل در این باره صحبت کرده ایم.
هزینه سئو خارجی سایت چقدر است؟
هزینه سئو خارجی سایت با توجه به اقداماتی که باید انجام شود، متفاوت می باشد. به طور کلی هزینه سئو سایت را نمی توان به طور قطعی مشخص کرد؛ بلکه برای این کار ابتدا باید وب سایت و وضعیت فعلی آن بررسی شده و در نهایت با توجه به نیاز سایت، یک برآورد هزینه انجام شود.
شما می توانید هزینه سئو سایت را در صفحه ” تعرفه سئو سایت ” مشاهده کنید.
در حالت کلی هزینه سئو خارجی سایت، با توجه به موارد زیر تعیین می شود:
- عمر سایت و دامنه آن
- میزان رقابت در بین کلمات کلیدی
- تعداد کلمات کلیدی هدف
- وضعیت و جایگاه فعلی سایت
- وضعیت فعالیت رقبا
-
استفاده از RSS یا خوراک خبری
خوراک خبری یا RSS یک ابزار بسیار جذاب و کاربردی است که به کاربران کمک می کند تا از پست ها و بروزرسانی های جدید سایت شما مطلع شوند. RSS به عنوان یک منبع اطلاعاتی برای کاربران محسوب می شود که فرمت XML دارد. در واقع این ابزار خلاصه ای از متن، تاریخ انتشار، نام نویسنده و … را شامل می شود. اگر سایت شما وردپرسی است، می توانید به راحتی این خاصیت را در سایت خود فعال کنید.
خوراک های خبری به شما کمک می کند تا کاربران در زمان سریعتری محتوای سایت شما را مشاهده کرده و به دلیل افزایش کلیک، سرعت ایندکس سایت نیز افزایش پیدا می کند. همین عامل می تواند در سئو خارجی سایت بسیار موثر باشد.
در نتیجه شما می توانید با تولید RSS با کیفیت، خزنده های گوگل را به بررسی و خزش صفحات تان وادار کنید.
تصویر زیر نمونه ای از یک خوراک خبری می باشد:
-
برندسازی
یکی از موارد مورد اهمیت برای گوگل، برندسازی است. شما می توانید با پیاده سازی تکنیک های برندینگ، سئو خارجی سایت را افزایش دهید. به منظور آشنایی با تاثیر برندینگ در سئو و تکنیک های آن مقاله “تاثیر برندینگ در سئو” را مطالعه کنید.
-
بازاریابی ویدئو
در میان انواع محتوایی که در سطح اینترنت وجود دارد، تصاویر و ویدیو ها نسبت به متن تاثیر بیشتری دارند. شما می توانید با تهیه ویدیو های مرتبط با کسب و کارتان و انتشار آن ها در کانال های یوتیوب، آپارات و … لینک سازی خارجی انجام دهید.
در پایان
در این مطلب به صورت کامل گفتیم که سئو خارجی چیست؟ همانطور که گفتیم سئو خارجی مجموعه اقداماتی است که در بیرون از سایت برای افزایش اعتبار آن در گوگل انجام می شود. همانقدر که سئو داخلی سایت اهمیت زیادی دارد، سئو خارجی نیز باید به درستی و اصولی انجام شود. روش های مختلفی برای بهبود سئو آف پیج وجود دارد که در این مطلب 0 تا 100 انجام مراحل سئوی داخلی را آموزش دادیم. سایت شما زمانی می تواند جایگاه مناسبی را در گوگل کسب کند که سئو آن پیج و آف پیج را در کنار یکدیگر انجام دهد. در صورتی که برای پیاده سازی تکنیک های سئو خارجی سوالی داشتید، می توانید از مشاوره سئو رایگان سیتی سایت استفاده کنید.