هرکسی که در دنیای تولید محتوا ویدویی قدم گذاشته باشد، میداند که برای تولید یک ویدیو خوب، به موسیقی احتیاج دارد! راستش را بخواهید اضافه کردن یک آهنگ در پسزمینه هر ویدیویی، میتواند نتیجه کار را ده برابر جذابتر کند.
اما باید از چه موسیقیاس استفاده کنیم، تا با پیام زیر مواجه نشویم؟
«با عرض پوزش، محتوایی که منتشر کرده بودید به دلیل نقض قوانین کپی رایت، حذف شد».
در این مقاله با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره کپی رایت، قوانین کپی رایت موسیقی اینستاگرام/یوتیوب و راههای دانلود موسیقیهای بدون کپی رایت را به شما آموزش دهیم.
در ویدیو زیر با یکی از مشتریانمان صحبت میکنیم که اینستاگرام، ویدیو او را حذف کرده است. حتماً این ویدیو را تماشا کنید، تا بفهمید ایراد کارش کجا بوده!
کپی رایت چیست؟
کپی رایت (Copyright) همان حق صاحب اثر است.
برای مثال، شما وقتی یک ویدیو، موسیقی، اثر هنری، دوره آموزشی یا هر چیز دیگری را خودتان تولید میکنید، تمام حق و حقوق آن اثر متعلق به شما است و کسی نباید بدون اجازه، از آن استفاده کند!
به همین دلیل، برای فعالیت در پلتفرمهایی مثل YouTube، Instagram، Facebook و … باید قانون کپیرایت را رعایت کنید.
پس چرا باید از موسیقی بدون کپی رایت استفاده کنیم؟
چون خالق آن اثر یک نفر است و تمام حق و حقوق آن تا ابد برای خودش باقی میماند.
یعنی وقتی که شما یک آلبوم موسیقی را از سایتهای مجاز هم دانلود کنید، باز هم صاحب آن آهنگها نمیشوید و نمیتوانید آهنگهایش را روی ویدیوهای خود بگذارید و در شبکههای اجتماعی منتشر کنید!
اما راه حل چیست؟ برای حل این مسئله، 2 راه دارید:
- شما برای تولید ویدیوهای خود میتوانید از موسیقیهای رویالتی فری (Royalty Free) استفاده کنید. (یعنی موسیقیهایی که حق کپی رایت ندارند و صاحب اثر خودش اعلام کرده که من با انتشار و اشتراک گذاری اثرم هیچ مشکلی ندارم)
- راه دوم هم استفاده از موزیکی است که تولید کنندهاش، اجازه استفاده از آن را داده، منتهی حتماً باید اسم او را ذکر کنید. (یعنی در کپشن اینستاگرام یا توضیحات یوتیوب، نام آهنگ و سازنده آن را بنویسید. در غیر این صورت اگر، سازنده از شما شکایت کند، اینستاگرام یا یوتیوب، به راحتی ویدیو شما را حذف میکنند.)
راه سومی که احتمالاً اول از همه به ذهن خودتان هم رسیده، این است که اخلاقیات را کنار بگذاریم و بیتوجه به قوانین کپیرایت، از آن اثر استفاده کنیم. اما کور خوندید 🙂
قانون کپیرایت را نمیشود دور زد! مخصوصاً در اینستاگرام و یوتیوب.
حالا اگر تصمیم دارید که از راه قانونی وارد عمل شوید، بخش بعدی را بخوانید. چون کلی منبع دانلود آهنگهای بدون کپی رایت معرفی کردهایم که مطمئنناً حسابی به دردتان میخورند.
دانلود آهنگ بدون کپی رایت
برای دانلود آهنگهای بدون کپیرایت، 2 راه حل کلی و هزاران راه حل جزئی دارید.
تصور کنید که یک ویدیو تولید کردهاید و میخواهید آن را در کانال یوتیوب خود منتشر کنید. موزیک پسزمینه این ویدیو را از کجا پیدا میکنید؟
دو منبع اصلی دانلود موزیک بدون کپی رایت
بهترین و بزرگترین منابع دانلود موسیقی بدون کپی رایت، Audio Library یوتیوب و Sound Collection فیس بوک است. میلیونها موسیقی و افکت صدا در این دو بانک وجود دارد که میتوانید آنها را دانلود کرده و با خیال راحت استفاده کنید.
شما در YouTube Audio Library و Sound Collection نمیتوانید آهنگ مورد نظرتان را سرچ کنید. اما امکان فیلتر کردن سبک موسیقی، مدت زمان آهنگ و … وجود دارد.
نکته:
در قسمت فیلترها، اگر گزینه attribution required را فعال کنید، موزیکهایی را نمایش میدهد که در زمان انتشار، حتماً باید نام سازنده آن آهنگ ذکر شود.
در مقابل با فیلتر کردن گزینه attribution not required، میتوایند بدون هیچ مسئله ای از آهنگهایی که به شما نشان میدهد استفاده کنید.
البته این را هم بگوییم که خود ما هم گاهی موزیکی که میخواهیم را در این دو منبع پیدا نمیکنیم و به سراغ یک سری سایتها یا کانالهای یوتیوبی دیگر میرویم که در ادامه مقاله معرفیشان میکنیم.
کانالهای یوتیوب دانلود آهنگ بدون کپی رایت
در این بخش، لیستی از کانالهای یوتیوبی که موزیک بدون کپیرایت منتشر میکنند را برایتان آوردهایم.
- Audio Library — Music for content creators
- Vlog No Copyright Music
- NoCopyrightSounds
- LuKremBo
- Zero Copyright Music
- Chill Out Records – No Copyright Music
حتماً الان خیلیهایتان میپرسید که چطوری میتوانم این آهنگها را از یوتیوب دانلود کنم؟
برای دانلود از یوتیوب چند راه مختلف وجود دارد که با یک سرچ ساده در گوگل به آنها میرسید، اما در اینجا، 2 مورد از این روشها را به شما یاد میدهیم.
- میتوانید به سایت YT5S بروید و لینک ویدویو یوتیوب را در این سایت وارد کنید. سپس به شما لینک دانلود ویدیو در فرمتهای مختلف را میدهد. (از جمله MP3)
- راه دوم هم استفاده از ربات تلگرامی YouTube Bot است. برای پیدا کردن این کانال دانلود از یوتیوب، فقط باید @youtube را در تلگرام جستجو کنید، لینک مورد نظرتان را برای این ربات بفرستید و در آخر از بین فرمتهایی که به شما میدهد، MP3 را انتخاب کنید.
سایتهای دانلود آهنگ بدون کپی رایت
راه دیگری که برای پیدا کردن آهنگهای بدون کپیرایت دارید، دانلود آنها از سایتهای زیر است:
کافی است تا وارد یکی از این سایتها شوید و موزیک مورد نظر خود را دانلود کنید.
حالا که بحث دانلود از یوتیوب شد، ویدیوی زیر هم میتواند کمککننده باشد:
قانون کپی رایت اینستاگرام چطوری کار میکند؟
اینستاگرام سال گذشته، یک مقاله منتشر کرد تحت عنوان «قوانین قرار دادن موزیک در ویدیو».
در این مقاله توضیح میدهد که شما حتی اگر در لایو اینستاگرام باشید و موزیکی را پخش کنید که حق کپی رایت آن را ندارید، اینستاگرام به شما اخطار میدهد و لایو شما را قطع میکند.
حتما بخوانید: ادمین اینستاگرام؛ یک شغل پردرآمد و آسان
چیزی که از این مقاله برداشت میشود:
شما میتوانید ویدیوهای کوتاه (در حد 15 ثانیه) منتشر کنید و هر آهنگی که دوست دارید را روی آن بگذارید. (یعنی استوری یا پستهای 15 ثانیهای)
حتی همین 15 ثانیه هم نباید موزیک خالی با یک صفحه ساده باشد! اینستاگرام توصیه میکند که پست یا استوری شما بهتر است که یک ویدیویی باشد که موزیک در پسزمینه آن شنیده شود.
حرف در گوشی!
اینستاگرام اپلیکیشن به ظاهر سادهای به نظر میرسد، نه؟
اما بد نیست بدانید که کسب درامد از اینستاگرام هم به این سادگیها نیست… مگر اینکه کمی برای آموزش وقت بگذارید. به خصوص اگر به دنبال شغل بسیار جذاب و پر درآمد ادمینی اینستاگرام هستید، میتوانید در «دوره تخصصی ادمینی اینستاگرام» دیدوگرام شرکت کنید. سایت دیدوگرام اولین و تنها پلتفرم تخصصی کاریابی و آموزش ادمینهای اینستاگرام است.
راستی! خوشحال میشویم نظر و تجربیاتتان را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.