یک سریال کمدی به نام «دوستان» یا FRIENDS هست که کمتر کسی پیدا میشود ندیده باشد. حتی اگر ندیده باشید، حتماً اسمش به گوشتان خورده است. حالا این که فرندز چه ربطی به ساخت فروشگاه اینترنتی دارد را کم کم متوجه میشوید.
عجله نکنید. اینطوری که نمیشود فروشگاه اینترنتی راه انداخت.
این سریال 6 شخصیت اصلی دارد و آخرین قسمت آن هم سالها پیش پخش شده است. اما ما امروز میخواهیم پس از سالها، قسمت جدیدی را به این سریال اضافه کنیم. در این اپیزود میبینیم که چطور هر کدام از این شخصیتها در طی این سالها به فکر ساخت فروشگاه اینترنتی افتادند و هرکدام برای ما از روشهای راهاندازی فروشگاه اینترنتی خود صحبت میکنند.
چرا باید سایت فروشگاهی داشته باشیم؟
این سوال را از هر شش نفر پرسیدیم، جوابهای آن را با تجربه خود تلفیق کردیم و به نتایج زیر رسیدیم:
- حضور در گوگل از همه چیز مهم تر است. چون هم از امکانات گوگل استفاده میکنید و هم جامعه هدفتان بزرگتر میشود.
- میتوانید تبلیغات آنلاین انجام دهید و فروش خود را چند برابر کنید.
- با ساخت سایت فروشگاهی، وارد دنیای حرفهایها میشوید.
- خرید اینترنتی از یک وبسایت، بسیار مطمئنتر از یک پیج اینستاگرام است.
- با راه اندازی وبسایت، در بسیاری از هزینههایتان صرفهجویی میشود و در عوض هدفمندتر هزینه میکنید.
- روند فروش بسیار سریعتر اتفاق میافتد که هم به نفع شما و هم به نفع مشتریهایتان است.
در ادامه مقاله با ما و شخصیتهای سریال همراه باشید تا باهم روشهای ساخت فروشگاه اینترنتی را یاد بگیریم.
(اگر سریال را ندیدهاید هم هیچ اشکالی ندارد! کافی است تصور کنید که قرار است از تجربه 6 نفر برای ساخت فروشگاه آنلاین خود استفاده کنید.)
ساخت فروشگاه اینترنتی برای هر کالا
ما به جرأت میگوییم که هر محصولی که به ذهن شما برسد را میتوان اینترنتی فروخت.
در این قسمت بررسی میکنیم که هر شخصیت سریال، قبل از ساخت فروشگاه اینترنتی خود، مشغول چه کاری بوده و الان چطور ایده خود را در اینترنت میفروشد.
همانطور که این 6 نفر توانستد ایدههای خود را عملی کنند، شما هم میتوانید. فرقی نمیکند که محصولتان فیزیکی است یا دیجیتالی؛ کافی است روشهای ساخت سایت فروشگاهی را یاد بگیرید و دست به کار شوید.
قبل از شروع…
مطالبی که در این مقاله میخوانید، کاملاً شما را برای ساخت یک سایت فروشگاهی آماده میکنند، اما یادتان باشد که فوت کوزه گری هنوز در دستان طراحان سایت است. البته در ادامه مقاله میخوانید که خودتان هم میتوانید برای کسبوکارتان سایت بزنید. ما در دوره «راهاندازی وبسایت» هرآنچه که نیاز است یاد بگیرید را به شما آموزش میدهیم، فقط کافی است به صفحه دوره «راهاندازی وبسایت» بروید و سرفصلهای آن را مطالعه کنید.
خرید هاست و دامنه – پیشزمینه شروع
اولین کاری که برای ساخت هر سایتی باید انجام بدهید، خرید هاست و دامنه است. اینجا به طور خیلی خلاصه برایتان توضیح میدهیم که هاست و دامنه به چه میگویند و چرا باید آنها را بخریم.
هاست و دامنه اصلا چه هستند؟
از زبان «جویی» میشنویم:
حتما بخوانید: ابزارها و خدمات موتورهای جستجو
«به نظر من، سایت یعنی پیتزا، هاست یعنی پیتزا فروشی و دامنه هم یعنی اسم پیتزا فروشی.»
