طراحی سایت

ایلوستریتور یا فتوشاپ؟ کدام برای طراحی سایت بهتر است؟

دیگر همه ما می دانیم که برای طراحی سایت باید از یک سری نرم افزار های خاص استفاده کنیم. امروزه رقابت میان دو نرم افزار مهم یعنی فتوشاپ و ایلوستریتور است. این دو نرم افزار هردو توسط شرکت ادوبی طراحی شده و کاربرد ها و قابلیت های زیادی دارند. اگر بخواهیم این دو نرم افزار را یکسان در نظر بگیریم، باید به این مسئله اشاره کنیم که ایلوستریتور نسخه قوی تر و پیچیده تر فتوشاپ است. اگر شما به دنبال طراحی گرافیک و طراحی سایت هستید، حتما باید از یکی از این دو نرم افزار استفاده کنید. طراحی سایت فقط مربوط به کدنویسی و برنامه نویسی نمی باشد. این فعالیت به طراحی گرافیک زیادی هم نیاز دارد. امروز ما قصد داریم تا دو نرم افزار ایلوستریتور و فتوشاپ را با هم بررسی کنیم. البته که این مقایسه به شما کمک می کند تا برای پروژه خود، یک نرم افزار خوب را انتخاب کنید.

بررسی تاریخچه این دو نرم افزار

فتوشاپ که به عنوان یکی از محبوب ترین برنامه های طراحی گرافیک شناخته شده است که در دوره طراحی رابط کاربری هم آموزش داده می شود، یک ابزار قدرتمند به حساب می آید که شما می توانید آن را در موقعیت های مختلف به کار گیرید. این برنامه برای اولین بار در سال 1987 برای استفاده عمومی مردم ایجاد شد. بررسی های افراد متخصص در این زمینه نشان می دهد که فتوشاپ به عنوان هفتمین برنامه کامپیوتری تاثیر گذار در تمام تاریخ شناخته شده است. طی 15 سال اخیر، فتوشاپ در سراسر جهان به عنوان محبوب ترین و اولین انتخاب برای طراحی گرافیک شناخته شده است. این برنامه فوق العاده به قدری شناخته شده است که هنگامی که ما با یک تصویر غیر واقعی مواجه می شویم، می گوییم که فتوشاپ است.
ایلستریتور در عوض دیگر برنامه فعال در این زمینه به حساب می آید که باز هم توسط شرکت ادوبی طراحی شده است. این برنامه هم برای اولین بار در سال 1988 و یک سال پس از ساخته شدن فتوشاپ ایجاد شد. امروزه طراحان گرافیک حرفه ای از این نرم افزار برای طرح های گرافیکی و نقاشی های حرفه ای استفاده می کنند. جالب است بدانید که یکی از مهم ترین مزایای ایلوستریتور نسبت به فتوشاپ مربوط به قابلیت افزایش سایز تصاویر بدون کیفیت می باشد. این قابلیت به طراحان وب سایت کمک می کند تا خیلی قوی تر با جزئیات یک تصویر کار کنند. شما می توانید همه چیز را بر روی اندازه ها و ابعاد مختلف پیاده سازی کنید.

