طراحی سایت

الگوریتم هیلتاپ گوگل، پایه و اساسی برای سئوی مدرن

الگوریتم هیلتاپ گوگل، پایه و اساسی برای سئوی مدرن

الگوریتم هیلتاپ (Hilltop Algorithm) یکی از الگوریتم های مهم موتور جستجوی گوگل است که در سال 2003 معرفی شد. این الگوریتم از زمان معرفی اش تاثیرات قابل توجهی بر روی نتایج این موتور جستجو داشته و همچنان نیز پس از گذشت 15 سال، این تاثیرات ادامه دارند.

به عنوان یک شخص حرفه ای در عرصه وب، بسیار مهم و ضروری است که تأثیر الگوریتم هیلتاپ را بر سئو بدانید تا به کمک آن به درک عمیق تری از پایه و اساس سئوی مدرن و امروزی دست پیدا کنید. پیش از هرچیز یکبار الگوریتم هیلتاپ را باهم مرور می کنیم.

الگوریتم هیلتاپ چیست؟

در ابتدا هدف اصلی الگوریتم هیلتاپ شناسایی سایت های مرجع و دایرکتوری های معتبر برای معرفی سایت ها در حوزه های گوناگون بود. گوگل این سایت ها را بررسی کرده و ارزش و اعتبار آنها را مشخص مینمود. بعد از تایید یک سایت به عنوان مرجع معتبر صفحاتی که در آن معرفی شده بودند شانس زیادی برای کسب جایگاه در نتایج گوگل داشتند.

همین مسئله موجب شد که در آن سالها دایرکتوری های معتبر مانند Dmoz، Yahoo و Wikipedia ارزشمندترین فضاها برای لینک سازی سایت های کوچکتر باشند. به کمک الگوریتم هیلتاپ، گوگل می توانست سایت های مرجع را شناسایی کرده و از طریق آنها سایت های معتبر را پیدا کند.

تاثیر dmoz در الگوریتم هیلتاپ گوگل

مشخصا الگوریتم هیلتاپ یکی از قدیمی ترین الگوریتم های موتور جستجوی گوگل است، اما داشتن آگاهی از الگوریتم هیلتاپ حتی بعنوان یک الگوریتم بسیار قدیمی می تواند رفتار امروزی سئو را توضیح داده و به عنوان دانش پایه ای و اساسی برای فهم سئوی مدرن به کار گرفته شود.

اطلاعاتی که از الگوریتم های پیشین به دست می آورید به شما این امکان را می دهد که الگوریتم های جدید را به عنوان بخشی کوچک از تصویری بزرگتر ببینید و دید شما را از نگاهی محدود به یک الگوریتم خاص حفظ می کند. بدین ترتیب به درکی کلی تر و بهتر از سئو دست پیدا کرده و می توانید انقلاب موتورهای جستجو و سئو را به طور کامل درک کنید.

گوگل در مورد نحوه عملکرد این الگوریتم اینطور توضیح می دهد :

“تعداد و کیفیت لینک های خارجی، راهی مناسب برای تعیین اعتبار صفحات وب است. اما تفاوت اصلی هیلتاپ با سایر الگوریتم ها این است که در این الگوریتم تنها صفحات و منابع تخصصی در نظر گرفته می شوند. صفحاتی که هدف از آن ها هدایت کاربران به سمت منابع ارزشمند است”

هیلتاپ را میتوان یکی از انواع “الگوریتم های ارتباط سنج” دانست که مانند پیج رنک بر اساس لینک دهی میان سایت ها فعالیت می کند اما عملکرد این دو الگوریتم کمی متفاوت است. در حالی که الگوریتم پیج رنک از تمام فضای وب برای رتبه دهی صفحات استفاده می کند، الگوریتم هیلتاپ صفحات تخصصی را هدف قرار می دهد و از طریق آن ها برای صفحات قابل اطمینان و معتبر تصمیم گیری می کند.

بنابراین الگوریتم هیلتاپ به جای استفاده از کل فضای وب برای رتبه دهی، از سایت هایی استفاده می کند که از طرف وبسایت های تخصصی که بر روی موضوعات کاملا مشخص و مرتبط فعالیت دارند لینک دریافت کرده اند.

