قبل از اینکه بهترین فونت های فارسی را به شما عزیزان معرفی کنم، اجازه بدهید یک تجربه کوتاه را برایتان شرح بدهم. ابتدا نگاهی به تصویر پایین داشته باشید:
میبینید محتوای این سایت چه فونت بدی دارد؟ حالا به تصویر بعدی نگاه کنید:
همانطور که مشاهده میکنید، فونت این سایت خوانا و جذاب است. این دو وب سایت را در واقع چند روز قبل دیدم. زمانی که در سطح وب فارسی به دنبال یک مقاله جامع در مورد اپلیکیشنهای ایرانی بودم. در ابتدا در بین جستجوهایم به سایت اولی برخوردم اما به دلیل فونت زشتش، اینطور قضاوت کردم که احتمالا محتوایش هم بیارزش است. در ادامه در همان نگاه اولی که به سایت دومی داشتم، به خاطر فونت جذاب، شروع کردم به خواندن مطلبش.
اما در نهایت چه شد؟ مقاله سایت دوم به معنای واقعی بیارزش بود و وقتی دوباره به سراغ مقاله سایت اول رفتم، متوجه شدم محتوای کاملی دارد!
چیزی که میخواهم بگویم این است که: امروز فونت وب سایت شما در کنار ظاهر، برند و… از جمله چیزهایی است که روی قضاوت مخاطبان در مورد معتبر بودن یا نبودن برند و محتوایتان تاثیر دارد. بنابراین چه به دنبال برندسازی باشید، چه افزایش فروش اینترنتیو چه حتی سئو، حتما باید به فونت سایت اهمیت بدهید.
پس در ادامه این مقاله با من همراه باشید تا بهترین فونت های فارسی برای سایت و تولید محتوا را به شما معرفی کنم.
بهترین فونت های فارسی برای سایت
قبل از معرفی بهترین فونت های فارسی برای تولید محتوا یک نکته را لازم است به شما بگویم. دقت کنید، ترتیب نوشتن این فونتها بر اساس محبوبیتشان در وب فارسی است اما در هر حال ممکن است سلیقه شما با سلیقه اکثریت وب فارسی متفاوت بوده و بخواهید فونتی با محبوبیت پایینتر را انتخاب کنید.
1_ فونت ایران سنس
ایران سنس نزدیک به 7 سال پیش منتشر شد و از آن سالها، بارها بروزرسانی و آپدیت شده. به طور کلی فونت ایران سنس در حال حاضر پراستفادهترین فونت در وب فارسی است. مخصوصا که فونت وب سایتهایی مثل دیجی کالا، آپارات، بازار و دیگر برندهای بزرگ ایرانی، ایران سنس است.
جالب است بدانید طبق آمار وب سایت فونت ایران، ایران سنس در سال 1398، فونت 58 درصد از وب سایتهایی بود که در جشنواره وب موبایل ایران به مرحله نهایی راه پیدا کرده بودند.
نمونه این فونت را در تصویر پایین مشاهده میکنید:
همانطور که در تصویر بالا هم مشخص است، این فونت در 6 وزن مختلف منتشر شده و خب شما چه در سایت و چه در فتوشاپ میتوانید وزن موردنظر خودتان را انتخاب کنید. در وب فارسی البته بیشتر از وزن regular استفاده میشود. سایت فونت ایران این فونت را با قیمت 48 هزار تومان به فروش میرساند.
2_ فونت ایران یکان
نگاهی به آمار پایین داشته باشید:
جالب است که در سال 1394، از میان 350 شرکت کننده جشنواره وب و موبایل حدود 46 درصد از فونت ایران یکان و فقط 17 درصد از ایران سنس استفاده میکردهاند. در هر حال با اینکه امروز ایران سنس رتبه بهتری نسبت به ایران یکان دارد، باز هم این فونت رقیب اصلی ایران سنس است. نمونه فونت ایران یکان را در تصویر پایین مشاهده میکنید:
فونت ایران یکان همانطور که در تصویر بالا هم مشخص است، حدود 8 وزن مختلف دارد و شما هم میتوانید هر کدام که مورد نظرتان بود را در سایت فعال کنید. قیمت خرید فونت ایران یکان، 48 هزار تومان است.
3_ فونت وزیر
وزیر هم یکی دیگر از فونت های محبوب در سطح وب فارسی است که خیلی از وبمستران از آن استفاده میکنند. نمونه آن را در تصویر پایین مشاهده کنید:
این فونت هم مثل ایران سنس شامل 6 وزن مختلف است. فونت وزیر در سطح وب فارسی به شکل رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته. البته هر کسی که علاقهمند به حمایت باشد، میتواند به شکل دلخواه مبلغی را به عنوان حمایت مالی به سازنده این فونت بدهد.
4_ فونت شبنم
نمونه فونت شبنم را در تصویر پایین مشاهده میکنید:
این فونت بر مبنای فونت وزیر ساخته شده و به شکل رایگان در سطح وب در اختیار کاربران قرار گرفته. البته طبق گفته سازنده، در ساخت این فونت از فونت ایران یکان هم کمی الهام گرفته شده.
5_ فونت دانا
فونت دانا یکی از فونتهای تازهکار در وب فارسی است. این فونت ظاهر جالبی داشته و ممکن است بتواند نظر شما را جلب کند:
در تصویر بالا هم مشخص است که این فونت نزدیک به 10 وزن مختلف دارد. البته فونت دانا نسبت به دیگر فونتها کمی قیمت بالایی دارد. سایت فونت ایران این فونت را با قیمت 118 هزار تومان به فروش میرساند که خب به نظر قیمت بالایی است.
6_ فونت انجمن
فونت انجمن یکی از بهترین فونت های فارسی برای فتوشاپ و مخصوصا ساخت عکسنوشته است. نمونه متن نوشته شده با فونت انجمن را در تصویر پایین مشاهده میکنید:
همینطور نمونه عکسنوشته ساخته شده با این فونت در تصویر پایین مشخص است:
این فونت جایزه اول دوسالانه سرو نقرهای ۹۸ را از آنِ خودش کرده. فونت انجمن حدود 12 وزن مختلف دارد و البته با قیمت 128 هزار تومان در وب سایت فونت ایران به فروش میرسد.
7_ فونت ایران سنس دست نویس
ایران سنس دست نویس یکی از فونتهای مورد علاقه من است که به شدت هم در کارهای گرافیکیام از آن استفاده میکنم. نمونه این فونت را در تصویر پایین ببینید:
همانطور که مشخص است، ظاهر این فونت کمی به متون خوشنویسی نزدیک است. ایران سنس دست نویس در حال حاضر با قیمت 38 هزار تومان به فروش میرسد. برای خرید آن میتوانید به فونت ایران مراجعه کنید.
8_ فونت نوتو کوفی
نوتو کوفی یکی دیگر از فونت های رایگان فارسی است که ظاهر متفاوتش باعث میشود بعضی از مخاطبان از آن در سایت یا کارهای گرافیکیشان استفاده کنند. ظاهر آن را در تصویر پایین مشاهده کنید:
فونت نوتو کوفی را میتوانید از سایتهای دانلودی سطح وب به شکل رایگان دانلود کنید.
9_ فونت فرهنگ
فونت فرهنگ درواقع دو نسخه farhang و farhang sharp دارد. ظاهر هر دو این نسخهها را در عکس پایین مشاهده میکنید:
از این فونت مخصوصا برای نوشتن دکمههای اقدام به عمل یا همان CTA استفاده میکنند. این فونت با قیمت 118 هزار تومان در سایت فونت ایران به فروش میرسد.
10_ فونت ایران شارپ
فونت ایران شارپ فونتی است که بیشتر به فونتهای معاصرِ استفاده شده در روزنامهها و مجلات ایرانی نزدیک شده. نمونه ظاهر آن را در تصویر پایین مشاهده میکنید:
قیمت این فونت در حال حاضر و در سایت فونت ایران حدود 38 هزار تومان است.
چطور فونت سایت مان را تغییر بدهیم؟
تا اینجا با بهترین فونت های فارسی برای سایت آشنا شدید. اما سوال بعدی که ممکن است در ذهنتان به وجود بیاید، این است که چطور فونت سایت را تغییر بدهیم و یکی از این فونتهای مورد نظر را جایگزین آن کنیم؟
راستش جواب این سوال به این برمیگردد که دقیقا سایتتان چه سیستم مدیریت محتوایی داشته باشد؟ مثلا اگر سایت وردپرسی دارید، باید فایل فونتی که دانلود کردهاید را در هاست آپلود کنید، آدرس آن را در پوشه CSS هاست قرار داده و فونت را تغییر بدهید؛ خب این کار کمی تخصصی است.
اما اگر وب سایتتان را با استفاده از سیستم سایت ساز و فروشگاه ساز سیتی سایت ساختهاید، نیاز به نگرانی ندارید. در سایتهای سیتی سایت میتوانید یکی از چندین فونتی که به طور پیشفرض در سیستم وجود دارد را با یک کلیک فعال کنید. سیتی سایت اکثر این فونتها را خریداری کرده است و به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد. به همین دلیل لازم نیست برای خرید فونت هزینه کنید.
اگر هم هیچ کدام از فونتها برایتان جذاب نبود، کافی است با چند کلیک فونت جدید را در سایت آپلود کرده و آن را فعال کنید؛ بدون نیاز به هیچ دانش فنی و کدنویسی و… .
کلام آخر
به عنوان کلام آخر؛ یادتان باشد که ما وبمستران و صاحبان کسب و کارهای اینترنتی، باید بیشتر از آنکه به نظر خودمان برای ظاهر سایت اهمیت دهیم، به مخاطبان توجه کنیم.
این یعنی ممکن است یک فونت با ظاهر متفاوت و نستعلیق برای شما خیلی جذاب باشد، اما مهمتر از نظر شما، نظر مخاطبانی است که در سایتتان با این فونت محتواها را مشاهده میکنند. بنابراین اگر میخواهید از فونتهای متفاوتی استفاده کنید، حتما نظر چند نفر از کاربران یا اطرافیان را در مورد آن بپرسید و سپس تصمیم قطعی را بگیرید.
خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله با 10 فونت فارسی برای وب آشنا شدیم و فهمیدیم که بهترین فونت برای سایت و فتوشاپ و کارهای گرافیکی، چه فونتی است. راستی اگر شما هم فونت خاصی را میشناسید که ظاهر جذابی دارد اما در این مقاله اسمش را ننوشتهایم، لطفا در بخش نظرات آن را به ما معرفی کنید تا در آپدیت بعدی مقاله آن را اضافه کنیم. اگر هم در مورد طراحی سایت سوالی داشتید با شماره 02191003383 داخلی 2 تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.