جویی مثال خیلی خوبی زده است. اگر بخواهیم در سطح وب، برای خود یک مغازه داشته باشیم و محصولی در آن بفروشیم به یک فضا احتیاج داریم که به آن «هاست» میگویند.
ما در مقاله «هاست چیست و چگونه یک هاست مناسب بخریم؟» این موضوع را به طور دقیق بررسی کردهایم، پس حتماً سری به آن بزنید.
همچنین، این مغازه باید یک اسمی هم برای خود داشته باشد، که به آن «دامنه» میگویند.
مثلاً سایت سایت ما را در نظر بگیرید: www.novin.com
در این مثال novin، نام دامنه و .com پسوند دامنه است.
انواع روش های ساخت فروشگاه اینترنتی
راهاندازی فروشگاه اینترنتی، زندگی همه را زیر و رو کرده است. دیگر باید قبول کنیم که خرید و فروش به شکل سنتی، کمکم برای خیلی از ما جذابیتاش را از دست داده است.
این را از کجا میشود فهمید؟ از آنجایی که حتی کسانی که سالها به صورت سنتی در بازار مشغول به فروش بودند، الان برای خود سایت زدهاند! البته جای تعجب هم ندارد…اگر ذرهای باهوش باشید، شما هم زودتر دست به کار میشوید.
برگردیم به بحث اصلی خودمان…یعنی بررسی انواع روشهای ساخت فروشگاه آنلاین که قرار است در این بخش با آنها آشنا شویم. البته میتوانید ویدیو زیر را هم ببینید.
1- ساخت فروشگاه اینترنتی با سیستمهای مدیریت محتوا (CMS)
وقتی از مانیکا پرسیدیم که چرا تصمیم گرفت وبسایت فروش کتابهای آشپزی خود را با استفاده از این روش بسازد، گفت:
«راستش را بخواهید من عاشق این هستم که خودم همه چیز را کنترل کنم و به بهترین شکل ممکن انجامش دهم…پس طبیعی است که این روش را انتخاب کنم. من ترجیه دادم زمانم را صرف یادگیری کار با سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) کنم و در نتیجه فروشگاه اینترنتیام را خودم بسازم.»
در این روش، هر ویژگیای که بخواهید را میتوانید با استفاده از افزونههای وردپرسی، به سایتتان اضافه کنید. مثلاً میتوانید یک فرم ثبتنام در سایت خود قرار دهید، به صفحه اصلی سایت خود اسلایدر اضافه کنید، دکمههای اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی داشته باشید و …
البته فراموش نکنید که همیشه هم همه چیز گل و بلبل نیست! مثلاً امنیت و سئو وبسایت با CMS وردپرس هم دو موضوع بسیار مهمی هستند که خودتان باید به آنها رسیدگی کنید.
انواع سیستمهای مدیریت محتوا
وقتی صحبت از انواع سیستمهای مدیریت محتوا میشود، اول از همه یاد وردپرس میفتیم. طبیعی هم هست، بیش از یک سوم سایتهای دنیا به وسیله این CMS بوجود آمدهاند. البته به جز وردپرس، CMSهای جوملا و مگنتو هم در ایران مورد استفاده قرار میگیرند. انتخاب با خودتان است. مزیت این روش، آن است که بسیار کمهزینهتر از دو روش دیگر برایتان تمام میشود…که همین موضوع هم در میزان محبوبیت این روش بی تأثیر نیست.
مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس
بگذارید از کسی که تجربه استفاده از این CMS را داشته است بپرسیم که چه مراحلی را طی کرد تا فروشگاه اینترنتیاش آماده شد؟
مانیکا: «خب من مراحلی که رفتم را در قالب یک لیست برایتان آماده کردهام.»
