اولین باری که بهشکل جدی به درآمد دلاری فکر کردم، همین چند ماه پیش بود. وقتی میخواستم شارژر لپ تاپ جدیدی بخرم و متوجه شدم قیمت آن نسبت به 2 سال قبل که یک شارژر خریده بودم، حدودا 3 برابر بیشتر شده! این در حالی بود که درآمد من طی این مدت حتی 2 برابر هم نشده بود… .
آنجا بود که فهمیدم در ایران ما در شرایط اقتصادی هستیم که وجود یک منبع درآمد دلاری که از بیارزش شدن درآمدمان جلوگیری کند، برایمان ضروری است. اگر شما هم با نظر من موافقید، در این مقاله همراه من باشید تا ببینیم در نهایت چگونه میتوانیم درآمد دلاری داشته باشیم؟
آیا داشتن درآمد دلاری راحت است؟
الان یک فرد عادی باید حداقل در ازای 1 ماه فعالیت به کمک روشهایی که در ادامه توضیح میدهم، بین 2 الی 10 هزار دلار درآمد داشته باشد. یعنی چیزی بین 50 الی 250 میلیون تومان.
به نظرتان اگر رسیدن به این درآمد به این راحتیها بود، اینقدر مشکلات اقتصادی در ایران داشتیم؟! پس همین ابتدا و قبل از شروع بیایید انتظارات بیهوده را دور ریخته و قبول کنیم که پای گذاشتن در مسیر کسب درآمد دلاری قطعا کار سختی است، اما در نهایت کسی در آن پیروز میشود و آینده مالیاش را تضمین میکند که حاضر باشد از پس این سختیها بر بیاید.
درآمدهای دلاری را چطور باید نقد کنیم؟
همانطور که میدانید، اغلب شرکتهای مالی در خارج از کشور، مثل PayPal و… ما افراد ساکن ایران را تحریم کردهاند. این یعنی نقد کردن درآمد و دستمزد دلاری که به هر طریقی به دست آوردهایم، کمی کار سختی خواهد بود.
اما در خود ایران، شرکتهایی هستند که در ازای دریافت بخشی از کل مبلغ به عنوان کمیسیون، حاضرند درآمد دلاری شما را نقد کرده و آن را به ریال در اختیار شما بگذارند. بنابراین در اغلب مواقع نیاز نیست خیلی نگران موضوع باشید.
آیا برای کسب درآمد دلاری نیاز به دانستن زبان انگلیسی داریم؟
خیلی دوست دارم به راحتی بگویم نه! اما خب اینطور نیست. ببینید، در بعضی از روشهای کسب درآمد، شما الزاما نیاز است زبان انگلیسی بدانید. مثلا روشهای مربوط به ارائه خدماتی مثل تولید محتوا به انگلیسیزبانها.
اما خب هستند بعضی روشها که با کمترین سطح از تسلط به زبان انگلیسی قابل انجام بوده و حتی بدون دانستن این زبان هم در آن به مشکل نمیخورید. با توجه به این، در ادامه و در زمان معرفی هر ایده کسب درآمد دلاری، در مورد میزان تسلط مورد نیاز به زبان هم صحبت میکنم.
روش های کسب درآمد دلاری
در ادامه سعی میکنم به ترتیب از روشهایی شروع کنم که به نظر خودم ارزش و بازدهی بیشتری دارند. پس لیست روشها، به ترتیب اولویت است.
1_ کسب درآمد دلاری از یوتیوب
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: کم
اگر میتوانید با نرم افزارهای ساخت ویدیو مثل کمتاسیا یا در حالت بهتر افتر افکت و پریمیر کار کنید، اگر یک ایده برای تولید محتوای ویدیویی مداوم دارید و اگر این حوزه را دوست دارید، به سراغ یوتیوب بروید!
یوتیوب سالهاست که به تولید کنندگان محتوایش به دلار درآمد میدهد. این یعنی اگر کانالی در آن بسازید که مخاطبانش بیشتر از 1 هزار نفر باشند و بازدید ویدیوهایتان هم بالا برود، میتوانید ماهانه بین 100 تا چند هزار دلار درآمد داشته باشید.
نکته مثبت اینجاست که به تازگی کاربران ایرانی هم به این وب سایت هجوم آوردهاند و میتوانید به راحتی با ساخت محتوا به زبان فارسی، مخاطبان زیادی جذب کرده و به کسب درآمد بپردازید.
2_ کسب درآمد از فروش در آمازون!
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط رو به بالا
خب، راستش درآمد از طریق این ایده کمی سخت بوده اما اجرای آن کاملا شدنی است. برای فروش در وب سایت بزرگ آمازون، سایتی مشابه به همین دیجی کالای خودمان، 2 راهکار دارید:
توضیح تصویر: آمار فروش معنادار و بالای محصولات در آمازون.
راهکار اول این است که محصولات دانلودی مثل یک کتاب الکترونیک در آن قرار بدهید. برای این کار میتوانید کتاب یا فایلی که خودتان درست کردهاید را به زبان فارسی یا دیگر زبانها برای فروش در آن بارگذاری کنید.
روش دوم و بهتر این است که محصولات فیزیکیتان را در آمازون به فروش برسانید! البته ایرانیهایی که از این روش درآمد دارند، اغلب محصولات مورد نظرشان را از شرکتهای چینی به کمک سایتهایی مثل علی بابا خریداری کرده، سپس آنها را به شرکت آمازون فرستاده و با فروششان، بهشکل دلاری درآمد به دست میآورند.
3_ کسب درآمد دلاری از همکاری در فروش آمازون!
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط رو به بالا
اگر فکر میکنید مشکلات تامین محصول و ارسال آن به آمازون سختی زیادی داشته یا اصلا نیاز به سرمایه بالایی دارد، میتوانید به سراغ ایده بعدی یعنی همکاری در فروش آمازون بروید!
در واقع آمازون هم مثل دیجی کالا سیستم همکاری در فروشی دارد که به شما در ازای پیدا کردن مشتری، دستمزد میدهد. برای به درآمد رسیدن از این سیستم، میتوانید از اینستاگرام، سایت، اکانت لینکدین و توییتر و هر رسانه دیگری که ممکن است به کمکش مخاطبان خارجی را جذب کنید، کمک بگیرید.
سپس با تولید محتوا در آنها، مخاطبان را به مشاهده صفحات سایت آمازون دعوت میکنید. بعد از این از هر خرید مخاطبان، یک بخش مشخصشده از پورسانت در حساب شما شارژ میشود. اگر میخواهید این کسب و کار را به کمک یک وب سایت اینترنتی راهاندازی کنید، همین حالا نگاهی به تست 7 روزه و رایگان سایت ساز سیتی سایت داشته باشید و در کمتر از 2 دقیقه سایتتان را بسازید.
4_ کسب درآمد از خدمات فریلنسری
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: تسلط کامل
همانطور که در مقاله «فریلنسر کیست» گفتم، افرادی که بهشکل دورکار خدماتی مثل برنامه نویسی، طراحی سایت، ترجمه و… به مشتریانشان ارائه میکنند، فریلنسر هستند. حالا اگر به زبان انگلیسی تسلط دارید و با یکی از مهارتهایی که پایینتر نام میبرم آشنایید، میتوانید بهشکل جدی به این ایده برای به درآمد رسیدن فکر کنید:
توضیح تصویر: تعداد بالای پروژههای بعضی فریلنسرها در سایتهای فریلنسری خارجی
- کسب درآمد دلاری با تولید محتوای سایت
- کسب درآمد دلاری با مدیریت شبکههای اجتماعی
- کسب درآمد دلاری با برنامه نویسی
- کسب درآمد دلاری با ترجمه
- کسب درآمد دلاری با ساخت PDF
- کسب درآمد دلاری با ارائه خدمات تدوین ویدیو یا ویرایش عکس،
- و… .
اگر میخواهید به این ایده جدیتر فکر کنید، پیشنهاد میکنم به سراغ «سایتهای فریلنسری خارجی» مثل FIVERR و Upwork و Freelancer بروید و دستههای شغلی که در آنها وجود دارد را بررسی کنید.
5_ درآمد دلاری از طریق بازارهای مالی
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: کم یا متوسط
خب، اجازه بدهید به سراغ بازارهای مالی برویم. اول از همه منظورم در حال حاضر از بازارهای مالی، بازار فارکس، بازار باینری آپشن و بازار ارزهای دیجیتال است. قبل از معرفی هر کدام، این نکته مهم را بدانید که برای موفقیت در این بازار باید به 2 علم یا مهارت تسلط داشته باشید:
- اول از همه تحلیل تکنیکال، کار با الگوریتمها و… .
- در درجه دوم هم تحلیل بنیادی، بررسی وضعیت یک شرکت یا سهم، شرایط مالی، پیشبینی آینده بر اساس آمار و… .
اگر با هیچ کدام آشنایی ندارید و البته اگر قصد یادگیری این مهارتها را هم ندارید، بهتر است به سراغ ایده بعدی بروید!
_ بازار فارکس
بازار فارکس یک بازار معتبر و بزرگ در جهان است. در این بازار شما میتوانید به روشهای مختلف، روی سهمهایی که وجود دارد سرمایهگذاری کرده و از بالا رفتن قیمت آنها سود کنید.
_ باینری آپشن
باینری آپشن هم یک بازار مالی است اما خب موفقیت در آن نسبت به فارکس، کمی بیشتر به شانس بستگی دارد. در این بازار شما با پیشبینی کردن کاهش یا افزایش قیمت یک دارایی، سود میکنید. البته اگر پیشبینی اشتباهی کرده باشید خب ضرر خواهید کرد.
_ بازار ارزهای دیجیتال
بازار ارزهای دیجیتال روشهای مختلفی برای کسب درآمد در اختیار شما میگذارند. سرمایهگذاریهای کوتاهمدت، بازار فیوچر و پیشبینی کردن و… . اما با توجه به نوسان شدید قیمت ارزها در این بازار، حتما باید با آشنایی کامل به سراغش بروید.
6_ کسب درآمد دلاری از آموزش
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: تسلط کامل
در سطح وب انگلیسی سایتهایی هستند که صرفا برای آموزش ساخته شدهاند. مثل همین فرادرس و ایسمینار و فرانش خودمان. در این سایتها در واقع شما میتوانید به عنوان یک مدرس ثبت نام کرده، دوره آموزشیتان را ساخته و از فروشش به دلار درآمد داشته باشید.
توضیح تصویر: بعضی دورههای آموزشی در یودمی حتی بیشتر از 10 هزار بار به فروش رفتهاند.
اگر به زبان انگلیسی مسلطید یا اگر مهارتی دارید و حاضرید برای آموزش دادنش از مترجمان و گویندگان کمک بگیرید، حتما سری به وب سایتهایی مثل linkedin learning و udemy بزنید.
7_ کسب درآمد از اینستاگرام زبان انگلیسی
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط رو به بالا
شاید جالب باشد بدانید اینستاگرام به بعضی بلاگرهای پرمخاطب خودش در ازای انتشار پست پول میدهد! البته نه فارسیزبانها.
در هر حال ایده من کسب درآمد از پرداختی اینستاگرام نیست، در واقع اگر میتوانید به زبان انگلیسی در اینستاگرام تولید محتوا کنید، بعد از اینکه پیجتان به تعداد مخاطبان زیادی رسید خود کسب و کارهای خارجی در ازای تبلیغ به شما پول میدهند.
مثلا میتوانید یک پیج اینستاگرام زده و صرفا ویدیوهای جذاب در زمینه صنعت یا تکنولوژی را با رعایت حقوق کپی رایت منتشر کنید. به این شکل در صورت مداومت بعد از مدتی پیجتان به مخاطبان زیادی میرسد.
8_ فروش قالب و افزونه وردپرسی
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط
الان در وب فارسی سایتی به اسم ژاکت داریم که برنامه نویسان میتوانند با ساخت قالب و افزونه وردپرسی و قرار دادنش در این سایت، از فروش آنها به درآمد برسند. دقیقا چنین سایتهایی هم در سطح وب انگلیسی وجود دارند. درآمد این سایتها آنقدر برای برنامه نویسان زیاد است که تعداد بسیار زیادی تیم برنامه نویسی قالبها و افزونههایشان را در آنها به فروش میرسانند.
توضیح تصویر: قالب وردپرسی آوادا، از معروفترین قالبهای وردپرس، تا الان بیشتر از 800 هزار بار از تم فارست خریداری شده!
پس اگر برنامه نویسی وردپرس بلدید، اگر توانایی مدیریت یک تیم برنامه نویس را داشته یا اصلا اگر ایدهای در این زمینه دارید، حتما به سراغ سایتهایی مثل themeforest بروید.
9_ راهاندازی سایت محتوایی و کسب درآمد
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: تسلط کامل
اگر به یک حوزه تخصصی علاقه دارید، در عین حال میدانید «سئو چیست» و البته به زبان انگلیسی مسلطید (یا حاضرید برای ترجمه هزینه کنید) میتوانید یک سایت محتوایی بسازید.
در واقع در این سایت باید محتواهای متنی نوشته و به مرور بعد از اینکه این مقالات در نتایج جستجو رتبه گرفتند، میتوانید از طرف مختلف به درآمد دلاری برسید. مثلا درآمد از طریق تبلیغات گوگل ادسنس، از طریق همکاری در فروش سایتهای بزرگ و… .
10_ راهاندازی فروشگاه اینترنتی و فروش محصول دانلودی به ایرانیان!
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: کم
در واقع اگر بتوانید محصولی را آماده کنید که مخاطب هدفش ایرانیان سراسر جهان هستند هم با چند میلیون مخاطب سر و کار دارید و میتوانید به درآمد خوبی برسید. مثلا ممکن است بتوانید پکیجهای آهنگهای قدیمی، تصاویر نوستالژی، فایل کتابهای فارسی و… را در یک فروشگاه اینترنتی بفروشید. اگر ایده خاصی دارید، میتوانید از تست 7 روزه و رایگان فروشگاه ساز سیتی سایت برای ساخت فروشگاه اینترنتیتان استفاده کنید.
11_ درآمد از NFT
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط
احتمالا این روزها خیلی در مورد NFT ها شنیده باشید. اینها در واقع تصاویر و گاها حق امتیازهایی هستند که بعضیها از خرید و فروششان و همینطور ساختشان به درآمد زیادی رسیدهاند. مثلا در یک مورد خواننده رپ معروف، هیچکس، با فروش کاور اولین آلبوم خودش به NFT، ده میلیارد تومان دریافت کرد!
توضیح تصویر: NFT های میمونهای کِسل، از جمله سودآورترین NFT های بازار.
البته برای ورود به این بازار در ابتدا نیاز به یک سرمایه اولیه چند صد دلاری دارید. همینطور باید در نظر بگیرید که قرار نیست الزاما با ساخت یا خرید هر NFT بتوانید به راحتی به درآمد برسید.
12_ کسب درآمد دلاری از فروش عکس
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط
امروز به دلیل افزایش علاقه کسب و کارها به تولید محتوا، بازار کار افرادی مثل عکاسان یا تولید کنندگان تصویرهای انیمیشنی به شدت داغ شده. پس اگر در این زمینه تخصص دارید، میتوانید تصاویری که خودتان ساختهاید را در سایتهایی مثل Freepik و drrrible و shutterstock و… قرار بدهید. بعد از اینهم در ازای فروش هر عکس یک درآمد دلاری به حساب شما واریز میشود.