بررسی فرمت فایل های این دو نرم افزار برای طراحی سایت

مطمئنا طراحی سایت فعالیت مهمی است که می تواند افراد را با چالش های مختلفی مواجه کند. استفاده از فرمت فایل درست در این زمینه به افراد و طراحان کمک می کند تا طراحی خود را به سطوح بعدی هدایت کنند. مطمئنا فایل های ذخیره شده در این دو نرم افزار فرمت های متنوعی دارند. در نتیجه، شما در ابتدا باید ببینید که به چه فرمتی برای طراحی سایت نیاز دارید. پروژه های ایجاد شده در نرم افزار فتوشاپ با فرمت PSD ذخیره می شوند. البته که شما می توانید فایل های مد نظر خود را در قالب تصاویری همچون PNG یا JPG هم ذخیره کنید. فایل PSD قابل ویرایش بوده و در صورت نیاز، شما در آینده می توانید آن را ادیت کنید. ولی فایل PNG این قابلیت را در خود جای نداده است.
طراحی سایت و سیو کردن فایل در برنامه ایلوستریتور کمی متفاوت است. فایل نهایی که شما می توانید آن را ذخیره کنید با فرمت هایی همچون SVG، AN و AI ذخیره می شوند. سپس شما می توانید این فرمت ها را در اختیار برنامه نویسان فرانت اند قرار دهید و اگر خودتان برنامه نویس هستید، از آنها برای طراحی سایت و برنامه نویسی سایت استفاده کنید. همچون برنامه فتوشاپ، فایل نهایی این برنامه هم با فرمت هایی همچون PNG و JPG قابل ذخیره می باشد. پس، شما با خیال راحت می توانید هر دو نرم افزار ها را در موقعیت های مختلفی به کار گیرید.

بررسی ساختار فایل های ایجاد شده در این دو نرم افزار

در جهت طراحی سایت، شما باید ساختار فایل ها را نیز مورد بررسی قرار دهید. شاید در آینده شما نیاز به ویرایش فایل ها داشته باشید. در چنین شرایطی، شما باید بتوانید به خوبی با فایل های ایجاد شده کار کنید. ساختار نرم افزار فتوشاپ raster-based است. ای در حالی است که ایلوستریتور بر روی وکتور ها یا خطوط کار می کند. اگر بخواهیم این مسئله را به صورت تخصصی برای شما شرح دهیم، باید بگوییم که فتوشاپ به صورت مستقیم بر روی پیکسل ها تمرکز دارد. هنگامی که شما یک فایل فتوشاپ را ویرایش می کنید، در واقع بر روی پیکسل های موجود درون صفحه تغییر را اعمال می کنید. هر تصویر می تواند از چند ده میلیون پیکسل مختلف تشکیل شده باشد. در نتیجه، هنگامی که شما خیلی بر روی تصاویر زوم کنید، پیکسل های سازنده را مشاهده می کنید.
ولی در ایلوستریتور، شما در حال کار بر روی خطوط هستید. در نتیجه، طراحی سایت در این برنامه می تواند با کیفیت و ابعاد مختلف بر روی دستگاه های مختلف اعمال شود. البته که برنامه ایلوستریتور کمی ساختار پیچیده تری دارد. چرا که به جای طراحی با پیکسل، بر روی وکتور طراحی می کند. همین مسئله باعث می شود تا کمی کار با این نرم افزار سخت تر شود. تصاویر ایجاد شده در این نرم افزار از چندین میلیون گره یا نقطه ایجاد شده اند. دیگر شما با پیکسل کار نمی کنید. بلکه شما به صورت تخصصی بر روی نقاط تمرکز خواهید داشت. پس، برای طراحی ریسپانسیو بهتر است که از ایلوستریتور استفاده کنید. در ضمن، در طراحی سایت شما باید به قابلیت ها و ابزار های این دو نرم افزار هم توجه داشته باشید. خیلی از طراحان گرافیک و طراحان وب سایت از فتوشاپ برای طراحی سایت استفاده می کنند و با هیچ مشکل خاصی هم مواجه نمی شوند.