خب ما در این مقاله به همین لیست اکتفا میکنیم و از شما میخواهیم که اگر این روش روش را برای کسبوکار خود مناسب میبینید، حتماً درباره نحوهکار با وردپرس تحقیق کنید. از همینجا هم میتوانید، شروع کنید در زیر لیست چند مقاله فوقالعاده مفید و کاربردی درباره وردپرس را به شما معرفی کردهایم:
- وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟
- 20 قالب وردپرس که برای جستجو بهینه شدهاند
- آموزش سئو برای سیستم مدیریت محتوا وردپرس
- معرفی بیش از 70 افزونه وردپرس که باید نصب کنید
- آموزش کامل سئو وردپرس با افزونه Yoast Seo
امیدواریم که از این مقالهها لذت ببرید. چون کارکردن با وردپرس مطمئنناً برایتان تجربۀ شیرینی خواهد بود. اما خب همیشه کسانی هم هستند که شیرین بودن را در راحتی میبینند که دومین روش ساخت سایت به شدت باب میل آنها است.
2- ساخت فروشگاه اینترنتی با فروشگاهسازها
همین الان به طور قطعی میگوییم که 83% از شماهایی که در حال خواندن این مقاله هستید، میتوانید با فروشگاه سازها به راحتی کار کنید و فروشگاه آنلاین خود را بسازید. اما قبل از این که در این بحث عمیقتر شویم ابتدا باید بدانیم که فروشگاه ساز دقیقاً چیست و چطور کار میکند.
بازاریابی دیجیتال چیه و چه متعلقاتی داره؟!
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
فروشگاه ساز چیست؟
فروشگاه ساز یک ابزار است که به سادهترین حالت ممکن به شما کمک میکند تا بدون این که به مهارت خاصی (مثل برنامهنویسی) نیاز داشته باشید، وبسایت خود را بسازید.
مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی با فروشگاه سازها
«چندلر» سایت خود را با استفاده از همین روش ساخته است و بسیار هم راضی به نظر میرسد. برای همین از او کمک خواستیم. او هم برای چند دقیقه شوخی را کنار گذاشت و به سوالات ما با جدیت تمام پاسخ داد!
از او خواستیم تا مراحل راهاندازی سایت با فروشگاه ساز را برایمان توضیح بدهد. او هم دقیقاً مسیری که طی کرده بود را در 8 مرحله توضیح داد:
حتما بخوانید: وبینار چیست؛ دورهمی به سبک آنلاین
مرحله اول: در شروع کار باید بهترین فروشگاه ساز را انتخاب کنید. (در بخش بعدی مقاله، چند فروشگاه ساز معرفی خواهیم کرد)
مرحله دوم: هر فروشگاه ساز، پلنهای اشتراکی متفاوتی را در اختیار شما قرار میدهد. شما باید طبق نیازی که از یک فروشگاه ساز دارید، بهترین پلن اشتراکی را خریداری کنید و به طور ماهانه یا سالانه مبلغی را به آن فروشگاه ساز بپردازید.
مرحله سوم: در این بخش باید یک نام دامنه برای فروشگاه خود انتخاب کنید و آن را به ثبت برسانید.
مرحله چهارم: سپس باید، قالب سایت مورد نیاز خود را از بین قالبهای آن فروشگاه ساز، انتخاب کنید.
مرحله پنجم: حالا نوبت شخصیسازی قالب رسیده است. (اضافه کردن لوگو، آدرس و شماره تلفن، انتخاب فونت نوشتهها و …)
مرحله ششم: در این مرحله باید، محصولات خود را در سایت درج کنید.
مرحله هفتم: بعد از آن باید روشهای پرداخت و ارسال را مشخص کنید.
مرحله هشتم: و در نهایت، بعد از تست نهایی سایت و رفع مشکلات آن، فروشگاه اینترنتی خود را منتشر کنید.
اما بهترین فروشگاه سازها کداماند؟
حتماً سری به گوگل بزنید و «بهترین فروشگاه سازها» را سرچ کنید…آنقدر گزینههای زیادی جلو پای شما میگذارد که واقعاً گیج میشوید. به همین دلیل سعی کردیم چند فروشگاه سازی که بسیار محبوب هستند را خودمان پیدا کرده و به شما معرفی کنیم:
البته نمونه غیر ایرانی این فروشگاه ساز ها به نام «Wix» وجود دارد که برای کسب و کارهای کوچک کاملاً مناسب است.
اما اگر فروشگاه بزرگی داشته باشید و حسابی بیزنستان اسم در کرده باشد چه؟ باز هم میتوانید به تنهایی از پس تمام کارهای فروشگاه اینترنتی خود بر بیایید؟ معلوم است که نه! روش آخر برای شما مناسبتر از باقی روشها است.
3- طراحی سایت فروشگاهی
قبل از اینکه این روش را توضیح بدهیم، اول بیاید باهم بررسی کنیم که چرا ساخت فروشگاه اینترنتی از این روش به درد کسبوکارهای بزرگ میخورد؟
چون که یکی از بزرگترین نکات منفی این روش، زمانبر بودن و هزینه بر بودن آن است که با مهمترین مزیتاش گره خورده؛ یعنی ساخت صفر تا صد وبسایت توسط برنامهنویسهای حرفهای!
در نتیجه شما باید از موفقیت کسبوکار خود مطمئن باشید و بتوانید از پس هزینههای طراحی سایت هم بربیایید.
مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی از طریق طراحیسایت
خب از بین این 6 نفر که در داستان ما وجود دارند، «راس» کسی است که از همه زودتر فعالیت خود را در زمینه کاری خود شروع کرد. او از اوایل دوران تدریس در دانشگاه هم سمینارهای مختلفی برگزار میکرد و رفته رفته با توسعه اینترنت، او هم روش خود را به روز کرد و سایت برگزاری دورههای آنلاین خود را به یک تیم برنامهنویسی سفارش داد.
حتما بخوانید: هک رشد و تاکتیک های فشاریِ جذب بازدیدکننده
«راس» در ادامه روندی که طی کرده است را برای ما توضیح میدهد:
توجه داشته باشید که تمام این مراحلی که گفته شد باید در حضور تیم برنامهنویسی و مشورت با آنها تصمیمگیری شود. وقتی طراحی سایت را به آنها میسپارید، دیگر خیالتان راحت است که ساخت فروشگاه اینترنتی شما به بهترین شکل پیش خواهد رفت، خودتان همیشه صاحب سایت هستید و از لحاظ امنیت و سئو سایت هم مشکلی نخواهید داشت.
کدام روش برای راه اندازی سایت فروشگاهی بهتر است؟
وقتی در جمع این شش دوست بودیم، از «فیبی» درس بزرگی گرفتیم:
« در زندگی به ندای درونی خودتان گوش دهید یا ببینید که جهان هستی چه نشانههایی را برای شما میفرستد…اما لطفاً درباره انتخابِ روشهای ساخت فروشگاه اینترنتی، از این جمله استفاده نکنید و منطقی تصمیم بگیرید 🙂 »
یعنی مزایا و معایب هریک از این روشها را بدانید و سپس از آنها استفاده کنید.
سیستم مدیریت محتوا را به کسی پیشنهاد میکنیم که:
- دلش میخواهد همه چیز تحت کنترل او باشد.
- ترسی از تکنولوژی ندارد.
- میتواند برای ساخت فروشگاه اینترنتی خود زمان بگذارد.
فروشگاه ساز ها را به کسی پیشنهاد میدهیم که:
- خیلی از تکنولوژی سر در نمیآورد.
- میخواهد به سرعت، یک فروشگاه اینترنتی بسازد.
- در ساخت سایت فروشگاهی خود به کمک احتیاج دارد.
- میخواهد به راحتی بتواند ظاهر فروشگاه خود را تغییر دهد.
طراحی سایت فروشگاهی را به کسی پیشنهاد میدهیم که:
- از جایگاه کسبوکار خود نسبتاً مطمئن است.
- از پس هزینههای تیم فنی بر میآید.
- میخواهد صفر تا صد فروشگاه اینترنتیاش را با سلیقه خودش بسازد.
حالا میتوانید بهتر تصمیم بگیرید. اما هر روشی که انتخاب کنید، بدون تبلیغات هیچ است…
تبلیغات آنلاین – جزء جدا نشدنی از ساخت فروشگاه اینترنتی
امکان ندارد که کسی فروشگاه اینترنتی بسازد و دغدغه تبلیغات آنلاین نداشته باشد! این دو، همیشه سایه به سایۀ هم،راه میروند. اصلاً یکی از بزرگترین مزایای وبسایت داشتن، همین تبلیغات آنلاین است.
شما برای تبلیغات فروشگاه اینترنتی خود، گزینههای مختلفی دارید:
- تبلیغات در گوگل (Google Ads)
- تبلیغات در شبکههای اجتماعی
- تبلیغات پیامکی
- تبلیغات ایمیلی
- و…
دنبال یه کار پر درآمد از اینترنتی؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
برای درک بهتر شما از این بخش، میخواهیم فروشگاه اینترنتی «ریچل» را مورد بررسی قرار دهیم. او همیشه عاشق مُد و فشن بوده است و حالا چندسالی است که فروشگاه آنلاین لباس خود را نیز باز کرده.
اما نکتهای که ریچل را کمی از بقیه افراد این گروه موفقتر کرد، آن بود که او میدانست، بدون تبلیغات آنلاین، کار از کار پیش نمیرود. (او این موضوع را از کمپانیهای بزرگی که در آنها کار میکرد، یاد گرفته بود.)
او تصمیم گرفت از هزینههای حاشیهای کم کرده و به بودجه تبلیغاتاش اضافه کند. پس از ساخت سایت فروشگاهی خود، از انواع روشهای تبلیغاتی آنلاین استفاده کرد و رفته رفته به میزان فروشی که میخواست هم رسید.
توجه!!!
بالا بردن میزان اطلاعات و دانشمان از بازار آنلاین است. همینجا از شما میخواهم که برای چند دقیقه هم که شده، ویدیو زیر را تماشا کنید تا فروش اینترنتی شما چند برابر شود.
فروشگاههای اینترنتی موفق
بگذارید این بخش یا با یک سوال شروع کنیم. چه چیزی یک فروشگاه اینترنتی را از دیگری برتر میکند؟
مشخصههای زیادی وجود دارد که باعث میشود یک فروشگاه اینترنتی همیشه در ذهن ما باقی بماند…برای مثال، خدمات پس از فروش، ارسال رایگان، کیفیت بالا محصول، ثبت سفارش راحت، اطلاعات کافی از محصول، عکسهای با کیفیت و …
نکته ای که باید به آن توجه کنید، حرف مشترکی است که همه این مشخصهها میزنند؛ یعنی ایجاد حس رضایت در دل مشتری! بعضی از سایتهای فروشگاهی در این موضوع بسیار موفق بودهاند که در ادامه باهم بررسیشان میکنیم.
فروشگاه اینترنتی دیجیکالا
دیجیکالا، برندی است که خودش را حسابی در دل مردم جا کرده است. طوری که الان از هرکه بپرسید این فروشگاه اینترنتی را میشناسد. خیلیها حتی یک تعهد خاصی به این فروشگاه پیدا کردهاند و حاضر نیستند از جای دیگری خرید کنند! فروشگاه اینترنتی دیجیکالا، الان نزدیک ده سال است که فعالیت خودش را شروع کرده، اما مثل تمام فروشگاههای موفق دنیا، او هم از یک گوشه بازار کارش را شروع کرد و کمکم قدرتمندتر شد.
مزایا دیجیکالا:
- معرفی کامل محصول (مشخصات، توضیحات، نقد و بررسی و …)
- سرعت بالا سایت و امکان مقایسه محصولات
- تجربهکاربری فوقالعاده
- تبلیغات آنلاین و آفلاین
- پیشنهادات شگفت انگیز روزانه
- 7 روز ضمانت بازگشت
- پشتیبانی 24 ساعته
- امکان پرداخت در محل
- ایجاد بازار آنلاین یا Marketplace (یعنی فروشندههای مختلف میتوانند محصولات خود را در دیجیکالا به فروش برسانند.)
- دارای اپلیکیشن مجزا برای گوشیهای هوشند
- و…
همانطور که میبینید، مزایای سایت فروشگاهی دیجیکالا بسیار زیاد است. اما توجه کنید که این فروشگاه، دست روی نکاتی گذاشته است که همیشه دغدغه مشتری بودهاند. اگر از ما میشنوید، سعی نکنید دیجیکالا باشید، بلکه از او درس بگیرید و تا جایی که میتوانید، قابلیتهای وبسایت فروشگاهی خودد را افزایش دهید.
فروشگاه اینترنتی دیجیاستایل
دیجیکالا بعد ار تجربه موفقی که با فروشگاه اینترنتی خود داشت، فروشگاه تخصصی پوشاک خود را به نام دیجیاستایل بوجود آورد. در ابتدای کار به صورت تخصصی فقط روی برندهای معتبر خارجی تمرکز داشت و کمکم با برندهای ایرانی هم همکاری کرد. سایت فروشگاهی دیجیاستایل، در زمینه مُد، سبک زندگی، لوازم آرایشی و بهداشتی و اکسسوریهای متنوع (ساعت، عینک آفتابی و …) نیز فعالیت میکند و به طور کلی تجربه موفقی در تمام این زمینهها برای مشتریهای خود ایجاد کرده است.
مزایا دیجیاستایل:
- رابطکاربری ساده و جستجوی سریع محصولات
- 7 روز ضمانت بازگشت کالا
- بررسی دقیق محصولات
- راهنمای کامل سایز محصولات
- سازگاری وبسایت با اندروید و ios
- اپلیکیشن مخصوص برای گوشیهای هوشمند
- همکاری با برندهای معتبر ایرانی و غیرایرانی
- مهلت تست و پرو لباس
- سرعت بسیار بالای سایت
فروشگاه اینترنتی مدیسه
مُدیسه فعالیت خود را فقط در زمینه مد و پوشاک آغاز کرد و از همان موقع تا به امروز، خودش را «دوستِ باسلیقه من و شما» میداند. در حال حاضر، وبسایت فروشگاهی مدیسه، دستهبندیهای جدیدی مانند، آرایشی و بهداشتی، لوازمخانه، قطعات خودرو، سوپرمارکت و دستگاههی الکترونیکی را هم اضافه کرده است، که باید ببینیم به چه اندازه موفق خواهد بود.
مزایا مُدیسه:
- تنوع محصولات از برندهای مختلف داخلی و خارجی
- ضمانت بازگشت 7 روزه کالا
- تحویل 48 ساعته کالا در تهران و 72 ساعته در شهرهای دیگر
- تخفیف برای اولین خرید از سایت
- دارای اپلیکیشن برای موبایل
فروشگاه اینترنتی خانومی
وبسایت فروشگاهی خانومی، اولین وبسایتی بود که به صورت تخصصی در زمینه محصولات آرایشی، فعالیت خود را شروع کرد. فروش محصولات این فروشگاه، بدون واسطه انجام میشود و همین موضوع باعث شده است که خدمات این فروشگاه اینترنتی، به صورت کاملاً یکپارچه ارائه شود.
مزایا خانومی:
- تخفیفهای به شدت جذاب روزانه
- تضمین پروانه بهداشت تمام محصولات
- توضیحات دقیق و امکان مشاوره تلفنی قبل از خرید
- پرداخت در محل
- 7 روز ضمانت بازگشت کالا (در صورتی که پلمپ کالا باز نشده باشد)
فروشگاه اینترنتی ژاکِت
اما میرسیم به فروشگاه اینترنتی ژاکت که محصولاتش دیجیتالی هستند و خوب است دوباره یادآوری کنیم که محصولات شما لزوماً نباید فیزیکی باشند! سایت فروشگاهی ژاکت در زمینه فروشِ انواع قالبها و افزونههای وردپرسی فعالیت میکند و دنبالهرو نمونههای خارجی خودش است.
مزایا ژاکت:
- رابط کاربری ساده و جذاب
- توضیحات دقیق جزئیات هر محصول
- 6 ماه پشتیبانی رایگان به صورت آنلاین یا تلفنی
- تضمین کیفیت و اصالت محصول
- ضمانت بازگشت وجه تا 6 ماه
- بهروز رسانی خودکار محصولات
پایان
امیدواریم، همانقدر که ما از نوشتن این مقاله لذت بردیم، شما هم لذت برده باشید. در این مقاله انواع روشهای ساخت فروشگاه اینترنتی را بررسی کردیم و یادگرفتیم که کدام روش برای چه افرادی مناسبتر است. همچنین تعدادی سایت فروشگاهی موفق را معرفی کرده و مزایای آنها را باهم مرور کردیم.از شما میخواهیم که حتماً سوالات خود را در قسمت نظرات از ما بپرسید.
اگر تجربه ساخت فروشگاه اینترنتی داشتهاید هم، حتماً با ما به اشتراک بگذارید.