کارآفرینان در دنیای کسب و کار اینترنتی نشان دادهاند که همیشه وقتی یک پیشرو واقعی در بازار و صنعتشان در هر گوشه از جهان ظهور میکند، آن را به عنوان الگو قرار داده و تازه مسیر رشدشان را شروع خواهند کرد.
مثلا تا قبل از شکلگیری آمازون، هیچ فروشگاه خردهفروشی بزرگی در سطح وب وجود نداشت اما بعد از اینکه آمازون ثابت کرد میتوان از این بازار چنین سودهایی به دست آورد، کسب و کارهایی مثل دیجی کالا و Ebay راه افتادند. یا اصلا قبل از راهاندازی اوبر، کسب و کاری به فکر ارائه خدمات تاکسی آنلاین نبود اما بعد از به موفقیت رسیدن آن، تعداد زیادی تاکسی آنلاین در سراسر جهان راهاندازی شدند.
با توجه به این موضوع، در این مقاله میخواهم محبوب ترین سایت های خدماتی ایران و جهان را به شما معرفی کنم! با این امید که بعد از آشنایی با آنها متوجه شوید چقدر دنیای وب پتانسیل دارد و میتوانید چه کارهایی در آن انجام بدهید. با من همراه باشید.
1_ Netflix
طبق آمار وب سایت freshysites، نتفلیکس 10مین سایت پربازدید در جهان است. در سال 1997 نتفلیکس به عنوان یک شرکت ارسال پستی DVD فعالیتش را شروع کرد اما امروز به عنوان یکی از بزرگترین سایت های خدماتی جهان در حوزه اشتراک ویدیو فعالیت میکند. این پلتفرم نمایش ویدیو امروز بیشتر از 148 میلیون مشترک در کل جهان داشته و صرفا کاربران یکیدو کشور محدود اجازه دسترسی به آن را ندارند. در واقع بسیاری از سریالهای جذابی که مشاهده میکنید، به سفارش شرکت نتفلیکس ساخته شده.
در حال حاضر در ایران هم سایتهایی مثل فیلیمو در حوزه مشابه فعالیت نتفلیکس کارشان را شروع کردهاند اما خب قطعا به دلیل سانسور و یکسری ویژگیهای دیگر، برای خیلی از فیلمبازان ایرانی قابل مقایسه با نتفلیکس نیستند.
2_ Office
حتی اگر کوچکترین آشنایی هم با رایانه داشته باشید، مطمئنا نرم افزارهای آفیس را میشناسید. نرم افزارهایی مثل اکسل، ورد و… . حالا چند سالی است که شرکت آفیس، اجازه دسترسی به نرم افزارهایش از طریق اینترنت و بهشکل زنده را هم داده!
در واقع در صورتی که حساب کاربری Office را داشته باشید، میتوانید وارد این سایت شده و با هر کدام از ابزارهای دلخواهتان بهشکل آنلاین کار کنید. البته نسخههای آنلاین این نرم افزارها سبکتر از نسخههای واقعی هستند اما انگار در کشورهای خارجی، آنقدر کاربران به این ابزارهای آنلاین علاقه دارند که در حال حاضر Office بین 15 سایت اول محبوب دنیا دستهبندی شده.
3_ Intuit
Intuit یکی از سایتهای پردرآمد در سطح وب انگلیسی است. طبق آخرین آمار این سایت در سال 2019 نزدیک به 7 میلیارد دلار درآمد داشته! Intuit در واقع یک سایت ارائه نرم افزارهای خدماتی در حوزه مالیات، حسابداری و… مخصوصا برای شرکتهای کوچک است که بسیار در کشورهای غربی مورد استقبال قرار گرفته.
4_ Zoom Video Communications
زوم یک سرویس ابری است که در سطح جهان اقدام به ارائه خدمات تلفن، گفتگوی اینترنتی، آموزش از راه دور و… کرده است. این شرکت اجازه میدهد کاربران برای برقراری یک ارتباط آنلاین تا 40 دقیقه و همینطور تا 100 نفر بهشکل رایگان از سرویسشان استفاده کنند.
اما برای برقراری تماسهای طولانی یا شلوعتر، باید از سرویس پولی آن استفاده کنند. Zoom که در سال 2011 راهاندازی شده بود، نزدیک به 6 سال بعد و در سال 2017 به یک شرکت تک شاخ (شرکتی که بیشتر از 1 میلیارد دلار ارزش داشته باشد) تبدیل شد.
5_ Twitch
توییچ چهارمین سایت پربازدید آمریکا و یک سرویس خدمات پخش آنلاین (استریم) بازی است! این سایت که از زیرمجموعههای شرکت آمازون محسوب میشود، در سال 2011 و توسط یک شرکت متفرقه و آنهم نه با اهداف اقتصادی خاصی ساخته شد اما 3 سال بعد آمازون آن را با قیمتی نزدیک به 970 میلیون دلاری خریداری کرد! در حال حاضر کاربران میتوانند ویدیوهای این سرویس را به شکل آنلاین یا حتی ضبط شده مشاهده کنند.
6_ github
اگر کمی با دنیای کدنویسی آشنا باشید، احتمالا githubرا میشناسید. در واقع این سایت یک سرویس ارائه دهنده خدمات میزبانی کد به برنامه نویسان در سرتاسر جهان است. به زبان دیگر، برنامه نویسان زبانهای مختلف برنامه نویسی، میتوانند علاوه بر ذخیره کرده کدهایشان روی این سایت، به منبع عظیمی از کدهای از قبل نوشته شده و آماده هم دسترسی پیدا کنند.
7_ PayPal
پیپل یکی از معروفترین سایتهای جهان در حوزه خدمات پرداخت است. این سایت در واقع به صاحبان کسب و کارها درگاههای پرداخت اینترنتی ارائه میکند. البته علاوه بر این، پیپل خدمات پرداخت دیگری مثل ارائه کارتهای اعتباری و… را در هم دارد و همین موضوع باعث شده که به عضوی جدانشدنی از دنیای کسب و کار اینترنتی تبدیل شود.
8_ Booking
سایت خدماتی بعدی که قصد دارم به شما معرفی کنم، Booking نام دارد. این سایت در واقع یک شرکت ارائه دهنده خدمات سفر است که بهشکل تخصصی در زمینه رزرو آنلاین هتل و اقامتگاه فعالیت میکند. این مجموعه هلندی نزدیک به 30 سال پیش و در سال 1996 راهاندازی شده و همین قدمت بالا باعث شده در این زمینه به شدت شناخته شود.
سایت های خدماتی معروف ایرانی
خب، تا اینجا با محبوب ترین سایت های خدماتی دنیا آشنا شدیم. اما اجازه بدهید حالا کمی گستره جغرافیایی را محدودتر کرده و صرفا به سراغ سایت های خدماتی ایرانی برویم! در ادامه محبوبترین سایتهای فعال این حوزه در وب فارسی را به شما معرفی میکنم.
1_ علی بابا
اگر بگویم سایت علی بابا در حال حاضر بزرگترین سایت ایرانی در حوزه خدمات سفر و گردشگری است، اغراق نکردهام! این سایت سالهاست که در زمینه فروش بلیط قطار، اتوبوس، هواپیما و… فعالیت کرده و عملا به یک برند بزرگ این زمینه تبدیل شده. به همین دلیل هم با جستجو کلمات مرتبط به خرید انواع بلیط سفر به شهرهای کشور و حتی کشورهای خارجی، سایت علی بابا را در صدر نتایج گوگل مشاهده میکنید.
2_ آچاره
آچاره یکی از خدماتیترین سایتهای ایران است! در واقع این سایت صرفا برای ارائه خدمات در حوزههای مختلف مثل خدمات منزل و… راهاندازی شده. نحوه فعالیت آچاره به این صورت است که مخاطبان را به متخصصان ارائه دهنده خدمات متصل میکند.
این یعنی اگر الان نیاز به خدمات نقاشی منزل داشته باشید، شما را به چند نقاش متخصص متصل میکند تا بعد از بررسی قیمتها و نظر مخاطبان قبلی، در مورد همکاری کردن و نکردن با یکی از آنها تصمیم بگیرید.
3_ انجام میدم
انجام میدم سالها پیش در وب فارسی فعالیتش را شروع کرد و عملا به یکی از سایتهای خدماتی در دنیای کسب و کارهای اینترنتی تبدیل شد. در واقع سایت انجام میدم هم نحوه فعالیتش مشابه فعالیت سایت آچاره است.
یعنی افراد نیازمند خدمات به آن وارد میشوند، خدمات مورد نظر را جستجو کرده، از بین متخصصان یکی را انتخاب و در نهایت با او همکاری میکنند. البته خدماتی که در سایت انجام میدم ارائه میشود، خدمات مربوط به منزل نیست، بلکه خدماتی مثل تولید محتوای سایت، سئو، فعالیتهای گرافیکی و اغلب خدمات مرتبط به صاحبان کسب و کارهای اینترنتی است.
4_ زرین پال
بالاتر با وب سایت پیپل آشنا شدید، در ایران هم یک سایت نسبتا مشابه با اسم زرین پال وجود دارد. در واقع سایت زرین پال به دلیل خدمت اصلیاش یعنی ارائه درگاه پرداخت واسط به مخاطبان شناخته شده.
این سایت به شما اجازه میدهد به جای اینکه برای دریافت درگاه پرداخت بانکی مجبور به دریافت اینماد شده و پروسههای زمانبر را طی کنید، در 1 روز درگاه پرداختی از این سایت گرفته و عملا فروش اینترنتی امن را در سایتتان آغاز کنید! البته علاوه بر درگاه پرداخت، زرین پال یکسری خدمات دیگر هم در حوزه پرداختهای اینترنتی ارائه میکند.
5_ سیتی سایت
اجازه بدهید حالا که در حال معرفی سایتهای خدماتی معروف هستیم، به اسم سایت خودمان هم اشاره کنیم! سایت ما یعنی سیتی سایت یکی از سایتهای بزرگ در حوزه ارائه خدمات ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی است. البته تفاوتی که سیتی سایت با شرکتهای طراحی سایت دارد این است که ما خدماتمان را کاملا مکانیزه و اتوماتیک کرده و عملا به سایت ساز تبدیل شدهایم!
این یعنی بر خلاف دیگر شرکتها که برای ساخت بین 1 تا چند هفته شما را معطل میکنند، به کمک فروشگاه ساز سیتی سایت میتوانید در کمتر از 2 دقیقه وب سایتتان را با ظاهر حرفهای و البته تمامی قابلیتهای یک سایت حرفهای تحویل بگیرید. با توجه به اینکه سایت ساز سیتی سایت 7 روز تست رایگان دارد، پیشنهاد میکنم همین حالا 2/3 دقیقه از زمانتان را برایش صرف کنید و یک سایت رایگان از آن تحویل بگیرید!
6_ ایسمینار
احتمالا در این یکیدو سال گذشته که درگیر ویروس کرونا بودیم، با سایت ایسمینار آشنا شده باشید. ایسمینار در واقع یکی از بزرگترین سایتهای فعال در حوزه ارائه خدمات وبینار در ایران است. این سایت به مدرسان کمک میکند وبینارهای خصوصی و عمومی خودشان را برگزار کرده و همینطور به مخاطبان کمک میکند در کلاس آنلاین با موضوع مورد نظرشان شرکت کنند. ایسمینار در کرونا به شدت رشد کرد و به یکی از کسب و کارهای خدماتی پردرآمد ایرانی تبدیل شد.
دیگر سایت های خدماتی ایرانی
بالاتر با 5 سایت بزرگ خدماتی ایرانی آشنا شدید. اما در ادامه اجازه بدهید به طور خلاصه، دیگر سایتهای خدماتی ایرانی را هم به شما معرفی کنم تا متوجه شوید که در چه زمینههایی میتوانید اقدام به «راهاندازی کسب و کار اینترنتی» کنید:
- پت راید: خدمات آنلاین حیوانات خانگی مثل سگ، گربه و…
- جت لوله: خدمات لولهبازکنی
- استاد بانک: خدمات استخدام معلم خصوصی
- نوبار: خدمات اسبابکشی
- لک لک: خدمات خرید از فروشگاههای اینترنتی خارجی و تحویل در ایران
- و…
کلام آخر؛ شروع میکنید؟!
به عنوان کلام آخر اگر با خواندن این مقاله ایدهای برای راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی به ذهنتان رسیده، شاید هیچ زمانی بهتر از الان برای شروع نباشد! بنابراین پیشنهاد میکنم وارد سایت ساز سیتی سایت شوید و در کمترین زمان و بدون نیاز به پرداخت هزینه، سایت خودتان را تحویل بگیرید. بعد از این در صورتیکه از سایت رضایت داشتید، میتوانید هزینه سالانهاش را پرداخت کنید. در مورد هزینهها هم میتوانید در صفحه قیمت طراحی سایت مطالعه کنید.
خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله با هم معروف ترین و محبوب ترین سایتهای خدماتی ایرانی و جهان را شناختیم. در آخر اگر سوال و نظری دارید، در بخش نظرات منتظر شما هستم.