13_ کسب درآمد دلاری از فروش ویدیو!
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط
دقیقا مشابه ایده قبلی، در سطح وب انگلیسی سایتهایی هم هستند که یکسری ویدیوهای کوتاه به اسم فوتیج را به مخاطبانشان میفروشند. مثلا یک ویدیو کوتاه از منطرهای سبز که برای قرار گرفتن در ابتدای یک ویدیو طولانی مناسب است. پس اگر اهل فیلمبرداری هستید و با نرم افزارهای ویرایش ویدیو هم آشنایید، از این ایده استفاده کنید.
14_ کسب درآمد از سرویسهای کوتاهکننده لینک
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط رو به بالا
احتمالا بارها شده قصد دانلود یک فایل یا ویدیو را داشته باشید اما سایت شما را به صفحهای بفرستد که مجبور شوید برای دانلود، 10 ثانیه صبر کرده و تبلیغات را مشاهده کنید. در واقع اینها سرویسهای کوتاهکننده لینک مثل shorte.st هستند و شما هم میتوانید با ترغیب مخاطبان به ورود به این سایتها، درآمد کسب کنید.
برای اینکه بتوانید از این سیستمها به درآمد برسید، باید یک رسانه مثل سایت یا اینستاگرام داشته باشید و دائم مخاطبان را برای دانلود محتواهای مختلف به این صفحات ارسال کنید. به این ترتیب و در صورتی که مخاطبان زیادی در روز از طریق لینکهای شما به این سایتها بروند، درآمد دلاری مناسبی به دست میآورید.
15_ کسب درآمد از طریق مشاهده ویدیو
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: کم
خب کمکم داریم به آن دسته از ایدههای درآمد دلاری میرسیم که راستش خود من خیلی به آنها علاقهای ندارم و فکر نمیکنم که بتوانیم از طریقشان به درآمد بالایی برسیم. اما در هر حال در سطح وب به این روشها اشاره میشود.
یکی از رایجترین راهکارها این است که به سایتهایی مثل swagbucks و… رفته و با مشاهده ویدیوهای تبلیغاتی که به شما نشان میدهند، هر بار یک دستمزد بسیار اندک دریافت کنید.
16_ پاسخدهی به سوالات
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط رو به بالا
یکسری از سایتهایی که در وب انگلیسی فعالیت میکنند، در ازای اینکه به سوالات مخاطبانشان پاسخ بدهید، یک هدیه نقدی به شما خواهند داد. سایتهایی مثل justanswer و askwonder از این دسته هستند. البته برای داشتن درآمد دلاری مناسب در آنها باید مدت زیادی فعالیت کنید.
17_ تحلیل کنید
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: تسلط کامل
در خارج از کشور تکنیک های بازاریابی بسیار گستردهتر از کشور ما در حال اجراست. یکی از این تکنیکها هم تحلیل تماس مخاطبان با شرکتهای مختلف برای رسیدن به اطلاعات ارزشمند مناسب بازاریابی است. حالا سایتی به اسم humanatic وجود دارد که در ازای همراهی شما در مسیر بررسی رفتار مخاطبان، یک دستمزد دلاری در اختیارتان قرار میدهد.
18_ کسب درآمد از بازی
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط
بله، برای بسیاری از مخاطبان بسیار جذاب است که بتوانند از طرفی بازی کنند و از طرف دیگر به درآمد برسند! البته شرایط اینقدرها هم دلخواه نیست.
Bitcoin Bandit، Bitdrip و Bitcoin Aliens اینها بازیهایی هستند که در ازای فعالیت به شما بیت کوین میدهند. در واقع این بازیها مثل دیگر بازیهایی که مد نظر دارید خیلی جذاب نیستند، همینطور درآمدشان هم خیلی چشمگیر نیست اما خب در هر حال ممکن است برای نوجوانان جذاب باشند. دقت کنید که برای نقد کردن درآمدتان در این بازیها نیاز به داشتن کیف پول بیت کوین دارید.
19_ کسب درآمد دلاری با سایتهای کلیکی
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: کم
با اینکه من خودم شخصا از سایتهای کلیکی متنفرم، در هر حال هستند دوستانی که از آن درآمد دارند. البته فکر نکنم این درآمدها خیلی زیاد باشند. در حال حاضر سایتهایی مثل star-clicks در این زمینه فعالیت میکنند. طبق اطلاعاتی که در یکی از منابع خواندم، این سایت با کاربران ایرانی هم همکاری میکند.
20_ کسب درآمد دلاری با موسیقی گوش دادن!
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: کم
MusicXray و FusionCash و HitPredictor اینها لیست چند تایی از سایتهایی هستند که ادعا دارند در ازای گوش دادن موسیقیهایشان به شما درآمد و دستمزد میدهند.
21_ کسب درآمد از با بررسی اپلیکیشن
- میزان تسلط مورد نیاز به زبان انگلیسی: متوسط
Usertesting و Beta Family دو تا از سایتهایی هستند که در ازای بررسی اپلیکیشنهایی که به شما معرفی میکنند، دستمزد میدهند.
کدام روش درآمد دلاری بهتر است؟
قبل از اینکه مقاله تمام شود، اجازه بدهید یک نکته مهم را توضیح بدهم. فرقی ندارد که هدفتان به دست آوردن درآمدهای دلاری باشد یا اصلا یک کار عادی با درآمد مناسب میخواهید، در هر حال داشتن یک طرز فکر سازنده تاثیر زیادی روی موفقیتتان دارد! یعنی چه؟
به نظر من طرز فکر سازنده برای انتخاب شغل، این است که مطمئن شوید ایده انتخابی این 3 ویژگی را دارد:
_ قابل اطمینان
اول از همه اینکه هر پلتفرمی که قرار است روی آن زمانتان را سرمایهگذاری کنید، باید قابل اطمینان باشد. خب قطعا اعتماد به اینستاگرام، یوتیوب یا اصلا سایت شخصی خودتان انتخاب بهتری است از یک سایت کلیکی بیدر و پیکر.
_ آیندهدار
اهمیت زیادی دارد که بتوانید حداقل 3 سالِ آینده شغل و کسب و کارتان را ببینید. یعنی وقتی به 3 سال آینده خودتان فکر میکنید، مطمئن باشید آینده روشنی در انتظارتان است. نه اینکه حتی 3 سال دیگر هم قرار باشد فقط روی یکسری تبلیغات کلیک کنید یا به سوالات پاسخ بدهید و هیچ رشد محسوسی درونتان ایجاد نشده باشد.
_ رشد دهنده!
در نهایت به نظر من شغل و کسب و کاری که باعث نشود رشد کنید، چیزهای جدید یاد گرفته و انسان ارزشمندتری شوید، ارزشی ندارد! برای بررسی دقیقتر، از خودتان بپرسید اگر 1 سال بعد در این شغل شکست هم بخورم، چه چیزهای جدیدی یاد گرفتهام که بتوانم از آنها درآمد کسب کنم؟ مثلا بازاریابی محتوا، تولید محتوا و کار با فتوشاپ را یاد گرفتهام یا فقط 1 سال به یکسری سوالات بیارزش پاسخ داده و هیچ چیزی بلد نیستم؟!
کلام آخر
خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله عملا بیشتر از 20 ایده کسب درآمد دلاری بالا در ایران را با هم بررسی کردیم و به این سوال پاسخ دادیم که چگونه درآمد دلاری داشته باشیم. در آخر اگر سوال و نظری در مورد هر بخش از این مقاله داشتید در بخش نظرات منتظرم.
راستی اگر قصد دارید به کمک یک وب سایت اینترنتی کسب و کارتان را راه اندازی کنید، همین حالا از تست 7 روزه و رایگان سایت ساز سیتی سایت کمک بگیرید. اگر هم سوالی در مورد آن داشتید، با شماره 02163404 داخلی 2 تماس بگیرید.