استفاده از فتوشاپ بهتر است یا ایلوستریتور؟

حال که مقدمات مربوط به این دو نرم افزار را پشت سر گذاشتیم، بیایید تا به صورت کلی نگاهی به هر دو این نرم افزار ها بیندازیم. فتوشاپ و ایلوستریتور هر دو نرم افزار های قوی برای طراحی سایت به حساب می آیند. این نرم افزار ها برای طراحی UI/UX کاربرد های زیادی دارند. در نتیجه، شما با خیال راحت می توانید آنها را در موقعیت های مختلف به کار گیرید. جالب است بدانید که هر دو این نرم افزار به شدت قوی بوده و فرق چندانی میان آنها وجود ندارد. فتوشاپ همانطور که از نامش پیداست، بیشتر برای ادیت تصاویر مختلف کاربرد دارد. شما با استفاده از آن می توانید نقص های موجود درون تصویر مورد نظر خود را به طور کامل از بین ببرید. از جمله این مسائل می توان به رفع قرمزی چشم ها، بزرگ کردن عضلات بدن و غیره اشاره کرد.
در فعالیت هایی همچون طراحی لوگو، طراحی سایت و ایجاد تصاویر مختلف ایلوستریتور می تواند گزینه بهتری باشد. چرا که این نرم افزار وضوح کیفیت بالایی داشته و در تصاویر مورد نظر شما، کیفیت نهایی بهتری را تحویل می دهد. همچنین، شما باید به این مسئله هم توجه داشته باشید که برای طراحی های گرافیکی به صورت حرفه ای، استفاده از ایلوستریتور توصیه می شود.

ایلوستریتور و فتوشاپ هر کدام در طراحی سایت چه کاربردی دارند؟

مزایای طراحی سایت با فتوشاپ

در پاسخ به این سوال که چرا فتوشاپ در طراحی وب سایت ضروری است بیایید تا مزایای هر کدام از این نرم افزار ها را برای طراحی سایت به صورت تخصصی بررسی کنیم. فتوشاپ می تواند در ابتدا کار تنظیمات رزولوشن اولیه را در اختیار شما قرار دهد. هنگامی که شما در حال طراحی تمپلیت برای سایت هستید، همان ابتدا می توانید رزولوشن های مناسب را از طریق برنامه فتوشاپ انتخاب نمایید. فتوشاپ ابزاری است که می تواند به شما ابزار های مختلفی را با رزولوشن های مختلفی ارائه کند.
Pixel Perfection یکی از قابلیت های مهم به کار رفته در نرم افزار فتوشاپ به حساب می آید که با استفاده از آن شما می توانید سایت طراحی شده خود را توسعه دهید. طراحی به صورت گرید و لایه بندی کار شما به عنوان طراح را خیلی ساده تر خواهد کرد. در ضمن، استفاده از این ابزار برای طراحی ریسپانسیو هم می تواند گزینه خوبی برای شما باشد.

مزایای ایلوستریتور برای طراحی سایت

ایلوستریتور هم برای طراحی سایت مزایای خاص خود را دارد. شما می توانید اسناد مربوط به طراحی سایت را با پروفایل مخصوص وب ایجاد کنید. هنگامی که شما در حال طراحی سایت با استفاده از ایلوستریتور هستید، می توانید رنگ بندی و صفحه بندی خود را به گونه ای انتخاب کنید تا لبه ها و سایه های اضافی را به طور کامل از بین ببرید. شما می توانید شبکه پیکسل را در ایلوستریتور تراز بندی کنید. این مسئله باعث می شود تا اشیای موجود در وب سایت خیلی روشن تر و زیباتر شوند.

خیلی از کاربرانی که از فتوشاپ استفاده می کنند، متوجه می شوند که گاهی اوقات لبه تصاویر تار شده اند. با استفاده از ایلوستریتور شما با این مشکل مقابله کرده و نیاز های خود را برای طراحی سایت رفع می کنید. نتیجه نهایی در ایلوستریتور می تواند دقیقا همان چیزی باشد که شما به عنوان طراح سایت به آن نیاز دارید. همچون قابلیت Pixel Perfection، ایلوستریتور هم قابلیت Pixel Preview دارد. این قابلیت به ایلوستریتور اجازه می دهد تا در بزرگنمایی های خیلی زیاد، طراحی شما همچون فتوشاپ شود. در نتیجه، شما می توانید با پیکسل ها هم کار کنید.

مقالات مرتبط:
بهترین سایت ها برای طراحی گرافیک


اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *