خود را جای کاربران سایتتان بگذارید؛ به آنها حق بدهید که قبل از خرید از سایت شما دو دل باشند تا مبادا سرشان کلاه برود! چگونه مطمئن باشند که سایت شما قرار نیست پولشان را هدر دهد؟
البته الان در کشور ما با وجود فروشگاههای اینترنتی بزرگی مانند دیجیکالا، کم و بیش این اطمینان به وجود آمده است. اما شما چگونه اعتماد کاربرانتان را به دست میآوردید؟ ما یک پیشنهاد در این خصوص داریم و آن دریافت نماد اعتماد الکترونیکی یا لوگوی اینماد است.
به تازگی متوجه شدهایم برخی سایتها دوره آموزشی گرفتن اینماد را با قیمت بالا میفروشند! در صورتی که مراحل انجام اینکار بسیار ساده است و نیازی نیست بابت آن هزینه پرداخت کنید؛ برای همین تصمیم گرفتیم راهنمای کامل صفر تا صد مراحل دریافت لوگو نماد اعتماد الکترونیکی را به صورت رایگان در اختیار شما بگذاریم. یعنی از اینماد چیست شروع می کنیم، مزایای آن را به شما میگوییم، بعد به سراغ روش گرفتن نشان اعتماد الکترونیکی میرویم و در نهایت، اقدامات لازم بعد از اخذ نماد اعتماد را به شما به صورت تصویری توضیح میدهیم.
اینماد (E-Namad) یا نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟
همانطور که گفتیم، در شروع میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که اصلاً نماد اعتماد الکترونیکی چیست.
اینماد (یا همان E-Namad) یک لوگوی نمادی است که برای تایید صلاحیت و هویت فروشگاههای اینترنتی (و فقط و فقط فروشگاههای اینترنتی) ارائه میشود. در حقیقت نماد اعتماد الکترونیکی باعث میشود که خریداران سایت شما بتوانند به شما اعتماد کنند.
این لوگو منحصراً توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صادر میشود.
انواع لوگو نماد اعتماد الکترونیکی
اعتبار و کیفیت سایتها در اینماد با ستارهها نشان داده میشوند. تعداد ستارههای بالاتر، نشان دهنده سطح بالاتر اعتماد و کیفیت بهتر عملکرد وبسایت است. انواع نماد الکترونیکی به شرح زیر است:
- نماد موقت: نماد موقت برای سرعت بخشی به فرآیند اخذ اینماد است و به سایتهای فروشگاهی با حداقل معیارهای موجود داده میشود.
- نماد دائم یک ستاره: پس از اعطای نماد موقت، فروشگاه جهت دریافت نماد دائم بررسی میشود. کسب و کارها برای دریافت نماد دائم، باید مجموعهای از معیارها را داشته باشند تا تأیید شوند که در ادامه مطلب آنها را آموزش میبینیم.
- نماد دائم دو ستاره: بعد از اینکه نماد دائم یک ستاره شما صادر شد، میتوانید با راه اندازی ssl سایتتان، نمادتان را به دوستاره تغییر دهید.
چرا باید برای سایت خودم نماد اعتماد الکترونیکی بگیرم؟
اکنون شاید بپرسید که مزایای دریافت اینماد چیست. یکی از راهکارهای اصلی جلب اعتماد مشتریان به فروشگاههای اینترنتی، لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی است. با گرفتن ای نماد فعالیت فروشگاه اینترنتی شما قانونی میشود؛ به طوری که کاربران با اطمینان از سایت شما خرید میکنند.
یکی دیگر از ویژگیهای داشتن نماد اعتبار الکترونیکی، دریافت درگاه بانکی میباشد. همچنین میتوانید با اداره پست قرارداد ببندید و سیستم تحویل در محل داشته باشید. دقت کنید که بدون گرفتن E-Namad، شما هیچ کدام از این دو کار را (حداقل به صورت قانونی) نمیتوانید انجام دهید.
اگر هنوز وبسایت خود را راهاندازی نکردهاید، حتماً سری به آموزش «راهاندازی سایت» بزنید. در این دوره به شما یاد میدهیم که چطور خودتان برای خودتان وبسایت بسازید. در ادامه، زیر و بم کار با وردپرس و فروشگاهساز پرتال را هم یاد میگیرید.
دنبال یه کار پر درآمد از اینترنتی؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
دریافت نماد اعتماد الکترونیکی چقدر دنگ و فنگ دارد؟
بهطور کلی در مقایسه با سایر فعالیتهای اداری، فرایند گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی سختی زیادی ندارد، تنها کافیست این آموزش را تا انتها مطالعه کنید تا مراحل لازم برای این کار را یاد بگیرید.
میانگین زمان دریافت
با توجه به زمانی که صرف تأیید آدرس، شماره تماس محل فعالیت کسب و کار اینترنتی و استعلام صلاحیت فردی میشود، در صورتی که در اسرع وقت نسبت به رفع نواقص اعلامی از سوی کارشناسان اقدام کنید، ظرف مدت هفت الی ده روز نشان اعتماد الکترونیکی اعطا خواهد شد.
هزینه دریافت
هزینههایی که برای دریافت اینماد در گذشته نیاز به پرداختشان داشتید، شامل یک 35 هزار تومان برای دریافت بسته پستی حاوی تعهدنامه و همچنین هزینههای مربوط به دفتر اسناد رسمی و کپی برابر اصل شده مدارک بود.
اما به تازگی قوانین جدیدی در مرکز توسعه تجارت ثبت شده که طبق آن، باید در ابتدا و بعد از آن به صورت دوسالانه، 175 هزار تومان جهت دریافت نماد پرداخت کنید. علاوه بر این یک هزینه 17 هزار تومانی جداگانه هم برای ارسال محموله پستی در نظر گرفته شده است.
حضور فیزیکی؟
تا همین یکی دوسال پیش باید مدارک هویتی خودتان را به یکی از دفاتر اسناد رسمی میبردید تا هویتتان تأیید شود. اما در قوانین جدید فقط کافی است طبق دستورالعملها، از محل کار یا منزلتان شمارههای تلفن و… را تأیید کنید. بنابراین دیگر نیاز به مراجعه حضوری به هیچ محلی را ندارید.
شرایط اعطای لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی
برای دریافت لوگوی ای نماد لازم است شرایط زیرا را داشته باشید:
1. عرضه کالا یا خدمات در سایت
نماد اعتماد الکترونیکی تنها به سایتهایی که خرید و فروش در آن انجام میشود، تعلق میگیرد. اگر صرفاً در سایت خود درباره محصولات یا خدماتتان اطلاع رسانی کردهاید و امکان سفارشگیری آنلاین وجود ندارد، نیازی به دریافت اینماد ندارید (و البته برای چنین سایتی اینماد صادر نمیشود).
همچنین توجه داشته باشید باید برای دامنه یا زیردامنهای که خرید در آن صورت میگیرد، درخواست اینماد کنید.
حتما بخوانید: ریفرال مارکتینگ یا بازاریابی ارجاعی: از مفاهیم تا اجرا
2. درج قیمت محصولات یا خدمات
یکی دیگر از شرایط اخذ اینماد درج مشخصات محصولات یا خدمات، از جمله قیمت و تعرفه کالای عرضه شده در سایت است. همچنین ارائه اطلاعات خرید در قالب پیش فاکتور یا سبد خرید الزامی میباشد.
3. صاحب امتیاز دامنه
امتیاز دامنه سایت باید به نام فرد درخواست دهنده نماد اعتبار باشد. و امتیاز دامنه متقاضیان حقوقی، باید به نام شرکت و یا یکی از اعضای هیئت مدیره آن ثبتشده باشد.
اطلاعات صاحب تمام دامنهها در سایت Whois درج میشود. پس از ورود به این سایت، در باکس جستجو آدرس دامنه سایت خودتان را وارد کنید و روی دکمه SEARCH کلیک کنید.
4. تایید صلاحیت
برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی باید صلاحیت فردی شما از سمت پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا تایید شود. در حالت عادی نیازی نیست به صورت حضوری مراجعه کنید؛ نتیجه استعلام تایید صلاحیت در پرونده نماد در سامانه ثبت میشود و از طریق ایمیل برایتان ارسال خواهد شد (این مرحله توسط کارکنان اینماد انجام میشود و شما کاری انجام نمیدهید).
اگر جواب استعلام منفی باشد، پرونده به حالت تعلیق در میآید، هویت فرد رد صلاحیتشده، وارد لیست سیاه میشود و امکان درخواست مجدد وجود نخواهد داشت. اما فرد میتواند بعد از ورود به پنل کاربری خود، درخواست فرجام خواهی (به معنی درخواست بررسی مجدد صلاحیت فردی) ثبت نماید.
برای درخواست فرجام خواهی باید به دادگاه تشکیل پرونده مراجعه نمایید و مدارکی مثل رأی دادگاه مبنی برائت (تبرعه شدن از سوی دادگاه)، سند مشخص کننده اجرای حکم صادر شده توسط دادگاه، مدرکی که نشاندهنده مختومه شدن پرونده سوء سابقه و یا هرگونه سند دال بر رفع مشکل سوء سابقه (به جز گواهی عدم سوء پیشینه یا سجل کیفری که مورد قبول نمیباشند) را به همراه درخواست فرجام خواهی به ایمیل amaken@enamad.ir ارسال نمایند (البته زیاد جای نگرانی نیست چون عدم تأیید صلاحیت خیلی کم اتفاق میافتد).
5. حداقل سن 18 سال
شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی داشتن 18 سال تمام است. در صورتی که متقاضی کمتر از 18 سال داشته باشد، ارائه حکم رشد از دادگاه الزامی میباشد. در قوانین قدیم برای دریافت اینماد، آقایان نیاز به داشتن کارت پایان خدمت داشتند که در قوانین جدید این موضوع مشاهده نشده و بدون نیاز این مدرک هم اینماد برای شما صادر میشود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت اینماد
مدارک مورد نیاز برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی به شرح زیر میباشد:
متقاضیان حقیقی:
- تصویر مجوز فعالیت (در صورت وجود)
- تعهدنامه شخصیت حقیقی (در ادامه نحوه دریافت آن را توضیح خواهیم داد)
- عکس از مدارک هویتی
- اجاره نامه یا سند ملک کسب و کار (یا منزل)
متقاضیان حقوقی (تجاری / غیرتجاری):
- تصویر آگهی روزنامه رسمی
- تصویر اصل اساسنامه
- آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئتمدیره (در صورت وجود)
- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شركت (در صورت وجود)
- تعهدنامه شخصیت حقوقی (در ادامه نحوه دریافت آن را توضیح خواهیم داد)
- تصویر پروانه / مجوز فعالیت
چرا باید برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی تعهدنامه بدهیم؟
تعهدنامه به منظور تایید رسمی قوانین جاری کشور در زمینه تعهدات فروشگاههای اینترنتی میباشد. برای این کار، کافی است صفحه تعهدنامه داخل سایت را مطالعه و تیک قبول کردنش را بزنید.
ثبت نام و مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
خب، به سراغ مراحل دریافت اینماد میرویم. در اولین مرحله، وارد سایت enamad شوید:
حتما بخوانید: قیمت گذاری: 10 استراتژی همیشه سبز برای افزایش فروش
طبق تصویر بالا، گزینه «کسب و کارها» در منو را انتخاب و از زیرمنو باز شده «ثبت نام و ورود به پنل کاربری» را انتخاب کنید. در صفحه جدیدی که برایتان باز میشود باید روی دکمه «ایجاد حساب کاربری» کلیک کنید.
بعد از انتخاب گزینه گفته شده، صفحه بالا نمایان میشود. در این فرم، نوع شخصیت را روی شخصیت حقیقی قرار دهید و در ادامه یک ایمیل، یک شناسه کاربری دلخواه (id) و یک رمز امن در کادرهای گفته شده وارد کنید. در انتها هم بعد از نوشتن پاسخ سؤال گفته شده، تیک دو گزینه انتهایی را بزنید.
بعد از پر کردن تمامی فیلدها باید تأیید را انتخاب کنید. سپس برای تأیید ایمیل به ایمیلتان بروید و آنجا روی لینکی که از طرف سایت اینماد برای شما ارسال شده کلیک کنید تا عضو این سایت شوید. حالا دوباره وارد سایت اینماد شده و با انتخاب گزینه ورود، از همان منو کسب و کارها، وارد سایت شوید. در صورتی که تمامی این مراحل را به درستی انجام دهید، داشبورد سایت اینماد (تصویر پایین) برای شما به نمایش در میآید.
آموزش کار با داشبورد سایت اینماد
طراحی داشبورد اینماد، برخلاف بیشتر سایتهای دولتی و غیرخصوصی، کاربر پسند است و مشکل خاصی در کار با آن وجود ندارد. در قدم اول باید گزینه مشخص شده در تصویر بالا، «تکمیل اطلاعات» را انتخاب و بعد از آن روی گزینه «تکمیل فرم اطلاعات» بروید.
در صفحه جدید باید اطلاعات سادهای مثل نام، نام خانوادگی، محل سکونت، اطلاعات تماس و… را وارد کنید. دقت داشته باشید که شماره همراه وارد شده باید به نام شخص متقاضی دریافت اینماد باشد. بعد از تأیید کردن این اطلاعات به سراغ فرم بعدی در همان منو کسب و کارِ داشبورد، به نام «بارگذاری مدارک» بروید. (تصویر پایین)
در این بخش باید از تمامی مدارک خواسته شده عکس بگیرید و با استفاده دکمه روبروی هر فیلد آن را بارگزاری کنید. دقت داشته باشید که در صورت بی کیفیت بودن تصاویر روند دریافت اینماد سایت به تعویق میافتد. بنابراین عکسهای با کیفیتی تهیه کنید. قسمتهایی مثل کارت پایان خدمت را هم در صورت عدم وجود، خالی بگذارید. در نهایت بعد از اینکه مدارک خواسته شده را ارسال کردید، دوباره به منو سمت راست بروید و این بار گزینه احراز اطلاعات را انتخاب کنید.
در این بخش باید با وارد کردن شماره تلفن و طبق توضیحات شماره تلفن همراهتان را تأیید کنید. این روند برای تأیید شماره ثابت هم وجود دارد که باید طبق توضیحات سادهای که در همین صفحه نوشته شده اقدام شود. در آخر صفحه پایین بعد از تأیید هر دو شماره به شما نمایش داده میشود.
در ادامه بار دیگر به منو سمت راست رفته و گزینه کسب و کار و سپس «افزودن دامنه» را انتخاب کنید.
در صفحه باز شده که تصویر آن در بالا مشخص است، اطلاعاتی که از شما خواسته را وارد کنید. در ضمن گزینه «غیر صنفی» را در بخش نوع فعالیت انتخاب کنید.
در ادامه کمی صفحه را به پایین اسکرول کنید. در این بخش باید اطلاعاتی مثل شماره تماسِ کسب و کار و بقیه موارد خواسته شده را وارد کنید. در صورتی که کسبوکارتان محل مخصوصی ندارد، از آدرس و شمارههای منزل استفاده کنید. در ضمن فیلد «سامانه اعتبار سنجی» را روی سامانه شهروند قرار دهید و سپس از طریق نقشه پایین صفحه، محل کسب و کار یا منزلتان را مشخص کنید.
در نهایت دکمه نارنجی رنگ (دریافت کد رهگیری آدرس پستی) را انتخاب کنید تا وارد سایت پست شده و هزینه 17 هزار تومانی ارسال محموله را پرداخت کنید. (بعد از این کار، یک بسته پستی به آدرسی که وارد کردهاید ارسال و صرفا تحویل خودتان یا یکی از بستگان درجه یکتان خواهد شد که طبق دستورات نوشته شده در بسته باید برای احراز هویت و محل اقدام کنید.)
از سایت پست به همان صفحه قبل برگردید، در انتهای صفحه یک نام کاربری به همراه رمز مشخص شده وجود دارد. شما باید یک اکانت عادی (خریدار) در سایتتان با همین نام و رمز بسازید تا کارشناسان اینماد بتوانند با استفاده از آن سریعا روند خرید و فروش سایت شما را تست کرده و ادامه فرآیند را انجام بدهید.
مرحله بعد برای دریافت اینماد
باز به سراغ منو کسب و کار داشبورد و این بار گزینه «تأییدیه فنی» بروید. در این بخش قرار است شما ثابت کنید مدیر سایتی هستید که برای آن درخواست دریافت اینماد ثبت شده. راههای مختلفی در مقابلتان برای احراز این موضوع وجود دارد. از جمله دریافت یک کد فعالسازی که به ایمیل سایت (info@example) ارسال میشود، یا قرار دادن تگ متا در بخش head سایت و… که تمامی آنها با توضیحات کاملی همراه هستند. پیشنهاد ما استفاده از همین راهکار متاتگ است.
حتما بخوانید: هوش هیجانی (عاطفی) چیست و چطور تقویتش کنیم؟
بعد از احراز، در منو کسب و کار یک گزینه به نام تکمیل فرم نظر سنجی به شما نمایش داد میشود. این فرم نظرسنجی را هم پر کنید. البته تکمیل آن تفاوتی در روند دریافت اینماد تان ندارد و از اطلاعاتش برای اهداف مجموعه مرکز توسعه تجارت استفاده میشود.
بررسی کارشناس
اگر تمامی مراحل گفته شده را به خوبی انجام دادید، به منو کسب و کار و زیرمنو «وضعیت چک لیست کسب و کار» بروید.
در صفحه باز شده لیستی از فعالیتها و نکاتی که باید در سایت شما رعایت شده باشد نمایش داده میشود. اگر تمامی آنها به طور کامل اجرا شده، گزینه “ارسال جهت بررسی توسط کارشناس” را انتخاب کنید. دقت کنید که حتی در صورت وجود نداشتن یکی از این نکات در سایت، دریافت اینماد تان چند روز به تعویق میافتد.
بعد از انتخاب گزینه گفته شده، بین دو تا سه روز بعد کارشناس جواب بررسی را برای شما ارسال میکند که در نوار بالایی داشبورد به شما نمایش داده میشود. در صورت تأیید کارشناس، باید به سراغ متن تعهد نامه از طریق گزینه “مدیریت کسب و کار” بروید.
روی گزینه تعهدنامه کلیک کنید، مفاد آن را مطالعه و در نهایت تأییدش کنید. بعد از این نوبت به پرداخت هزینه 175 هزار تومانی دریافت اینماد میرسد.
از طریق گزینه پرداخت در صفحه بالا؛ وارد صفحه درگاه بانکی شده و این هزینه را پرداخت کنید، حالا اینماد شما آماده است!
ستاره های نماد اعتماد الکترونیک
همانطور که در ابتدای مقاله هم گفتیم، نماد اعتماد دارای 3 حالت بی ستاره، یک ستاره و دوستاره است. احتمالا در ابتدای صدور، نمادتان بی ستاره است.
میتوانید از گزینه مدیریت کسب و کار وارد صفحه بالا شده و “فعال شدن نماد یک ستاره” را انتخاب کنید. بعد از حدود یک تا سه روز نماد یک ستاره شما فعال میشود.
در صورتی که ssl سایتتان فعال است میتوانید در همین صفحه و به همین صورت، برای دریافت اینماد دوستاره هم اقدام کنید. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد ssl به شما میدهیم:
دریافت ssl
همانطور که پیشتر اشاره شد برای دریافت لوگوی ای نماد دو ستاره باید گواهی امنیت SSL داشته باشید.
اقدامات لازم بعد از اخذ نماد اعتماد الکترونیکی
دارنده اینماد باید قوانین زیر را رعایت کنند:
- محتوای متن تعهدنامه اینماد را در تمام مدت فعالیت و اعتبار به طور کامل و دقیق رعایت نماید.
- هر گونه تغییر در کسب و کار را در اسرع وقت به مرکز اعلام نماید.
- به پیغامها و اخطارهای صادره از سوی مرکز و دستگاههای نظارتی (اعم از الکترونیکی و فیزیکی)، حداکثر طی دو روز کاری پاسخ دهد.
- کلیه شرایط لازم جهت ورود و دسترسی بازرسان به کلیه اماکن و محلهای فعالیت را جهت انجام وظایف نظارتی برای مرکز فراهم آورد.
- اگر کسب و کار و کار اینترنتی به مدت سه ماه بدون داشتن عذر قابل قبول، تعطیل یا هیچ گونه فعالیتی نداشته باشد، پس از دو تذکر به فاصله روز توسط مرکز، نشان اعتماد وی باطل خواهد شد.
لوگوی ای نماد چقدر اعتبار دارد؟ و چطور میتوانم پس از اتمام آن را تمدید کنم؟
اعتبار مجوز نماد اعتماد الکترونیکی دو ساله بوده و پیش از اتمام مهلت آن (۳ هفته مانده به انقضای اعتبار نماد اعتماد)، باید اطلاعات فرم ثبتنام خود را بهروز کنید. اگر وبسایت شما تخلفی در مدت اعتبار نماد نداشته باشد (اختلافات کسب و کار خود را با مصرفکنندگان حل کرده باشد و و مخالف با قوانین مرتبط با کسب و کارهای اینترنتی کشور نباشد)، توسط کارشناسان تمدید اعتبار صورت میگیرد. در غیر این صورت ممکن است نماد اعتماد الکترونیکی به مدت یک سال تمدید نگردد! برای تمدید آن، باید بار دیگر هزینه 175 هزار تومانی را پرداخت کنید.
چگونه ای نماد را لغو کنم؟
برای لغو ای نماد باید درخواست ابطال خود را با ذکر علت، نام صاحب امتیاز نماد اعتماد الکترونیکی و امضا، آدرس دامنه و شناسه کاربری به همراه کپی صفحه اول شناسنامه یا کارت ملی، در سربرگ فروشگاه یا یک برگ عادی نوشته و به شماره فکس 88968072 (مرکز تماس) ارسال نمایند. بعد از باطل شدن پرونده، آدرس دامنه از لیست کسب و کارهای دارای ای نماد حذف میشود و درگاه پرداخت اینترنتی نیز قطع میگردد.
تغییر دامنه بعد از دریافت ای نماد
متاسفانه تغییر دامنه امکانپذیر نمیباشد! اما میتوانید در پنل کاربری خود یک کسب و کار جدید اضافه نمایید.
تغییر شخصیت حقیقی به حقوقی و بالعکس
به منظور تغییر شخصیت حقیقی یا حقوقی باید با ارسال تیکت درخواست تغییر را ارسال نماید. برای این کار کافیست از طریق پنل کاربری خود از منوی پشتیبانی به بخش ارسال تیکت بروید.
حتما بخوانید: اصلاً رپورتاژ آگهی چیست؟
پیشنهاد!!!
برای شروع کسب و کار، به جز دریافت ای نماد، کارهای دیگری هم هست که نباید از آنها غافل شوید. پیشنهاد ما به شما این است که حتماً سری به صفحۀ آموزش «راهاندازی کسبوکار» بزنید و تمام مقالات رایگان، آموزشهای ویدیویی، کتابها و … را در این صفحه بررسی کنید.
سخن پایانی
فراموش نکنید اعتماد مشتریانتان در طولانی مدت به دست میآید. برخی با یک بار خرید، کیفیت و پشتیبانی کسب و کار شما را زیر نظر میگیرند اما بعضی افراد هم ریسکپذیری کمتری دارند و باید دلایلی به آنها نشان دهید تا اعتمادشان را جلب کنید؛ لوگوی اینماد برای این دسته دوم از آدمها (که البته تعدادشان کم هم نیست) یک برچسب اطمینان است و میتواند در سایت شما، کاربران بیشتری را تبدیل به مشتری کند.