تأثیر الگوریتم هیلتاپ بر سئو

الگوریتم دیرینه ی گوگل یعنی هیلتاپ، تأثیری بنیادین بر سئو گذاشت. از این الگوریتم این طور برداشت می شد که لینک هایی که از سمت سایت هایی با دامنه .edu کسب شده باشد، لینک هایی که از دایرکتوری های اصلی و مهم (yahoo, zeal, dmoz, botw) گرفته شده باشد و لینک های به دست آمده از سایت های مرتبط با رتبه بالا همگی باعث پیشرفت در رتبه سایت می شوند.

سال ها پیش و در زمان معرفی الگوریتم هیلتاپ، تنها با کسب یک لینک از یک سایت مرتبط با رتبه بالا می توانستید شاهد پیشرفت چشمگیر رتبه خود باشید. همچنین ثبت سایت در دایرکتوری ها و گرفتن لینک از آن ها باعث بهبود رتبه و جایگاه وبسایت می شد. علت آن هم این بود که از دایرکتوری ها به عنوان یک منبع معتبر برای شناخت سایت های با کیفیت استفاده می شد.

الگوریتم هیلتاپ موجب شد تا سئو کارها به فکر ایجاد دایرکتوری های شخصی و البته مخفی کردن ارتباط مالکیت سایت ها بیافتند. بنابراین با استفاده از IP های اختصاصی برای هر سایت و پنهان کردن اطلاعات مالک دامنه تلاش می کردند تا یکسان بودن مالکیت سایت های خود را پنهان کنند.

نتیجه، شبکه ای از سایت هایی با مالکیت یک شرکت بود که بعضا تعداد آن ها به صد ها سایت نیز می رسید. این روش امروزه با عنوان PBN یا همان شبکه خصوصی لینک شناخته میشود که در صورت شناسایی توسط گوگل موجب جریمه های سنگین و حذف سایت از نتایج گوگل خواهد شد.

تصویر زیر نمونه ساده ای از ایجاد یک PBN از طریق شبکه های اجتماعی و سایت های واسط است.

pbn چیست

الگوریتم هیلتاپ در سئوی امروزی چه نقشی دارد؟

الگوریتم هیلتاپ مدت هاست که دیگر کارایی سابق را نداشته و ثبت لینک در دایرکتوری ها ارزشی برای سایت شما ایجاد نمیکند ولی مفهومی که گوگل در آن سالها به دنبال آن بود همان اعتبار صفحات است که امروز با نام Page Authority شناخته میشود. در حال حاضر هر سایت یا صفحه ای میتواند یک صفحه ارزشمند برای لینک سازی باشد به شرطی که ارتباط موضوعی و اعتبار بالایی با سایت شما داشته باشد.

تاثیر اعتبار صفحه بر لینک سازی

اگر دقت کرده باشید صفحات و مقالات زیادی در اینترنت وجود دارند که به بررسی یک موضوع خاص پرداخته و سایت های مرتبط با آن را معرفی میکنند. بعنوان مثال مقالاتی مانند بهترین سایت های طراحی شده با وردپرس از این دست مقالات محسوب میشوند. این صفحات عملا نقش همان سایت های دایرکتوری در نسخه ای کوچکتر را داشته و علاوه بر کسب جایگاه مناسب در نتایج گوگل ارزش لینک سازی بالایی نیز دارند.

این دست مقالات که اصطلاحا با عنوان مقالات مرجع شناخته میشوند یکی از روش های رایج برای هدف گذاری روی یک عبارت پر جستجو و البته تقویت صفحات داخلی در عباراتی ساده تر هستند.

پیشنهاد میکنیم بعد از ارایه چند مقاله جانبی در یک موضوع مشخص یک مقاله جامع و محتوای طولانی (بیش از 2000 کلمه) در مورد کل موضوعات مطرح شده تهیه کرده و در میان توضیحات آن به هریک از این صفحات لینک سازی مناسب انجام دهید. با این کار شما عملا یک صفحه مقاله را با عملکرد و ارزش یک صفحه دسته بندی ایجاد نموده اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *